събота, 13 юли 2013 г.

Разходка в Одрин и... малко нови лакчета

    Днес бях на разходка до Одрин (Edirne) и се сдобих с няколко красиви лака. Хванах последната спирка направо. Бяха доста обрани и все единични бройки. Много се ядосах, че някой ме е изпреварил и с Пастелите, които уж са нови и няма суочове, а вече липсват по щандовете половината цветове.


 Успях да взема белия и лилавия пясъци, имаше също златния, синия и светлорозовия. Те обаче бяха същите цветове като на други марки, които имам и ги пропуснах. Не ми се трупат еднакви. Намерих си и няколко от желаните Миракъли на Флормар.


Розовия Пастел беше като GR Holiday 63 - и цвета, и частиците са същите. Синият за мен е като China Glaze In the rough, а златният прилича на OPI Honey Rider. Не можах да направя хубави снимки, но консултантките в магазина се въртяха и ми беше неудобно.




Цената беше 6,90 лири, което е около 5,50 лв. Флормарите купих по 1,50 и 2 лири.
Ето и малко снимки на щанда, от който взех пясъците. Там обикновените лакове на марката бяха по 2,65 лири, а по пазарите 1,90-2,50 лири. Имаха от новите Римели Кейт Мос на по 5 лири някъде. Тук май са по-скъпички. Странно, но не видях грам от пясъчните Голдън Роуз Холидей. Не че и търся вече от тях, ама щях да направя снимки на новите, ако имаше. :D




                                            (от тук взех Pastel Magic Sand Matte)

     Golden Lady е марка на Голдън Роуз, от която е и ароматизираната зелена ябълка :))) , малко ме е яд, че не взех светлозеленото (съща Зоя Josie от летните), но този ми се видя по-интересен в магазина и викам да не е пак ментово.... а навън после като го погледнах и съжалих - не беше така хубав, ама каквото такова. Цената му беше 2,50 лири. Имаше около 15 цвята с различни аромати, но по 2 - напр. този зелена ябълка го имаше в светлото и като това, което взех; шоколадовия беше млечен цвят и черен мисля и т.н.
     Другото, което си взех е от минитата на Flormar Pretty P29. Той прилича доста според мен на Flormar Miracle U33. Базата му е черна/много тъмносива с петроленозелено шимър частички. Купих го за 1 лира.
   Видях от хваления лосион на dalan d'olive и след дълго чудене си взех един. Струваше само 8,50 лири (200 мл), които на фона на 30-те преди 3 години в Мармарис беше нищо. Имаше и бутери/масла за тяло в кутии също по 200 мл за 9,50 лири, но реших да купя от тях като ходя пак зимата, защото сега нямам нужда от толкова тежки мазила, силно хидратиращи.


   Кремчетата за ръце в малките опаковки бяха по 1 лира, но аз имам чисто нов и пропуснах.

А много изгодно и подходящо за подарък е това, комплект от 4 части за 18 лири

                                 http://ottoman-shop.de/dalan-d-olive-geschenkset-olive.html

    Нямаше как да пропусна и традиционните за страната сладкиши и взех от страхотната баклава, която много обичам, обикновено и шоколадово pismaniye.




                           (Снимките на лосионите и сладките взех от нета, че не ми се снимаха :D )

     Ето и малко снимки от градчето :)))












петък, 12 юли 2013 г.

Perfect Sand S58

     S58 е гъст и малко труден за нанасяне. Имайте предвид, че не е от лесните за работа лакове. На два слоя е, но на места леко прозира. Не е толкова хубав ефекта му като при тези на Чайна Глейз и съхне доста бавно. Дори и цвета не може да ме накара да си затворя очите за кофти консистенцията. Останалите, които са с блестящи частици ми харесват в пъти повече и се радвам, че имам само 2 от тези без. Цената им е 3,50 лв. На снимките мисля, че излезна реален цвета, дори на 99 % на моя монитор, предвид трудното снимане на неони.



    23.08.2014 - преди 3 дни сложих за втори път лака и го нямаше онова точене на конци, нанесе се перфектно и много лесно. На 2 слоя е екстра. Издържа ми 3 дни. Нямам никакви забележки и се чудя дали е трябвало да престои, за да се "оправи". Пълен шах. Блестящите частици почти не си личат, въпреки това е много красив. Радвах му се и ще го сложа пак, но може би следващото лято. И актуални снимки....не иска обаче да излезне реално, знаете колко трудно се хваща цвета. Много по-ярък е. Мисля, че от старите - последните 3 са най-близки.

Flormar Miracle

   Преди време Флормар пуснаха тази страхотна колекция от шимъри, която се състоеше от 34 цвята, ако не се лъжа и естествено скоро я спряха. Аз за щастие обаче успях да се сдобия с 3 броя, а днес и благодарение на една съфорумка с още толкова. Преди малко успях да ги пробвам дори, бях забравила колко красиви лакове имало покрай пясъчната вълна, която тресе всички в момента. :D


    Не мога да кажа кой повече ми харесва, защото всички са страхотни. Покриват на 2 слоя, макар че ако се нанасят тънки, ще са нужни 3. Останалите, които имам са U18, U33 и U30.
Много ме е яд за U08, но не съм останала без сини лакове и ще мина без него. Цената им беше 3,50 лири, когато се сдобих в началото с U33, но преди няколко месеца познати ми купиха U18 и U30 по 2 лири. Днешните, които получих ги пробвах само на нокътче, понеже пак сложих пясък. :D




А Вие имате ли някоя от тези красоти?

четвъртък, 11 юли 2013 г.

Orly Mayhem Mentality

     Лака е част от лятната колекция на Орли за 2013 г. - Mash up.

 
   Много необикновен неон, не съм срещала такъв досега. Прилича по "структура" на China Glaze FFF, т.е. крем, но е оранжев - млечно оранжев неон. Не мога да обясня цвета, трябва да го видите на живо, защото няма снимане това нещо. Като светофар е. Нанасянето му е малко кофти и на него, но на 2 слоя горе долу го докарах. Изсъхва матов като всички неони, слагате му топ лак и сте готови.


     < ---- (май тук в стая сниман изглежда най-близко до реалността, но си го представете по-ярък и оранжев)


                                                         <--- ( и тук също)


                                            (също идея по-оранжев и неонов)

    Направо съм отвикнала да слагам обикновени лакове, толкова свикнах с пясъците, че сега чак ми е странно.
   Цената на Орли в България е около 22 лв, от нета излиза между 12 и 15 лв.

Mania Beauty nail