четвъртък, 28 януари 2016 г.

Моята тоалетка /My Makeup Vanity/

       Много обичам да разглеждаме видеа и публикации с колекции, интериори на спални и гардеробни, затова и днес ще ви покажа моето ново местенце, на което се радвам от месец.


       Вероятно познахте модела, става дума за Alex от икеа. Моята тоалетка не е от там, но от нея взех идеята. Вътре логично, съхранявам декоративната ми козметика. От известно време ми се въртеше идеята, още преди да се преместя разглеждах с месеци. Колкото и да ми харесваха по-разчупени и семпли модели, за моите наличности, просто не бяха достатъчни. Имаха едва по 3-4 чекмедженца и изобщо нямаше да ми свършат работа. Поръчах моята тоалетка с мебелите за спалнята. Решихме да е всичко от един материал, затова и не купих набелязания от мен alex. А и в края на лятото не беше наличен конкретния модел. Проверявах периодично, но и до днес го няма. Обмислях варианта за два контейнера и плот, но в крайна сметка се отказах. Показах на дизайнера какво искам и съм доволна от резултата. Имахме малко недоразумение в началото, но резултата ме задоволява и нямам оплаквания. Единствено ме е яд на себе си, че не уточних размера и ми се щеше да е по-широка /дълбока/. Но откъде би могъл да знае човека за наличието на ненормални за една жена количества козметика? Бях толкова развълнувана, че най-накрая ще си имам желаното местенце и забравих да посоча желания размер. Тъкмо имам стимул да не купувам нови продукти, а само да ползвам с тенденция към намаляване на бройките. :)





        Съхранявам само декоративна козметика и някои аксесоари в тоалетката. Останалите: бяла, козметика за тяло, козметика за коса заедно с парфюмите, са в скрина, ъгловата етажерка и нощното ми шкафче.







        От ляво в чекмеджетата се помещават лаковете, а от дясно ружове, сенки, моливи, маски за лице в сашета, яйцето за почистване на четки, хайлайтъри, балсами за устни и червилата, които не ми се събират на поставките.




        Отгоре съм си наредила четките, фдт-ите, коректорите, както и коледните метеорити. В чинийката за свещ от Икеа съм си сложила двата красиви лака и червило на Dior с парфюма L'agent. Имам страхотната свещ на Икеа с аромат на сметанов сладолед и настолен календар, който вече преместих върху скрина. От другия край съм сложила огледалото и поставката ми за памучни тампони. В средното чекмедже държа пакет с памук, капачките с които свалям глитъри, джобни огледала, стикери за маникюр, пили, грижа за ноктите, някои бижута и часовници. Тук ще има пренареждане, защото имам други аксесоари, които смятам да съхранявам в него, но още не съм решила на кое точно му е мястото там.



         Макар и доста място, се оказа че съм попрекалила с козметиката и не ми достигна малко. Двете ми куфарчета с бижута също не успях да побера. Когато ви остане място, се чудите с какво да го запълните, за да има за още продукти - харесала съм си тази етажерка в Айко, но все още не знам дали да я взема. Дали ще отива на интериора ми и ще е подходяща за парфюмите най-вече. Мислех си за някакъв комод, но засега не съм решила. Разглеждам и в mobbo от време на време. Та за момента оставам с наличните мебели и започвам само да ползвам. Последния месец не съм купила нищо, с изключение на 3 води за уста, които хабя бързо и подновявам като изразходя.


         Табуретката взехме от mobbo. След доста обикаляне се спрях на нея. В айко има също избор, но не ми се даваха 100 лв, а и за мен е резервен и временен вариант, докато не избера и поръчам стол. Обикаляхме къде ли не, но никъде не намирах това, което ми е в главата. А да чакам 50 дни без нищо за сядане, изобщо не ме устройваше. Ако ви предстои обзавеждане, не се спирайте на бяла кожа за стол, защото се цапа ужасно бързо. Табуретката ми е от около 2 седмици и вече стана мусава от единия край, затова и в момента търся нещо за отгоре. А и като цяло имайте предвид, ако мислите за бяла стая. Много е красиво, но изисква постоянно чистене. Понякога по 2 пъти на ден минавам с прахосмукачка, през ден съм с парцала, но не съжалявам и секунда за избора си.


          От днес сменихме мястото й с това на скрина, но пече много до обяд и блести в очите. Затова не ми е комфортно да е пред прозореца. Стаята е много светла и това не се отрази по никакъв начин на първоначалната ми идея. Докато се сдобия с щори, ще е разположена там, а и може повече да ми хареса това място. :)




сряда, 27 януари 2016 г.

Avon Planet Spa Himalayan Goji Berry Body Lotion + Face Mask

      Planet Spa е една от любимите ми серии на Avon, споменавала съм го. Затова и шкафа ми е пълен с различни аромати от нея. Тази с хималайско годжи бери всъщност отдавна мисля няма по каталозите, а не е изобщо лоша. Аромата няма общо със сладникавите, характерни за червените плодчета, а е супер свежарски. По-скоро ухае на мляко с годжи бери, на нещо много нежно и чисто.


        През цялата година имам нужда от хидратираща и подхранваща маска за лицето ми, т.к.съм със суха кожа, но сега ми е просто жизненонеобходима. Независимо че лятото ползвам и дълбокопочистващи, редувам именно с такива гелообразни. И тази е една от любимите ми, които е с мен през последните месеци и ми помага за освежаване, както след душ, така и когато мързелувам и ми се ще да се поглезя. Нанасям нормален слой, изчаквам 10-15 минути и отмивам. Кожата ми става мека и подхранена. Аромата и отпуска сетивата. Икономична е.




      Лосиона е също страхотен и със същия прекрасен аромат. Текстурата му е по-интересна. Има малки частички, които наподобяват на малки парченца годжи бери и се разтварят при масажиране. Гъст е, но в същото време е лек и не оставя мазен филм. Прави кожата много мека, подхранена и хидратирана. Нанасям сутрин след душ и вечерно време продължавам да усещам ефекта му. Единствено имам проблема с излизането от бутилчето, защото е твърда пластмасата, а лосиона е като желе и се налага да тръскам преди да стисна. Чува се звук, подобен на вакуум. Но пък си заслужава. Пристига запечатан със станиол.


   

       И двата продукта бих си купила отново. Имат чудесен аромат и действието им при мен е супер. Ако се появят някога, ви съветвам да ги пробвате. Avon имат навик да спират най-добрите си продукти, но след време по желание на клиенти ги връщат в асортимента си. Надявам се тайничко и с тези да е така.

вторник, 26 януари 2016 г.

Колекцията ми лакове /My Nail Polish Collection/

       Колекцията ми лакове е сравнително богата и отдавна замислях да снимам, не само за да я покажа на вас, а и да имам нагледно наличностите. Искам да разредя малко, затова и реших да направя тази стъпка, за да видя с кое мога да се разделя. Харесвам си всички, но няма как да ползвам наведнъж и сходни цветове имам доста. Хубавото е, че спрях да купувам почти и тенденцията към стремглаво покачване на бройката отшумя. :)
        Та ето я моята "скрита" лудост, като номерцата и имената ще ги добавям малко по малко, защото се оказа мисия невъзможна да надписвам снимките. Големи са и ми надписите ми се преместват, ядосвам се, трия и хайде наново. Сметнах, че ще по-удобно да е под тях като текст в поста. А ако успея да поразкарам това-онова през годината, ще задраскам и споделя колко успешно е начинанието ми. :)


























































































      Оказа се доста трудоемка работа и отне около 8 часа за снимки и прибиране на лаковете, но приключи. Ако имате въпроси за някой цвят/лак, ще отговоря в коментарите, докато смогна да вмъкна на всички имена и номера.

                                            Нови лакове през 2017-та година: