петък, 13 октомври 2017 г.

The Balm Meet Matt(е) Hughes "Sincere"

      Матовите формули сред червилата са най-носени и коментирани през последните 2 години. Затова и почти всяка марка вече предлага такива. Течни, класически червила или чъбита. Има за всеки вкус и джоб. Аз съм по-голям фен на кадифените, ако трябва да съм откровена, защото не изсушават толкова устните. Но не мога да отрека, че пълния мат стои много секси. И днес ще ви говоря именно за такова. Успях да взема с 40 % намаление Meet Matt Hughes "Sincere" при последното ми ходене в Одрин, което прави 13 лв. Бях чела доста положителни отзиви за тази серия и реших че си струва да го пробвам за тези пари.


четвъртък, 12 октомври 2017 г.

Kiko Creamy Emotion Lipstick 105 Pinkish Brown

       Няколко зими подред, до миналата включително, посягах почти само към малина, червено и бордо що се отнася до червила. А и през есента не ми се носеше друго. Кафявото за мен беше далечен цвят и не знам защо го свързвах с по-големи от мен дами. Майка ми например носи почти само шоколадово или с леки златисти частици. Може би аз не бях на такава вълна, или не намирах точния нюанс. Това лято дори, ми се носеха почти само неутрални тонове и наблягах на по-ярък или цветен грим за очите. Не посягах особено към наситени и почти неонови червила. Като казват че вкуса постоянно се мени, хората не се шегуват. И това го виждам по себе си във всеки един аспект. Няколко години ходех с квадратни нокти и се кълнях в тази форма, а сега вече съм с обли и не мога да повярвам че ми стоят добре. Промените са хубаво нещо, затова ги правете. ;)


       Днес реших да ви покажа този красив есенен цвят в меко шоколадово с розов подтон. Розовите нотки в него се забелязват по-слабо при мен, вероятно зависи от грима на очите. Но е факт, че отива на много визии. Стои секси и подчертава устните перфектно.
       Формулата му е кремообразна, ухае разкошно на шоколад и е много пигментирано. Няма химичен намек и след поставянето му, спира да се усеща вкуса. Съдържа екстракт от орхидея и гранули от хиалуронова киселина, пълни с обем.


       Нанася се с лекота и прави устните плътни, меки и гладки. Въпреки текстурата обаче, подчертава сухите участъци и е хубаво да сте ексфолиирали. Възможно е при цял ден носене, да усетите и малко изсушаване в центъра.




        Червилото няма много блясък. Изтрива се постепенно и се превръща почти в кадифено.  Трайността му е доста добра за такъв тип. При мен издържа дори хапване и подновявам само след обяда. Така че едни 4-5 часа стои без проблем. Нося го с любимия ми молив на Essence 05 soft berry.


          Много красив и актуален кафяв нюанс е, с приятна формула и чудесна трайност. А красивата опаковка е бонус, особено ако искате да зарадвате някого. За мен е удоволствие да нося Kiko Creamy Lipstick 105 Pinkish brown и не съжалявам за покупката му. Цената им е 6,95 евро.


понеделник, 9 октомври 2017 г.

Jessica Phenom Embellished

     Когато температурите паднат стремглаво и се увием в топли шалове, обуем топлите обувки и се сгушим у дома с чаша чай в ръце, значи есента е дошла. А жълтия килим по улиците, ни разкрива красотата й. Хладна, но и уютна е. С дълбоки, наситени и топли цветове изпълнена. Носи носталгия за отминалото лято, което не искахме да пускаме. Но ще дойде отново, а сега нека се наслаждаваме на вкусните ябълки, ароматната тиква с мед и орехи.
       В унисон с тази картина и за едно ново начало, реших да променя формата на маникюра си. Смятам че този цвят много му отива и поне за кратко ще му се порадвам.



       Embellished е много тъмнокафяво (дори бих казала черен шоколад) с винен подтон и едри шимър частички в бордо и червеникаво медни оттенъци. Намирам го за близък със Zoya Jem & Valerie. Ако харесвате и OPI Every month is Oktoberfest, ще се влюбите.


        Заради шимъра е по-рядък, но покрива перфектно на 2 слоя. Няма нужда от трети.


        След като изсъхне напълно, нанесете топ лак с плътна текстура за дълбочина и стъклен ефект. Така ще изпъкне още повече шимъра му.



       Желая ви усмихната, топла и много ароматна есен!