четвъртък, 22 юни 2017 г.

Watermelon vibes Nail art

      С официалното начало на лятото, започнаха да се появяват и първите сезонни плодове. Сладки кайсии, сочни и узрели дини, пъпеши, а скоро ще опитаме и ароматните прасковки. Ммм... обожавам всичките! Но не само вкуса им, а и свежите цветове на обвивките.       Не само в грима или маникюра залагам на пастелни тонове, а в и тоалета. Затова избрах да изпратя сърдитата пролет и посрещна топлото лято с този свежарски маникюр в слънчево пъпешово и неустоимо тюркоазено.
          Сложих за акцент динен мотив, за да се наслаждавам и имам още по-голямо настроение. И нека лятото започне СЕГА! :)

Nivea Double effect Eye Make-up Remover

        Последната година през ръцете ми минаха доста демакианти. Все пак знаете, че аз съм човек който обича грима и почти ежедневно нося. Затова и често опитвам на различни марки и под различни форми. Не съм особен фен на двуфазните формули, но по стечение на обстоятелствата това е третият такъв продукт за първата половина от 2017-та и засега води класацията. Става въпрос за двуфазният лосион за очен грим с метличина на Nivea. Много благодаря на ДМ, които ми го предоставиха в бюти кутията за пролетното предизвикателство. Определено ще го имам предвид като напреднат годинките. За момента се придържам към гелове и мицеларни води, но въпреки това лосиона ме изненада приятно.


         Повечето подобни лосиони са в по-малки опаковки, както в случая 125 мл, защото обикновено са икономични и предназначени само за очите. Смятам че е добро решение това, за да не тежат в багажа ви при пътуване. И дозатора им е малка дупчица, която при леко тръскане изкарва по малко продукт, така че трудно би направил поразии. Освен ако не попаднете на някоя кофти и дефектна капачка разбира се.


         Има лек и ненатрапчив аромат, който не дразни. Разклаща се хубаво и се напоява памучен тампон, с който нанасяте на окото. Аз задържам около 15 сек. и след това с въртеливи движения леко разтривам. Определено сваля идея по-бързо от мицеларна вода, по-нежен е и не изсушава. Няма никакво лютене или какъвто и да било друг дискомфорт. Нито мазно и лепкаво усещане. При пълен грим, на мен са ми нужни по 1 тампон за всяко око и трети за премахване остатъците.


        Със същото количество и мицеларната вода успява да свали сенки, очна линия и спирала, затова за мен тези демакианти не са мъст хев. Наистина са много добри за много суха и чувствителна кожа, но аз съм свикнала да ползвам един продукт за цялото лице. А каквото и да си говорим - играчка е един за очите, втори за лицето и последна стъпка гел.


         Общо взето, много добър демакиатор за очен грим, който не предизвиква никакъв дискомфорт и успешно почиства грима с 3 тампона (не съм го пробвала с водоустойчив), но не е по-силен от хубава мицеларна вода и поради тази причина за мен не може да я измести. Ако вие имате свръхсуха или чувствителна околоочна зона, харесвате по-нежните формули, лосиона ще ви допадне. Цената му е 6-7 лв.

Garnier Micellar Cleansing Gel Wash

        Пазара напоследък е залят от мицеларни води и що се отнася до продукти за почистване на грим, това е един от най-предпочитаните варианти. Последната година обаче някои марки бяха по-иновативни и пуснаха мицеларни гелове. В дрогерията такива са на Лореал и обекта на днешната публикация, а именно Garnier Skin Active Micellar Cleansing Wash Gel.
        Гела е в тубичка с удобна помпа, която не пръска на всички страни при натискане и е със стандартна за такъв продукт текстура. Рядък е, но пък това позволява да се разпенва с лекота и отмива също толкова лесно. Има много лек и едва доловим аромат, който не дразни.


           При едно натискане, излиза достатъчно продукт за измиване на цялото лице. Помпичка и половина ползвам за по-силен грим и с такова количество свалям почти 97 % от него, но като цяло и една е достатъчна. След изплакване, ми е нужен един тампон с мицеларна вода и с това лицето ми е напълно почистено. В началото очевидно не съм разтърквала добре, защото ползвах по 3 тампона, но всъщност започнах да масажирам повече и видях резултата.


         При първите няколко употреби, гелът ми лютеше на очите и колежка потвърди. Не знам въпрос на свикване ли е, но вече не ми щипе и от близо месец почиствам всяка вечер лицето си с него. Просто ги затварям и не мижам. Не съм усетила да изсушава, но и не почиства силно. Ако искате перфектно и до скърцане чиста кожа, измийте след него с друг гел.


          За около 20 дни съм изразходила около 1/3 от 200 мл, което значи че опаковката би стигнала за 3 месеца ежедневна употреба. Цената на гела при намаление е 4,50-5 лв. Не бях очарована в началото, защото ми щипеше и не сваляше добре грима, но сега съм доволна и пак бих си купила в бъдеще от него. Плюс е и стабилната помпичка. Дори обмислям дали да не си я запазя за нещо, но пък е голяма тубичката и май не е добра идея. Към гела като измиващо средство също нямам забележки. Върши си работата, бюджетен е и се намира във всяка дрогерия.


        Този месец мицеларните води на марката също са намалени в Елитис, ако имате нужда.