вторник, 10 декември 2013 г.

China Glaze Ring in the red

         Ring in the red е най-красивия глитър, червен и коледен лак, който имам и съм виждала някога. В началото, когато пуснаха колекцията (Let it Snow 2011) въобще не се впечатлих и се дърпах да го взема. Не харесвах глитъри изобщо и си мислех, че няма да го нося. В крайна сметка, благодарение на съфорумки се навих. Ако го бях пропуснала сега сигурно щях да съжалявам, за щастие обаче все още се намира из ибей. Лятото се сдобих с второ шишенце от размяна, защото се хаби бързо и след като имах възможност, хич не му мислих.
 


      Нанасях на 2 слоя, на места се налагаше и по три, за да не прозира. Това беше в началото. Когато е ползван няколко пъти и се е сгъстил, с 2 нормални покрива напълно. Иска и леко потупване на някои пръсти, но се очаква при такъв тип лакове.



     Има обикновените глитър частици и малки кръгли. Така написано може да изглежда съвсем обикновен, но когато го видите на ноктите си, ще разберете любовта ми към него. Стои като натрошена играчка, като украшение дори. Самия финиш е много блестящ и красив, червения цвят перфектен - не циганее и не е груб. С топ лак направо светва. Препоръчвам да ползвате по-плътен (гел), защото изпива обикновените и не личи, че сте слагали. Така става и гладък, не закача по дрехите ви.



     Не пропускам да го сложа поне веднъж през декември, носи ми страхотно коледно настроение и не спирам да си гледам маникюра. Задължително на Коледа съм с него! Най-големия му недостатък е трайността. За няма и ден започва да пада на парченца. Това обаче не би ме отказало от удоволствието да го нося. Просто ще трябва да сменям по-често лака. Зависи и от плочката ви, случвало се е и по 3 дни да няма поражения.


     Цената му е около 15 лв. Ако все още се намира, с две ръце ви го препоръчвам. Можете да питате и вносителите. Или директно потърсете варианта на Perfect, който струва 2,50 лв.


   

понеделник, 9 декември 2013 г.

Avon Celebre Ice

     Напоследък все по-често си мисля да разнообразя лаковите публикации с "ароматни", но хич ме няма в описанията или не ми идва музата да пиша такива. Днес реших обаче да се опитам заради един нов аромат на Avon, който ми хареса и носи "зимата" в себе си, макар да не е типичния коледен парфюм или характерния ориенталец за този сезон.
     Да, наистина е по-различен от всичко, което съм свикнала да нося в студените месеци и макар да ми се стори прост в началото, след трета проба вече съм на друго мнение. Не очаквайте нещо уау и супер интересно, но и не е стандартната цветна вода с трайност от час.

                                      Връхни нотки: бергамот, зеленина, виолетка
                                      Средни нотки: роза, фрезия, праскова
                                      Базови нотки: мускус, дървесни нотки, ванилия


     Така са съчетани всички съставки, че те лъха една свежест и чистота, но без да е сапунен или да стърже на "сухо". Сякаш са цветя, потопени в ледена вода и тези снежинки по флакона, те пренасят в зимна приказка.
     Розата винаги ме е притеснявала и когато я видя в състава, едва ли не бягам като дявол от тамян. Не харесвам по принцип аромата на това цвете, но тук я няма онази българска роза, която всички познаваме (на характерното розово масло). В Celebre Ice е модерна и различна. В комбинацията със дървесните и зелени нотки, са успяли да я направят подходяща и за млади момичета. Ванилията при мен не избива или носа ми не я разпознава, нищо сладникаво не улавям.
    Мъчих се последните няколко дни да се сетя на какво познато ми ухае, но не успях. Просто го свързах с кристални чаши, снежна картина и чистота. Неангажиращ и с добра за цената си трайност, аромат. В текущия каталог е 13,90 лв (50 мл).

неделя, 8 декември 2013 г.

China Glaze There's Snow One Like You

     Един от най-коментираните и интересни лакове тази зима, а и може би излизал някога досега, е белия пясък или може би сняг е по-правилно да кажа - "There's Snow One Like You" на China Glaze. Още лятото щом излезнаха промо снимки само на дисплей доста хора се заинтересоваха от него, някои пък направо го поискаха. Едва дочакахме да го пуснат в продажба. Вече е в ръцете на желаещите и те му се радват, включително и моите. :)))
    И тази година марката не ни разочарова. Пусна много хубави цветове в коледната си колекция Happy HoliGlaze - златни, червени, сини, зелени.... аз си взех страхотния Mingle with Kringle, който тези дни смятам да пробвам. Днес обаче ще ви покажа красивия сняг, който заслужава подобаващо внимание.



     Някои български блогърки вече го показаха, Кати например се беше справила чудесно с нанасянето, но се оплака от нетрайност - за ден 80 % от лака вече бил паднал. Аз бях чела и други ревюта преди това, затова сложих 1 слой с потупване. Ако се налагаше и прозираше повече на някои нокти, нанесох само на съответното място. Така ми издържа 2 дни и на третия вече след доста киснене във вода, 40 % беше паднал. Имайте предвид, че изобщо не го пазих и доста си експлоатирах ръцете. Мен лично идеално ме устройва тази трайност.




    Както каза съфорумка и приятелка, лака се топи точно като сняг - пада малко по малко. Много е красив и ще го нося с удоволствие. През дните, в които бях с него не спрях да си гледам ръцете. Макар да не съм фен на бялото за маникюр, просто се влюбих в There's Snow One Like you. Лака е едно малко бижу, подходящо дори и за официален повод. Отнесох доста комплименти от колежки, приятелки и дори мъже. Малко се закача, но красотата изисква и жертви, нали? :)))
    Ако го искате, побързайте да го закупите, преди да се е изчерпал.
    Аз поръчах от тук и ми струваше 10 лв - http://www.nailsupplies.us/happy-holiglaze/
    В България мисля, че е 18 лв при вносителите.

    Весели празници!