петък, 13 януари 2017 г.

The Body Shop Olive Body Butter

         Бътърите за тяло на TBS са едни от най-гъстите, мазните и дълбокохидратиращите продукти, които съм ползвала до момента изобщо. Макар и със суха кожа, колкото и да обичам да оставят някакъв слой, понякога имам нужда от по-леки текстури и не желая да чакам дори 10 минути да попият. А и в забързаното ежедневие, не винаги имаме време. Тогава посягаме точно към продукти като това масло с маслина. Плътна консистенция, достатъчно подхранваща и овлажняваща, но по-бързо абсорбираща се от тази на аргановото на марката например.


         Ползвала съм доста масла на The Body Shop, но това е единственото, което пристига запечатано с целофан. То е с органичен зехтин (масло от маслини) от Италия, от хълмовете на Сан Мауро Чиленто. Зехтина има много ползи за кожата - възстановява гладкостта, предпазва от ултравиолетивите лъчи, помага за успокояване, облекчаване на сухата, напукана кожа, като възвръща влагата в нея. 


        Това е масло с много универсален и неутрален, приятен, ненатрапчив аромат. Успокоява ме и мога да го ползвам през цялата година. Ако сте пробвали нещо от серията на Avon Planet Spa със средиземноморска маслина, тази ухае по същият начин. Както и dalan d'Olive. На мен лично ми напомня на Гърция. Наистина има морски и свеж мирис, който те препраща веднага към средиземноморието. Спокойно бих носила всякакъв парфюм, защото не би ми попречило и смесило ароматите. Не е силен и натрапчив, а уравновесен.


        Текстурата му е от онези, които оставят по скоро предпазващ филм отколкото мазен. Имам усещането, че кожата ми е чиста и хидратирана. Ако ме разбирате какво искам да кажа. В дълбочина е хидратирана, но по един комфортен начин. И два дни да не се намажа след него, няма да усетя сухота и опъване. Няма да се появи лепнене когато стоя до печката, както става с аргановото. Попива за секунди, но хидратацията остава за дълго. Затова ги харесвам толкова много тези бътъри. Не само обещават, а наистина дават от 24 до 48 часов ефект! При тези температури в моменти, смятам че съм го изпитала максимално. Но това е от продуктите всъщност, които не само заради аромата бих ползвала през всеки сезон, а и формулата му е напълно подходяща.


        Лесно разнасяща се, без да има нужда от няколкоминутно масажиране. Топяща се и задоволяваща нуждите дори на най-капризния вкус.


         Ако харесвате аромата на маслини в козметиката, препоръчвам ви да опитате нещо с тях.
От тази линия на The Body Shop има още душ гел, ексфолиант, сапун и разкрасяващо (мултифункционално) масло.


         Дава всичко необходимо на кожата, а през този сезон особено не бива да я пренебрегваме.
Грижете се за нея така, както искате тя да ви се отплаща!


четвъртък, 12 януари 2017 г.

Мъфини с тиква и орехи

       Имате ли още тиква от празниците? Покрай Бъдни вечер приготвях тиквеник и остана половина, която не исках да пека с мед и орехи, затова реших да я направя на мъфини. Всъщност забърках преди и след нова година, та едната доза щракнах и след набралата популярност публикация за шоколадовите, мисля че ще ви е интересно ви показвам и тези. Рецептата е същата с някои малки промени.


         За 12 броя мъфини са ви нужни:

- 1 яйце
   - 1 пълна чаена чаша брашно
   - 100 гр захар или 1/2 чаена чаша разтопен мед (аз ги правих с мед)
- 250 гр. кисело мляко
   - 1 пак. канела (10 кг)
   - около 300 гр настъргана тиква, объркана с малко захар и канела
   - 100 мл олио
- 1 бакпувер
- 1 ванилия (ван.захар)
   - пудра захар
   - орехи 


      Първият път приготвих 12 мъфини с около 300 г тиква, но вторият разделих половината доза да е с какао и с 300 гр направих 9 броя. Затова и не се надуха, а и напълних повече от 6 кошнички. Но пък на мен и колегите им харесаха много, точно защото няма толкова тесто, а се усеща повече тиквата. Орехите хрупат приятно и заради меда не са прекалено сладки (за половин доза слагам около 3-4 с.л. и разтапям в микровълновата).


        Разбивате яйцето и добавяте захарта/меда. След като разбиете добре, прибавете киселото мляко и олиото. Смесете в купа сухите съставки (брашно, бакпулвер, ванилия и какао/канела) и разбъркайте с течните до получаване на гъста кексова смес. Когато сте готови, изсипете настърганата тиква. Ако желаете можете да слагате и по кафяна лъжичка тиква по средата на всеки мъфин заедно с начупени парченца орехи. На мен точно по този начин ми станаха любими. След като напълните 3/4 от капсулата, притиснете парченцата орехи и слагайте в загрята фурна на 180 гр. В този вариант с повече тиква се пекат по-бавно, нужно ви е двойно повече време. Резултата обаче си заслужава.


       След като изстинат по желание поръсете с пудра захар, а може и с канела. Ако ги поднасяте у дома, полейте с мед. Изобилстват ароматните съставки, а престоели в кутия на следващия ден, са още по-вкусни и се отделят от кошничката с лекота. Не са мазни, нито пък прекалено сладки. Чудесен десерт за студеното време и чаша чай, а защо не и кафе. :)

        Тези са от първата доза, но не исках да ги показвам, понеже се увлякох в печенето. Хайде още малко, да покафенеят и придобият вид, та ги попрепекох леко и затова вторият реших да са по-влажни. Та когато клечката излезне суха, не ги оставяйте във фурната. Вадете и им се наслаждавайте.!


          Всъщност есента си направих и здравословни мъфини - с фурми и без захар/мед, брашно/олио, по рецептата на Руми Илиева. На вид обаче изобщо не се получиха и не съм ги удостоила със снимки. Станаха дори по-сладки, отколкото очаквах. Вкусни бяха, но моите с брашно, мед и орехи ми допадат повечко. :)

сряда, 11 януари 2017 г.

Hristina Cosmetics - трици за лице

       Тоалетните трици за лице на козметика Христина открих преди няколко години и съвсем случайно. Бяха ми препоръчани в парфюмерия, когато си търсех ексфолиант за лице и взех без да очаквам кой знае какво. Толкова ми хареса този продукт, че вече над 5 години аз не спирам да поддържам и ползвам. Харесвам ги, защото не изсушават, много икономични са и лицето изглежда обновено, кожата сияе. Освен това кутията струва само 4 лв. Пробвала съм няколко вида и любими са ми седефените, но сега след изразходени няколко опаковки виждам, че всички работят отлично (сходно) и започнах да ги сменям. Имала съм с ориз и лен, ако не греша. В момента редувам три вида, а именно с пшеница, роза и кокосови стърготини.


         Забелязах, че кокосовите не са с толкова гъста консистенция като паста, а някак млечна. Сякаш са разредени с вода, но те са за суха кожа и може би това е причината. Като се замисля, винаги продуктите за мазна кожа са по-плътни и гъсти. Та триците с кокос не ухаят типично на тропичен плод. Ако очаквате силен и вкусен кокосов аромат, ще се разочаровате. По-скоро на кисело мляко с кокосови стърготини е аромата. Тези са и най-леки откъм мирис от всички трици, които съм ползвала.


         За разлика от седефените, оризовите, пшеничните и триците с роза, тези оставят слой върху кожата. Стои влажна и сякаш сте нанесли някакъв лек крем. Почиства, но не по начина, по който го правят останалите. Идея по-леки са и типично за суха кожа. Според мен са идеални за зимата. Дори и да не ползвате хидратант след тях, няма да усетите никакъв дискомфорт като след повечето скрабове.


       *Забележете превода на BG на етикета - почистват и премахват горния слой мъртви клиенти. Посмях се и го показах на продавачката в магазина при следващото ми ходене. Явно цялата им партида е такава. :)
         Доволна съм от тези трици и ще си ги ползвам сега, докато е студено. Държа кожата на лицето ми да е максимално хидратирана и подхранена. Най-вероятно ще ми стигнат и за следващата зима, защото са много икономични.


       Пилинга с роза е по-силен от кокосовия и според мен е на едно ниво с пшеничните трици. Той почиства добре, но не изсушава и в същото време не оставя онзи подхранващ филм. Ще попитате вероятно дали се усеща онзи аромат на роза, който доста хора не понасят - да има го, но не е силен и натрапчив, а лек и поносим. Мен лично не ме дразни. Не мирише на масло от рози, а на цвете. 


         Пак бих купила от този вид като ми се разнообразява, защото не ми влияе зле.




         Пшеничните трици са почти толкова гъсти, колкото и пилинга с роза. Може би са посредата между тях и кокосовите. Аромата им е по-силен за подобен продукт, но т.к. се отмива мисля че е поносим. Не мога да кажа на какво ми прилича, не е неприятен обаче.


        Нужно ми е много малко количество и по същия начин не изсушават, почистват и освежават. Ползвала съм ги като ексфолиант за стъпала и тяло, така че и за тези части вършат работа, ако искате да изразходите по-бързо.



        Много бюджетен продукт, който ми върши добра работа и ще продължавам да ползвам. Някои дами казват, че не всичко е изписано в състава на опаковката и отказват да ги ползват по тази причина, но на мен не са ми създали проблеми. Поинтересувайте се, ако кожата ви е прекалено чувствителна или пробвайте на малък участък.

вторник, 10 януари 2017 г.

Avon True Colour Supreme Nourishing Lipstick Red Creme

        Avon започват новата година с нова серия червила. И типично за зимния сезон, е подхранваща. С кремообразна и хидратираща формула - с масла от жожоба, екстракт от мед и SPF 15. Супер, идеална за сухи устни! От следващата 2-ра брошура ще можете да си поръчате True Colour Supreme на цена от 6,49 лв. Както и нова подхранваща & удължаваща спирала.


        Обещанията за наситен цвят, подхранване и хидратация са изпълнени от "Red Creme". По отзивите в този блог, точно тези наситените и тъмни нюанси са с най-добро качество и ще се окажат прави. Нанесох и носих този червеният с молива Rimmel Exaggerate Red Diva и има съвсем леко избледняване през деня, ако не ям мазна храна. Следобяда повтарям леко, за да подсиля цвета и червилото издържа целият работен ден. Като цяло обаче не се изтрива и е като стейн. Дори не се разтича особено.


        Аромата е подобен на някои червила с мирис на краставица. За мен не е химичен, както са го описали. Има и нещо от маслата, но не е неприятно. Текстурата е мека, но не оставя блясък като глос. Много е комфортно и се плъзга като масло буквално. Обгръща устните с невероятно наситен цвят и прави устните пухкави, гладки и дори след изтриване вечер, те остават такива.


        Напомнят ми на тези стари червила, които много харесвах и се радвам, че и сега ще има нещо подобно. Ако имате сухи устни и не обичате матовият финиш, тази серия е за Вас.


        С класически финиш, богата подхранваща формула, наситен цвят и чудесна трайност, "Red Creme" е прекрасно светло винено за зимния сезон. Прави устните пухкави и очертава контура перфектно.


        Нямам никакви забележки към този цвят и с две ръце ви го препоръчвам.






понеделник, 9 януари 2017 г.

Bioderma Sensibio AR - крем против зачервявания

      В началото на есента имах възможност да участвам в проучване на Bioderma за крема Sensibio AR, за което ви споменах скоро и понеже преминах почти тримесечен курс, мисля че съм натрупала достатъчно впечатления. Затова и днес ще ви направя ревю.
      Серията Sensibio AR като цяло е предназначена и насочена към чувствителната и склонна към зачервявания кожа, за каквато е и това кремче. То е подходящо за ежедневна употреба - и за дневен, и нощен крем. Аз го ползвах и около очите.


         В сайта на Bioderma има достатъчно информация за него, затова ще ви оставя линк да прочетете, ако се интересувате. Накратко:        
  • Намалява интензивността на зачервяването и предотвратява появата му
  • Успокоява незабавно
  • Хидратира и защитава кожата
         Подходящ е и като основа за грим.


         Кремчето няма аромат. Текстурата му е класическа. Нито гъста, нито пък рядка. Сутрин нанасям обикновено по-малко количество, с което освен че хидратирам и подхранвам кожата си, осигурявам защита и добра основа за грима си. Не съм имала проблем с трайността на фдт. Ако нанеса повече, усещам по-сочно лицето си. Вечер не пестя и мажа обилно, за да навлезне продукта в дълбочина и сутрин го отмивам с гел. Не попива напълно и оставя мазен филм, особено около носа ми. Отлично хидратира и подхранва кожата. Особено подходящ е за хора със суха, но за мазни идва тежък. И в центъра момичетата го потвърдиха.

        Нямам снимки, с които да покажа ефекта преди и след, а и правото, затова ще опиша на кратко дали видях ефект при зачервявания. Sensibio AR наистина успокоява кожата след почистващи маски или след сваляне на грима след по-агресивен продукт, но на повърхността аз не видях някаква осезаема разлика. В дълбочина вероятно има и компютъра ще го покаже. На пръв поглед обаче, за мен си остава един добър хидратиращ и подхранващ крем.


        Знаете, че не се интересувам от състав, но виждам на второ място парафин, за който съм чела неособено приятни факти. Така че със сигурност крема не е с естествен състав и ако сте от био привържениците, няма да ви устрои.


       Споменах че го нанасях и около очите - нямах никакво дразнене в зоната, но ми идваше по-лек, отколкото ми се иска. Не прекалявах с количеството все пак, защото не е продукт за конкретното място.


         Приятен крем е, но по скоро бих взела в бъдеще, ако имам голям проблем с червенини.
Опаковката от 40 мл за ежедневна употреба като дневен, нощен и околоочен ми стигна за 45 дни.

неделя, 8 януари 2017 г.

Sezmar Love Edible Massage Candle Bubblegum

       Sezmar Collection Love е нова колекция на козметика Христина. Открих я случайно при посещение на магазина-бутик Lavender в града. Серията се произвежда, ако не греша, с цел износ и затова не е особено позната. Има още 3 подсерии - едната е за тяло и професионална употреба, а другата е с масла (100 % Pure) и третата - Crystal за бяла козметика. Аз лично не ги бях виждала никъде досега. Предлагат доста продукти за тяло, освен въпросните масажни свещи - масажни олиа, антицелулитни гелове, интимни душ гелове, интимни масажни олиа, афродизиак душ гелове и лосиони, тоници за лице, слънцезащитни спрейове, скрабове за тяло по 500 гр, парфюми с феромони и други. Тук в сайта им можете да видите пълният асортимент с цените.


       Свещите ми направиха впечатление заради наситените и готини аромати, а и с това че са масажни. Помирисах всички налични в магазина и харесах още Банановата и Захарният памук, но Дъвката просто ме отвя. Щом взех от нея и за подарък, ви е ясно колко я харесах. Отлежава до преди няколко дни, защото не я бях снимала, но човека на който я подарих, ми каза "хайде запали я и се намажи, много е хубава". Щом поиска да си поръча други аромати като се прибере в България, разбрах че съм направила успешна покупка и подарък.
        Цената им е 14 лв и вероятно ще си кажете, че за българска марка и подобна опаковка е много. В момента, в който усетите ароматите, видите състава и факта, че можете да ползвате като масло за тяло, ще си промените мнението. Свещите на Yves Rocher & The Body Shop също са в обикновени стъклени чашки, но струват и те над 10 лв. А дори не ухаят толкова силно и не са масажни. Особено на TBS са по 10 лири, а от Spa of the world по 15 и мненията са, че изобщо не се усеща аромат от тях. Та смятам че тези от Sezmar Love са с прилична цена за качеството.

   
      Аромата на BubbleGum е силен и наситен. Ухае на детския розов Орбит, но още по-готино от него. Има малко повече ванилия без да е натрапчива и подправкова. Сякаш е някакъв десерт за хапване, а не дъвка. Толкова е хубав! При запалване, ако сте близо до нея, се усеща доста. Дори бих казала, че не и нужно да гори. В голяма стая изпълва леко с приятен мирис. За да я ползвате като масажен продукт за тяло е нужно да погори поне 30 минутки. След загасяне изчаквам 2-3 минутки и си изливам течността в ръката. Веднага започва да се втвърдява и става като чисто масло. Нужно ви е малко количество, защото е достатъчно мазно. Нанасям с въртеливи движения.


        Започва да се абсорбира бавно и постепенно. След 10-тата минута е "дръпнало" леко от китките ви, но по кожата на тялото (мажа целите си ръце и крака), се задържа много дълго. Разбирайте оставя мазен филм точно като маслата на The Body Shop. Аргановото, от Smoky Poppy, Gingersparkle при мен даваха същия ефект. Особено ако сте на топло у дома, хидратира наистина за 24 часа. На допир кожата е еластична и мека, усеща се веднага при хващане с 2 пръста. Аромата също остава за поне 5 часа. Вчера например нанесох около 14,30 и вечерта до 20 часа го усещах. Като имате предвид, че съм хремава и обонянието ми липсва донякъде. Спокойно можете да пропуснете парфюма.


        Веднъж запалена, за ръцете и кожичките на ноктите ви можете да я ползвате без да е горяла и да е нужно втечняване. При допир с пръсти можете да си "вземете" малко от чашката и да нанесете. Като чистите масла е, което омеква от топлината на ръцете ви. Особено удобно е и прекрасно се отразява на кожичките ми. Няма и помен от сухи участъци дори само след едно намазване. Стават меки веднага. Подхранва и хидратира с нищожно количество. Не ми помътнява и блясъка на лака за нокти. Ръцете ми изглеждат като от списание.



         Това количество, колкото грахово зърно, е достатъчно за двете ви ръце и кожичките.


         Не намирам нито един недостатък на свеща, освен че не се намира лесно. С две ръце ви я препоръчвам, ако харесвате масла за тяло и имате суха кожа. Ароматите ще ви пленят при първо помирисване, а количеството ще стигне за поне 2 месеца според мен, ако не и три.
         Дали ще изберете Дъвката или някой от останалите, няма да ви разочароват.
         - Банан
         - Захарен памук
         - Ягода
         - Ванилия
         - Маракуя
         - Шоколад
         - Фъстъчено масло
         - Манго

        Без да съм химик, състава ми изглежда изчистен, само от масла: какаово, шеа, сусамово + пчелен восък и ароматизант дъвка. Мисля че е изчистен и безопасен. Ако има нещо притеснително, споделете ми в коментарите ви.