петък, 7 август 2015 г.

Happy Birthday to me!

     Днес остарявам и помъдрявам с една година. Получих най-желания си подарък тази година и вече ще правя по-приятни за четене и "гледане" публикациите си. :)
     Не са добри снимките, но това са първите и без никакво четене, автоматичен режим и фокуса го няма никакъв, тепърва ще се уча. Тортата беше много вкусна. Отдавна и всъщност не помня дали съм яла подобна - с хрупкава шоколадова заливка, шоколадови сочни блатове, напомнящи мъфини и бял крем. Лека и приятна за сезона.









      Скоро не се бях гримирала с Шоколадовата палитра, но днес отново си припомних колко я харесвам. Използвах цветовете (отляво надясно) Marzipan, Amaretto, Semi-Sweet & Triple Fudge. Червилото е Avon Perfect Kiss "Caressing Coral", лак - OPI I eat mainly lobster.
      Скули - NYX Taupe Blush, The Balm Mary-lou manizer, Jordana Blush Powder 18 Touch of Pink. Ползвах 2 фдт, обичам да ги смесвам - Oriflame Perfect Fusion & Maybelline Better than skin. Пудрата е на Impala антибактериалната. Имам я от почти година и не я харесах как стои, нанесена с четка, но напоследък реших да й дам шанс - матира чудесно и кожата е като кадифе. Ползвам обаче нейната страхотна гъбичка.



     От 2 години не бях слагала "донъта", а косата снощи измих с Yves Rocher Monoi de Tahiti Shampooing Douche (мирише подобно на душ гела им с тиаре, а и на аргановата серия на The Body Shop и се пени хубаво) и е много чиста, пухкава, та макар и с лак стърчи във всички посоки. Приличам на дете общо взето, но пък и аз не харесвам строгите прически, затова наблягам на естествена и непринудена визия.



     Желая ви прекрасен уикенд!

четвъртък, 6 август 2015 г.

Сьомга на тиган

     Обожавам риба и не пропускам поне веднъж или два пъти седмично да ям. Подходяща е за режима ми, полезна е и засища. Много обичам скумрия на скара, но откакто опитах сьомгата, макар и доста скъпа, от време на време като намеря прясна /охладена/, си купувам. Ужасно вкусна е тази риба! Буквално си облизвам пръстите и до трохичка, си изяждам парчето. Татко ми е по-добрия готвач у дома и той ми я приготвя на тиган, с много малко зехтин. Нужно ви е около 5 минути общо. Рибата е крехка и не е добре да се държи повече време, както и да се пече в обикновен тиган. Ползвайте тефлонов, за да не залепне. Ако не сте я опитвали, поправете се. Дори и сурова/пушена е хубава. В суши също ми хареса. ;)
     Относно цената и каква да търсим. Винаги купувайте от проверени и сигурни места. Прясната и охладена е най-добра. Не че като е била замразена не е, но си е друго. Ще ви ориентирам и в цените, за които съм купувала норвежка, ако не се лъжа. От Фишком - на едро около 19 лв/кг, от Метро - 26 лв /замразената беше с около лев по-скъпа, а пушената 43 лв!/
    И малко полезни и интересни факти за деликатесната риба, които споделям с вас, в случай че не сте запознати - тук.

           * леко печена на тиган - от Фишком, в средата остана леко сурова, напомни ми на суши

         Хранителни стойности на 100 г сьомга:

 182 ккал; 19 г мазнини; 12 г белтъчини; 0 г въглехидрати

* малко по-силно запечена/пържена - от Метро

     Тази си я взех готова от магазин за готвено в града. И тя беше много вкусна - всъщност това беше и първият път, в който си купих. Струваше 30 лв/кг и парченцето ми от 170 гр. излезна 5 лв, но повярвайте ми - струмаше си всяка стотинка!




     Информацията взех от тук.

     Не знам вие по колко грама ядете на веднъж, но аз един котлет си го изяждам спокойно с 1/2 или 1 среден домат за гарнитура. Засища ме и не ми е тежко. Мазна риба е, затова най-много 2 пъти седмично ям. Котлета ми е около 250 гр.

сряда, 5 август 2015 г.

MAC 217 Blending Brush ft. Zoeva 227 Soft Definer

     Дълго отлагана и желана покупка беше MAC 217, най-известната четка в цял (блогърски/влогърски) свят вероятно. Цената ме спираше (и докато се наканя, платих 47 лв вместо 36 преди няколко години), но преди 2-3 месеца не издържах и реших да я взема, за да разбера защо всички я харесват толкова много. Доста преди нея имах еквивалента й на немската марка Zoeva, така че успях да ги сравня. Вече ползвам 217 от 2 месеца, като не спирах по това време да редувам с тази на Zoeva.


     Знаете, че формата понякога може да се окаже различна, защото никъде няма 2 абсолютни еднакви неща, но на пръв поглед моите една до друга ми изглеждат много близки. И в дебелина, и в дължина на косъма. Опитах се да направя разлика в самия косъм като прокарвах по дланите и пръст и двете заедно, но по такъв  начин аз не можах да намеря и двете ми се струват да не кажа 100 % еднакви. Вече работейки/гримирайки се с тях, на око, разбирате каква е разликата.
      Едната ми 227 беше мръсна и я изпрах преди да снимам, затова изглежда малко като проскубана. :) Най-горе е китайчето.




     MAC 217 е с мек косъм, но правещ добро сцепление. Успява хубаво и бързо да прелее сенките. Zoeva 227 е също с мек, но малко по-пухкав косъм и изисква идея повече време, само че при нея се усеща леко като боцкане. Но и с нея аз постигам много добри резултати и понякога приключвайки грима, съм поглеждала коя от двете съм ползвала, иначе не разбирам. Дръжките им се различават - тази на MAC е с матово покритие, а на Zoeva - гланцирана.


     Най-вероятно съм единствения човек, но за моя начин на гримиране и опит, аз лично не успях да се впечатля толкова, колкото очаквах. Не казвам, че не си върши работата 217, но не виждам някаква коренна разлика в "стила ми", от както имам MAC 217 и същите резултати постигам със Zoeva 227. Не съжалявам, че я купих, обаче ако сте с ограничен бюджет и умеете да се гримирате, то и с по-евтина алтернатива бихте се справили. Жив пример за това е Верджи или познатата foxita. която умее и с пръсти да се направи перфектно. Това е мое мнение естествено. Четката може да усъвършенства и направи по-лесно гримирането, но човек без усет за грим, каквато и четка да му дадеш, не би се справил. Имам познати, които са с 2 леви ръце, затова пиша горното.
     Не се подлъгвайте от китайските копия само, защото преди 2 години получих бледо копие на MAC 217 от buyincoins, което е всичко друго, но не и копие. Много по-голяма, груба, скубе се и освен за хайлайтър или някакъв контур на носа, едва ли би свършила работа. То и за долар, няма какво да се очаква и все пак не си струва грам.



вторник, 4 август 2015 г.

Leganza - захарни скрабове за тяло

     В началото на миналият месец си взех 2 от новите ексфолианти на Rosa Impex, а по-късно и трети. Толкова ми харесаха, че исках възможно най-бързо да ви ги покажа. Приятелка пък си купи този с ванилия и мляко, предостави ми го за тестване и реших да не отлагам повече - през лятото аз лично ползвам много често скрабове и сега е момента да се сдобиете с някой.



     Първоначалните ми впечатления още преди да започна да ги ползвам, бяха много добри и се потвърдиха. Скрабовете могат да се мерят с Рефанските, а дори и да ги задминат.



    1. Частиците им изглеждат по-кристални/захарни. :)
    2. Ароматите по-различни, трайни и интересни. Задържат се на кожата дори след баня, при мен около 2 часа, докато Рефанските не.
    3. Мисля че съдържат повече масла - мазни ви стават ръцете като пипнете около капака, но не оставят мазен филм след ексфолииране.
    4. Правят кожата мека и подхранена.
    5. Не изсушават и спокойно мога да пропусна лосиона след това, дори и душ гела.
    6.  По отношение икономичността - и двете марки май са на едно ниво, но тези на Leganza са идея по-икономични според мен.


    Magnetic мирише доста силно. Напомня ми на коледни сладки с канела и джинджифил, но аромата е интензивен настина, ориенталски. Ако си падате по канелата, непременно го пробвайте. За този сезон има вероятност да ви е тежък, но пък за студеното ще е перфектен.


     Passion е с розово масло и йогурт. Много е луксозен аромата на роза. Да, има онази нотка на типичното розово масло, което много хора не харесват, но тук е изтънчен и не така натрапчив. Йогурта омекотява и убива част от наситената миризма на маслото. Ако беше в луксозна кутия или бурканче, бих платила за него 2 пъти повече. Разкошен продукт! А цвета му е като на конфитюр от рози, но яркорозов.


     Desire е с ванилия и мляко - мирише сладко, типично за основната съставка. Млякото го прави малко по-мек и отнема леко от сладостта, така че не е накъртващ. Но пак си е вкусен и интензивен. Ако сте имали нещо от серията с ванилия и соево мляко на Avon Naturals, този е много сходен с него. Само цвета ми е странен - прилича на конфитюр от ягоди, а по щеше да му отива някакъв блед жълтеникав, но ефекта е важен тук.




     Anti-Stress е лавандула и йогурт. Той е по-остър и аз го свързвам с унисекс парфюмите. Ако сте имали нещо с лавандула, вероятно ще се сетите за какво говоря. Ухае на току що откъснат стрък лавандула, но примесена с малко от онзи типичен аромат за мъжките тоалетни води. На мен ми допада, защото не е стандартния плодов или цветен, а и яркия цвят е чуден.


     Достатъчно груби са частиците и ексфолиират чудесно без да дразнят кожата. Състава им:


           Във всяка кутия има листовка с подробно описание:


  Цената им навсякъде е различна. Знаете че си слагат каквито надценки искат по магазините. Аз от едно складче за перилни си взех първите 2 по 6,85 лв и от beautycosmetic.biz третия за 7,20 лв. Приятелката ми се е набутала и платила 9,70 за него. Но пък качеството им е много добро и до 10 лв е ок.


     Leganza включва и няколко маски за коса - с прополис, с годжи бери, с арганово масло .

неделя, 2 август 2015 г.

Avon Foot Works Beautiful Chery ice

      Обичам да глезя стъпалата си с ексфолианти, балсами, кремчета и спрейове. Особено през лятото, когато сме с отворени обувки, е препоръчително да поддържаме кожата на петите си постоянно, за да не правим лошо впечатление. Почти всичко налично в козметичния ми шкаф за този тип грижа, е на Avon и Орифлейм. Достъпни са като цена (по 4-5 лв на продукт, а лятото стигат до 3 лв или 8 за 3 продукта), а и останалите марки на пазара все още не са обогатили асортимента си откъм такива продукти и се откриват по-трудно или поне аз не съм видяла разнообразие. Затова разчитам на тях и винаги си купувам от сезонните серии, които пускат. И друг път съм споменавала, че аромата им е ок, но действието мижаво или просто служат за глезене, отколкото наистина да вършат някаква работа. Ако сте с груби пети, определено ги пропуснете. Подходящи са превантивна грижа и поддържане.



     Cherry ice е лятната серия за 2014 г., но обновената, която мирише леко и приятно на череша. Преди години имаше тази, явно е била търсена щом отново я пуснаха, знам ли. Аз също я бях изразходила точно, но купих и новата да видя дали има разлика. Мисля че само в опаковката. Имам и трите продукта от нея, а именно спрей (cooling foot spray), балсам (moisturising lotion) и ексфолиант (exfoliating scrub).


     Спреят, както всички останали, които съм имала просто охлажда и освежава, леко ароматизира. Не предпазва от изпотяване. Обичам да го ползвам след баня или просто вечер преди лягане.
     Балсама е с водниста текстура и блед розов цвят. Доста е течен, затова е добре да си внимава при отваряне. Бързо попива, но добре хидратира за сезона и стъпалата са меки и гладки сутрин. На мен обаче винаги след намазване вечер, независимо какъв е крема, ми се изпотяват и са хлъзгави ходилата сутрин. Затова минавам задължително през банята да отмия слоя и подсушавам с кърпа.



     Ексфолианта е с наситен динен цвят и лек черешов аромат. И той е доста течен, повече отколкото трябва да е подобен продукт. Частиците му са много фини и не успява да премахне грубата кожа. Пробвах с 3 пили под душа, но той сякаш се топи и изчезва много бързо. Има може би минимален ефект, колкото да не е без хич.



    Ще си ги използвам и трите докрай, но не съм особено доволна от скраба. Avon да мислят за по-абразивни частици и плътни текстури в бъдеще. Само те успяват да премахнат грубата кожа, каквато е тя през този сезон.
    Тази година серията за лятото е с ананас (pineapple sorbet). Взех я преди 2 месеца, но още не съм я отворила. Меги е писала вече за нея в 2 поста.