събота, 10 юли 2021 г.

Versace Vanitas EDP

               Vanitas е от онези аромати, които смятам че всяка жена трябва да притежава на тоалетката. Точно като бялата риза и черния панталон. Вечни и неподвластни на времето, модата и сезоните. Идеален за всеки ден, повод, среща и излъчващ невероятна класа без да се нуждае от специален тоалет, грим или температури.


                Ако харесвате и познавате Chloe EDP и Just Cavalli EDP, за мен Vanitas e взел най-доброто от тях. Има общо и с Love Story EDP. Изящни и звънливи фрезии, поръсени щедро с пресен сок от лайм, обвити в белите и екзотични цветове на тиаре и с хладна кедрова база. А любимата тонка придава онова неустоимо и чувствено излъчване. 

неделя, 4 юли 2021 г.

Histores de Parfums This is not a Blue Bottle 1.2

              Пролетта отмина, но някои аромати за сезона мога да нося и през лятото, а защо не й през цялата година. Такъв е This is not A Blue 1.2, за който ми трябваше малко време да реша дали ми харесва достатъчно и да го прибавя в колекцията си. Не мислих дълго, всъщност още след първата проба го виждах нареден до другите флакони. Признавам си, че именно цвета и принта върху бутилката ме впечатлиха много и се молех, сока вътре също да ми хареса.


               Гледайки пирамидата, почти бях сигурна че ще ми е нужен. И не сгреших! Колкото лесен и приятен, толкова и интересен се оказа 1.2 заради бръшляна в него. В комбинация с иланг-иланг и люляк, аромата просто ме прегърна и напомни колко красиви могат да бъдат екзотичните нотки с пролетни цветя. Хем сладък, хем пудрен и с лека зеленина, а иланга му добавя една изключително пристрастяваща аура.