събота, 3 септември 2016 г.

Коралови устни

       Искам да изпратя това лято с един от предпочитаните цветове и сигурно няма да е изненада за вас. Това е корала! Един от най-универсалните цветове на топлите месеци. Има по-сочни и искрящи, както и деликатни (динени). Лесно се съчетават и не излизат от мода почти. Няма лято, в което поне веднъж да не сте го избрали за маникюра и педикюра си.
       Според психолозите, кораловият цвят повдига настроението, зарежда с положителни  емоции и осигурява значителен прилив на сили. Някои жени се страхуват да го изберат, защото го смятат за твърде специфичен. Всъщност вариантите за комбинирането му с други цветове са много. Това преди всичко са неутралните цветове. Най-класическото съчетание на кораловия цвят е с белия, телесния и бежовия. Но общо взето при модата няма писани правила. Много зависи от съчетанието, което ще направите. Грешно и вярно няма. 
  
         И на маникюр, и при облеклото с аксесоарите, и върху устните стои страхотно. Придава им свежест и акцент. Особено на тен, ако клони към неон.... не оставате незабелязани! Затова и съм се сдобила с няколко цвята червило в тази гама, а и лакове. И сандали, и чанти, блузки.... не са колкото ментовите, но ги гонят. ;)


        В интерес на истината, корала като се замисля не е труден цвят и в сравнение с фуксията и червеното, се възприема в пъти по-лесно. Затова и дори през есента и зимата, когато ми се приноси, го слагам без притеснения и не съм получила неодобрителни погледи. Съобразявам се да не са прекалено ярки обаче. За щастие повечето ми коралови червила, са в спокойни и свежи цветове. Единствено "Vibrant Tangerine" от Maybelline Vivids е с доста оранжево в него и мога да сложа само през лятото.



           Rapsodi Matte Lipstick 03 купих при последното си ходене до Свищов. Отдавна исках подобен цвят, но и този не ми пасва. Стои ми като оранжев фдт на устните и за съжаление съм го слагала само веднъж. Колежка ми направи комплимент и въпреки това аз не се възприемам с него. Трябва да е идея по-наситен, за да ми отива на подтона. Иначе като консистенция не е лошо. Матово е, но не изсушава и е много пигментирано. Купих го за 3,50-4 лв. Не съм ги виждала обаче другаде тези червила в интерес на истината.



        Когато го избирах, сравних с една серия на Gabrini и от нея имаше същия цвят, но понеже награбих няколко от нея, реших да пробвам тези.


           Oriflame Studio Artist "True Coral" е меко и много комфортно за носене червило. Цвета няма оранжеви нотки, а си е типичен корал. Не е от най-трайните, но до 3 часа се задържа. Тази серия е спряна обаче. Бяха чудесни червила за сухи устни и жалко, че ги няма вече.


           Avon Perfect Kiss "Caressing Coral" е най-носеното ми коралово червило, а и му личи. Слагам го абсолютно през цялата година и особено сега през лятото посягам към него почти ежедневно. То е с оранжеви тонове, но въпреки това стои нежно и в същото време супер свежарско. Като качество не блести. Дори в началото при нанасяне е по-мазно и подчертава гънките, но след това някак си пасва на състоянието на устните ми и го чувствам комфортно. Затова и вече е към края си. Кофтито е, че и тези червила са спрени отдавна. Avon имат много голям избор, но специално откъм продукти за устни, имат страхотни попадения.



          Avon Ultra Color Indulgence "Peach Petunia" е сходно като  цвят, а и формула с Oriflame Studio Artist "True Coral". Разликата им обаче е в мекотата. Петунията е доста по-меко според мен и в жегите е буквално като полуразтопено масло. До 30 минути след нанасяне, блясъка започва постепено да изчезва и изглежда прилично. Подчертава много недостатъци, в началото при нанасяне дори сякаш имам трохи по устните, но и при него явно съм свикнала, защото го харесвам почти наравно с Caressing Coral. Както се казва, имаме love-hate връзка. Мирише на краставичка със сол. :) Не бих си го взела отново обаче.


        Тази серия е налична и имам още един цвят от нея, който обаче не е толкова мек и е с по-добро качество. Сдобих се като я пуснаха и с мострички на други, като те също не са маслени и са с чудесна трайност. Не изсушават и правят устните меки и пухкави. Така че ако не харесвате сухите и матови формули, страдате от сухота, тези са страхотни за вас.


           MAC Surf Babe "Hibiscus" е от една доста стара лимитирана лятна колекция на MAC, от която имам и съм ви показвала тюркоазения лак тук. Червилото го взех миналата година от една разпродажба на Поли, която има канал в ютуб и не съжалявам. Мога да кажа, че е като ново. Нито е променило формулата, нито аромата си. Ухае на ванилови бисквитки, но няма химична нотка. Формулата не е нито суха, нито мека и е с класически финиш. Не е пастелно, а има фини шимър частички в него. Блести дискретно и е много пигментирано.


        Трайността му е нормална. Издържа около 3-4 часа в зависимост от това както хапвате.


           Maybelline Vivids 885 "Vibrant Tangerine" ми е любимото оранжево червило, което може би не е корал, но нямам друго подобно и смятам, че може да си причисли към тази гама. Много пигментирано, трайно, ярко и сочно. Прави устните да изглеждат обемни и е чудесно за сезона. Обожавам я тази серия. Подобен цвят е на Rimmel In love with ginger, който можете да намерите по стелажите на марката у нас.




           Lancome Rouge in love 322 "Corail in love" ми е подарък от сп. Грация. Много си обичам другото мини в черна гилза, което бяха пуснали преди няколко години (Voile de Rose), но това не е чак толкова добро за изискванията ми. В началото на устните стои почти като глос. Толкова блясък придава и при нанасяне е като масло. До половин час изчезва това усещане и започва да стяга, усеща се като пастелно и леко лепкаво. Не е чак неприятно, но ми е странно и не е от червилата, към които посягам често. Носила съм го малко в интерес на истината. Има ситни частички. Цвета е много блед прасковен. И гилзата му се надраска от няколко дни в несесера, така че категорично не бих купила в пълен размер.




           Milani Color Statement "Flamingo Pink" ми е толкова любимо, колкото и Maybelline Vivids Vibrant Tangerine. Идея по-сухо е от него, но не изсушава допълнително. Супер пигментирано, трайно и със страхотен цвят. Ту розово, ту коралово е в зависимост от подтона и тена ви. И то има аромат на краставичка, като Avon Indulgence. В него няма частички. Имам още едно червило от тази серия и го обожавам също! Марката излизаше изгодно преди години от cherryculture, но незнайно защо я свалиха от там и освен от ибей, може да се вземе и от европейския сайт на Milani Cosmetics. Цената им там е съвсем прилична.

    
        Това са моите коралови червила. Никога няма да са ми в повече, но пък вече съм се спряла да трупам бройки и гледам да си ползвам наличните. За нещастие не са като сенките и някои си променят аромата, така че не искам да изхвърлям любими и предпочитам да ги изхабявам. Вие имате ли любими цветове от тази гама и кои са те? През лятото носите ли често корал или посягате към други?


петък, 2 септември 2016 г.

Lilly Velnea

            Lilly явно сериозно са обогатили асортимента на тяхната собствена марка Velnea или просто аз сега разбирам, защото не бях им обръшала внимание, а всъщност имало добри попадения. В сайта на дрогерията тук, можете да ги разгледате. И някои от тях заслужават внимание. Първо пробвах маслото им за тяло с шоколад и червена боровинка преди 2 години, за което съм ви писала тук, а преди месец се сдобих със скраба им за стъпала. Оказа се вълшебен! Миналият месец пък получих от марката 4 други продукта за тест от дрогерии Лили и бързо влезнаха в употреба. Бях любопитна след някои добри отзиви за ексфолианта им за тяло. :)


       Velnea Moisturizing Soft Cream Shea butter + Jojoba Oil
       Най-много ми хареса хидратиращия крем за тяло с масло от шеа и жожоба. Затова и ще започна с него. Има мека, плътна и кремообразна текстура, която е буквално като меко масло и се разтапя върху кожата. Аромата е много нежен и отпускащ. Ухае на чисто - на глицерин и ший. Толкова естествено и обожавам да го използвам вечер след дълъг и изморителен работен ден, след като съм си взела душ. Хидратира кожата в дълбочина без да оставя мазен и лепкав слой, но се усеща все пак и е доста подхранващ. Не е нужно да се масажира продължително време, за да се абсорбира. Ефекта е дълготраен, а продукта доста икономичен.


         Опаковката е 250 мл, но ще ми стигне за много време. Струва 4,69 лв. Има още 2 аромата, които са по 6,99 лв. Единият е с ванилия, другия с масло от бадем и алое вера.



       Velnea Lip Balm Hydro Care with Coconut Oil
       Следва балсама за устни, който ухае на ванилова захар, на ванилов сладолед с малко
шоколадова глазура или бисквитки... на нещо такова сладичко, но без да натъртва и да е химично. На мен лично ми мирише 1:1 с пакетчето ванилова захар на Д-р Йоткер. Текстурата му е мека, но не си представяйте устните ви да придобият вид, сякаш току що сте изяли мазна баничка, а имат здравословен и естествен блясък. Леко матов е финиша. Прилича на по-твърд вазелин и сравнително добре омекотява.



        Ако съм ходила ден-два без нищо и устните ми изпръхнат, кожичките побелеят, след още толкова грижа с балсама се оправят. Най-много ме впечатли с това, че изобщо не ми се събира в средата на бяла ивица и го чувствам комфортен. Устните са моите, но по-хубави. Точно като с Nuxe Reve de Miel, с разлика в по-меката текстура.


        Ако имате нужда от нов балсам, но са ви омръзнали познатите марки в дрогерията, този не е никак лош и ви препоръчвам да го пробвате.


        Velnea Pure Pearl Deodorant Spray 48h Protection
        Дезодоранта има силен пудрен аромат, затова е хубаво да пръскате като държите главата си колкото можете по-далеч. Оставя бели следи по тъмните дрехи - внимавайте да не прекалявате, защото кожата побелява и става като облак около вас.


        Относно ефективността - предпазва, но не и 72 часа категорично! Аз се потя нормално и с този го има, но по-малко за разлика като съм ползвала някой от другите ми дезодоранти. Дори да се изпотя, няма лош аромат. След дълъг работен ден вече спира да действа. Не е моят продукт против неприятното потене.


          Мнението ми за шампоана Moisture Care For Dry and Damaged Hair Royal Jelly беше противоречиво и несигурно в началото, затова го оставих за последен. Ухае на дъвка. Дълго време се опитвах да си спомня на какво ми прилича и за мен е много сходен с аромата на онези дъвки с ваденки, които продаваха едно време. Но има и бананена нотка. Като на сладолед с вкус на дъвка и банан. :)


           Не е много гъста текстурата, но за бюджетен шампоан е ок. Гелообразен и с белезникав бананен цвят, перлен оттенък. Пени се сравнително добре и измива перфектно косата ми, но и това прекалено почистване на скалпа, явно предизвиква появата на лек пърхот. Първите няколко пъти имах, но дали е било от него или от някакво временно състояние на косата ми, през следващите измивания вече го нямаше. Имах чувството и че ми прави твърд косъма, но се оказа в мен проблема. Не се бях подстригвала от края на март и миналата седмица се поправих. Е, определено е имала нужда от обиране на изтощеното. След това, шампоана ми хареса и неочаквано повече, отколкото изобщо предполагах.



         Оставя я по-чиста от необходимото за моите разбирания за шампоан за суха коса. Може би мислех, че трябва да е по-подхранващ и да нямам обем, но напротив. Косата ми е пухкава и повдигната от корените. В същото време е мека и много лъскава. Спокойно ми издържа 3 пълни дни и я мия на четвъртия. Единствения недостатък за мен, който се дължи на идея по-силното почистване, е че не заглажда и укротява хвърчащите краища, а ги прави малко като наелектризирани. И маски слагах, с няколко вида олиа опитах и не можах да се справя с тях напълно.


         Интересното е, че прави косата ми почти толкова мека, колкото я чувствах с маската на Макадамия. И освен това е супер жизнена. По тази причина, къдрици с маша не стоят. При мен обикновено падат бързо, но с този шампоан - сутрин навивам в 7,30 и в 10,30 вече няма помен от тях. При все че съм ги напръскала обилно с лак за коса. Та ако си търсите шампоан, който измива, прави силно блестяща косата, не губи от обема и утежнява, омекотява, но краищата не са загладени..... и да е бюджетен, стреляйте. Този месец са на цена от 1,99 лв (редовната е 2,69). Имат и още 6-7 вида, така че няма да загубите много и да не ви допадне. А и щом получих комплименти "каква коса имаш само", вероятно и шампоана има пръст. :)

четвъртък, 1 септември 2016 г.

Chi Keratin Silk Infusion

        Есента чука на вратата ни и е време да подготвим не само гардероба, но и козметичния ни шкаф с продукти, подходящи за по-хладните месеци. Започвам новия месец с един любим мой продукт за коса, а именно Кератиновата терапия на Chi. През зимата ви писах за познатата и всеизвестна Течна коприна на марката Chi, след това пробвах Аргановата терапия и все още нямам конкретно изградено мнение за нея всъщност (затова и се бавя с нейното ревю), но днес ще ви запозная с кератиновия финиш. Получих го с последната си пратка от сайта за  козметика parfimo.bg тази пролет. Продукта си го избрах за проба, не съм го купувала.



      В същата сладурска пластмасова тубичка е и тази терапия, която стига за доста дълго време. Поне за 2 месеца при дълги коси. По принцип кератиновите терапии са предназначени за третирани и изтощени (руси, къдрави) коси, затова и в повечето случаи на нормални и небоядисвани се отразяват отрицателно (правят ги сухи) и все пак зависи от продукта. Тук можете да прочетете малко повече за този вид терапии. Ако ви пасне и не изсуши косата ви, няма проблем да го ползвате. Така се случи и при мен.


      Терапията има прозрачна гелообразна текстура и ухае на цитруси - леко парфюмно. Аромата не е много силен, така че не се смесва с парфюма. Много сходен е с Incanto Shine на Ферагамо.


           Нужно е малко количество (няколко капки), като мога да сложа и двойно, защото съм с гъста коса. Нито веднъж не ми се e омазнила или станала на клечки, но зависи все пак от състоянието и дали сте нанасяли някакъв друг финиш. Не губи от обема си, нито утежнява. Корените ми се задържат чисти и свежи 3 дни, колкото обикновено. Нанасям в краищата и остатъка по дланите ми по дължините. След изсушаване, крайчетата за загладени, и подхранени. Цялата коса става много лъскава и подредена. Дори на втория ден, остава перфектно чиста. Случва се да я къдря с маша и пада до 2 часа, защото е доста мека.
Много ми допада ефекта от Chi Keratin и пак бих си купила като го изразходя. За месец съм изразходила по-малко от половината и то при щедро нанасяне, а момичетата с необходими 2-3 капки, сигурно ще го имат поне 3 месеца.



        От трите финиша, най-доволна останах от този и смело го препоръчвам. Струва 3,80 лв тази опаковка, но в момента е налична само голямата от 59 мл.

сряда, 31 август 2016 г.

Biotherm Aquasource 48h deep hydration replenishing gel

     През лятото определено предпочитам и наблягам на гел текстурите що се отнася до бялата козметика и рядко посягам към класическите кремове. Причината е, че макар и суха през останалите сезони кожа, в топлите месеци особено в зоната на носа, виждам повишено ниво на себума. Единственото ми спасение е да не се мажа с плътни и мазни консистенции, в противен случай фдт и пудрата ми не издържат работния ден. И едно приятно за тези горещини гелче, се оказа Aquasource, но само като нощна грижа.


        Тази мини опаковка от 15 мл беше пусната в списание Грация като подарък миналата година, но едва това лято стигам до нея. Не си я бях разпечатала, така че надявам се да й няма нищо. Бурканчето й е много сладурско стъклено, стабилно и се затваря плътно.



        Аромата е тревист и свеж. Ухае и леко на билки, но някак луксозно. Напомня ми на скъп парфюм. Не е силен обаче и не дразни. Оставя чудесно освежаващо и охлаждащо усещане. Консистенцията му е като кадифена. Толкова пухкава и мека е при разнасяне. Аз обичам да го ползвам вечер преди лягане, когато съм почистила лицето си с гел и понякога ексфолиант. Ефекта е страхотен! Кожата ми е мека, подхранена и хидратирана.



           И въпреки леката текстура, гела не попива напълно. Сутрин има остатъчен слой, но след измиване с гел, си нанасям слънцезащитния крем и фдт с пудра без да имам проблеми със свличане и избледняване. Грима си ми стои до сваляне. От момичета с мазни кожи напоследък чувам лоши отзиви и разочарования, така че вероятно не е подходящ за такива. За сухи обаче мисля е идеален, дори и за пролет и есен. Като база под грима, за тези топли месеци, аз категорично не го предпочитам. Фдт ми не беше помръднал с него, но на пипане лицето е влажно и сочно, следователно и остава по пръстите при допир.


        Икономичен е. Нужно ви е много малко количество, с което покривате цялото си лице. На мен спокойно би ми стигнал за поне 2 месеца. За един и само като нощен, съм изразходила по-малко от половината.



          Ако трябва да платя пълната сума за нормалната опаковка на Aquasource, може би няма да го направя, но определено останах доволна и приятно изненадана за тази цена. Марката можете да намерите в Дъглас (дано не греша) и Бютизон. Този продукт е на цена около 75 лв. Има го наличен и в енцо - 67 лв.