четвъртък, 23 март 2017 г.

Lirene Cherry and Lemon Moisture and Nourishment Light Cream

       Lirene е полска марка, с която имах среща още през тинейджърските години. Разбирайте преди около 10-тина години. И впечатления ми бяха добри. Ползвах с удоволствие крема и тоника с диня от серията Under 20. Бяха леки и кремчето с много приятна хидратираща текстура. Затова и като видях намаление в Лили и реших да си взема и този. Напомни ми на динената серия. И не сгреших.



        Текстурата на крема е плътна и гъста като масло, бяла на цвят. И името Light в случая заблуждава. Не само че подхранва, но и хидратира повече от перфектно. Очаквах да попива бързо и да е подходящо за лятото, но всъщност за най-топлия сезон ми идва доста мазен и тежък. Оставя сериозен филм и почти не може да попие през нощта. Затова е перфектен през есента и зимата, когато със сигурност кожата се нуждае от повече хидратация. И като дневна, и нощна грижа върши добра работа.

       
        Аромата му е приятен лимонов, но не кисел и горчив. Черешите отнемат тази нотка и го правят хем освежаващ, хем сочен и летен.



          Кутийката е от стабилна по мое мнение пластмаса и се затваря плътно. За цената си от около 5 лв при намаление, е чудесно попадение за нормални и сухи кожи.



вторник, 21 март 2017 г.

Yves Rocher Sensitive Vegetal Eye Gel

      Yves Rocher са една от любимите ми марки що се отнася до продукти за тяло - душ гелове, душ кремове, кремове за ръце и лосиони за тяло. Особено коледните колекции, са нещо което не пропускам всяка година. И парфюми добри имат, но не мога да не насоча вниманието ви към бялата им козметика. В началото на есента ви разказах за един чудесен гел-крем за суха кожа от Hydra Vegetal заедно с маската им за лице, която заобичах толкова много и наскоро си взех за проба Nutritive Vegetal.
      Днешния пост обаче ще бъде за околоочния им гел от серията за чувствителна кожа - Sensitive Vegetal. Имах нужда от нов лек продукт за околоочния контур, който да ползвам сутрин преди грима и макар да бях отишла за този от Hydra Vegetal, прочетох описанието на другия и взех него. Искаше ми се да го пробвам.


       Гела оправда очакванията ми напълно и ми стана голям помощник в борбата със сухотата. Върши ми чудесна работа за целта, за която го взех. За торбички и умора не гарантирам, защото нямам такива проблеми, но успокоява и хидратира чудесно без да омазнява и да се чувства тежък. Прекрасен продукт не само за през деня, но и през нощта. И под грим се държи добре.



        Опаковката му е стандартна, но пък много нежна и изчистена откъм дизайн. Отговаря на това, за което е предназначен. Класическа тубичка с малък отвор. Особено ме спечели снимката на зелени листа от лявата страна на кутията. Много добро впечатление прави и подсказва, че в състава му няма животински съставки, а само от растителен произход.


      Съдържа екстракт от лист на Sigesbeckia Orientalis (сигесбекия), получен посредством 100 % натурална екстракция. Във формулата му има повече от 90 % съставки от растителен произход. НЕ съдържа компоненти, предизвикващи раздразнения на кожата, както и оцветители, животински съставки, парфюм, парабени. Продуктът е клинично тестван под дерматологичен, офталмологичен и алергологичен надзор.


     Изследователите от Yves Rocher са избрали екстракт от листата на Sigesbeckia Orientalis именно заради доказаното им успокояващо действие върху кожата. Буквално като растителна отвара, този екстракт успокоява, възстановява и защитава кожата.


       Гелчето е наистина много леко, почти като вода. Няма аромат. В същото време, като човек с мнооого сух контур, който буквално изпива дори мазни кремове, az усещам колко добре хидратира и в дълбочина. Кожата ми е еластична, мека и гладка. Чувствам я успокоена и подхранена. А на повърхността няма някакъв лепкав или мазен филм. Коректора ми не стои пудрено и се прелива с лекота. Взех го, защото сутрин не мога да си позволя тежка формула заради сенките, но ме изненада приятно и като нощна грижа. Сутрин не се събуждам с неприятно усещане и кожата ми не опъва. Дори след измиване с по-силен почистващ продукт, ефекта му е осезаем.


        Освен това е и доста икономичен. Количество колкото зърно леща, ви е достатъчно и за двете очи. Нанасям с потупващи движения и разнасям плавно. Попива за 2-3 минутки и е перфектен за свежо начало на деня. Подготвя зоната около очите за грима, като действа и се грижи за нейната красота отвътре.


        Ако сте в диапазона 20-25 г. и търсите лек и естествен продукт, с който да доставяте нужната доза хидратация на кожата в тази деликатна зона, това гелче е страхотно попадение.
Аз го закупих от магазин Ивис за 22,90 лв, но можете да го откриете и в магазините на марката, safo (Варна), както и в bonjour.bg. Серията включва още успокояващ спрей, крем против червенин петна и същият със SPF20, мицеларна вода, дневен крем и демакиант.


понеделник, 20 март 2017 г.

p2 Color Victim "Artful"

      С настъпването на пролетта, желанието ми за ярки цветове е голямо. И от днес вече смятам да посягам само към подобни свежарски нюанси. "Artful" е много любим мой лак и го нося с удоволствие за пореден път.


       Ярко тревистозелен крем с тюркоазен подтон. Покрива на 2 слоя и има чудесен блясък.



       Кои са вашите любими пролетни цветове?

неделя, 19 март 2017 г.

Oreo чийзкейк (без печене)

        През уикенда често обичаме да се глезим с вкусотии и да прегрешаваме. А ако и други освен вас в семейството са любители на сладкишите, със сигурност често ни се случва да се чудим какво да им приготвим. Или пък ако очакваме гости. Затова днес реших да разнообразя от еднообразните козметични ревюта и да ви покажа един страхотен и много вкусен десерт, с който да зарадвате близки, приятели или колеги. Приготвих го в началото на седмицата по повод и толкова се хареса, а и ме помолиха няколко души за рецептата, че трябваше да я напиша.


         Чийзкейк с бисквитки Орео се получи прекрасна комбинация от хрупкав блат с наситен какаовомаслен вкус, лек млечен крем и ароматен ганаш от бял шоколад. Сладък, но без да натъртва като силно шоколадовите торти, сочен, мек и пленяващ от първа хапка. Уверявам Ви, че ще е трудно да му устоите и ще искате още и още. А като се има предвид, че и за пръв път приготвях чийзкейк изобщо, беше страхотен. Имаше още какво да се желае, но следващият път знам какво да променя за още по-добро изпълнение. :)


                           Необходими продукти за форма с падащо дъно с диаметър 24 см.

                                  2 кутии бисквити Орео (32 бр)
                                 60 гр масло
                                 400 гр заквасена сметана
                                 250 гр маскарпоне
                                 250 гр крема сирене
                                 200 гр пудра захар
                                 1 пакетче желатин
                                 1 ванилия (по желание)

                                     За украсата и ганаша:

                           10 бисквити Орео - едно пакетче от 6 и едно от 4 бр.
                           200 гр бял шоколад
                           100 мл сметана (животинска)
                           20 гр масло


          Начин на приготвяне:

          Разделяте бискитките и премахвате с нож белият крем. Оставете си 2-3, за да начупите за "пълнежа". Смилате ги до ситни трохи в блендер или на ръка.  Аз имам робот, но все още не съм разучила всички функции и ги троших на ръка с дръжката на дървен нож. Нямах проблем и сравнително бързо ги натроших. Разтапяте половин пакетче масло в микровълновата и смесвате със смлените бисквити до мокри трохи. С помощта на чаша или гладък предмет притискате на дъното на формата и оставяте за 2 часа или едно денонощие в хладилник. Колкото повече стоят, толкова по-хубаво стяга блата. Аз го приготвих вечерта и сутринта направих чийз крема.
         В купа смесвате заквасената сметана, маскарпонето, крема сиренето и пудрата захар. Бъркате докато се хомогенизират и прибавяте натрошените на едро бисквитки. Аз не ползвах ванилия, защото чийзкейка става достатъчно богат на вкусове, но ако харесвате аромата й, няма проблем да сложите. През това време загрейте вода на котлона, а в купичка сложете 50 мл студена вода и изсипете пакетчето с желатин. Разбъркайте и изчакайте да набъбне. Поставете я в тенджерката и изчакайте да се разтопи, но го наблюдавайте - не трябва да завира. За пръв път работя с желатин и имах притеснение да не сбъркам и да пресека крема, обаче не беше трудно. Става като вода. Изчаквам да изстине леко и при непрекъснато бъркане го прибавям към сместа. Прехвърлете върху бисквитения блат и загладате, доколкото е възможно, след което го приберете в хладилника за няколко часа или едно денонощие.


         За ганаша изсипете сметаната в малък съд и включете котлона. Добавете маслото и шоколада като го начупите на парченца. Бъркайте докато не се разтопи и стане гладка сместа. Важно уточнение за тези от Вас, които като мен за пръв път правят ганаш. Ако ползвате черен или млечен шоколад, ви е нужна 100 мл сметана за 100 гр, но при белият съотношението трябва да е 2:1 или 200 гр със 100 мл. Въпреки това аз се подлъгах от една препоръка и сложих цялата кутийка от сметаната. Затова и глазурата ми стана толкова рядка и течна, а исках да е точно обратното. Но за друг път ще знам. Дори бих сложила и по малко. Има и други рецепти, аз ползвах тази. Вие можете да си го приготвите по друга. Някъде пишат за 3:1 в полза на шоколада, та по опитните ще преценят в какво съотношение да са съставките.
          Заливате върху готовият чийзкейк и оставяте на стайна температура за около 30 мин. да изстине. Преди да приберете в хладилника, поръсете с натрошени бисквитки и поставете по половин бисквитка на всяко парче. Аз разделих чийзкейка на 12 броя.


        Прибирате в хладилника до следващият ден. Колкото повече стои, толкова повече поема и се допълват бисквитките с крема. А тези върху ганаша стават меки като тортен блат. Ако желаете, си отделете малко натрошени бисквитки и украсете отстрани. Аз не успях да се справя с тази част, но и колегите бяха много нетърпеливи. Едва изчакаха да направя снимките и го нападнаха.       


         Хора които не обичат Орео и какао особено, бяха наистина възхитени. Едната колежка ми каза, че този чийзкейк е един от най-хубавите десерти (топ 3), които някога е яла - "ядеш и ревеш". Пожела да й приготвя някой път. Останалите потвърдиха и не му намериха забележки. Аз като перфекционист не одобрих ганаша и крема ми, исках да са стегнати и да се режат като торта, но за второто е нужна сладкарска сметана за обем и пухкавост.


         Ако все още не сте приготвяли нашумелият чийзкейк изобщо, не отлагайте още дълго. Ненапразно във всеки втори ресторант го предлагат. Ще останете доволни и резултата от лесното приготвяне, ще ви накара да прибягвате до него често. За любителите на плодовете, променете основата с бисквити Еверест (с масло или орех) и залейте със сладко от боровинки. Ню Йорк е първият популярен чийзкейк и с право. Обичам го толкова, колкото и орео. :)