петък, 31 юли 2015 г.

Празни опаковки - юли

     Този месец имам сравнително малко празни опаковки (май :D), като тези от парфюмите са от майка. Често купувам или разменям, колкото да пробвам и й ги давам. На мен много бързо ми омръзват и след няколко разносвания, вече не ги искам.


     Започвам с парфюмите:
    1. Avon Infinite Moments - за ценовата си категория е много добър. Усеща се малинка, виолетки с орхидея и лек намек на боб тонка. Женствен и елегантен аромат. Мъжкият между другото също не е никак лош.
    2. Avon Little Red Dress - въпреки разнообразната му пирамида, моя нос регистрира цитруси, роза и мускус. Нищо особено, но ако не сте капризни, би ви допаднал.
    3. FM Group /Escada Into the Blue/ - и в оригинал го познавам, много лек цветен парфюм и хич не си струва. Имам чувството, че като се напръскам и мирише на изветряло. Ако трябва да взема такъв тип, то ще предпочета Light Blue.
    4. Oriflame Amazonia - имам още един флакон от него заедно с мъжкия и крема за тяло. Обожавам свежия зелен аромат на серията.
    5. Dolce & Gabbana Pour Femme Intense - сладникав аромат, но не баналния ванилов, а по-различен. Нелош парфюм, но и него не бих купила в пълен размер. Трайността му е добра, около 5 часа спокойно ми издържа в тези жеги.
    6. Dior J'adore EDP - едва ли не го познавате, цветя и пак цветя. Готин е, но тази отливка не знам защо я имах от 3 год. Все не стигах до него. Ако го харесвате, обаче ви идва скъп, имитацията на Refan е много добра и с чудесна трайност. Да не кажа 1:1.
    7. Hermes Un jardin sur le nil - ако не сте пробвали никой парфюм на Hermes, се поправете. Много различни и стилни. Имат своя специфичен подпис. Нилските градини е от типа на Be Delicious, но има ако мога да се изразя "зеленчуков" и солен намек. Освежаващ и идеален за летните дни. Дори и за мъже е подходящ сякаш.


     All Nature Angelica & Argan Oil Repair & Protect Shampoo - мирише много свежо, на краставица и лично мен ми напомня на DKNY Be Delicious. Не прави обаче нищо, което да ме впечатли. Много по-добър е този с мед и липа. Не бих купила отново.
     Lacalut Aktiv - имаше странен вкус, стягаше наистина венците, но повече ми допадна тази на Listerine Fresh Burst, зелената е. Супер освежаваща и парливка, каквито води обичам. И тя стяга венците много добре.
     The Body Shop Mango Shower Gel & Body Lotion - два любими продукта. Имам ги от доста време, но си ги харесвах и пазех. Трябваше да ги изразходя вече. Душ гела е като обикновен такъв, обаче е много икономичен. Сигурно ще ми стигне за месец, ако ползвам само него. Пени си добре, мирише готино и сладникаво на манго, измива и не изсушава кожата. Цената им е висока, но аз ги харесвам и затова купувам. Лосиона е гъст, но разнасяйки го се усеща колко лесно се абсорбира. Хидратира идеално за лятото и много ми допада текстурата му. Със сигурност ще си взема някакъв друг аромат догодина.
     Balea Creme-ol Dusch Peeling - разкошен аромат на ябълка и канела. Нежен пилинг, но за зимата или ежедневна употреба е идеален. Яд ме е, че го няма отново.
     Balea Summer Glam Bodylotion - вчера вече писах за него.


 
    Avon Care Cocoa Butter Hand Cream - икономичен, добре хидратира и омекотява, но чак за много суха кожа не е. Аз го ползвах вечер преди лягане. Мирише на какао, не сладкарско обаче. :) За цената си от 3 лв е добър продукт.
    Oriflame Cool Down Foot Gel Strawberry - охлажда и стъпалата се усещат гладки, попива до минута, но сутрин в жегите стъпалата ми са хлъзгави и трябва да ги измия и подсуша. Иначе е приятен за употреба.
    Biosilk Silk Therapy - все още не мога да кажа как действа. Имам още 2 сашета и ще пиша след тях как го намирам. Дадох едно на приятелка и каза, че косата й станала много мека. Аромата му обаче ми е прекалено химичен. Прозрачна и гелообразна е текстурата.
    Avon Planet Spa Indulgence african shea butter & chocolate truffle Body Souffle - готин продукт за тяло. Мирише на шоколад, хидратира нормално за сезона. Само да не оставяше бели следи след баня, ако не сте ползвали гъба. :)
 

       White chocolate Mousse Mask - мирише на онези пакетчета бял шоколад за пиене на La Festa. Не е супер химичен, но не и напълно естествен аромата й. Нищо особено като ефект обаче. Полира сякаш черните точки на носа, но едната сутрин се събудих с лъснал нос без да съм ползвала крем. Състава й доколкото разбирам е ок. Няма парабени. Купих си я от Одрин, тук не съм я виждала.
     Montagne Jeunesse Dragon Fruit Saуna Mask - има много готин ярко розов цвят и частици от киви/драконов плод. Мирише супер сладурско плодово и веднага се затопля при допир с кожата, почиства я, но не очаквайте чудеса. Трябва да не стоите прекалено дълго, защото започва да се стича и да влиза в устата ви, при което ще усетите освен сладък и леко горчив вкус. :)



       Macadamia Deep Repair Masque - разкошна маска за моята коса. Досега с никоя друга не съм постигала толкова добър ефект. Прави косата ми като на дете. Мека, лъскава, пухкава, обемна, мия я на 4 дни и въобще съм страшно впечатлена. В комбинация с терапията, са уау за мен. Определено ще се сдобия с голяма опаковка.



    Golden Rose City Style Volume & Length Mascara - слепва, рони се и никак не ми допадна тази спирала. Трябваше напластяване и играчка, за да докарам приличен вид на миглите ми.
    Oriflame The one Double Effect Mascara - чудесна спирала, която ползвах 4 месеца поне. Извива, придава обем, удължава, бетон е от сутрин до вечер. Пак бих я взела.
    

   Catrice Ultra Black Jet Lash Speed Volume Mascara - също като тази на Golden Rose не ми хареса грам. Едва се забелязва нанесена, рони се и туша и беше странно сух като нова. А цената й е от 10 лв е прекалена.
    Essence Stay Natural Concealer - не помня споменала ли съм го преди месеци, когато й свърши, но преди дни буквално видях, че все още не съм го изхвърлила. Много лек и приятен коректор за под очите. Има лека покривност, не се събира, само да не правеше въртели опаковката му. Но пак бих го взела. Много добър ефект има и като фдт, но пък малко скъпо ще ви излезне да го ползвате като такъв продукт. Сходен е писалката на Буржоа от Healthy Mix, само че цената му е 1/3 от нейната.

     Това бяха изразходените продукти за този месец, следващият дано са повече. :)

четвъртък, 30 юли 2015 г.

Balea Summer Glam Body Lotion

     Тази лимитка ви показах миналото лято в любимци, но вече тубичката е към края си и реших да й отделя самостоятелен пост преди все пак да я изхвърля. Много ми допадат лимитираните колекции на Балеа. Всяка година успяват да събудят любопитството. Бюджетни са, вършат си работата и освен това опаковките, ароматите им са страхотни.
     Summer Glam е със светъл прасковен златист цвят и има доста частички, но шимъра му не е едър. Личи си обаче и на слънцето изглежда чудно. Формулата му е по-течна, водниста, отколкото ми се иска и само това е нещото, което не харесвам в лосионите на марката. Всички са такива или поне пробваните от мен. Понякога излиза повече от тубичката и се налага да масажирам дълго, докато успее да се абсорбира. Но иначе попива бързо, а оставя мека и хидратирана кожата. Аромата не е много силен, но не е и лек. На мен лично ми мирише на кокос и шоколад. Напомня ми на онези вафли Чудо с шоколадова глазура и кокосов пълнеж. :)




     Цените им са около 3 лв. Икономични са и идеални за топлите месеци. Затова и винаги поддържам по един поне. Нагърбила съм се да измажа и динения тази година, за да имам място за нов следващото лято. :)
     Опитах се да хвана как блести на слънце, но е трудно. Не знам дали ще можете да добиете представа от снимките.


Avon Senses Vintage Glamour Shower Creme

    От един душ гел основното, което очаквам е да измива и да не изсушава кожата ми, но винаги си избирам такива продукти по аромата или пък опаковката. Ако той не ми хареса, почти съм сигурна че няма да си го взема. Пробвала съм доста от Senses-ите и винаги душ кремовете са ми допадали повече заради текстурата, като те в голям процент от случаите са лимитки и изчезват бързо от каталозите.
     Един от наличните в шкафа, който отворих наскоро е Vintage Glamour. Има нежен и много приятен, елегантен аромат. С много блед розов цвят и средногъста кремообразна формула. Пени се нормално, не изсушава кожата, но след баня миризмата я няма. Ако ви дразнят силните аромати, този не е такъв определено.



     За цената си от 3 лв и предвид това, че почти всеки душ гел дава същия "ефект", няма какво повече да се иска от такъв продукт на тази цена.

сряда, 29 юли 2015 г.

Alpro Almond Milk

    Млякото от близо 2 години присъства ежедневно в менюто ми и по-точно в първото за деня хранене, а именно закуската. Откакто започнах да ям овесени ядки, изключително рядко се храня с нещо друго. Предпочитано от мен е киселото мляко, но понякога ми писва и искам да разнообразя. Не ми остава голям избор освен да го заменя с прясно мляко или да си направя овесена каша само с вода. Прясното мляко обаче не е особено препоръчително в диетите или поне тук-там, където съм чела и разговаряла с познати, които тренират. По-калорично е, освен 0,1 %-ните и надува стомаха или поне мен. Аз го предпочитам топло, за да омекнат добре ядките, а и ми е по-вкусно. Студено вероятно няма да има такъв ефект, но честно казано не съм пробвала по този начин.


     Наскоро Мариета от murfeishun спомена, че е пробвала няколко био млека и чаках удобен момент, в който да открия някакъв вид за проба. Запомних фаворита й - бадемовото мляко, а аз обичам бадеми, затова и при последното ми ходене в Метро, веднага потърсих щанда с био млечните продукти. Разговарях и с консултант, понеже се интересувах от известните в Instagram гръцки йогурти, който беше откровен и ми каза, че българското кисело мляко е почти същото и дори по-хубаво. Не съм го опитвала, а и не можах да си взема - срока му беше до 24.07, когато и бях в магазина. Пък и цената от около 3,80 лв за 500 грама ме отказа. Макар че когато става дума за храна, си угаждам и обичам да се глезя... ако сте го пробвали, моля да ми споделите в коментарите как го намирате и заслужава ли си парите.
     Но да се върна към бадемовото мляко. Наличната марка в Метро беше Alpro. Срока на годност до 2016, т.е. половин година. Имаше още кокосово, оризово, banana soya, овесено мисля и за лешниковото не съм сигурна. Освен тях беше налична и кокосова (за др.видове не погледнах) напитка, които са в кутийки като малките сокчета със сламки. Подобни съм виждала и в ДМ. Бързах, затова грабнах това, за което бях отишла.




        Alpro Almond Original съдържа:

     - вода
     - захар
     - калций
     - морска сол
     - стабилизатори (дъвка от рожково дърво
     - емулгатори
     - витамини B2, B12, D2
- източник на вит. E



       В 100 мл има 24 калории, от които 1,1 гр мазнини, 3 гр захари и тук ще прочетете по-подробно, ако ви интересува цялото съдържание. Може да се добавя към:
      - зърнена закуска
      - кафе
      - чай
      - шейкове
      - смутита
      или просто да го пиете чисто.


       Предвид това, че обичам да си подслаждам прясното мляко, това ме изненада, че е сладко (не обаче толкова, колкото правя моето обикновено) или по-точно не е блудкаво, щом не сложих и мъничко мед, значи е било нормално на вкус. Или казано с други думи "естествено подсладено" за мен. Аз лично не усещам бадеми, но това предполагам се дължи и на ниския процент в него - 2 %. Направено е главно от леко печени средиземноморски бадеми и вода. Когато го завъртя за около минута и половина в микровълновата и се постопли, овесените ядки омекнат, ми напомня много на познатия на всички десерт - мляко с ориз и като аромат на прясно мляко с бисквити закуска. :) Приятно е на вкус и добра закуска, но мен не успява да ме засити. Явно напоследък горя повече калории или си увеличих количеството храна, което приемам. Обикновено ям 200 гр кисело или 250 мл прясно мляко с 3-4 с.л. овесени ядки. Бадемовото мляко обаче, не ме и надува.    




      Бих пробвала и другите видове, но цената му от 6,11 лв за литър, а и доста от мненията в чужди блогове, сякаш ме поотказаха. Захарите са много. Определено ми хареса иначе. Сега разбирам и защо веган тортата на Неделя е 5 лв парчето. Скъпи са био продуктите. Обърнах внимание на брашната и 200 гр. бадемово струваше около 7,50 лв пакетчето. За нашият стандарт, са доста и малко хора биха си ги позволили. Аз лично вместо кутия био мляко, за 6 лв предпочитам да си купя килограм пилешко месо, котлет сьомга или пакетче сурови ядки.
Иначе кокосовото беше с лев по-евтино, както и някой от останалите видове.

 
   Изчетох доста публикации за Alpro Almond Milk и повечето момичета споделяха, че са разочаровани от ниския процент бадеми/висок процент захари, но все пак който не се е интересувал досега, набързо ще спомена и какво открих като ползи и "вреди" за бадемовото мляко.
      - мощен антиоксидант
      - богато е на витамини и калций, но е бедно откъм протеини
      - бадемите укрепват нервите и мускулите
      - ускоряват храносмилането
      - бадемите са отличен източник на фибри
      - няма холистерол и наситени мазнини, каквито има в кравето мляко
      - не съдържа лактоза и казеин

      За недостатъците можете да се информирате от тук. И едно мнение от българка за всички видове веган млека на Alpro. Рецепта за приготвянето на бадемово мляко.
      Не съм веган, нито се храня абсолютно здравословно и не разбирам чак толкова от био храни, че да давам акъл за това кое е полезно и кое не, затова ще ви оставя сами да прецените дали си струва или не. Всякакви коментари по темата са добри дошли. :)

вторник, 28 юли 2015 г.

Orofluido Products - Beauty Elixir, Perfumed Body Cream and Hair Mask

     Еликсира за коса на Orofluido - Beauty Elixir е познат в блог средите и често срещан в любими продукти. Смея да кажа, че има защо и е най-доброто за косата ми, което съм ползвала до момента. С много плътна текстура е и мазен, затова мисля че действа най-добре на гъсти, сухи и/или изтощени коси. Препоръчан ми е от жена с гъста руса и къдрава коса, която го ползва от години в комбинация с шампона и маската. Не съжалявам, че го взех абсолютно на сляпо. Това са едни от най-добре похарчените ми пари!



    Дадох на приятелка с по-тънка от моята коса да го пробва, но ми върна половиното количество и каза, че не може да го изразходи, защото и утежнява косата и на вторият ден е вече за миене. Моята обаче след лекото изсветляване стана суха и спря да се омазнява, затова и може би й действа безотказно. Прави я копринено мека и гладка, плътна, жива, подхранва и хидратира в дълбочина. Съдържа органични естествени масла от арган, земен бадем и лен. На опаковката пише че може да се нанася и на влажна, и на суха коса, но аз го ползвам само на влажна.


     Бях ви показала снимка след като се постригах в началото на месеца как изглеждаше косата ми преди и след. Носих си в салона еликсира, защото исках да ми сложи от него фризьорката и ефекта е видимо плътна, подхранена и гладка коса.


   А ако знаете как мирише, феноменално е най-малкото което ми идва на ум. Аромата е топъл, ванилен/кехлибарен. Ухае и леко подправково, но не баналния сладникав аромат и натрапчив, а е пристрастяващ направо. Пренася ви в ориенталски свят. Толкова силно и готино е, че в целия салон се размириса. Нужно ви е малко количество, но аз и повече да сложа, не ми се омазнява косата, а става още по-мека и гладка. Все си мисля, че Жаки от makeupgalaxy и Нина от lepidopteria ще ги харесат много, освен ако вече не са ги пробвали. Те си падат по подобни аромати сякаш. :)
     Продават и тестови опаковки по 5 мл за около 4,50-5 лв и смело ви го препоръчвам. Ако го видите в салон, непременно си вземете за проба. Ето го и в официалния сайт на марката.




     Маската и крема за тяло са със същия неустоим аромат и само заради него не мога да спра да ги ползвам. И двата продукта са с блестящи частици и светъл златист цвят. Ефекта им също е страхотен. Още при отваряне на кутиите, без да сте махнали предпазното капаче започва да ухае всичко около вас.
     Маската прави косата ми блестяща, мека, укротява връхчетата. Блестящите частици остават леко по раменете. Гъста и плътна е текстурата й. Стои се 5 минути с нея след измиване с шампоан. Пристига в картонена кутия.




     Само с нея без еликсира:


   Крема за тяло е разкошен! С богата текстура и има същите блестящи частици, но оставя кожата със здравословен и естествен блясък. Не са едри и толкова видими, че да дразнят и да приличате на Едуард. :) Аромата се задържа с часове. Ако се намажа вечер, на сутринта все още леко го усещам. По принцип съм фен на силно хидратиращите продукти, а този попива по-бързо, но успява перфектно да хидратира кожата, да я омекоти и подхрани без да остави мазен филм. Ползвах го и есента, и зимата, и пролетта - и през трите сезона ми се отрази чудесно.






     Закупиха ми продуктите от изложението есента. Сета струваше 31 лв, а маската 21 или 23 лв. Стандартните им цени са малко по-високи, но си заслужават. Еликсира особено стига за година. А и останалите 2 неща не свършват за 7-8 пъти. Официални представители за България са Интеркозметика (вносителите на CND), продават се също и в Beauty Zone, а ако не се лъжа и в Дъглас.


     Мислех да си купувам и шампоана, но отзивите за него бяха, че въобще не е толкова добър, колкото еликсира и маската. Най-обикновен ще ви свърши работа.
     Orofluido имат нова серия Asia, за която можете да прочетете повече на фейсбук страницата. Звучи обещаващо и ще следя за нея.

понеделник, 27 юли 2015 г.

China Glaze White Cap over Sunset Sail

     Понякога цветните и ярки лакове ми писват и ми се носят неутрални цветове. Миналата седмица ме "налегна" такова настроение. Затова и посегнах към 2 любими China Glaze. Te са от пролетната колекция Anchors Away за 2011 г., която между другото е една от най-добрите и продавани. Имам и Ahoy от нея, обожавам го! Цветовете са хубави, качеството също.
     Sunset Sail е блед прасковен нюд с приятен шимър. Покрива на два слоя, но леко прозира, затова е ок да се сложи и трети. В случая аз минах само с 2, понеже исках да нанеса и ефекта White Cap. Съхне не светкавично, но с топ лак до 30 минутки мога да си легна и нямам поражения сутринта.



      White Cap е един от най-красивите ефекти, които съм виждала и имам. Прозрачна основа с лек бял подтон и милиони блестящи частици в златисто. На слънце е разкошен! Само един тънък слой ви е необходим от него и маникюра ви ще засияе и придобие съвсем друг вид.
      Аз лично го нося само върху лакове с шимър завършек, защото стои по-красиво. Ако е крем, няма да се "слеят" така добре и да е естествено. Но това е въпрос на вкус вече.




     В комбинация с топа на CND Speedey Dry Top Coat, ми издържаха 3 дни и ги свалих без поражения - просто исках да сменя с Ahoy. :)


     Нямам представа дали при вносителите я има колекцията все още, но пък повечето от Вас пазаруват онлайн и от чужбина, така че погледнете в ибей. Този продавач е изпитан/коректен. Пристигат бързо пратките от него и цените му се едни от най-добрите.

неделя, 26 юли 2015 г.

Oriflame Activelle Deodorant Spray's

     Когато термометрите показват 35 + градуса, едно от най-неприятните усещания е потта и особено мокрите петна по дрехите. На никоя жена предполагам, не й е приятно това и винаги търси решение за "проблема". Тук на помощ идват рол-оните, дезодорантите, стиковете и т.н. Аз лично много трудно откривам ефективен продукт. Единственото, което наистина спира процеса, е Одорекс део. Но той пък запушва жлезите, което го прави неподходящ за редовна употреба. Затова не го купих тази година и се връщам отново на стандартните ролки и прочие.
Натрупала съм няколко, като ще ви представя един по един всички. Днес реших да спомена три дезодоранта от серията Activelle на Орифлейм, която се предлага от около 2 години.
      Вече съм пробвала 5 от 6 вида по спомен и е време да им отделя малко повече внимание. Още когато пуснаха Activelle, тествах версията за тъмни дрехи и тази за чувствителна кожа. Когато ползвах от време на време Одорекс (пръсках рядко), сякаш ми вършеха работа. Миришеха добре, не ми дразнеха кожата, но след време спряха и започнаха да ми писват. Реших, че може би трябва да си дам почивка от тях и преустанових употребата за известно време. Имах и от рол-оните, и от дезодорантите. Но пък ароматите им ми допаднаха много, особено Invisible. Така че ето ме с 3 броя отново. Рол-оните не мога да ги чакам да съхнат и затова предпочитам под такава форма.


     Extreme Protection както виждате, обещава да ви защити 48 часа и е подходящ за активни/ спортуващи хора. То е последния вид, пуснат в продажба тази пролет. Мирише приятно - леко сладникаво и пудрено, но толкова. При високоинтензивна тренировка, когато няма сух участък по мен, това не може да ме предпази или не напълно. А и в близо 40 градусови жеги също. Единствено върху неприятния аромат има благоприятно действие. Не съм го ползвала много него, защото гледам да изхабя първо предните 2, които купих по-рано. Обаче не е ли изсъхнал, обличайки черна дреха, вероятността да остави след е голяма.
     Останалите 2 вида са с 24 часова защита по етикет.
     Green Tea Fresh от името му става ясно на какво ухае - зелен чай, наистина мнооого свеж и приятен за жегите аромат. Вечер след тренировка се къпя, пръскам и лягам суха. Сутринта съм с мокра блуза/потник, което го прави неефективен. Ако не съм прекалила с количеството и кожата е суха, не съм забелязала да оставя бели следи.
      Invisible уж трябва да не оставя петна по тъмните дрехи, но уви. При мен прави черти и се налага с мокра ръка да замазвам положението, което не е никак приятно. Ухае страхотно, леко парфюмно и в началото наистина го харесвах много, впоследствие обаче ми дотегна и дори не знам защо повторих покупката му. И ролката имах преди.
     Та вече предполагам ви стана ясно - не съм доволна от серията. Освен, че не предпазва от изпотяване и оставят бели следи (ако не са изсъхнали преди обличани), съдържат алуминий и парабени. А и има проблем с пръскалото - на три досега ми се случи да откаже и се наложи няколко пъти да си държа пръста и да почакам около минута, докато не реши да проработи. Няма да ги купя отново. Може би при хора, които се потят минимално, ще имат ефект, но на пазара има безброй други марки.


     Цената им при намаление обикновено е 5,90 лв.