събота, 21 февруари 2015 г.

Revlon Super Lustrous Cherries in the snow Lipstick

   Revlon "Cherries in the snow" е едно от най-хубавите и качествени червила от дрогерийната козметика, на които съм попадала. Меко, страхотно пигментирано, трайно и не изсушава. Почти не се и разтича, особено ако сте с молив. Ядеш, пиеш и не помръдва. Като прибавим и разкошния малинен цвят, за 10 лв не бива да се пропуска. Особено, ако сте белички и харесвате червено или пък red lips ви идва в повече, това е вашето.


    Гилзата отстрани погледната е най-обикновена, изчистена и невзрачна, но вътре се крие цяло съкровище. Най-отгоре капачката е прозрачна и само от там може да се види цвета. На Ида, Деси и Тети /не го намирам в блога й, а защо имам спомен, че го харесва - да се включи, ако чете това/ също им стои чудесно и не напразно го хвалят и те. Финиша е точно, какъвто Ида го е описала. Нито матов, нито лъскав - за мен идеалната среда. Няма аромат, 4,2 гр. е.
     Нося го в светли или среднотъмни кафяви сенки и очна линия. Мисля, че стои добре и така най-добре изпъква. С по-цветен грим, май ще дойде прекалено шарено. Не знам дали Мариетка му е обръщала внимание, но ако не е, да се поправи. Мисля, че ще се харесат. ;)  

 

     Есен и зима са моите сезони за Cherries in the snow, тогава сякаш най му приляга. А сходни в колекцията ми са:
       Avon Perfect Kiss Make out red;
       Avon Ultra Color Absolute Bare Ruby, Lovely Cherry;
       Essence Stay matte lip cream 02 Smooth Berry;
       Maybelline Color Sensational Vivids 904 Vivid rose.

 Последното е летният вариант на Черешките, а останалите също могат да минат за по-студените месеци, но аз ги нося през цялата година.

петък, 20 февруари 2015 г.

Garnier Micellar Cleansing Water

    Едва ли вече има някой, който не е чувал за мицеларните води и как добре почистват грима. След 2 изразходени опаковки от тази на Микса, реших да пробвам Гарниерската. Похвалиха ми я и лятото при поредното намаление в ДМ и рожденния ми ден, си купих 2 броя за по-малко от 6 лв. всяка. Двойно количество е /400 мл, а на Микса 200/ на сходна цена и по-удобна за ползване. Микса беше с ужасно неудобна помпа, която пръскаше навсякъде и винаги трябваше да внимавам. Есента пуснаха нова, но аз имам още една опаковка от Гарниерската и скоро няма да купувам друга.


      Ползвам я от началото на зимата, може би октомври я отворих и макар не ежедневно, имам  все още малко повече от 1/3. А напоследък започнах почти всяка вечер да свалям грима с нея преди гела и все пак, не е нужно много. Така че според мен е доста икономична. По отношение почистващите свойства за мен е същата с малката разлика, че попива по-бързо, докато на Микса оставя един слой. Моя приятелка казва лигав и това я дразнело, но на мен лично не ми правеше впечатление и си я ползвах без проблем. Не обичам "мазилата" ми за лице да попиват веднага, може би затова.


    Нужни са ми по 1 тампон за всяко око, 1 за лицето и още 1, за да почистя изцяло. Последният напоявам с розова вода обикновено. Задържам на очите около 30 секунди и с леко разтъркване, почти всичко пада. И да споделя, че съм доволна от тампончетата на Ебелин. Идните дни ще намина през ДМ да си купя ново пакетче.
     Не усещам да ми изсушава кожата, но все пак не е с хидратиращи свойства миц.вода и след минаване през банята, имам нужда от крем. Нямам никакви забележки и препоръчвам, ако не сте я пробвали все още. Редовната й цена е 9 лв, а при намаление пада до 6 понякога. Пак ще си купя от нея като привърша моите. Състава не съм го снимала, в нета е пълно и не виждам смисъл от което. :)

четвъртък, 19 февруари 2015 г.

Dress Code Matte Lips

    Пореден ден с код "тъмни устни". Откога мислех да го нося това червило, че тази зима все не му идваше реда, но тази сутрин не му простих. Avon Matte Crimson е в много тъмен червен вамп цвят. Извади страхотна трайност за пореден път и макар да изглежда сухо, не вреди на устните /не изсушава/. Мислех да нанасям от Nuxe Reve De Miel, но пропуснах. От 7,30 и до 12 беше почти непокътнато. Разбира се, очертах с молива Red Brick за перфектен контур (Glimmerstick). След като обядвах, без никакво пазене, съвсем леко се беше изтрило в центъра на устните, но общо взето си стоеше. Издържа до около 16 часа следобяд без никакво подновяване. Имаше като стейн цвят. Тогава нанесох от балсамчето с шоколад на m&m, което придава лек нюанс. Той направи равномерен остатъка от червилото, омекоти и придаде блясък на устните - така издържах до 17,30 ч.

 




    Текстурата и финиша са много сходни с червената серия на Кейт Мос за Римел. Имате чувство, че можете да размажете с устни, но веднъж нанасено, си остава на мястото и няма мърдане. Подобно на кадифено е усещането. Естествено не очаквайте да са хидратирани, но просто аз не чувствам необходимост от нанасяне на балсам непременно, както след някои други. За справка - с матовите на ГР не се спогодих. Като кокоше дупе са ми устните с тях и след носене.

 

 

 

     Matte Crimson има много лек сладникав аромат, но аз не го долавям при нанасяне или е прекалено слаб. Този цвят заедно с още 4 бяха към Ultra color rich, но ги спряха и пуснаха нови по-ярки. Имам мостри от тях, въпреки че ми се струва, че не са чак толкова трайни.

сряда, 18 февруари 2015 г.

Oriflame Paradise

        Зимата е зад гърба ни, а пролетта може да се каже че е към края си и вече започнахме да се оглеждаме за розово, за свежи и цветни аромати. И понеже Paradise е идеалния за мен, такъв парфюм за сезона, споделям мнението ми за него.


       Флакона му е истинско бижу. Някак винтидж усещане създава златната капачка. Аромата му и рекламните снимки ми напомнят на подправковите пазари, но не очаквайте ориенталски тип. Цветен и сочен е, но по един различен начин. Не е компот, както обичам да се изразявам аз. Божурът се разгръща и слива с жасмин, а нотките розов пипер му придават точно онази тръпчивост, нетипична за стандартните парфюми с цветя. Дървесината и мускуса допълват и омекотяват сладостта като го правят подходящ за аромат, според вкуса и кожата ви, за цялата година.


      Трайността му не е голяма, издържа 4-5 часа, но пък ако имате нормална кожа и съчетаете с крема за тяло, можете да я удължите с още 1-2 поне.
 

         Парфюмните кремове за тяло са един от продуктите на марката, които с ръка на сърцето мога да препоръчам. Аз и друг път съм ги хвалила. Текстурата им е супер приятна. Като масло, но е някак въздушна и нищо общо с тази на Боди Шоп. Не оставят мазен филм, но пък хидратират чудесно и много приятно ароматизират, сравнително дълготрайно.


      Цената като за Орифлейм е доста, лично мнение, може би опаковката я оправдава донякъде, но за 45 лв ще купите приличен марков парфюм. Аз моя го взех за около 38 лв с отстъпка в комплект с крема, просто много го исках, а след това се е появявал за толкова клиентска цена. Така че си струва да почакате да го намалят. Не е нещо особено, но аз не съжалявам, че го имам. 

неделя, 15 февруари 2015 г.

Agent Provocateur

       Agent Provocateur е британска марка, създадена от Джозеф Кор (син на Вивиан Уестууд) и съпругата му Серина Рийс през 1994 г. с отварянето на първия си бутик в Сохо, Лондон. Идеята им е да продават еротично бельо с високо качество. От тогава AP става емблематична световно призната марка. Открива нови хоризонти с всяка колекция и с право печели своето място за сравнение с най-добрите и луксозни брандове бельо. След развода им през 2007 г. Agent Provocateur сменя собственика си и се разраства с 30 магазина в 13 държави.


   

      Освен провокативното бельо във всякакви разновидности и за различни "поводи", марката предлага пижами, рокли, ръкавици, страхотни куфари и  куп други красоти. Можете да ги разгледате в сайта им. Цените им са високи, Най-достъпни са парфюмите според мен. Затова днес ще ви споделя моите 2 находки, които не спадат към масовите аромати и определено не се харесват от всеки. В официалния сайт са доста надценени, можете да се сдобиете с тях кажи речи на половина, но не препоръчвам без проба. Във фрагрантика има всички излезнали на пазара до момента, ако ви е интересно - цък.
     Бутилчетата им са изчистени и ретро, напомнят ми на винтидж. Металният държач е тяхната "капачка". Дръпвайки я, го отваряте и можете да пръснете. :-)


    Agent Provocateur (вдясно) е парфюмът-подпис на британската марка. Дързък, остър и оставящ силно впечатление. В базата му се преплитат индийски шафран, кориандър от Русия, египетски жасмин и ветивер от Хаити. Допълват ги кедър, мароканска роза, мускус, магнолия и гардения.
     Не си представяйте цветя и мускус с малко дървесина, каквито сте свикнали да срещате в масовите, макар и скъпи парфюми. Много по-различен и интересен от тях е. Повечето хора го свързват с едновремешните и бабешки аромати, бърчат нос и питат какво е това? Е, парфюм е, но не какъв да е. Подходете внимателно и не прекалявайте с количеството при първа проба. Бъдете сигурни, че ще понесете и тогава се хвърляйте с главата напред. Един от малкото подходящи и за студ, и жега. Кожата тук, както с всеки аромат, оказва влияние и се развива различно. Моя милост е малко куца в обясненията, затова ще си позволя да ви препратя към тази публикация, много ми хареса описанието и съм да не кажа на 100 % съгласна с казаното.

"Самият Agent Provocateur започва по-скоро с битова злополука, а не с домашно кунг фу насилие – остър мирис на изгоряла коса, който омеква бързо в смесица от подправки и дървесина. Между тях и подлежащия кедър и ветивер е затисната почти хербаризирана роза. Парфюмът има дрезгав тон, интересни шафранови нюанси и горчиво соления аромат на прополис. Излъчва добре, без да обсебва. Конструкцията му е желязна – всичко се развива по план и с дисциплина. След няколко проби може да му се има пълно доверие. Тъй като е основно дървесно подправков, е делови, но не в скучния смисъл. Създава впечатление за жена, достатъчно умна и практична, за да се справя с всевъзможни предизвикателства, като при това умее да окуражава мъжете около себе си. Знаете, че не е лесно едновременно да вдъхваш респект и желание. Е, този парфюм е като Анджелина Джоли в това отношение."

   Освен стандартните бутилчета, има страхотни сетове с 3 броя минита по 25 мл за чанта, супер сладурски са.




     L'Agent е едно от последните попълнения в редицата ароматни изкушения на Agent Provocateur.
  "Agent Provocateur L'Agent е съблазнителен и чувствен, също като предишните издания, но е значително по-силен и загадъчен. Това е провокативен аромат за дами със силен характер, ухание, което хипнотизира сетивата с магическите нотки на ориенталски цветя, топла амбра и чувствен и еротичен мускус. При първия досег с уханието ще ви се стори, че мирише като мъжки аромат, силен, наситен, не това, което очаквате да се крие в розовата бутилка със сиво-черни нюанси. Но когато се напръскате с него, ще усетите как се превръщате в най-секси дамата на света.
  С отварянето на флакона около вас се разнася уханието на розов пипер, масло от давана, розово дърво, иланг-иланг и ангелика. Удивително мощното и туптящо сърце смесва флоралните нотки на бубронски здравец, майска роза, жасмин самбак, тубероза и пелин. Базата включва най-загадъчните и най-енигматични съставки на пачули, сандалово дърво, кристали амбра, бобова тонка, лабданиум, смирна, черен тамян и мускус. Основата е пикантна и флорална, с доста тежък аромат на парфюм. Това е страхотно ухание за студените зимни дни. И е подходящо също и за горещите зимни вечери пред камината. Знойно, тъмно и изкушаващо ухание.
  В добавка към пирамидалната структура, парфюмната композиция съдържа нова тайна съставка от феромони, които гарантират спечелването на сърцата на противоположния пол. Секси, съблазнителен, пикантен аромат. Формата на флакона следва оригиналния дизайн на парфюмите Agent Provocateur, в мек розов цвят, който постепенно прелива със сивочерни нюанси на дъното."

    Ако трябва с няколко думи да опиша какво усещам, то това определено ще са кожа, канела, амбър, боб тонка. Много опушен, страстен, загадъчен и много присъствен. Не харесвам цигарения дим, но L'agent ми навява такова усещане без да ме дразни и да ме задушава. Като скъпа пура по-скоро. Нося го през зимата, защото тогава се развива най-добре. В студеното разкрива изцяло острия си характер. Има жени, които обожават някои унисекс, мъжки аромати. И L'agent би ви допаднал в такъв случай.



     Не съм тествала други парфюми от асортимента на АП, но при първа възможност ще го направя. Отворена съм за нови ароматни похождения винаги. :)