четвъртък, 17 март 2016 г.

Грим на деня

       От много време не съм пускала такъв тип постове, но обикновено се гримирам, за да покажа даден продукт и не правя нещо кой знае какво интересно. Днес ми се носеше лилаво и посегнах към пигмента Violet на MAC, който се комбинира идеално с тези сенки на Kiko Supreme Jasper Green. Разчупих малко обичайния неутрален грим и реших да ви го покажа.
   


         В основата (около кладенчето) нанесох много светли златисти шимър и опуших с Golden Rose Matte Mono Eyeshadow 213. Очната линия е тази на Golden Rose Dipliner Black, а спиралата Lancome Hypnose Pret-a-porter. Червилото е Avon Ultra color Absolute Pure Peony. 




           Лице:

                     Oriflame GG Mineral Therapy Foundation Light Ivory
                     Aura Shine Killer Powder
                     The Body Shop Honey Bronze Bronzing Powder 03
                     Milani Baked Blush Dolce Pink
                     Essence Fantasia Highlighter




Spring flower nails


        Golden Rose Holiday 63 - 2 coats/2 слоя
         Gosh Miss Minty + water decals /водни стикери от ebay/







неделя, 13 март 2016 г.

Golden Rose Ice Chic 06

      Последното попълнение в асортимента на Golden Rose, в категория Маникюр, са лаковете Ice Chic. От марката подчертават блясъка, като изпъкващо качество в нея. Отличават се и с дълготрайна формула, плътни цветни пигменти, богата гама и шишенце, наподобяващо кубче лед. Съгласна съм с всичко, освен с наситените цветове и по-точно на светлите нюанси, напр. като 06 номер, който ще ви покажа в тази публикация.



       Мъфина е ароматизирана свещ на Gancini. Ухае разкошно на горски плодове и боровинки. Тук за повече инфо - имат страхотни винтидж чашки и буркани. Произведени са в България.


       Напоследък съм луднала по розовите пастели, аз която носех изключително рядко розово. Исках нещо светло, пролетно и лесно съчетаващо се с всякакви комбинации. Да е добра основа за глитъри и за водни стикери. В първият момент се бях насочила към 5 номер, който е мек и прозрачен бял пастел с много лек намек към шампанско. Подозирайки прозрачността му и клонящ към крели завършек, похвалите на продавачката на щанда за най-купуван 06 номер и останала една бройка, наклониха везните към него. Твърдеше че той покрива на 2 слоя, но уви. Има нужда категорично от три слоя и много внимателно нанесени. Ръката ви трябва да е тренирана, за да е на ниво резултата и маникюра да изглежда безупречно.



       Консистенцията на този цвят конкретно е леко водниста и при първия слой още, става ясно че няма как да остане на два. Четката му иначе е удобна и овала се оформя много лесно. Блясъка му наистина е хубав, но за мен не е нещо необичайно. Rich Color, Color Expert, Prodigy Gel Duo и някои от другите серии на марката, също имат красив блясък самостоятелно. А и няма как да остана без топ лак при три слоя. Съхненето ще се удължи неимоверно в такъв случай.


       По отношение трайността, почти винаги го казвам - зависи от плочката ви и какво правите с ръцете си. От месец и повече съм си дала почивка и не ползвам Eveline Total Action 8 in 1. Ноктите ми са много здрави за момента и нямам нужда от повече формалдехид, затова не нанасям база. Лаковете ми издържат почти седмица, но на мен ми писват бързо и ги свалям с тук там ожулени връхчета, които личат най-вече при тъмните цветове.



       Със сигурност ярко розовите, червените, лилавите, сините, са по-покривни. От години пробвам какви ли не марки и съм установила, че пастелни светли прасковени и розови лакове, които да покриват на два слоя и да се нанасят лесно, се намират много трудно. Дори и при професионалните марки. Точат се на конци, изглеждат неравномерно и дори се появяват балони. При този няма такива проблеми, но определено ако не сте перфекционисти и сте свикнали да отделяте минимално време за маникюр, не ви се чака, го пропуснете. Има 75 други цвята, от които да изберете. Цената им е 2,99 лв на щандовете в моловете. За сега не се предлагат по останалите магазини, доколкото ми е известно.




   
       Декорацията на безименните пръсти е с познатите водни стикери от BornPrettyStore.
 

        Ето как изглежда Ice Chic 06 на седмия ден. Тези от вас, които ме следят в Instagram, могат да видят кога качих снимка там (точно след като се лакирах миналата събота) и ето го след седмица:


        Единствено връхчетата започнаха да се показват и топ лака от там се изтрил. Ползвах бързосъхнещия топ на HK Girl. Няма напукано и може да издържи още, но искам да го сменям вече. Определено съм доволна и изненадана от качеството. Забележка имам към покритието, както и споменах в началото. Затова обърнете внимание на по-наситените цветове.