събота, 12 март 2016 г.

Raspberry Lipsticks/ колекцията ми малинени червила

     В началото на зимата ви показах червилата ми в бордо и патладжанено, но вече е време за по-свежи и светли цветове. Пролетното време ме предразполага точно към такива. Снимките на малинената ми колекция са направени още есента, обаче отлагах или просто ме мързеше да направя снимки на устни. Играчка е, а и описването едно по едно, като знам колко кратка мога да съм, все ме дърпаха назад. Надвих мързела тези дни и съм готова.




      Не знам дали пигментите, които се ползват за нюансите са хубави или просто са наситени, но всяко едно с изключение на Oriflame GG Iconic Raspberry Blush и глоса на L'oreal Blush, са супер плътни. Устните изглеждат сочни, не подчертават недостатъци, не изсушават, трайни са и е истинско удоволствие да се гримирам с тях. Може би аз съм подбрала точните, но няма едно, от което да не съм доволна и да ме е разочаровало.




      Отляво надясно: Maybelline 904, Avon Lovely Cherry, Avon Bare Ruby, Avon Make out red, p2 087 Baker Street, Revlon Cherries in the snow, Loreal Glam Shine Very Blush, Essence Matt Lip Cream Soft Berry, Oriflame GG Iconic "Raspberry Blush", Oriflame 5 in 1 "Electric Crimson"



    Maybelline Vivids 904 "Vivid Rose" - това червило може да ви изглежда розово, но през лятото на мен стои точно ярко малинено. Пигментирано, доста трайно и наситено, формулата е някак гъста и пастелна. Много харесвам тези червила на Мейбълин. Имам 4 Vivids. Струват по 17 лв, но си заслужават. Ако внасяха всичко, щях да си взема и още. Сходно с него е 11 номер от Golden Rose Matte Velvet или поне по снимки така ми изглежда, както и от Avon UCR Matte Splendidly Fuschia, Vibrant Melon.




    Avon UCR Absolute "Lovely Cherry" - тази серия беше от любимите ми, но Ейвън обичат да спират сполучливите си продукти и на нейно място според мен в момента са 3D. Този цвят е много сходен със следващото, но по-свежарски и макар че е покривно, изглежда сякаш има лека прозрачност. Супер момичешко и готино стои. Нужно ви е едно прокарване по устните. Формулата на тези червила е страхотна. Меки са като масло, не подчертават недостатъци и ги обожавам. Идеалното пролетно малинено е Lovely Cherry. Подобно от сегашните е, Heat Wave от 3D.



    Avon UCR Absolute "Bare Ruby" бих определила като есенна малина. Разбира се, че може да се носи и през зимата или лятото, но на мен ми е най-вече есенен цвят. Неговата формула се усеща малко по-тежка и пастелна от на Lovely Cherry. Със същите характеристики по качество е обаче и няма да се повтарям.




    Avon Perfect Kiss "Make out red" - още една любима моя спряна серия. Сходна е с горната, но не са толкова балсамести и меки. Този цвят дълго се колебаех дали да го взема и добре че го направих. Дълго време пускаха няколко, но точно "Make out red" сякаш свалиха от каталог без да усетя. Приятелка много го искаше като го видя на мен, ама не успя да го купи. И в нетни за представители не се появи.


    Revlon Lustrous "Cherris in the snow" - Черешите бяха в любимците ми за 2015 г. Затова няма да говоря повече за него. Ревлон вече има в Лили, така че нападайте ако харесвате наситени цветове с кремообразна формула.


    p2 Pure Color 087 "Baker Street" - също мои любими червила, но и те уви са спрени от лятото. Има нова серия на тяхно място, Full Color. Пюр са пигментирани, трайни, не се разтичат и впиват в линиите и финиша им е като на класическо червило - не са мазни, нито пък сухи. Идеални!



    L'oreal Glam Shine Blush 154 "Very Blush" - не нося глосове почти, но тази серия на L'oreal с апликатор сърце ми беше на сърце дълго време в тийн периода. Имам още един цвят от нея (06 Sand Crystal). Прави устните огледални и сиропирани, покрити с милион частици, които блестят като диаманти.



    Oriflame GG Iconic "Raspberry Blush" - вероятно си помислихте нещо за това червило като споменах в началото че не е покривно, но самата серия е такава. И като цяло Джордани са малко от типа на Chanel. Да може човек с минимални усилия и познания, да се гримира, без да се направи на палячо. Иконик са с арганово масло в състава и са грижа за устните, затова и не са пигментирани като останалите червила. От типа на чъбитата са. Идеални за нанасяне в движение и без огледало, за сухи устни и нежна, ненатрапчива визия. Естествено, не е от трайните, но ще подновявате често. Цената им е около 10 лв. Гилзите на Джордани Голд са много хубави и като луксозни. Това е готиното при тях. Нещо като бюджетна версия на високия клас червила са. Подобно - Avon UCR Indulgence "Poppy Pink".



    Oriflame 5-in-1 "Electric Crimson" - имам отделен пост за това и Berry Blast, за които скоро всъщност писах. Много пигментирано, с формула клоняща към мат, но се усеща като пастел на устните. Трайно е, не подчертава несъвършенства.



    Essence Stay matt lip cream "Smooth berry" - тези кремове за устни с матов финиш бяха доста сполучливи. Супер пигментирани и е нужно да има много малко количество на четката, но трябва да сте внимателни с контура. Трайно е, не изсушава и не поставя акцент върху кожичките ви. За негов заместител, погледнете течните матови червила на Wjcon. Ивана от Dream of Joe е говорила за тях, както и Sen Sen BG.
      Само на това не можах да направя хубави снимки, затова ви оставям линк към поста, в който съм писала за него и имам суочове на устни.

    Aura Final matte 706 "Pink Age" - както казах, снимките са правени преди месеци, а това получих скоро и вече съм ви го показвала, говорила за него. Тук повече. Негов по-бюджетен заместител, макар че това не е скъпо. може да бъде Golden Rose Matte Velvet 17 (в случай че няма откъде да пробвате и купите Aura), но аз не харесвам тази серия заради прекалено пастелната и изсушаваща формула.


    Kiko Intensely Lavish 05 "Heavy Cherry" - много хубаво червило! Луксозна гилза и усещане при нанасяне. Не е от най-трайните, но тук подхранващата формула ще ви накара да забравите за всичко друго. Разкошно е! Идеално за студено време и сухи устни. Тук съм писала за него повече.




   
       p2 Volume Gloss 180 "Miss Velvet" - разкошен лак в наситен сочен цвят на узряла малина. Тук имам ревю за него.


      Имам 3 молива за устни, които мога да нося с малинените ми червила. Това са Flormar 230, Essence 15 Honey Berry и Aura 56. Последните 2 не виждате на снимките, но със сигурност сте ги виждали и няма да показвам. Флормарския е всъщност повече фуксия, въпреки това си пасва добре като се прелее да няма граници. Есенския мога да нося и с по-тъмни цветове, като отново повтаряме упражнението с добро преливане между него и червилото. За Aura long lasting 56 ви говорих скоро - тук. Силиконовият на Импала No. 19 е за очи и фуксия, но може да се направи някаква комбинация и да сработи за устни според мен.


       Малиненото ми е любим цвят и моя запазена марка за устните. Винаги когато ми се носи наситен нюанс, но червеното и патладжаненото са ми писнали, посягам към някои от червилата в този пост. Отиват си с почти всякакъв грим на очите и правят устните ми да изглеждат още по-големи. Освен това, смятам че стоят страхотно през всеки един сезон. :)


      Вие имате ли любими червила от тази гама и ако да - кои са те?

петък, 11 март 2016 г.

Balea Mizellen Reinigungs Wasser (мицеларна вода)

      Независимо че последните 2-3 год. пазара е залят с всякакви мицеларни води, фирмите продължават да пускат нови. Една от последните появили се в дрогерии DM, е тази на Balea. Всъщност са 2. Опаковките са по 400 мл и струват около 7 лв. С розовия етикет е за суха и чувствителна кожа - с глицерин и портокалови цветчета и не съдържа алкохол, а тази за която ще говоря (със синия), е за смесена и чувствителна кожа. Тя е с вода от хамамелис, глицерин и пантенол. В нея има алкохол, но и в двете няма парфюм.
       Опаковката прилича на Гарниерската, но капачката й се затваря по-плътно и стабилно.
Няма аромат или е толкова лек, че аз не усещам нищо. Течността й е като на всички други мицеларни води. Аз рядко ползвам само този продукт за почистване на грима си. Казвала съм и друг път, че първо свалям с олио или гел и след това премахвам остатъците с 2-3 тампона с вода. И не съм променила тази си рутина. Нужни са ми поне 2 тампона и един с розова вода. Не може да почисти перфектно, но е много добра и успява да свали повечето грим. Ако трябва да я сравня с Гарниерската обаче, не е чак толкова "силна". Въпреки това, си върши работата добре и не оставя кожата суха. Естествено, аз се мажа с крем след което и нямам никакъв проблем. Единствената по-съществена разлика между водата на Balea & Garnier е, че тази на Балеа се пени малко. Ако капнете на 2-3 места на тампона няма да го усетите, но с толкова не можете да направите нищо, така че е логично да напоите добре. Не е нещо неприятно, обаче който е ползвал мицеларката на Mixa, вероятно ще го свърже с нея и лекия лигав слой.


       На мен водата ми хареса и не съжалявам, но определено предпочитам Гарниерската заради липсата на такова пенене. Пък и като е намалена, е същите пари.



четвъртък, 10 март 2016 г.

Balea Kakao Bodybutter

       Останаха последни няколко по-студени дни за тази зима и се възползвам, за да употребя по-плътните продукти за тяло, които отворих. И това масло с какао, се оказа толкова добро, колкото тези на The Body Shop, а е 5 пъти по-евтино. Съжалих че не съм го изразходила по-рано. Мисля че беше пуснато за Свети Валентин, но предната година. Жалко за подобни качествени продукти, защото само лимитките са толкова готини или поне аз съм останала с тези впечатления.
        Кутията му е обикновена, но пък е стабилна. Текстурата му е много плътна и твърда. Дори повече от на TBS. Давах на приятелка и ползвах лъжица, за да откъртя. :) Е, не си мислете че е като камък, но определено не е меко като обикновено масло. И е нужно повече време да масажирате, за да се абсорбира напълно. Около минута може би.


      Усилието обаче си струва. Това масло подхранва, омекотява и хидратира толкова добре, че ефекта се запазва цял ден. Оставя лек филм, но е поносимо и се обличам почти веднага след намазване. Усеща се само ако сте на топло.


       Аромата е страхотен шоколадов. Мирише на какао, но е някак млечен и ненатрапчив. Пак е вкусен, като се напръскам с лек плодов спрей, комбинацията става чудна. И спокойно мога да пропусна парфюма. Усеща се с часове без да е прекалено. Сякаш е шоколадова торта с добавени пресни плодове за украса. :)



        Цената му беше около 5 лв. Вече не се намира по рафтовете, но ако излезне някаква подобна лимитка и обичате дълбокохидратиращи и подхранващи текстури, непременно я погледнете. Мисля че може да замести маслата на The Body Shop. Стига само аромата да ви допадне.

сряда, 9 март 2016 г.

The Body Shop Smoky Poppy

     Свети Валентин мина преди почти месец, а Smoky Poppy беше лимитираната колекция за празника през 2015 год., но предвид натрупаните от мен запаси, не можах да я отворя по-рано. Чак тази година дойде нейния ред. Не само това, че харесвам продуктите за тяло на марката, но и външния вид на опаковките от тази лимитка, ме накараха да се сдобия с тях. Черно и червено си е класика! Избрах си единия от двата комплекта, който съдържа малка гъба, душ гел и масло за тяло. Не бях ползвала скраб на марката до тогава и си поръчах отделно и него. Сета пристига в прекрасна и много здрава картонена кутия. Затваря се с магнит, след което се завързва със сатенени ленти под формата на панделка. Има и допълнителен наелонов предпазител, а на него виси етикет с описание на продуктите вътре.


     Smoky Poppy Shower Gel 250 ml
     Smoky Poppy Body Butter 200 ml
     Smoky Poppy Poppy Seed Scrub 200 ml




      Аромата беше описан като чувствен и леко пикантен в ревютата, които четох и знаех, че ще е по-различен от стандартните плодови и цветни, присъщи за The Body Shop. Не сгреших, защото си падам по нестандартното. Не знаех как точно ухае истинското маково семе и като цяло цветето, но не се поколебах при поръчката. Няма нищо общо с орхидея, виолетки, роза и подобни, с каквито аромати обикновено се свързва 14 февруари. Въпреки това, на мен ми допадат много.


      Ако трябва да опиша уханието, то ще е на ретро парфюм, направен на основата на аромат, подобен на класическия крем Нивеа с добавени подправки и карамфил. Има нещо пиперливо в него. Сякаш е джинджифил с малка доза черен пипер и частичките от семена на маково семе, създават такава илюзия. Тази нотка се усеща най-вече в ексфолианта за тяло. Може би от маслата в него и мазната му формула, е с най-силен и леко тежък мирис. За мен не е прекален и го ползвам с удоволствие, но имайте предвид че не е за всеки. И аромата, и формулата. Много специфични са!





       Текстурата му прилича на кокосово масло, което не се е втвърдило напълно и се маже като стандартно масло за тяло по кожата, примесена е със захар и малки частички маково семе, които приличат на ситни зърна черен пипер. Не е прекалено груб, но не и от леките скрабове. Прави достатъчно добра ексфолиация на тялото и оставя мазен филм. Това не би се харесало на всеки. Видимо кожата е като намазана с олио. И по отворената капачка, по която имаше доста полепнал продукт и вземах с пръсти, можете да видите за какво говоря. Представете си много мазна тенджера, която не можете да измиете с вода. По същия начин стои и на кожата. Точно това обаче го прави подходящ за много суха кожа и зимата. Дори и лосиона може да се пропусне след душ. Но пък няма място за притеснение, защото след измиване с душ гела, този филм изчезва и остава мека, подхранена и хидратирана в дълбочина кожа. Ползвам го заедно с гъба на The Body Shop и успявам да сваля слоя от повърхността, като обаче се запазва ефекта от скраба в дълбочина. Опаковката мисля че би ми стигнала за 20тина ползвания, т.е. за една зима. (200 мл или 224 гр.)


         Душ гела е с малко по-лек, приятен и кремообразен аромат. На цвят е като тъмнозелено желе. Количеството е 250 мл. Пени се нормално, не е нещо особено и по-различно от евтините душ продукти. Но в комбинация със скраба и маслото, удоволствието е пълно.





       Маслото за тяло, макар и достатъчно подхранващия и хидратиращ ефект от скраба, го ползвам след баня. За мен е почти невъзможно да пропусна тази стъпка, защото обичам аромата да се запазва за дълго и особено щом няма да излизам, замества спокойно парфюма.
Неговия аромат също е по-лек, подобно на душ гела. Него усещам най-вече като ретро с цветя и малко подправки. И върху кожата ми стои божествено! Формулата е типичната за маслата на марката, плътна и гъста, но се взема лесно и се топи при разнасяне. Бързо се абсорбира, като не оставя филм. До 5 минути след намазване, се обличам и съм забравила. Кожата ми е супер мека, хидратирана и еластична. И е такава през целия ден. Точно по тази причина обичам и плащам високата цена за маслата на The Body Shop. С никоя друга марка, освен Casyopeya, не постигам толкова добър и траен ефект. Да, не са от икономичните, но зимата не е цяла година, а 3-4 месеца. Нужни са ми две опаковки за периода.




       Гъбата не мисля че става за употреба. Тя е по-скоро за красота и за да изглежда комплекта завършен, идеален за подарък. И материала, и формата и не са подходящи и удобни за къпане.
Но пък гъбите-панделки на The Body Shop, са най-добрите под тази форма, които съм имала. Хем измиват добре (достатъчно стабилен е материала, от който са изработени) и разпенват геловете, хем не изсушават кожата. Цената им е 2 лири и си струват. Не стават огромни след месец-два и да се налага да подновявате постоянно. Остават като нови и след година!




       Ако все още не сте ползвали нищо на любимата ми марка и са ви по джоба, не отлагайте. Чудесни са за суха кожа маслата за тяло, а ароматите им пристрастяващи. Не съм им намерила заместител от както ги ползвам. Опаковките са 200 мл и с намаление, излизат около 25 лв. Можете да ги откриете и в безмитните магазини. Приятелка ми каза, че във Варна са по 24 лв. Няма всичко налично, но повечето в редовния асортимент, ги има и са по-изгодни да се купят от там, отколкото от английския сайт. Smoky Poppy едва ли ще намерите вече, но тaзи година за Свети Валентин, в продажба беше пусната British Rose. Не съм купувала от нея, но съм сигурна, че качеството отново е на ниво.