събота, 18 юли 2015 г.

Models Own Hedonist

    Винаги съм харесвала кораловото върху чужди ръце, но за себе си трудно намерих точния нюанс. Освен стандартния крем обаче, си имам и един идеален за лятото. Говоря за известния "Hedonist", който е разкошен ярък и клонящ към неон оранжев корал. Носи много настроение и стои чудесно през летния сезон. На бяла ръка като моята е ок, но на тен предполагам ще стои още по-готино.




     Както вече ви казах - марката се слави с чудесна покривност и този може да мине само на един плътен слой. Аз предпочитам тънки и затова нанасям два. Изсъхва полуматов, нужен му е топ лак. Иначе се появяват от жегите балончета, но се скриват от топа. Текстурата му е идеална за такъв завършек. Лесно се плъзга по нокътя.








     И този издържа 4-5 дни без никакъв проблем. Напр. ето го на четири пълни дни с Catrice Ultra Stay & Gel Shine Top Coat:


    Hedonist е от колекция Hedkendi, както вероятно вече сте забелязали и от надписа на капачката му

петък, 17 юли 2015 г.

The Body Shop Ultra Fine Bath Lily Argon Blue

     Ако сте от хората, които ползват гъби за тяло и по точно тези "мрежестите" - не знам точно как се водят, знаете колко трудно се намира качествена. Евтините се разчекват буквално след няколко месеца, а понякога и по-малко. Стават двойни и употребата им не е приятна, а и са едни рехави. Предишната ми гъба с такава форма не знам каква беше, но я имах от 2 години и не беше мръднала. Обаче зимата се наложи да я изхвърля и трябваше да си потърся нова. Бях чела положителни отзиви за тези на The Body Shop, а след като реших да поръчам в края на зимата от Smoky Poppy колекцията им, нямаше как до се размина само с това и си взех тази, която като пристигна разбрах от къде е - аргановата серия. Избрах си я по цвета разбира се. :)
   Цък


      Минали са ми през ръцете доста гъби и тази наистина е от плътен, хубав материал. Не съм я ползвала кой знае колко, защото нанасям директно на тялото продукт като бързам, но си личи, че е стабилна и почиства кожата много добре. Почти като след ексфолиант, въпреки това не е груба. Усеща се обаче как засилва кръвообращението. Пени душ геловете страхотно. Това си зависи и от продукта все пак, но ми е направило впечатление. Също с душ гела с манго на марката, ми е нужно малко количество и сякаш няма измиване след това. Не спира да пуска пяна. Остава и приятно ароматизирана,  не мирише на гадно като изсъхне. Формата й остава една и съща, независимо дали е мокра или суха. И да увеличава размера си при намокряне, е видимо с вглеждане. Кожата е чиста без да е пресушена, което е най-важното.


      Както споменах - наситения и яркотюркоазен цвят ме грабна много, затова и избрах нея. Приятелката, която ми поръчва доста се чудеше тогава и не си взе, защото кораловата беше изчерпана (а сега я няма въобще) и каза, че съжалила. Била страхотна и непременно следващия път ще си вземе. Цената им не е висока. По 2 лири са, естествено при покупка с други продукти си струва да се купи. Има ги и в бълг. сайтове, които предлагат TBS и са по 6 лв. Ако си поръчвате масла или душ гелове, сложете и по една bath lily в кошницата. Струва си. ;)

четвъртък, 16 юли 2015 г.

Orirflame Swedish Spa Face

    Не помня дали съм ви споменавала, че една от сериите на Орифлейм, които си заслужава да се пробва, е тази от Шведската спа терапия. Заедно с GG, Milk & Honey и Optimals, са от бест селърите и с много добро действие при мен.


    Аромата е на зеленина. Има и балсаместа нотка, приятен и ненатрапчив е, с изключение на маската.
    Purifying Face Mask - има нещо тежко в състава й явно, защото едва я понасях в началото. Мирише ми на агнешка лой. Дори приятелката ми потвърди, че бие сякаш на гранясало освен на зеленина. Обаче ефекта и е несравним с други, които съм ползвала досега. Много е гъста и се отмива по-лесно само с хладка вода. Като глинена е, бледозелена на цвят. Мазна е и след измиване и подсушаване, все едно сте нанесли крем. Най-добро впечатление у мен остави факта, че ако имам зачервена пъпка, излизам с кафява коричка от банята. Заздравява я за 15 минути престой. Със сигурност пак бих си я взела макар и леко непоносимия аромат. Струва 6-7 лв. при намаление.



    Revitalising Face Serum - единствено този продукт от всичко ползвано от серията през годините, ме разочарова. Много е лек, неговия аромат е тревист и няма балсаместа нотка като при останалите 3 продукта. Прозрачно бял е на цвят, текстурата му е водниста. Усещам го като водичка, Попива буквално за секунди и въобще не виждам някакво действие - да подпомага хидратацията, а през зимата имах нужда точно от това. Нанасях го и сутрин, и вечер - ефект от него не видях, а е на цената на крема. Свърши за около 2 месеца тубичката. Около 12-13 лв. е като е намален. Стигна ми за има няма 2 месеца.

    Smoothing Face Scrub - много нежен и приятен скраб за всеки сезон. Подходящ според моите нужди и за ежедневна употреба. Светломентов е на цвят, а текстурата му ми прилича на катък със сирене. :) Частичките са фини, но със средна големина и почистват добре, без да дразнят и да е груб към сухата и чувствителна кожа. Не усещам да ми изсушава. Ползвам го сутрин за освежаване. Не очаквайте обаче дълбоко почистване, особено ако сте с мазна кожа и разширени пори. Цената му мисля е сходна с тази на маската. Опаковката е 75 мл.


    Dual Action Face Cream - богата и плътна текстура, бял на цвят, като масло е. По-гъстичък, с много добър подхранващ ефект. Прекрасно хидратира и омекотява, но си е тежичък за топлите месеци, макар че на моята суха кожа и тогава се отразява чудесно. Аромата също ми допада - нежен зелен. Ползвам го само вечерно време, защото за през деня ми идва мазен, а фдт ми се сработва с леки текстури. Около 11-12 лв е.



    Exfoliating Massage Bar - прекрасен сапун, доказал се през годините. Единствения му недостатък е, че свършва бързо и сякаш се топи, което за човек с големи запаси не е лошо. :)
Удобен е за захващане. Измива идеално, частиците му наистина ексфолиират повече от добре и кожата буквално скърца от чистота. Не изсушава освен ако не сте с много суха кожа. Аромата му ми напомня на едновремешните правени сапуни, но не е неприятен. Майката на най-добрата ми приятелка е лекар, държи страшно много на хигиената и се грижи с внимание за лицето си. Ползваше само козметика на Dove, но това е продукта, с който мие лицето си от както го пробва. Нейна колежка също го поръчва постоянно. Струва 2,90-3,50 като е намален.
Състава му можете да видите в сайта, линк оставих в началото.



    Swedish Spa Sea Algae Mineral Face Mist - този спрей не го виждате на снимките, защото или сме го изхвърлили при пренасянето /държах го в хладилника/ или аз съм го затрила някъде. От доста години не се предлага вече, но не ми е създавал проблеми и го ползвах сутрин за разхлаждане и събуждане. Беше приятен, макар и да не усещам липсата му.


     Ползвала съм и от старите опаковки маската и скраба. Маската тогава беше в 4 малки квадратни кутийки, но беше по-различна. Напомня ми на Garnier Pure Active. Ексфолианта и той май беше дълбокопочистващ. Освен тях, имах и Resculpting Gel Cream, ефект не видях, но пък много ми допадаше текстурата и аромата му. Омекотяваше кожата и я хидратираше. Беше малко лепкав, но моята кожа е суха и попиваше сравнително бързо.
    От новите продукти взех сапуна и ексфолииращата ръкавица. Имам още малко от стария сапун и не съм отворила този, но ръкавицата я ползвах няколко пъти. Жули яко, но кожата ви след това е като нова. Така добре ексфолиира, че се зачервявам леко и ми засилва кръвообращението. Определено си струваше покупката и надмина очакванията ми.



сряда, 15 юли 2015 г.

Summer Haul

    Мисля с тези нови придобивки да се поспра малко, че напоследък доста ми станаха прегрешенията. А и сякаш се сдобих с всичко необходимо и желано към момента (е има още няколко неща, които искам, но наесен живот и здраве ще помисля и за тях). Та ето и последните ми юлски покупки:


    1. Alteya Organics Rose Water - супер много ревюта и положителни отзиви има за водите на Алтея, затова и взех от Балев Био Маркет розовата да я пробвам. Струваше 5 лв по спомен.
    2. Montagne Jeunesse - заради маската с бял шоколад, която ми изчезна и се поболях, спретнах една поръчка от един от любимите ми сайтове - http://beautycosmetic.biz/
        - Avocado Oil & Walnut
        - Dragon Fruit Sauna
        - Black Seaweed Peel off
        - White Chocolate
        - Chocolate Masque
        - Amore Rose
        - Sauna Masque с мини към нея Fruit Smoothie

       Тази с роза я няма в сайта, но да знаете че доста от артикулите им не са качени, понеже имат доста работа и винаги когато ми е трябвало нещо, което липсва - питам и се оказва, че го имат или могат да ми поръчат. Много са любезни и отзивчиви по всяко време на деня, дори в делниците. Следете фейсбук страницата им - там публикуват нови продукти редовно. Ето и линк да разгледате маските на марката, имат доста добри попадения и ако не сте попадали на тях, струва си да им обърнете внимание. Сашетата при мен са супер икономични - ефекта страхотен, съставките и аромата... ммм невероятен! А цените са без коментар.


      3. Ексфолианта Eleganza на Rosa Impex с лавандула също поръчах от тях. Имат всички видове. Препоръчвам ги с 2 ръце! Струват по 7,20 лв. Този ухае по скоро унисекс, леко на мъжки парфюм, малко по-различен аромат от стандартните лавандулови продукти, по-остър е, но на мен ми допада.
     * Всъщност се чудя дали не са италиански, но на опаковката пише за производител България, а фирмата Rosa Impex - украинска, та не мога да съм много обективна по този въпрос. Но макар само веднъж да тествах канеления, съм сигурна че и другите са толкова добри. Кристалчетата захар са по-видими дори от Рефанските.

     Към поръчката имах и доста подаръци - сашета на Ziaja, мини опаковки на скраб за лице и гела с нийм на Himalaya, душ олио с масло от шеа на полска марка Vintage Body Oil.


     4. От рол-она на Yves Rocher 24h anti-perspirant с лотос съм много доволна. Не очаквах изобщо, че ще ме предпазва, а се оказа точно обратното. Почти не се потя. Но е с алуминий, а уж тръгнах за такъв без. Така де, попаднах на пълен, току що зареден щанд на марката в Лили Стара Загора и се сетих за някои коментари на точно този продукт. Само зеленият с лайм от Мексико е без, но ми се стори прекалено цитрусов аромата и затова купих този. Ухае мнооого свежо и приятно. Цената му е 6,50 лв. Ако не бях затрупана с душ гелове, щях да отнеса и него. Вече се продава марката в Лили от този месец, в случай че не сте разбрали, но има само стандартните и по-бюджетни продукти. Цък.
    5Балсамчетата на Кока Кола с банановия тик-так Minions ви ги показах още миналият месец, но сега пристигнаха при мен. Много им се радвам.
    6. Супер щастлива съм, че успях да се сдобия и с Urban Decay Smoked,


     както и с
    7. Too Faced Semi-sweet Chocolate Bar. Колекцията ми от палитри обаче нарастна значително, сега само трябва да се гримирам до припадък. :D


     8. След като някои блогърки публикуваха снимки на олиото и шампоана Monoi de Tahiti за коса и тяло, които са им изпратили от Yves Rocher, веднага попитах beautycosmetic дали ги нямат и отговора беше положителен. Ето и каталога им. Но олио за тен не ми трябва, затова си поръчах само шампоана. Струва 5,90 лв.

 
   9. Бяха публикували и млякото на Cottage с монои в нови продукти заедно с това олио, та след като съм особено доволна от виолетовото, поръчах и това. Засега само отворих да душна и първата ми реакцията беше, че и то, и шампоана на Yves Rocher Monoi de Tahiti ми миришат на серията с арганово масло на The Body Shop.
     10. Не подминах и новата марка Wjcon. Взех красивите Baked Wet & Dry Eyeshadow 100. Доста се чудех между тях и 102, но наличието на подобен цвят на 102 от Farmasi, ме препрати към другите директно. А и по-плътни ми се сториха. Dusty Cushion също изглеждат страхотно, обаче са кремообразни и като гледам каква покривност вадят, си представям колко години ще ги ползвам и ще си променят текстурата.


       11. Пастата за зъби на Blend-a-med 3d White взех случайно. От много време исках да си купя някаква избелваща паста, защото сутрин не ми е приятно да се мия с любимата Bilka. Много ми стяга венците, а преди закуска не ми е комфортно. Та вече я ползвам, има лек ментов вкус, доста слабичък, но засега не мога да кажа как е откъм ефект.
       12. Поставките за червило са от Джъмбо - струваха по 3 лв и т.к. имам доста червило извън другите ми 2 по 24 броя, трябваше да ги отнеса и да си ги наредя. :)
       13. Ръкавицата за почистване на грим Agiva Magic Mitt си я вях взела есента от Свищов, но и тя ми изчезна заедно с маската, затова пак трябваше да си я набавя. Има я в аптеки Ремедиум. Струва 4 лв и стотинки.
       14. Тампоните за грим Iseree са от Лидл - бяха хвалени и не че всякакви не ми вършат работа, ама друго е да пробваше и много коментирани. Пък и за 1,50 лв. колко да му мисли човек. Трябва да се опита от всичко. :D

понеделник, 13 юли 2015 г.

Models Own Bubblegum

    Обожавам да нося неонови цветове през лятото и освен към коралово, тюркоазено, много често посягам към розово. Bubblegum придобих още с първата си поръчка от Models Own и нося абсолютно всяко лято от тогава. А за да спадне с 1/3 количеството, ви е ясно колко го харесвам. Заедно с Pink Punch, са ми едни от любимите лакове за този сезон.
     Ярък розов цвят, но не е чак неонов - не вади очи, затова и спокойно мога да го сложа на работа. Покрива на 2 слоя, нанася се лесно и с топ лак съхне сравнително бързо. Иначе без такъв ще почакате повечко време, а и от топлото понякога ми се появяват балончета, които скривам с топа. Плюс това завършека му е към матов, затова според мен е задължителен.



     Не бих казала, че цвета е уникален - има го при почти всяка една марка, но пък трайността им при мен е много добра. Спокойно ми издържат по 5 дни и не съжалявам за покупката. Днес напр. ми е трети ден и не е мръднал. Струват по 5 паунда бройката, но пускат и хубави намаления от време на време, като излизат средно по 10 лв. Ако се комбинирате с приятелки, е изгодно. ;)




    Та, ако имате възможност да ви донесат или да поръчате, не са никак лоши Models Own. Аз лично винаги препоръчвам неоните, защото са покривни като нормални лакове, а знаете колко трудно се намират такива. Повечето на пазара са желета и прозират.


неделя, 12 юли 2015 г.

Macadamia No Tangle Styler Brush

     Споделяла съм ви каква трудност изпитвам при сресване - имам дълга и много гъста коса. Не съм срещала до момента гребен или четка, с която да избегна скубане и заплитане. Питаха ме "защо не пробваш Tangle Teezer", но някак не вярвах че с моята грива би се справила такава четка. Изобщо не предполагах, че мога да се родя с подобно нещо и да реша веднъж завинаги проблемите си при разресване. Е, не само съм доволна, но и захвърлих едрия си гребен и вече се реша само с Macadamia No Tangle Styler Brush.


     Мисля че прави всичко, което обещават от Macadamia - не скубе, не заплита, нежно разресва, косата е жива и не се наелектризира. Зъбците са тънички, като иглички и може би това и помага да "минават" безпроблемно и бързо през дори вече заплетени участъци. Още първия път като я ползвах се удивих каква грешка съм направила, че досега не съм си взела такава четка. Смятам и една Tangle Teezer да купя.


   Много ми допада формата й, удобна е за захващане, не е тежка, Чисти се лесно. Преди с мъка посягах към гребена сутрин, а сега с удоволствие. Цената й според мен не е висока, а и ще ви се изплати.





     Остана ми маската и терапията да пробвам, ще споделя за тях в отделен пост.

     Имах удоволствието да си избера продукти от parfimo.bg и след дълго гледане и чудене, реших да взема четката, защото се нуждаех от нея и щеше веднага да ми влезне в употреба. Прибавих и няколко сашета на непозната за мен марка терапия с коприна Biosilk Silk Therapy. Покрай това, поръчах и още няколко други продукта, които ви показах наскоро в пост с нови придобивки. Тепърва ги отварям и ще пиша по нататък за тях. Mythic Oil исках отдавна, затова и си го взех, както и Коприната на Chi в мини размер. Маските на Freeman никъде не съм ги виждала по магазините в сашета, та избрах 3 от тях след обстойно четене на публикации и мнения. Исках да ги пробвам, но са супер икономични и големите им опаковки ме спряха.


     Много доволна останах от обслужването в parfimo.bg между другото. Държаха ме в течение по телефона - кога пристигат продуктите при тях и кога ще ми ги изпратят/получа аз. За първи път получавам толкова добре опакована пратка, старателно и в уплътнители. Всяко нещо беше увито в балончетата, дори маските на Freeman. На кашона надпис чупливо, макар че нямаше стъклена опаковка, но явно са наясно как процедират някои куриерски фирми и са се застраховали. Имайте предвид, че трябва да почакате около седмица - сайта е от типа на enzo, продуктите пристигат от чужбина. Доставката за цяла България е 5 лв до адрес и 4 лв до офис на Спиди.





      Набелязах и други продукти за коса, които смятам да взема като изразходя част от запасите ми.