събота, 12 ноември 2016 г.

Бутик Lavender и козметика Христина

       Преди 2 седмици за първи път намерих време да мина през това много красиво магазинче, бутик за натурална козметика Lavender, в което предлагат основно козметика на българската марка Христина. Бях влюбена в уютната и готина обстановка, а и като се има предвид любовта ми към лавандулата и този магически цвят, е ясно защо ми направи подобно впечатление.


      Почти пълния асортимент на Христина е наличен, както и някои други български марки. Предимството да разгледаш на спокойствие ме спечели най-вече. Затова и се върнах днес отново, за да се заредя с положителна енергия напук на мрачното време. А и да разгледам още по-обстойно. Имат фейсбук страница, ако и вие трудно откривате марката и искате да поръчате.


        Ако не се интересувате толкова като мен и имате нужда от консултация, на място момичето ще ви обясни почти за всичко.


        Имат козметика на Pirin Dream & Phytocode, Биле. И най-новата серия Rose Kiss на Фитокод е налична. Набелязах си околоочния крем от класическата, споделете ми ако сте го пробвали.



         След захарните ексфолианти на Stani Chefs, смятам да взема и от тези догодина. Zen ухае много подобно на Bvlgari Omnia Crystalline между другото. Snow Flowers по спомен също беше с интересен аромат. Цената им мисля е 18 лв и са по 500 грама.



       На Stani Chef's нямат единствено от големите масла за тяло. Не предлагали разнообразие от всички аромати и са спрели да ги зареждат. В сайта на Христина не ги виждам също, така че вероятно не ги и произвеждат. Имат всички от минитата (50 мл) за ръце и стъпала. Това е "подмарката", която най-често предпочитат клиентите за подарък и има защо. Пробвах всички аромати от скрабовете и лятото може би ще посменя Рефан, като има откъде да си набавям Stani Chefs.


        Главната причина да исках да посетя магазинчето бяха триците за лице и скрабовете за тяло от Stani Chefs. Имам почти пълна кутия от седефените, но толкова много желаех тези с кокоса, че веднага си взех от тях. С гроздовите семки и кайсиевите искам да пробвам също в бъдеще. Обожавам този продукт на козметика Христина и не оставам без него.


         Мина времето когато ползвах тоалетно мляко за почистване на грима си, обаче след като помирисах кокосовото и с виолетка, веднага реших да си взема второто за проба. И двете имат разкошен аромат, не много силен и текстурата е приятна. Струват по 3 лв. Ако остана доволна, ще си купувм по едно за разнообразие вместо тоник.



       Крема с люляк има вълшебен пролетен аромат на току що разцъфтелия прекрасен цвят! Ако сте ползвали някой от тази серия, споделете как ги чувствате.

          Не мога да пропусна този акцент със стената от нацепени дърва. Страхотна идея за декорация!

        Пропуснала съм да снимам бебешката и серията за бременни Mother & Baby.




        Sezmar Love е една от най-новите серии на Христина, която мисля се прави главно за износ. Аз лично не я бях виждала, докато не отидох в Lavender. Свещите им са нещо невероятно. Масажни са и когато изстинат леко, можете да ги ползвате за тяло. Взех за подарък и себе си с дъвка, защото ме отвя. Представете си детския розов Orbit, но в пъти по-наситен и готин аромат. Дори през кутията се усеща. И другите са хубави, обаче на мен тази ми е фаворита. Струват по 14 лв. В италианския сайт на Sezmar са в евро цените.


        Има масажни масла, лосиони, в кръглите туби са душ/интимни гелове, както и грижа за кожата на лицето. Маските им за лице бих опитала. Цената им е по-висока от обичайната, но са поработили върху опаковките и надявам се състава да е добър. Струват 18 лв за 50 мл. В стъклено бурканче са.


       Има и парфюми с феромони на Sezmar, но не са налични.



        Тези продукти са с намаление, защото няма да се зареждат повече. Състава им не е най-изчистения. Продавачката сподели, че се стараят да предлагат с по-натурални.



        Тази марка Sevox не бях чувала. Обясниха ми, че е старозагорска. Нали сме близо до Казанлък, но и тя се произвеждала за износ, което обяснява защо не намирам и информация.
Тези масла с малина ми привлякоха внимание и обмислям покупката на едно, което да ползвам за околоочния контур.



        Dr. Derehsan отново е на Христина, произвеждат се по персийска рецепта. Кремчето за ръце има лек ориенталски аромат.















         Това са продуктите, които си избрах за сега. Ще пробвам и други в бъдеще.



          Щях да пропусна най-важното, а именно местонахождението на бутика. Намира се в Стара Загора, ул. Уилям Гладстон 32. На 5 минутки е от централната улица. Предполагам, че лесно ще се ориентирате с навигацията. Повече информация за продуктите можете да намерите и в официалния сайт на козметика Христина - тук.

          * Свеща, интимния гел и тоалетното мляко ми ги предоставиха от магазина. 

четвъртък, 10 ноември 2016 г.

Oriflame Mirage

         Mirage е мистериозен, пленителен, ориенталски, загадъчен и леко екзотичен. Насладете се на пътуването и се събудете между скритите страсти с всяка капка от тази ароматна композиция. Mirage е дело на Франсоаз Карон и е в продажба от 2010 год. Фрагрантика ми показва, че е спрян от продажба, но Орифлейм забелязвам че връщат стари парфюми от време на време и е възможно да се появи. Заслужава си, един от малкото им наистина стабилни и различни в добрия смисъл на думата аромати.


         Връхните нотки са портокал, мандарина и елеми. Средните - роза, жасмин, ветивер. Основата е ванилия, амбър и сандалово дърво.


         Есента е любимия ми сезон за ликьорени, сладки, амброви и силно дървесни аромати с малко ванилия. Обожавам и ориенталците. Носят ми топло и много цветно настроение, което свързвам с подправките пазари. А този спокойно мога да причисля към тях.
         Ако трябва да съм честна, аз не усещам цитруси върху кожата ми. От коментарите във фрагрантика за зелена ветиверна бомба, ме навежда на мисълта, че цитрусите със смолата елеми и ветивера, се превръщат точно в тези прекрасна комбинация от вишни, която моя нос долавя. Много сочни, сладки, но и киселяви. Не онази сладост, захарната, а марципанена. Ухае ми на луксозен ликьор. С онези пръчки от ароматно дърво. На вкусно домашно сладко. В първите минути е толкова красив, зелен и опияняващ. И много ми напомня на Малка черна рокля на Герлен, който обожавам.


          След първия половин час започва да избива ветивер, но не онзи, който сте свикнали да усещате в мъжките парфюми. В комбинация с цитрусите, роза и жасмин, е много зелен. Сякаш сте в гората и навсякъде около вас е зелено. Сравняват го с Midnight Poison на Dior, който имам и обожавам, обаче не бих могла да сложа двата един до друг. Имат общи черти и бих казала, че Мираж донякъде носи "отрова"  в себе си. Толкова с приликите. Не си мислете, че са заменяеми и ще се разочаровате, ако купите бюджетния вариант.
           Базата е типична за повечето парфюми от този тип. Много мека дървесина, амбър и  ванилия. Утихва след няколко часа, но шлейф влачи доста. Щом ме питат следобяд с какво съм, а съм пръснала сутринта в 8 и съм със суха кожа, си направете извода колко се задържа.

        
        Мираж е за жените, които не ги е грижа какво мислят хората за поведението им. Имат високо самочувствие и не се притесняват вниманието да е насочено към тях. Съблазнителни са, секси и успешни. Бутилчето също е много красиво и в унисон с композицията. Тук мога да кажа, че правя връзка с Dior Poison Tendre веднага. Мистериозно, тъмно и готик.

вторник, 8 ноември 2016 г.

Oriflame Dancing Lady Hypnotic Night

         Обожавам лилаво и ароматите в този "дух" ми носят голямо удоволствие. Комбинация от сандалово дърво, орхидея и шафран е Dancing Lady Hypnotic Night. Бих го описала като мистичен, тъмен, секси, кашмирен и леко пудрен. Доста наситен и траен за този ценови клас и EDT концентрация.


        Тук няма онези нежни и меки цветя, а комбинацията е дървесно-пикантна и много кремообразна със сладки акорди орхидея. Сякаш сте увити в плътно кашмирено одеяло. Орхидеята гали сетивата и гладката ви кожа, но е обвита в тъмен мистериозен воал.


          Пикантен шафран, целуната от слънцето кайсия, водещи до буйна кремообразна флорална комбинация от орхидея, примесена с червена роза и виолетка. Топъл дървесен тон, който прекрасно разкрива богатството и дълбочината на листа от пачули, черна ванилия, ветивер и сандалово дърво.


       Опушен, мистериозен, кремообразен, виолетов, тъмен, завладяващ. Аромат за есенните дни и зимни нощи!