сряда, 16 септември 2015 г.

Yves Rocher Apple Star Anise Refreshing Shower Gel

     Yves Rocher са ми любима марка, когато става въпрос за лимитки, защото също като The Body Shop изкушават с цветни опаковки и готини аромати. Разликата е в цените само. Роше са по-бюджетни. Една от последните Limited Edition за лято 2015 г., е тази със зелена ябълка и анасон, има също и Lemon Basil. Освен душ гелове в опаковки от 400 мл, има минита по 50 мл, ексфолииращи гелове за тяло и спрейове в пластмасови шишета по 100 мл. Аз взех моя душ гел от близкия Ивис в града за 7,88 лв. Само минитата нямаше тук. Иначе спрейовете и ексфолииращите гелове бяха налични на почти същите цени. Отдавна си бях харесала този със зелена ябълка и веднага щом го видях, го грабнах. Помирисах и другия аромат, но ми дойде прекалено цитрусов и банален, може би за супер големите жеги, би бил хубав. Мисля си, че и тези от вас, които са фенове на Satsuma серията на The Body Shop, ще го оценят повече.


     Опаковката ви е позната сигурно, марката има други ароматни линии в редовния си асортимент в такива шишета. За някои вероятно не са удобни, защото в Ивис ми предложиха и помпичка за него за 1,60 лв, но аз никога не съм имала проблем с тях и отказах. Да, отвора не е малък, но пък не е единствения такъв и не ми се е случвало досега да се разлее или прекаля с количеството. Съвсем спокойно си слагам колкото ми е нужно на гъбата или в шепата. Затваря се стабилно и не мисля, че дори при пътуване би се отворил.


     Цвета на душ гела пасва на аромата идеално. Ухае на зелена ябълка, примесена с анасон. Сякаш сте под дърво със зелени ябълки и късайки, вдишвате от мириса и на кората. Напомня ми на пяната за вана Green Apple на Avon. Много е освежаващ, приятен и ви пренася в градина с дръвчета. Не е толкова силен аромата и да се разнася из цялата баня, но пък по кожата се задържа малко дори след баня. На гъбата също остава. При следващата употреба и намокряне, още преди да сте сложили какъвто и да е продукт, ухае на Apple Star Anise Shower Gel. :)


     Текстурата е гъста гелообразна, като на повечето гелове. Обаче прави жестока пяна. Супер мека и кремообразна е, сякаш нанасяте лосион на тялото си. Не съм оставала никога толкова впечатлена от пяна. Плътна и достатъчно обилна е от много малко количество. 


      Измива кожата на тялото ми като я оставя мека и гладка без да е пресушена. Не бих казала, че може да замести лосиона, но и да не нанеса при липса на време, няма да имам неприятно усещане. Смело потвърждавам чувството за свежест след душ и препоръчвам, ако ви допадат такива аромати.



     Докато заредят по нашите ширини тези лимитки, от Yves Rocher вече са пуснали нова с познатото име Apple Delight. Подозирам, че аромата ще е топъл и сладникав, идеален за есента и наближаващите коледни празници, надявам се само и при нас да ги има. С удоволствие ще си взема нещичко, т.к. имам от предишната лимитка Apple Delight за 2012 г. гел за душ в мини размер, а тя ми допада (ухае на ябълка в коледен сладкиш - леко сладък е аромата, като примесена с ванилия) и затова за сравнение трябва да пробвам. :)


     Бих тествала и новият аромат So Elixir Bois Sensuel, но ако има от ароматизираните парфюмни кърпички. Виали май не съм виждала на Yves Rocher.

вторник, 15 септември 2015 г.

Lactacyd Intimate Wash Gels

     Интимния гел е важна част и продукт в козметичното шкафче в банята на всяка жена. От както се помня/интересувам от козметика, а това са близо 10 години, винаги имам и ползвам такъв. Пробвах различни марки, но от 4-5 години, съм се спряла на Nivea и го поддържам редовно. Последно си взех Sebamed, него обаче не съм отворила засега. Ползвах няколко на Lactacyd, които ми предостави приятелка и е крайно време да кажа по няколко думи за тях. Със сигурност и малко от вас, са чували марката. Едни от най-популярните са на нашия пазар и препоръчвани от гинеколози. Бюджетни са и поне на мен не са ми предизвикали дразнене в интимната зона. Наскоро е променена опаковката им, та това са новите.


Ще напиша за всеки един по няколко реда, но общо взето мнението ми е, че не са лоши. Не са предизвикали никакви проблем като парене, сърбеж или зачервяване. Ароматите им не се разнасят в банята и можете да ги помиришете само като си доближите ръка до носа, но усещането при 2 от тях е доста странно и смешно в буквалния смисъл на думата. Като прочетете, ще разберете за какво говоря. Измиват добре сякаш, не мога да реша само дали се чувствам напълно "чиста".


Започвам с класическия Feminino или този с бледа прасковена капачка и знак. Води се гел-емулсия. Не съдържа сапун. Обогатен е с биологично-активна L-млечна киселина и смес от възстановяващи съставки (ревитализиращ серум). Текстурата му е стандартна гелообразна, прозрачна. Аромата на класическите интимни гелове не знам какъв трябва да е, но този е силен люляков или поне на мен много ми напомня на подобни пролетни цветя. Има и мокри кърпички към него.


       Нанасяйки го, усещането в "зоната" е доста освежаващо. В буквалния смисъл на думата. :) На мен ми е странно и макар да няма парене, щипене и прочие последици, тази свежест няколко секунди прилича точно на това. Нямам проблеми и след измиване, но все пак може и да не допадне на всеки. Имайте го предвид при покупка.

     "Fresh" е още по-освежаващ. Той също е с прозрачна, течна гелообразна консистенция. Аромата му е обаче е ментов. Смес е от естествена млечна киселина, ментол и Deo Active complex. И без да преувеличавам, две приятелки ми потвърдиха това, което усещам и аз, буквално ви става ментово и хладно. :D В рамките на 30 секунди, представете си вкуса на зеленият Орбит (дъвки) и как действа в първата минута в устата, точно такова е и след гела Fresh. Не е неприятно за мен, но е супер странно и смешно.


     И при този няма никакъв проблем след измиване, но 30 секунди до минута след нанасяне и разпенване, ще трябва да преживеете ментовата свежест. :) Производителя добре се е застраховал и е написал за интензивно освежаване на етикета. :D


     Sensitive, както се досещате, е за чувствителна кожа - с естествена млечна киселина и екстракт от памук. Не съдържа парфюм и сапун. Той е с по-лека и прозрачнобяла перлена текстура. Пак е подобна на гелообразна, но по-водниста. Аромата му обаче ми е странен. Казах на приятелката ми, че ми мирише на тесто и тя потвърди "мая". Доближен до носа се усеща само, но не мога да разбера защо са избрали да сложат точно такъв. Този на Nivea за сравнение, е много нежен и свеж. Като на продуктите с алое вера.



     Цената на 200 мл-овите опаковки е 7 лв и стотинки. Както писах и по-горе, не са лоши и не предизвикват поне при мен дискомфорт, но и при трите има нещо, което може да не допадне на всеки. При един аромата, а при другите 2 - усещането.
     В асортимента има още няколко вида:
     - Soothing
     - Moisturising
     - Pharma with Antibacterials е за онези дни от месеци и бременни жени. Може да се ползва и в екстремни, рискови ситуации с повишен риск, като спорт, плуване, тесни дрехи и др.

       Споделете ми, ако сте ползвали някой от продуктите на марката и какво мислите за тях. Ще ми е интересно да чуя и друго мнение.

понеделник, 14 септември 2015 г.

Zoya Zuza

    Zoya Zuza е русалков, тюркоазен шимър. Завършека му не е типичен за летни лакове според мен, едър шимър е и като изсъхне, клони към матов почти. Без топ лак не го нося и не ми допада. Макар да са ми любима марка, Zuza не ме впечатли особено в началото. Дали заради блестящите частици или вече се бях наситила, не знам. Но е факт, че когато имаш голямо количество лакове, не можеш да ги оцениш. А този не заслужава да се отписва.






               *Water Decals/ водни стикери - тук


         Текстурата му е с идеална гъстота и покритието е много добро - 2 тънки слоя са напълно достатъчни. Има нужда от топ лак задължително. Не само заради завършека, а и за да изсъхне по-бързо. Трайността на Zuza е нормална, но знаете че това зависи най-вече от плочката ви и цялостното състояние на ноктите. На четвъртия ден връхчетата са оголени на места, но не е чак толкова фатално.



      Zuza е страхотен русалков цвят и абсолютен красавец за летния сезон, плажа и морския пейзаж. Носи много настроение!



Пробвала съм доста тюркоазени нюанси, но като този макар и не толкова впечатляващ, не съм виждала. Кремове и разни дуохром ефекти има много, но Zuza е необичайна и красива!


    Плътната му формула и едри частици изпиват топ лака явно, защото не се вижда почти. Не може да изглежда като стъкло.





Ако и Вие сте влюбени в този цвят, няма да останете разочаровани. Потърсете го!
Можете да го закупите онлайн от вносителите beauty1 - има мини от 7,5 мл на 8,50 лв.