петък, 27 януари 2017 г.

Oriflame Milk & Honey - продукти за коса

         Меда и млякото са познати от векове със своите подхранващи и омекотяващи свойства. Действат при суха, загрубяла кожа и сухи коси. Затова и през зимата, когато температурите са ниски и кожата ми полудява буквално, посягам често към продукти с по-богати формули. Не пропускам обаче да подхраня и косата си. Ежедневното носене на изкуствени тъкани, вълна и градусите, неимоверно изтощават краищата. Няма как да я подстригваме всеки месец и верни помощници са ни козметичните продукти - шампоани, балсами, маски и различни терапии.
          Обожавам серията с мед и мляко на Орифлейм за тяло. Харесвам и грижата за лице. Ползвала съм почти всичко, което се е предлагало през последните 10 години. Много пъти съм ви споменавал за нея. След толкова добри впечатления, реших да пробвам и грижата за коса. За да мога да усетя и извлека максималното, взех и трите продукта. Съдържат органични екстракти от мед и мляко. Към днешна дата почти съм ги привършила и сядам да довърша публикацията.


        Oriflame Milk & Honey Gold Shampoo
        Шампоана е с нежнозлатист перлен цвят и фини блестящи частички, малко по-светъл е от меда в чашката. Между кремообразна и гелообразна е формулата му. Аромата е лек и приятен. Абсолютно същия е като при всички кремове и душ-гелове/кремове/пяни от серията. Пени се слабо при първото измиване, особено ако е мръсна наистина косата. При второто прави по-хубава пяна, но не обилна. Не дава обем и усещане за свежест, каквито търсят момичетата с тънки и бързоомазняващи се коси. Още под душа, се забелязват подхранващите му свойства и това, че корените са обвити с някакъв слой.


          Опаковката е приятна на външен вид и особено ми харесва златистият й  цвят. Затваря се плътно и чрез щракване, което я прави стабилна и "устойчива" при разнасяне.

         Състав:
        AQUA, SODIUM LAURETH SULFATE, COCAMIDOPROPYL BETAINE, GLYCOL DISTEARATE, LAURETH-4, SODIUM LAUROYL SARCOSINATE, HYDROXYPROPYLTRIMONIUM HONEY, SODIUM CHLORIDE, PARFUM, GUAR HYDROXYPROPYLTRIMONIUM CHLORIDE, COCO-GLUCOSIDE, GLYCERYL OLEATE, CITRIC ACID, SODIUM BENZOATE, 2-BROMO-2-NITROPROPANE-1,3-DIOL, GLYCERIN, SODIUM CITRATE, FORMIC ACID, MEL, SINE ADIPE LAC, SORBIC ACID, PHENOXYETHANOL, CI 47005, CI 14700


          Oriflame Milk & Honey Gold Conditioner
          Балсама е в бяла тубичка и вътре се крие гъст кремообразен продукт с перлен бял цвят и отново фини шимър частички. Нанасям го след маската. Икономичен е. Ще остане количество след като изразходя шампоана. Но при мен винаги е така с балсамите. Обещава лесно разресване, но аз лично съм с гъста и капризна коса, която не успява да извлече полза от това.

           Състав:
     AQUA, GLYCERIN, STEARYL ALCOHOL, BRASSICAMIDOPROPYL DIMETHYLAMINE, CETYL ALCOHOL, CYCLOPENTASILOXANE, AMODIMETHICONE, CYCLOHEXASILOXANE, ASPARTIC ACID, PHENOXYETHANOL, PARFUM, IMIDAZOLIDINYL UREA, POLYQUATERNIUM-37, MICA, HYDROXYETHYLCELLULOSE, METHYLPARABEN, DISODIUM EDTA, PROPYLPARABEN, ETHYLPARABEN, MEL, SINE ADIPE LAC, CI 77891, CI 77491



          Oriflame Milk & Honey Gold Hair Mask
          Маската е в същата опаковка като крема за ръце и тяло. Запечатана е с предпазно фолио. Формулата й е доста гъста и е нещо средно между масло и крем. С много блестящи частици и светъл златист цвят. Съдържа още масло от шеа и протеини от пшеница.


         Всички маски, които съм ползвала досега, след нанасяне сякаш изчезват половината веднага. Започват да се стичат по тялото ми, с изключение на подхранващата с шеа на Avon Planet Spa. Тази обаче е толкова гъста и плътна, че цялото количество остава на място докато не го отмия. И е една от малкото, от която не ви е нужна цяла шепа.


        Стои се 5 минути с нея и се измива.


       Състав:

       AQUA, DISTEAROYLETHYL DIMONIUM CHLORIDE, AMODIMETHICONE, CYCLOPENTASILOXANE, CETEARYL ALCOHOL, CETYL ALCOHOL, CYCLOHEXASILOXANE, GLYCERIN, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, CETEARETH-20, STEARYL ALCOHOL, PARFUM, IMIDAZOLIDINYL UREA, POLYQUATERNIUM-37, HYDROXYETHYLCELLULOSE, METHYLPARABEN, MICA, CITRIC ACID, PROPYLPARABEN, SODIUM CITRATE, HYDROLYZED WHEAT PROTEIN, MEL, SINE ADIPE LAC, SODIUM BENZOATE, CI 77891, CI 77491


          Комбинацията от шампоана, маската и балсама за моята нормална и нетретирана коса, се оказа неособено добра. След сешоара (всъщност винаги ползвам такъв) имам чувството че не съм я измила добре и съм сложила 10 различни продукта. Уж да предпазя косъма, но съм се увлякла и прекалила. А нанасям само по 2-3 помпички от някое олио на краищата. Няма жизненост и блясък, залепена е за главата и стои някак твърда, жилава. Освен това става и права, при мен все едно съм я изправяла умишлено. Видимо я утежнява, макар да няма вид на мръсна. В началото на третият ден е вече с омазнени корени. А ако тренирате и се потите, дори по-бързо. Единственото хубаво е, че блестящите частички остават и след измиване по дължините. Но не са брокати, а точно нежни шимъри. Краищата ми също не се повлияват. Аромата не се запазва и дори мирише странно. Дали защото не е боядисвана, но в този ред на употреба - шампоан, маска, балсам, за моята коса не са подходящите продукти.
           Понеже не обичам да хвърлям, се опитах да намеря някакъв междинен вариант, за да ги доизразходя и започнах да ги ползвам по друг начин. Първо измивам косата си с този шампоан, а след това с Pantene Sheer volume. Нанасям си от маската и малко преди да излезна от банята, от балсама. И спрях да ползвам олио за краищата. Пръскам 5-6 пъти от двуфазния балсам Double Elixir на Loreal Elseve Arginine Resist. В този ред, комбинацията за моята коса се оказа много успешна. Става видимо чиста и с естествен обем. Жива е, има страхотен блясък, краищата са подхранени и мога да я измия на четвъртия ден. Усещам и хидратация, което за настоящите температури ме задоволява напълно. А еликсира на Лореал, прави разресването в пъти по-лесно и почти нямам възелчета.


          Ако някога реша да купя отново този 3 продукта, то ще е след като започна да се боядисвам. В противен случай, трябва да комбинирам с друг шампоан, за да не ходя със безжизнена и спластена коса.
           Шампоана и балсама обикновено струват около 4 лв при намаление и не бих платила повече за тях. Маската я намалят на около 7,90 лв. Опаковката имат лека промяна, но не и състава.

Avon Magic Effects Molten Metal "Blue Steel"

        Рядко ме изкушават лакове от Avon, но тази серия "Molten Metal" ми беше грабнала вниманието особено още миналата зима. По стечение на обстоятелствата не успях да се сдобия с набелязаните цветове и ме беше яд. Изпуснах я от каталога, та я дебнех в офертите за представители и най-накрая през лятото успях да си взема трите желани цвята. Към днешна дата обаче често ги пускат на страниците с намалени и свалени продукти в каталозите, така че ако ви допадне този, разгледайте.
          И така...няколко месеца отлежал, реших че е време да пробвам най-красивия "Blue Steel". Сякаш времето в момента му пасва идеално. Студен, ярък, блестящ и наситен сив нюанс с металически и фин пясъчен завършек. Много харесвам сиви глитъри с метален финиш, каквато е China Glaze Loreleis Tiara и този се оказа подобен. Дори бих казала по-хубав.
 

        На първия слой не покрива напълно и е от лаковете, които не е препоръчително да повтаряте с четката там, където вече сте нанесли. Но на втория вече, е супер.


         Гъст е, но не се точи. Когато стигне половината вероятно ще иска разреждане, но всички лакове с такъв завършек имат същата съдба и предвид цената му под 5 лв, смятам че въобще не подлежи на коментиране по този параграф.


         Съхне бързо и е гладък. Не закача изобщо по дрехите ви и не драска. Изключително фина "грапава" текстура има. Представете си някой пясъчен лак, които е с поизносен горен слой (на 3-4 дни_ и вече загладен.  Точно такъв е на пипане. Много красив, стилен и луксозен вид има.


         Ако този лак беше в шишенце с надпис Chanel, ви гарантирам че щеше да струва колкото минималната работна заплата в ebay. :)


         

сряда, 25 януари 2017 г.

Sezmar Love Edible Massage Candle Peanut butter Jelly

       В началото на месеца ви показах едно мое откритие - масажните свещи от луксозната серия на козметика Христина "Sezmar Love". Взех си Bubblegum заради аромата (ревю тук), но ефекта им се оказа още по-добър за кожата, че бях сигурна в бъдеща покупка на нова. Имах поръчка за серум и ходих до магазинчето Lavender да го взема. Но очите ми видяха и свеща с фъстъчено масло, станаха на понички буквално. Само помирисах и директно я сложих в чантата.


          Това нещо мирише на прясно, на току що отворен буркан с изкушението наречено фъстъчено масло. Ухае обаче и на Нутела. Просто мирише на 10000 калории! Малко ви трябва да грабнете лъжицата и да я упостошите за секунди! Силно, но не причиняващо ви главоболие и отнемащо от личното пространство. Хем е толкова вкусно, хем не се задържа по цял ден, та да ви дойде до гуша както се казва.


         Тъй като тази свещ е произведена по-скоро от предишната ми, е с по-мека и маслена текстура. Няма нужда да прилагате натиск, ако не искате да я палите. Пръста ви буквално потъва при лек допир.


        На стайна температура се превръща в олио, но попива сравнително бързо и оставя усещане за кадифеномека кожа, дълбоко подхранена и хидратирана. Страхотен продукт за суха и груба кожа. Приятелката на която подарих за Коледа Bubble gum, ми каза "ще си я запазя за тяло, грехота е да се хаби и гори".


        По който и начин да решите да я използвате, съм сигурна че няма да ви разочарова.


         Цената е 14 лв и за мен е напълно оправдана. Можете да поръчате свещите или други продукти на Sezmar, от сайта на козметика Христина. Има ги и в beautyshop.bg Препоръчвам ви банановата също. Едва се стърпях да не я грабна и нея!

Essence The Little X-mas Factory Hand Cream 02

         The Little X-Mas Factory беше коледната колекция на Essence за 2016 г. Тук не се предлагаше, но в момента вече е заредена Валентинската "We are...." в Лили и можете да побързате преди да са се изчерпали хубавите неща. Както знаете не всичко се зарежда при нас, но през изминалата година мисля че имахме сравнително много нови продукти и колекции. Дано и през 2017-та тази тенденция да продължи.
          Не бях поискала нищо от коледната, но ме изненадаха с това кремче и съм много благодарна за него. Предлагаха се два - моето е 02... and mistletoe kisses. Направо си е братче с любимата ми China Glaze "Mistletoe kisses". Обичаните коледни продукти - с еднакви имена. Освен супер сладката и мини опаковка, която е чудесна за чантата, ухае страхотно на ванилия и малини. Мирише на онези слепените коледни маслени сладки с много масло, конфитюр от малини и поръсени обилно с пудра захар. На пудинг ванилия с пресни червени плодчета в него. Аромата му ми напомня и на парфюма Incidence (онзи бледорозовия с разрязана конусовидна капачка), ако се сещате, но кремчето е по-сладникаво от малините. Ако трябва да съм честна, аз не съм чак такъв фен на сладките и ванилови миризми, обаче този крем ухае божествено. Без химичен намек, сякаш е някакъв детски десерт за хапване.


         Текстурата му си е нормална за подобен продукт. Макар да пише "super rich", за мен си е лек хидратиращ крем. Бледорозова е, прилича на плодов крем за ядене. :)


        Още щом започнете да го разнасяте с въртелите движения, той попива за секунди и не оставя никакви мазни следи.


         Ако сте с много суха кожа и търсите богат крем, който да овлажнява и подхранва в дълбочина, този няма да ви е достатъчен. Подходящ е за бюрото ви на работа, когато нямате време да чакате да попие продукта, за чантата или у дома, да се поглезите пред камината.


          Бързо върви и скоро ще му видя дъното, но е толкова приятно ароматизиран и цветната опаковка такова настроение носи, че ми се иска постоянно да се мажа и мажа....

понеделник, 23 януари 2017 г.

Aura Face Contour + Luxury Dark Eyeshadow Palettes

       В началото на месеца се появиха и при нас дългоочакваните палитри на Aura. За очи са с 12 цвята сенки и контуриращите с 4 цвята пудри. Тези за очи сa 2 - една в топли кафяви и една в студени и по-тъмни нюанси и 2 за лице - за светла и тъмна кожа. Можете да ги откриете в дрогерии Лили, Ивис и Елитис (или където има стелажи на марката). Аз имам по-тъмната палитра за очи и светлата за лице.
       Ще започна с опаковките, които са пластмасови и с гланцово покритие. Материала изглежда здрав на пръв поглед, но според мен не е особено стабилен. Още в деня в който ги получих, изпуснах пакета с двете и единия държач на контуриращата се счупи от външния край, в следствие на което тя не може да се затваря плътно. Така че картонените опаковки са чук в това отношение - няма шанс да се счупят или разглобят. Но естествено, ако не сте толкова "сръчни" като мен, може би няма да имате проблем. За покритието ви е ясно, че оставят следи, но не е нещо ново. Има го при всеки предмет с гланцов финиш.



         Харесва ми това, че всеки цвят си има име. Точно като при високия клас продукти. При описването под постове с грим или видеа, би било в пъти по-лесно да напишете кое сте ползвали, отколкото да обяснявате на кой ред и подред е цвета. Ако бяха и написани на кутията би било още по-хубаво, но за тази цена и това не е малко.


        Ще започна с палитрата за очи. Използвам я от близо 2 седмици, правих няколко визии с нея по 2 пъти и мисля че достатъчно я тествах, за да ви кажа какво е качеството й. Четката не съм докосвала, защото за моя вкус не е употребяема и не мога да ви кажа нищо за нея.
        Допада ми факта, че няма само перлени/блестящи цветове, а и матови и сатенени. Най-пигментирани са блестящите - 08 Sense, 10 Feel05 Close и 06 Devotion. От матовите добър пигмент имат и двете сиви - 03 Descret & 04 Flow. Всъщност Flow може да мине и за черно, но не карбоново. Останалите нюанси също не са за пренебрегване и с база не е нужно наслагване, за да извадите някакъв цвят. Но те са по-светли просто и няма как да стоят като черното. С изключение на бялото, синьото и лилавото, са идеални за затопляне в сгъвката. Осигуряват перфектна база за преливки.


        Минусът на сенките е, че се разпрашват. Виждате колкото лесно се цапа около гнездата. Особено бялото и 02 Genuine изглеждат като брашно. Не мога да не кажа, че не падат грам и под очите, но е в много малък процент и фрапантното остава само в опаковката. Много зависи с какви четки работите и това главно определя дали ще имате прашинки по бузите. Ако нанасяте с пухкави и по-твърди косми, няма да избягате от разпрашване, но ако се гримирате с по-хубави четки, чиито косми са сбити, мога да кажа че няма да видите прашинки изобщо. Особено металическите нюанси залепват без проблем.


        Другият и последен минус, заради който не мога да нарека Luxury Dark Eyeshadow Palette любима, за мен е липсата на 3 цвята. Нужен ми е матов шоколадов или просто идея по-тъмен от 07 Delicate, някакъв бледозлатист нюанс /ванилия/ за просветляване на вътрешния ъгъл на окото и за под веждите, както и нещо в бледобежово или златисто за подвижния клепач. Това брашняно бяло изобщо не ми се вписва никъде, но го ползвам във всеки грим, поради липсата на шампанско. Друго не бих променила в палитрата. Всичко останало ми е на място и мога да направя, както вечерен, така и дневен грим.


        Без база пигментацията е слаба и на първия ред виждате колко са бледи цветовете. На втория са с база и са достатъчно наситени и без напластяване. Освен това издържат цял ден и ако избледнеят, то е почти незабележимо. Моят клепач е сух, но паднал и напоследък доста от палитрите ми със сенки ме предават, а тези стоят почти до вечерта и едва преди да ги сваля (разбирайте след 10 часа носене), са започнали леко да се събират.


        Палитрата предлага чудесен избор за различни ежедневни или вечерни визии и е много добро попадение от дрогерията. Особено поради факта, че е комбинация от мат, шимър и сатен. Не очаквайте да има качеството на Urban Decay, Too Faced или Zoeva, а е по-скоро се ходна с палитрите на Sleek. Струва 25 лв.
        Ето няколко визии, които сътворих с нея. Не съм ползвала никакви други сенки.

              * Използвах - 01, 02, 04, 07, 08, 09 и 10
             * Използвах всички от 01 до 06
        * 01, 02, 03, 04, 11 и 12 за подвижния клепач


         Вторият продукт и тук с ръка на сърцето мога да кажа, че не съм спряла да използвам откакто го имам, е контуриращата палитра за лице. Разкошни цветове, изключително лесни за работа, достатъчно пигментирани, трайни и с всичко необходимо да подчертаете контурите!



         Не ми трябва палитра с 8 или 10 цвята, тази е идеалната! Fix вече си има славата и я наричат "бананова пудра". Наистина е чудесна за фиксиране на коректора в зоната под очите. Нито прекалено бяла, нито с жълт подтон... перфектна! Някой спомена че не му била мека формулата и искал да се разпрашвала леко - нека пробва с блендиращата четка на Impala. Онази която ви похвалих за хайлайтър. Нанася чудно! Хем взема нужното количество, хем не се хаби продукт и всичко залепва на място.


        Highlight е класически цвят за хайлайтър. Според мен е универсален, но на някои момичета им избива розов подтон и вчера всъщност разбрах откъде. Аз го видях когато се гримирах на светлото през деня. Сутрин на лампа обаче, е типичния цвят бяло злато и няма нищо розово. И в двата варианта при мен стои красиво и не му намерих забележки. Частичките са с точната големина и финиша му е нито тип Мери-лу, нито сатенен. Хем си личи достатъчно, хем не стои прекалено и тежко. Умерен е!


        Soft Bronze използвам след Soft Sculpt, за да прелея още по-добре и премахна границите, ако са останали. Много нежен топъл матов цвят.Soft Sculpt е най-тъмния и типичен контуриращ нюанс, и всъщност главния в палитрата. Нито студен, нито като бронзираща пудра. За моето око са намерили точната среда и резултата е универсален контуриращ продукт. И омекотява, и затопля, и оформя контура - без оранжеви и жълтеещи оттенъци. Достатъчно пигментиран е, не се разпрашва и се прелива с две движения буквално. Дори само заради него и фиксиращият си струва да се купи тази палитра. Нанасям за секунди с четката Flat Contour (на Риъл Техникс), а ако искам супер натурален завършек - с бялата "японка" (имитацията).




         С 2 ръце и 2 крака ви препоръчвам тази палитра. Няма да съжалявате! И ако сте начинаещи, и ако имате опит. Не открих нито един минус и за нея бих платила не 15, а 25 лв!


     Изключително естествено стоят цветовете на лицето и оформят скулите ви без старание! Издържат цял ден и не се разпрашват!


        Ако си търсите бюджетна контурираща палитра, тази от всичко излезнало през последната година в дрогерията, за мен е най-хубавата!



       Коя палитра си избрахте вие?

       * Палитрите са предоставени за проба от PR.