събота, 9 ноември 2013 г.

Zoya Gemma

   Gemma е рядко срещан зелен цвят, затова и в началото на моето хоби "маникюра", ми беше много интересен. Не крия страстта си към зеленото, но доста се лутах между цветовете докато открия подходящия. Купувах безразборно, докато не стигнах момент, в който разбрах с какво се харесвам и ми отива. Доста от вас хващат лака и го слагат, не влагат чувство и емоция, което е разбираемо и неналудничаво разбира се. Тези обаче, които са запалени като мен на тема маникюр, със сигурност ще ме разберат.
   Джема го определям като светло каки зелено със лилавосин шимър. Отговарящ според мен на пролетната колекция Intimate, от която е и част.
http://www.scrangie.com/2011/01/zoya-intimate-collection-spring-2011.html
  Другите не са кой знае какво, затова и само Caitlin запазих. За мен е перфектното сиво, което лилавее и мога да нося. Не харесвам тази гама като цяло и много трудно избирам цвят от нея.
Danni мина пък отдавна през ръцете ми и беше един от първите лакове Zoya, които имах, но нещо не го възприех или по-точно завършека му. Не беше матов, а топ лака сякаш го гълташе и бързо зарадвах съфорумка с него. Дълго време обмислях и Jules - много ми допада на снимки и се "лутах" постоянно, но в крайна сметка я отписах. Видях, че не се одобрявам с подобни светли бежово-златни лакове и щеше да ме е яд, ако пак трябва да и търся нов собственик. Има много други, които си заслужават.



   Отново се отплеснах, но всеки лак си има история или нещо друго, което ми напомня, а и искам да изкажа впечатленията си от цялата колекция. Извинявам се, ако това ви товари - можете да ми направите забележка, ако е неуместно и неприятно за четене.
    Gemma покрива на 2 слоя, макар и да е малко рядка. Шимъра е ситен и недостатъчно забелязващ се на снимките, но наживо не е нужно да го "търсите с лупа". Вижда се нормално. Основния цвят обаче ми идва светъл и не успя да задоволи капризната ми "зелена душа", ето защо и него запратих. От известно време насам, ми допадат по-тъмни каки цветове.
 Сигурно се чудите сега защо хваля толкова марката, а във всеки втори пост казвам, че вече не притежавам дадения лак... ето причините:
- колекцията ми е огромна;
- постоянно излизат нови колекции, от които харесвам и купувам по нещо, което вече замества старото... следователно то ми е омръзнало, скучно;
- мястото за съхранение ме притиска;
- няма как да изразходя всичко;
- наситила съм се;
   Марката е страхотна, всички ползващи я ще ме подкрепят - трайност, цветове, покривност... просто желанията, вкусовете ни се менят с времето и затова вече нещо (независимо какъв продукт) не ни е толкова любимо, както когато сме го придобили. :)

  Нямаше слънце, когато правих суочовете и съжалявам, че не можах да я покажа и на такава "светлина", но в нета им достатъчно снимки.... ако Джема ви е харесала и искате да си я вземете. 

     За офиса, повод изискващ семпъл грим и аксесоари или жени на възраст, които не си падат по ярки, тъмни и шантави лакове, би бил страхотен. А и вкусовете ни няма как да си пасват, затова на земята има безброй цветове.

петък, 8 ноември 2013 г.

Flormar Mono Eyeshadow No.14

   Дълго време се чудех дали да купя тази така коментирана и харесвана сянка, т.к. тестерите в близкия магазин бяха сухи и не вадеха никакъв цвят почти. Лятото обаче попаднах на новата опаковка и макар прекалената надценка в магазина (4,90 лв), я купих най-сетне, за да не я мисля.
                       (само леко допрях пръст и виждате колко плътни изглеждат; без база)
 
    Върху Ейвънската база не мога да кажа, че "изпъква" с голяма красота (вероятно защото е по-суха), някак блясъка и се губи. Но с минералната на Артдеко изглежда много добре. И все пак цвета не го намирам за нещо особено, уникално и интересно. Може би, защото вече трудно се впечатлявам. Сравняват я с Patina на Мак, но след снимките и суочовете, разбрах че не са на 100 % еднакви. Има хора пък, които харесват повече Флормар 14, отколкото Patina.


    Не мога да ви кажа точно какъв е цвета, може би бежов със златист хамелеонов блясък, но никак не ме бива в определянето и за да не ви подведа, ако я нямате - отиде и погледнете в близкия магазин. :)
    Не веднъж сте чели, че за цените си Флормар имат много хубави продукти и сенките им макар малко ронливи, са доста добри. Тези също не се различават. С подходяща плоска четка не падат по бузите и понеже са достатъчно пигментирани и мазни не се налага да "чегъркате", за да извадите цвят. Върху клепача залепват перфектно и са страхотна основа за ежедневен грим, а и по-драматичен. Не съм я пробвала все още със всички цветове, но си е универсален цвят и би си подхождала с почти всичко.
    Трайността и е също добра при мен - последно бях с нея преди 3 дни и над базата на Артдеко 7 часа, докато я сваля, беше като току що нанесена.

              (след като допрях пръст - първата снимка, мацнах на китката; нямам база също)

   А ето и едно предложение за грим с нея (14 е в основата на окото, подвижния клепач):







    Затъмних с Oriflame Mono Cappucino, молива е познатия ви Avon Supershock Blackberry, а червилото Oriflame Triple Core "Ravishing Rose".
   Руж - Catrice Defining Blush 050 Apropos Apricot;
   Спирала - Oriflame GG Supreme Length;
   Лице - ББ крем на Гарниер + Pressed Powder (Inglot) No. 16

Zoya Ornate Collection "Aurora"

    Ornate е една от най-добрите коледни, а и не само колекции на Зоя за мен. Съдържа 6 лака като 3 от тях са с холограмен ефект. За първи път, доколкото знам марката пускат с такъв завършек, макар да не са като "истинските" холота - с много ясно изразена дъга. Частиците изглеждат като триизмерни и все едно са вградени в нокътя. Не са ситни, а по-едри като скейл. Blaze е страхотно тъмночерешово червено, Storm - черно, а Aurora - перфектното есенно лилаво (нито е прекалено тъмен, нито светъл). Останалите 3 не са никак за пренебрегване също. Ziv е едно от любимите ми златни, които са всъщност общо 4, покрива перфектно на 2 слоя и е като фолиен. Logan е разкошно дървесно зелено със леки златни частички, а Electra е глитър (него всъщност единствено не харесах). Сдобих се без нея и Storm с останалите, но черния холо също обмислям.



   Aurora взех напролет всъщност, защото дълго се чудех дали ще я харесам. Страстта ми към този цвят и Zoya обаче надделя, беше по-силно от мен. :)



   Можете да минете дори с 1 слой, така изглежда по-семпъл и леко като "желе", но не прозира много. На 2 обаче цвета е по-плътен и дълбок, холограмния ефект изпъква повече. Има достатъчно добър блясък и без топ лак, но за да е траен и да изсъхне бързо, се налага нанасянето му. Изумена съм от трайността й, сложих в неделя (в сряда вечерта запечатах връхчетата и добавих слой CND Speedey dry, че Поша е плътен и щеше да стане прекалено) и до днес петък, е непокътнат. Вече започна да израства, но вероятно чак в неделя ще го сменя.
   И в стая, и на слънце е много красив. Ако сте фенове на тази гама и холограмни лакове, то не се замисляйте за Aurora. Можете да си я купите от beauty1 или Мориа, а също да поръчате от ибей. Цената е между 15 и 20 лв.
    Понеже бях помолена от съфорумка, направих сравнение между Aurora & Payton от новата коледна колекция (за 2013). Ето няколко снимки:



четвъртък, 7 ноември 2013 г.

Zoya Diva Collection Fall 2012 "Song"

    Song е прекрасен тъмносин едър шимър. Един от най-хубавите, които съм пробвала досега. Абсолютно покривен само с един слой, дълбок и красив индигов цвят. Малко са лаковете, които се нуждаят от единствен пласт, за да изглеждат така, но този е от тях и не го казвам като фен на марката.

       Освен през есента, аз бих го носила и през зимата. Точно този нюанс не напразно почти винаги присъства и в коледни колекции. Orly & China Glaze имат подобни. Моя милост има Orly Stone Cold, който прилича поразително на Song, но е с по-едри частици или т.нар. скейл.
    Ако все още не сте се обзавели за предстоящите празници и студени снежни дни с подходящи цветове за маникюр, то го направете. Носят много настроение!



     Не знам на ръка с повече тен как би стоял, но на бяла е чуден.
     За тези, които не им се отделя 15-20 лв за професионален лак, препоръчвам Flormar 431 (по-петролен е, но все пак красив), а също Perfect S14 - копие на OPI DS Magic, но дори по-красив. Можете да го видите при невероятната Ради:
http://radi-d.blogspot.com/2012/03/winter-lady.html

   Кои са любимите ви зимни лакове за нокти?

сряда, 6 ноември 2013 г.

Kiko Eyeshadow 116

    Дълго време търсех тъмнозелен цвят за сгъвката/опушване и лятото разглеждайки палитрата с единични сенки на Кико попаднах на подобен, реших да го взема за проба. Нямаше как от снимки да преценя дали е точно това, което търся. Вчера и днес се гримирах с него, но малко се разочаровах. No.116 са тъмно опушено каки зелено с притъпен шимър завършек (т.е. имат блясък, но не силен), това е моето виждане и са по-сухи от червеникавите, които показах преди 2 дни. Ронят се леко. Когато ги ползвах за опушване стояха мътни някак - сивокафеви, зеления цвят никак не се вижда. Днес обаче ги нанесох на целия клепач и си блендирах с четка 227 на Зоева, за да не стои отсечено. Сега вече си личи повече, но очаквах да е по-ясно изразено зеленото. Ползвах четка с по-твърд косъм (синтетичен), за да извадя добре от цвета и падна по бузите, но не ми е голям проблем това. Другия път ще знам да направя първо очите и след това лицето. Цената им беше 2,90 евро, ако не се лъжа.
   Пропуснах да напиша, но едва ли е нужно - ползвам си база (все още минералната на Артдеко). Пробвах и в единия ъгъл с мокра четки, но при опит за блендиране цвета се размива и не остава почти нищо. 



 
   Харесват ми как стоят на клепача самостоятелно и така ще си ги нося повече май, отколкото да опушвам. Искаха ми се да бъдат по-плътни и меки, като червеникавите, но здраве да е.
  Около кладенчето сложих малко златисти сенки Kiko 101, много светли са и по-скоро стоят като прашец, могат да се нанасят и върху по-тъмен цвят за изсветляване или ефект.









                                    * червило - Oriflame GG Jewels "Rose Blossom"

    Цвета според мен ще отива на всякакви очи - черни, кафеви, зелени... и на моите сини мисля стоят добре. В подходяща комбинация също, биха изглеждали много добре.
До момента съм 7 часа с тях и не са избледнели, нито са се събрали.

Zoya Adina

  "Adina" е от Reverie Collection за пролет 2010 г. Светлолилав цвят със зелен оттенък, дуохром. Изглежда перлен и бабешки може би, но всъщност не е никак лош и няма общо с грозните перли, които стоят просто и клони към шимър. Аз не успях да го хвана както трябваше, но на тези снимки мисля че е излезнал много добре и реално:
http://www.nailjunkie.com/zoya-adina-and-essie-red-nouveau/

   Доста необичаен за мен цвят, който харесах преди 2 години и купих. Носих веднъж на 8 декември и след това забравих. Затова и скоро се разделих с него, реших да го не държа повече - не знам кога пак ще ми се носи. В последния момент преди да го пратя на новата собственичка се зачудих отново дали да не си го оставя, но щеше да отлежава доста в кутиите. Истината е, че почти всичко "лаково", което купувам харесвам - обаче не възприемам върху себе си и с мъка махам от колекцията. Ако не правя подобни чистки, положението ще е съвсем нерозово. :)




    Покрива на 2 слоя, макар че е малко рядък. Нямам проблем с нанасянето.
    Мисля, че би се харесал най-много от дами на 30+ години, но разбира се и на по-млади. Зависи от вкусовете все пак, а и от работната среда. Понякога обстоятелствата и мястото ни налагат да носим грим и облекло, които всъщност не са по наш вкус. При такова положение бих го носила.
    Цена в България - 20 лв, от ибей ~ 15 лв.

вторник, 5 ноември 2013 г.

Jessica Atomic Red








Zoya Mimi

     Един от най-любимите ми лилави цветове през есенно-зимния сезон за маникюр е Zoya Mimi. Балансиран лилав цвят, който не е толкова тъмен, че да изглежда черен и разноцветния светъл шимър го прави много приятен. Блести красиво дори и в облачно/мрачно време, а на слънце е още по-хубав. Тъмните нюанси обикновено не се открояват на ръце с повече тен, но ми се струва, че този ще стои добре. Ако имате възможност - пробвайте го.


     Част е от "Sparkle Collection", от която сега погледнах съм имала всички без Alegra. Просто не мога да устоя при тези цветове и качество. Не напразно Zoya заема челна позиция в моята класация с любими марки. Ivanka е смарагдово зелено, толкова е хубав, че няма как да се пропусне. Препоръчвам я заедно с Apple на 100 %! Charla е тюркоазен едър шимър, доста блестящ също (типично за цялата колекция) и един от най-копираните някога лакове (Orly Halley's Comet, OPI Catch me in your net - вече спрени от производство, но вероятно мога да се намерят в по-забутани магазини). По-бюджетен вариант е Essence Choose me, който обаче отдавна не е на пазара. Не бих казала, че е нещо уникално, но в случай че го харесвате и решите да търсите, да го имате предвид. Аз имам само Halley's Comet, понеже не харесвам OPI, а Орли ми е втората любима марка откъм трайност след Zoya.


    Останалите: Nidhi - доматеночервен със златистоментов ситен шимър (Avon Ruby Slippers е негово копие, мое сравнение: среден и кутре Avon + Nidhi на показалеца и безименния)
http://media.snimka.bg/s1/0947/028137287-big.jpg?r=0 и Gilda - ярко розовоцикламено желе също не са лоши, но не достатъчно запомнящи се и уникални... затова и ги освододих отдавна от моето обкръжение. :)
 


    Мими вече не е при мен и тя (съвсем скоро я размених, макар и да ми е любим цвят), понеже не се спогодих с трите необходими слоя за пълна покривност и непрозрачност - с  т.нар. sheer консистенция е, т.е. по-рядка и много бързо се отдръпва от върховете. На снимките е на 2 слоя, но леко прозира. Аз лично съм капризна и при такива тъмни цветове и с видим хубав шимър, искам да са достатъчно покривни и лесни за нанасяне. Подобна на Мими е Julieanne, но по-тъмна. Не съм я пробвала обаче, за да съм достатъчно обективна. Бюджетен и добър заместител е Flormar SuperShine 14, а от дрогерийните марки любим ми е Artdeco 275.

http://lacquerdicted.blogspot.com/2011/08/kiko-278-swatches-und-vergleich-mit.html

понеделник, 4 ноември 2013 г.

Kiko Eyeshadow 136

    От месец вече имам 5 от единичните сенки на Кико, но т.к. не ги бях снимала, не ги и ползвах. През почивните дни обаче намерих време да свърша тази работа и днес започнах с пробите. Първи избрах да са No. 136, т.к. лятото имах молба от Елис от https://www.facebook.com/TBWblog?hc_location=stream да направя грим, като този на Amy Lee от клипа към песента Going Under на Evanescence.


   Не стана точно такъв, защото отивах и на лекции, така че трябваше да се съобразя с наситеността, а и червилото. Ще го повторя пак естествено някой ден като ми остане свободно време, а и да доизпипам повече. С черни и тъмни цветове като цяло, боравя по-трудно и рядко ми се получават от раз нещата, но кой от нас е роден научен?


 
    Та сенките на Кико 136 са в червенокафеникав нюанс, не знам как му казват с точност. За мен е и малко ръждив. Опитах се взема с пръст цвета и да снимам, но изглежда съвсем различен, отколкото на клепача върху база. Затова и гледайте очите ми, там е реален. Очаквах да не е много покривен или да се рони, но сгреших. Нанесох с плоската четка на Зоева и не паднаха прашинки по бузите, покривността им е нормална - с минералната база на Артдеко дори за ежедневен грим са екстра. За хора, харесващи супер пигментирани и като масло сенки може да се сторят постни, но на мен са ми ок. Не е нужно да "чегъркате", за да извадите някакъв цвят от тях, а с нормално движение вземате от кутийката и нанасяте. Повтарям 2 пъти и ми е достатъчно. Опуших с черен мат, т.к. не знам с какъв друг нюанс биха стоели добре. Мисля, че комбинацията е ок. Относно трайността - гримирах се сутринта в 8 и свалих в 19 часа. Цвета беше леко избледнял, имаше и малко събиране в основата на клепача, но рядко стоя толкова дълго време с ежедневния грим. Напълно ме устройват тези качества.
    От доста време исках такива червеникави сенки, радвам се че взех тези. Харесах се с тях и ще си ги нося. Цената им беше 2,90 евро на намаление.






                                                  * червило - Rimmel Kate Moss 03

   Лице - Garnier BB Cream за комб. кожа Light/Medium
                Catrice Illuminating Powder Masquarade Ball
   Очи - спирала Oriflame GG Supreme Length