събота, 26 септември 2015 г.

Goodbye summer, Hello Autumn




      Sleek i-Divine "Vintage Romance" Eyeshadow Palette
      Kiko Sun Bronzing Blush 103 Mariachi Pink
      Milani Color Statement Lipstick "Uptown Mauve"





петък, 25 септември 2015 г.

p2 Ultra Rich Hand Peeling + Apricot Cuticle Cream

    Откакто се грижа старателно за маникюра си, ръцете ми непрекъснато се поддържат с различни кремове. Няма как и да направим добро впечатление само с маникюр, двете неща вървят ръка за ръка. И едното не може без другото. По тази причина, не оставям кожата си суха, напукана или изпръхнала. В чантата, на нощното шкафче, тоалетката, на работа, на бюрото имам по 1-2 крема. Освен тях обаче, от време на време ползвам и специални за кожичките ми продукти, най-вече когато оформям ноктите си веднъж в седмицата или усетя, че трябва допълнително подхранване, хидратация и омекотяване. През зимата дори по-често. А за ръцете посягам към ексфолиант. Серумите, маслата (oil) и кремовете за кожички са по-популярни, но скрабове за ръце не се срещат често и съм сигурна, че има и жени, които за първи път ще чуят за тях. Двата продукта, за които ще прочетете днес, са на немската марка p2. Имам ги от доста време, но не е оставало време за тях. А и смяната на сезоните, е точния момент да помислим за екстра грижа за кожата на всяка част от тялото си.


     p2 имат богат асортимент що се отнася до продукти за маникюр. Само влезте в обновения наскоро сайт на dm (немския) и ще ви се завие свят от разнообразие. Като минем през стандартните цветни лакове , грижа за ноктите, ръцете и стигнем до аксесоари. Но да не се отплесвам, а да споделя за Ultra Rich Hand Peeling. Цената му е съвсем прилична - струва 2,95 евро. Добро е и качеството, та ако има кой да ви донесе от Германия, никак не е зле да се пробва. Има и серум към него, който мина през ръцете ми, но беше прекалено лек за моя вкус. Попиваше бързо и не ми хидратираше достатъчно добре. Знам, че повече хора предпочитат кремовете им да не оставят филм и за секунди да се абсорбират, но аз съм от другия отбор. Иначе много ми допадна стъклената бутилка, в която пристига и с помпичка. Изглеждаше много луксозно.


     Текстурата му е подобна на ексфолианта за лице Oriflame Swedish Spa - прилича ми на катък, както ви бях споменала. :) Но този продукт е по-гъст, като лосион. Самите частички може би се доближават и затова при разнасяне по кожата, го усещам по сходен начин. Макар и не толкова едри и груби, са достатъчни за добра пилинг процедура на ръцете. Не се стапят и да изчезват. Нежен е и няма дразнене. Ефекта след употреба е мека и гладка кожа с остатъчен подхранващ слой. Не мазен! Нямам нужда и от крем след това. Ако забравяте обаче да се мажете редовно, има вероятност да не успее да ви подейства както при мен.


     Аромата е лек, флорален - на дива роза. Нищо общо с българската. Съвсем различен е. С екстракт от бамбук, гроздови семки, масло от вечерна иглика и ценно масло от ший. Веган е.


      Ultra Rich е цяла серия - освен пилинга и серума за ръце, има крем за ръце и за кожички. Само третият продукт не съм тествала, но на пазара има много други и не съм го поискала. Кожичките ми преди години бяха в лошо състояние и тогава имах голяма нужда от допълнителна грижа за тях. Освен CND Cuticle Eraser, два серума в тубичка на Oriflame & Avon, Lush Lemony Flutter, се сдобих и с кремчето на p2 Apricot Cuticle Cream. Беше и в тази опаковка, но сега май го няма и на негово място е Ultra Rich Cuticle Cream. С екстракт от ценни гроздови семки и масло от вечерна иглика е. Но моето е с кайсия. Мирише много готино - на масло от кайсиеви ядки.


     Макар да изглежда леко като текстура в кутийката, мноооого добре хидратира, омекотява и подхранва кожичките. Не е мазно, но и не попива веднага. Задържа се няколко минути, а след нанасяне, маникюра придобива друг вид. Когато няма сухи участъци около ноктите, изглежда поддържан и прави впечатление.


     Пилата на Титания получих пролетта от Додис. Ползвам стъклена от години, но понякога искам да разнообразя и посягам към подобни, хартиени. Обикновено в парфюмериите се продават тънки, недостатъчно "остри" и след няколко пъти пилене, вече са захабени и за хвърляне. Затова и не купувам от тях. Любима ми беше на Ревлон тази, подобна е, но не знам дали се предлага изобщо някъде. Тази на Титания ми напомни на нея. Груба е и си върши работата бързо и качествено. Не ми се налага с часове да скъсявам дължината. Но ако сте с меки нокти, не ви е я препоръчвам.
      Доволна съм от продуктите на p2 и от пилата. Пилинга ми свършва дори, та съм в чуденка дали да не си го взема отново. Допада ми ефекта му.

четвъртък, 24 септември 2015 г.

Маникюр "падащи листа"





           Essence Legends of the Sky "I wear my flying goggles" - светъл каки крем, пълно покритие на 2 слоя. На първия изглежда воднист, но с вторият е покрил напълно. Лесно се нанася, не се появяват балони, има хубав блясък и с топ лак изсъхва бързо. Чудесна основа за глитъри, а и самостоятелно.

           Essence Snow White "The Huntsman" - много красив глитър в бронзово-златисти преливащи цветове. Освен стандартните глитър частици, които са същите като цвета на Look by Bipa, има и  хексагонални в златисто-зелено, както и парчета от фолио с нестандартна форма , които стоят много интересно. В този маникюр за мен са като накъсани есенни листа. И с кафяв крем, и с тиквено, с нюд, стои прекрасно. Не е толкова рядък като други лакове с подобна формула и е нужно съвсем малко изцеждане с четчицата. 

           Look by BIPA Special Effect "Bronze Changer" - бронзовокафяв дуохром/шимър със зеленикав оттенък. Никакви черти и проблеми при нанасяне. Като фолио е почти. Перфектно покритие на 2 слоя, формулата е идеална, бързо съхне и има безупречен завършек на равна плочка, т.е. да не са ви нацепени ноктите. Разкошен цвят за есента. На слънце блести разкошно. Не стои бабешки, а точно обратното. Със сигурност сте го виждали и при други марки. Беше много актуален преди няколко години. Аз лично имам още 2-3 такива цвята. Негови "dupe" са:

- Chanel Peridot
- Sephora Diving in Malaysia
- Classics Metallic 03, 06, 08
- Catrice Genius in the bottle
- OPI Just spotted the Lizard
- Nicole by OPI "Mer-maid for each other"
- China Glaze "Rare & Radiant"
- Color Club "Editorial"
- Zoya Aggie
- p2 Victim "Ready to Rock"
- Artdeco 227, 226
- Douglas Absolute Nails 15 "Fireworks"
- Flormar Duo 2X  DC 02, 05
- Golden Rose Paris 235


    Маникюра ми с гел-топа на Катрис нося 4-ти ден и без забележка (с леко чукнати връхчета).











сряда, 23 септември 2015 г.

Есенно вдъхновение/ Fall Inspiration

                OPI Goldeneye
                Revlon Parfumerie "Autumn Spice"
                Yves Rocher Vernis "Rouge Prussien"


         Yves Rocher Cacao Orange Hand Cream


     Glade "Warm Spice" Candle Limited Edition



       Chanel "Allure" EDP





          Yankee Candle Tart "Honey Glow"





вторник, 22 септември 2015 г.

Avon Care Light Moisture Refreshing Face Gel-Cream

     Гел-кремовете са една от текстурите, които избирам за топлите месеци и ми допада колко леки са, колко бързо попиват и освежават кожата на лицето. Идеална база са и за грима ми. Ползвам и кремове, но понякога ми идват мазни или не си пасват с фдт-ена или бб-крема, който нанасям. А и вече на пазара има богат избор, така че можете да си вземете каквото ви душа иска. :)
     Avon не са предпочитаната марка от мен за бяла козметика. Не помня и да съм си купувала техен крем за лице изобщо. Ако си вземам от каталог подобен продукт, то ще е на Орифлейм. Те за мен са по-добри откъм формули (в бялата козметика). Докато с парфюмите и червилата например, е точно обратното. Тук водят Avon. Миналата година обаче, моя приятелка с много суха и чувствителна кожа, която от най-малкото получава обриви, ми сподели че е приятно изненадана от гел-крема с краставица. Цената му беше смешна, 2,90 лв струваше и не се замислих изобщо. Казах си, че ако не ми допадне за лице, ще го измажа някъде другаде по тялото.


     Отворих гела съвсем наскоро, защото имах други наченати кремове и исках да поизмажа тях. И аз останах с добро впечатление, затова и всяка сутрин напоследък посягам към него. Аромата му е много лек и ненатрапчив. Мирише на краставица. Зеленият чай се усеща малко, но и по-добре. Цитрусови-киселяви нотки не бих понесла в крема ми за лице. Ако обичате продукти с алое, ще ви хареса. Нежен и приятен е, не дразни кожата. Текстурата му е въздушна направо, толкова леко се усеща, като водичка, а в същото време хидратира кожата чудесно. Попива бързо (за около минута) и не ми предизвиква потене през деня. Чудесно се сработва с фдт-ените също. Нужно ви е миниатюрно количество за цялото лице и спокойно мисля, че би ми стигнал за цяло лято поне за дневна грижа.


     Кутийката му не е нищо особено, но се затваря плътно и според мен не би направил поразии в багажа ви, ако решите да го носите при пътуване. Удобна е и не тежи.



     С 2 думи - хареса ми, доволна съм. А и цвета му, макар че няма никакво значение - бледа мента, ми е любим. :) Не ми е предизвикал проблеми досега, но след няколко дни ще ми е лек вероятно и няма да хидратира достатъчно. За лятото обаче го намирам за перфектен. Моята кожа е нормална към суха, но заради формулата си и особено цената, бих го препоръчала за проба и на момичета с мазна кожа. Не матира, но и не омазнява. Добър бюджетен продукт е.

понеделник, 21 септември 2015 г.

Любими летни маски за лице - Avon Planet Spa

     От години харесвам и непрекъснато купувам маските за лице от по-луксозната серия на Avon, Planet Spa. За двете от тях вече съм писала отдавна, но т.к. не оставам без тях и има доста доволни момичета, си позволявам да ги спомена пак. А и лятото вече почти си отиде, ще бъде и като пост с какво почиствам лицето си през тези топли месеци. Става въпрос за маската с МММ - минерали от мъртво море, с глина и расул (турската серия) и с цвят от тайландски лотос. И трите са идеални за дълбоко почистване, глинени, подходящи за моя тип кожа - нормална към суха, лятото комбинирана.


      Planet Spa dead sea minerals facial mud mask - тази маска с кал от Мъртво море е най-популярна от всички и има защо да е сред бестселърите. Аромата и е много хубав, напомня на мъжки/унисекс парфюм и точно на спа процедура с глина, по-силно ухае от някои други маски, но толкова готино, релаксиращо чувство създава, че не може да ми дойде в повече. Обожавам да я ползвам в горещините. Сива е на цвят, стои се 5-10 минути с нея, аз понякога и повече я оставям, прави кожата гладка и идеално чиста. Порите са свити. Ако сте с много суха кожа може и да ви дойде леко изсушаваща, но с лек хидратиращ крем/гел, всичко си идва на мястото. При мен няма подобен ефект. Икономична е. Когато я изразходя, ще си я взема отново. Вече е в нова опаковка между другото. На мен ми е втора, малко след като я получих, ги обновиха. Има и ексфолиант от серията, но още не съм си го купувала.


       Planet Spa Thailand lotus flower deep pore cleansing face mask - обожавам аромата на лотос, но не само той е причината да я обичам. И от тази маска ми е втората тубичка. Мирише божествено, кожата наистина е мноооого добре почистена и порите са свити. Дори бих казала че на мен ми идва малко по-силна, действително изсушава, но за това са хидратиращите кремчета. Когато чувствам, че имам нужда от дълбоко почистване и особено почивка, след душ редовно посягам към нея. Жалко е, че вече не се предлага или пък я пускат веднъж в годината. Бях си я поръчала миналото лято, появи се за малко в каталозите и пак изчезна.


       Planet Spa turkish thermal baths rhassoul clay face mask е от стара серия, Turkish Thermal Baths, от която имаше черен сапун за тяло и беше супер харесван продукт, но него спряха. Серията беше много сполучлива, уви и нея решиха да махнат. Сега обаче пускат подобна, за феновете цък на 120-121 стр. да разгледате. Маската с расул има подобен аромат на първата - с МММ, но наистина се усеща духа на Турция. На леко пикантно, на подправки, но тук няма общо със силните ориенталски задушливи и сладникави миризми. Ухае някак балсаместо, свежо и отпуска сетивата. Светлокафява е на цвят. И на тази маска, както и с лотоса, пише на опаковките да се престои по 5 минути с тях, обаче аз ги държа поне по 15. Не може за кратко време да стегне и изсъхне на лицето, макар че аз нанасям тънък слой. Кожата ми след маската с расул също е много чиста, свежа и мека. Освен това успява да изкара себума около носа ми и се появяват онези бели точки, като малки пъпчици, които с едно леко стискане излизат. Сякаш сте на парна баня. Не ми изсушава кожата. Мисля че съм я виждала по каталозите и имате шанс да се сдобиете с нея.


        Маските от Planet Spa са по 75 мл, стандартен за серията размер. Обобщавам с няколко думи защо са ми любими - икономични са и доста ми допадат ароматите им, почистват страхотно кожата, на достъпна цена са. Имам и други, но за тях в бъдеще ще има постове. :)