петък, 22 април 2016 г.

Farmasi Soft Touch Mono Eyeshadow 19

      Качествени и бюджетни розови сенки е трудно да се открият, особено в дрогериите. Но не винаги е невъзможно. Случайно взех тази единичка преди време и се оказаха чудесни. Цвят, пигментация, трайност - по всяка точка имат плюс.


      Цвета е разкошен розов със златен оттенък, като и двете "части" са супер ясно отчетливи. И готиното розово си личи и е наситено, и златното се вижда чудесно без да циганее. Страхотно отварят окото и правят много свеж и закачлив погледа. Особено сега през пролетта, няма по подходящ сезон за тях. Могат да се ползват и като руж, но имам доста такива продукти и не ги ползвам за това.



        Текстурата им е мека (маслена почти) и са с много добра пигментация за този клас. Съвсем малко разтъркване с четката е нужно. Суоча съм направила като докоснах леко и без база на ръката. На окото с база не мърдат цял ден. Нанасям ги сутрин в 7,30, а вечер свалям в 21-22 часа и има леки наченки на събиране, но като цяло се бетон. Единствения недостатък е, че се разпрашват малко в опаковката, без да падат по бузите, което не е голяма загуба.



        Не съм пробвала други продукти на марката освен белия им лак, но с удоволствие бих си купила някоя от пудрите им. Имат чудесни теракотени, които обаче не съм виждала никъде. Можете да поръчате от beautycosmetic.biz. Аз взех сенките от сайта и съм много доволна от обслужването им. Мисля че ги нямаха и поръчаха специално за мен. Струваха не повече от 5 лв. Ако намерите някъде козметика на марката, непременно обърнете внимание.



          Опушени с L'oreal Color Riche Mono Eyeshadow 106 Breaking Nude Matte
            Червило - Avon Perfect Kiss "Pink wink"





сряда, 20 април 2016 г.

Самобръсначки Wilkinson

       Съвсем скоро ще извадим късите панталонки и роклите, за които е нужна перфектна кожа на краката. Има много методи за "отстраняване" на нежеланото окосмяване по тази зона, но за себе си съм открила като идеално бръсненето. Днес ще ви разкажа за опита ми с някои от самобръсначките Wilkinson.
       В края на 2014 година, ако не ме лъже паметта, писах за Wilkinson Xtreme3 Beauty, които ми препоръча приятелка и бързо ми станаха любими. След като останах доволна, реших да пробвам една от мъжките, а по-късно през изминалото лято си купих и  Quattro със сменяеми ножчета с папая и перлен комплекс.


        Казвала съм и преди, че кожата ми е изключително чувствителна що се отнася до бръснене. В жегите имам голям проблем - почти винаги на определени места ми се зачервява или острите ножчета, ме порязват до неузнаваемост. Решението е да ползвам самобръсначка не повече от 3 пъти през седмицата, за да не наранявам и без това нежната кожа. В противен случай, гледката не е особено приятна. Колата маска ме боли, с епилатора целите ми крака пламват буквално, космите се обръщат и излизат пъпки и съм открила, че за мен най-добре работят самобръсначките. През зимата нямам никакви оплаквания. Бръсна краката си съвсем спокойно. Гладки са, без никакви точки или рани. Дойде ли юни месец обаче, мъките започват. Но смятам, че открих спасение вече и това лято, ще подложа на пълен тест Wilkinson Quattro с папая и перлен комплекс.
       

          За Xtreme3 няма да говоря, а ще оставя линка към публикацията да прочетете по-подробно за тях. Преминавам направо към другите. Ще започна с тази в жълто, защото за нея няма какво толкова да спомена. Те се продават в пакет по 5. Казват се Extra2 Beauty Sun. За мен са типичен Бик Метал. Онези най-обикновените бикчета с едно ножче.


         Освен, че за мен не е достатъчно остра и не бръсне гладко и бързо, ме порязва без да съм оказвала натиск и след 2-3 процедури с нея, се задръсти и я изхвърлих. Знам, че има хора, които постоянно си купуват точно такива и ги харесват, но за мен са пари хвърлени на вятъра и не бих си купила никога от тях.



        Мъжката Xtreme3 в началото също като дамските беше остра или поне за мен. Порязваше ме и трябваше да внимавам много, защото буквално все едно си остъргвах кожата, сякаш съм се опитвала умишлено да се нараня. И по 3 дни ходя с рани, грозна гледка. След 2 месеца вече стана поносима и нормална за употреба. Бръсне гладко, лентата успокоява и не се захабява толкова бързо като на повечето самобръсначки на пазара. Същото е и с дамските. Дори след половин година, може да е супер изтъркана и отъняла, но не се разлепя и пада. Малко или много, помага за успокояването и прави кожата наистина мека. Този вид ползвах почти 6 месеца. Не всеки ден разбира се. Ако мъж се бръсне с нея, предполагам че доста по-бързо ще е за смяна. За нежната дамска кожа обаче, издържа на доста процедури. Цената и е около 2 лв.



         Wilkinson Sword Quattro Papaya & Swirl си я взе първо най-добрата ми приятелка, която е вманиачена на тема бръснене и пробва какво ли не. По нейна препоръка я купих, а тя ми подари ножчетата след това. Тя наистина е по-луксозна, стабилна и тежка от еднократните, но освен това е идеална и готова за употреба като нова. С нея не ми е случвало никога да се порежа или да ми се възпали кожата на краката, но не съм я ползвала все още през лятото, когато истински мога да тествам този "уред". Отворих я в началото на януари и допреди няколко дни я ползвах, но вече ножчето е за смяна. Задръсти се и почти не маха нищо. Периода от 3 месеца ме устройва. Тук можете да си припомните мнението на още един човек + отзиви за тримера и пяната на Wilkinson.




         За мен има и 2 недостатъка тази самобръсначка. Не позволява да оказвате натиск, защото главата й пада. Същото се случва, ако падне. Почти при всяко бръснене ми се е случвало веднъж да се откачи и си казвам следващия път ще внимавам, но явно не ми се получава. Но пък приятелката ми каза нещо не ти е наред главата, защото на моята не пада. Факта, че е със сменяема глава, явно й пречи да бъде да бъде супер стабилна от тази гледна точка. Не е болка за умиране, но мен лично ме дразни и ядосва понякога. Има предпазно капаче като на еднократната Quattro, която ще видите по-долу, но моето падна на място, което не мога да извадя и стои без него.



        Старата и захабена глава до чисто нова:


         Относно бръсненето - не съм на 100 % доволна. Не че кожата не е гладка и не почиства достатъчно добре, но Xtreme3 Beauty са сякаш по-остри и успяват по-бързо и лесно да се справят със "задачата" си. Ако не натискам, космите остават на повърхността и боцкат. Налага ми се да натискам малко, за да не остават. Естествено това си има и плюсове, и минуси. Затова и смятам, че Quattro за мен ще е идеалният вариант за лятото, когато потта и жегите се отразявят ужасно на свръхчувствителната ми кожа, а през зимата ще посягам към Xtreme3.
          Цената на самобръсначката беше 10 лв (намалена) миналата есен като я купувах, но преди 2 дни я видях на редовна 7,99 в ДМ. Ножчетата бяха на 10 лв от 12-13 лв.
 
              Има удобна поставка, която с вакуум да "залепите" за плочките в банята:


          Преди около 2 месеца съвсем случайно зърнах нов вид Wilkinson в магазин, който отвориха близо до нас и любопитството надделя естествено. Те са от еднократните и струват 3 лв. Предназначени са за чувствителна кожа, с алое вера. От линията Quattro са. За първи път обръщам внимание, но на картонената опаковка пише дата на производство (12.2015), вероятно заради лентата има значение.



       Досега само веднъж съм я ползвала - доволна съм, но няма да издържи дълго. Личи се, че е такава за еднократна употреба. Смятам че максимум месец ще изкара при 3-4 пъти седмично бръснене. Хареса ми, че не ми зачерви кожата. Не са много остри ножчетата обаче. Единият си крак минах само намокрен, другият сапунисах с душ крема на Ziaja с какао и него се наложи да повторя като изполях, защото боцкаше и космите стояха на повърхността. Пропуснах да кажа, че краката не бях чистила 4-5 дни, за да усетя всъщност колко работа върши. Кожата е гладка и мека. Няма никакви разранени участъци. За цената й обаче, не знам дали бих купила отново. Предпочитам да си вземам ножчета за другата. Иначе е лека и удобна. Тук няма опасност главата да се откачи.


          Направи ми впечатление, че предпазната лента е като гумирана /силиконова/. Очаквах да
 издържи доста, но още след първата употреба започна да се захабява. Когато я "изпитам" по-дълго, ще направя ъпдейт в този пост.



          Видях ги вече в Елитис и Лили, така че вероятно ще са заредени навсякъде, където по принцип предлагат самобръсначки на марката. До края на миналия месец дори бяха намалени на 2,60 в Лили.



        Имаше и още 2 нови или поне за мен. Едните отново са еднократни Quattro, същите като тази с алое, но са с папая и перлен комплекс. Ето ги в енцо. Виждам и същата опаковка, но с алое (като моята единична). Самите самобръсначки изглеждат подобно на тези със сменяемите ножчета. Може би затова се заблудих в началото и ги помислих за действително такива, но етикета еднократни, ме наведе на мисълта че са нещо ново и по-различно. Те струваха 8,60 в Елитис - пакет от 3 броя. Другите нови са мъжки и в син цвят, същите като дамските за чувствителна кожа.

        Освен тези, имам от години и самобръсначката със сменяеми ножчета на Oriflame, която отдавна не се предлага. Тя също е Wilkinson. На пръв поглед е стабилна и луксозна, имаше бяло капаче, което изпуснах по невнимание в банята в сифона и не мога да извадя. ;(
 



          Истината е, че изобщо не ми хареса и си стои почти неиползвана. Тя е с 2 ножчета, прилича ми на обикновените двойки Жилет, които струват стотинки. За мен не е достатъчно остра и не си струваше парите. Цената й беше 10-12 лв и още толкова за ножчета. Нейната глава поне не пада, но и като не ми върши работа, това изобщо не го отчитам като някакъв плюс. Единствената свястна самобръсначка на марката беше мъжката, която също от години няма. Тя ми беше любима, както и на много познати.


         Споделете ми от кои самобръсначки сте доволни вие и препоръчвате.