събота, 12 октомври 2013 г.

Jessica Cinnamon Kiss











Oriflame Giordani Gold Jewels Lipstick

     "Кашмирено меко червило, съдържащо комбинация от мощни хидратиращи съставки за красиво подхранени и хидратирани устни през целия ден. Наситен цвят в класически нюанси с великолепен кремообразен завършек и средна покривност за цвят, който издържа часове наред. Представено в изящно дизайнерско флаконче - перфектното бижу за дамската Ви чанта."


                                             (* на снимката е Rose Blossom - 22748)

    Абсолютно съгласна съм с описанието, което Орифлейм са дали. Рядко се случва наистина продукта да отговаря на "рекламата", но в случая за мен е на 100 % така.
  Преди около година си закупих първото червило от серията "Бижу" и останах много доволна. Макар да се повтарям с началото на публикацията ще си позволя да споделя и моето мнение - мека и хидратираща консистенция, не се изтрива за 30 мин. и прави устните да изглеждат подхранени, със средна покривност и трайност. При мен издържа до 3 часа, но не го считам за недостатък. Напълно нормално е за такъв тип продукт. "Jewels" приличат на Studio Artist серията, но не са толкова мазни, колкото тях. Аромата е им приятен, мирише си на червило. :)
   Днес ще ви представя 7 от цветовете, които имам (6 са мострички). Пробвала съм 3 от тях, но предполагам все пак суочовете на ръка на останалите 4 ще са ви от полза. Снимах на дневна светлина и в стая със светкавица за максимална близост до реалното. Надписах и за по-лесно на самите снимки, ще напиша за всеки случай и под тях имената + номерата на цветовете, ако не се вижда добре.






 (от ляво на дясно: 22744 -Dusky Nude, 22746 - Pink Secret, 22747 - Mauve Dream, 22748 - Rose Blossom, 22749 - Cerise Pink, 22750 - Plum Desire, 22751 - Eternal Red)

   Когато бързате и нямате време да нанасете ярко червило, което изисква спокойна и точна ръка; когато имате сухи устни; когато отивате на бизнес среща и не трябва да правите впечатление със силен грим или пък просто сте решили да бъдете с по-ежедневна визия, то това е вашето червило. Има, както по-бледи, така и по-наситени (тъмни) цветове - в зависимост от предпочитанията. Опаковката е тежка, масивна и луксозна, постарали са се от шведската марка. Цената му не е много ниска за каталожна козметика, но пък когато е на намаление си заслужава - около 15 лв. Иначе редовната е 22,90 лв.

http://bg.oriflame.com/products/product-detail.jhtml?prodCode=22744 

   
    А ето и цялостните визии с 3 от цветовете:

- Rose Blossom (22748)




- Dusky Nude




- Plum Desire









   За последното - Plum Desire искам да спомена нещо: понеже съм с плътни устни и обикновено прекалено сухите или прекалено мазни червила ми се събират в гънките след около час, при това също беше така (както и при подобния цвят от Studio Artist). Нямам идея дали е от мострата. Може и да е, но ще го понося още, за да преценя дали да си го купя в пълен размер. Както вече споменах, серията прилича на Studio Artist, но "Jewels" са идея по-покривни и не толкова мазни. И двете са добри, въпрос на предпочитания откъм цветовете вече. 

петък, 11 октомври 2013 г.

Balea Young Bodylotion Zucker Schnute

    Ето това е един от малкото продукти, които бих си купила пак с удоволствие и ползвала до последния милилитър. Доста отдавна за съжаление не се продава, на негово място пуснаха крем за тяло, но се оказа по-неикономичен и затова не си го взех. Приятелка ми изпрати за проба от него, така че си останах само с нея.

   Захарна целувка (Zucker Schnute) бе много известна във форума преди 2-3 год. и се чудех какво и е толкова специалното. В един прекрасен ден ми я предложиха за размяна и т.к. исках да я пробвам от доста време, я взех без да му мисля.
   Удобна опаковка, но неподходяща за пътуване - 400 мл е и ще тежи, но това никак не го определям като недостатък. Толкова хубав лосион и в двойна опаковка на достъпна цена, никой не би пренебрегнал и отказал. Мисля, че не е повече от 6 лв.

   
  Още щом го получих, отворих и си намазах ръцете веднага. Е, в този момент разбрах защо толкова се харесва - страшно вкусна миризма, буквално на крем за ядене, иде ти да се отхапеш или да си хапнеш от него. Толкова хубав е аромата. Веднага обаче се сетих за нещо, което познавам и опитвам често. След малко размисли се сетих за какво иде реч и това е любимата ми паста Брюле в една сладкарница. Абсолютно същия "вкус". Тази отляво е :))


   Има приятна (типична за лосион) консистенция - не е прекалено течен, нито пък прекалено гъст. Овлажнява кожата добре, попива сравнително бързо и се абсорбира лесно. Не е лепкав и не оставя "мазен" филм. Аромата му се задържа няколко часа, но не бих отказала да ухая така и цял ден. Толкова е пристрастяващ.
    Към Zucker Schnute Bodylotion има също балсам за устни, спрей за тяло и рол он, но тях не съм ги ползвала. Предпочитам още една опаковка от лосиона на тяхно място. :)))
     А кой е Вашият любим лосион или такъв, от който бихте си купили отново и сте доволни?

p2 Happy New Hands lot's of luck Hand Cream

   Преди 2 год. немската марка p2 пусна коледна колекция с името "Happy New Hands" и аз поисках кремчето за ръце, т.к. сладката опаковка и аромата на ванилови бисквитки много ме изкушиха. Веднага приятелка ме сдоби с него, а преди това бях харесала много яркорозовия лак 030 Cheerful red, но в магазина са го взели пред очите й, та да не съм капо ме утеши с крема.
   Сигурно ще ме помислите за луда, че и до момента го мажа, т.е. имам за още веднъж-два максимум, но обикновено съм запасена с поне 7-8 броя и изразходвам първо тези, които са закупени по-рано. Все пак срока не трябва да минава. Няма му нищо на крема, мирише си така, както и в началото.


  Консистенцията му е гъста и плътна, малко на масло прилича дори, но се разнася лесно по кожата. В първите секунди е бял и изглежда от онези трудноабсорбиращи се кремове. Трябват ви обаче не повече от 30-40 секунди, за да изчезне това чувство. Попива, но не напълно и да няма помен от него. Омекотява кожата и я прави еластична, хидратирана. Единствено при мен пръстите ми като излезна навън изглеждат сухи. Това обаче може да е и от честото миене на ръцете ми. Дланта ми от горната страна е много мека и гладка. Оставя лек филм, който не е неприятен и аз бих желала дори да трае по-дълго. Моя милост не обича да е със сухи и изпръхнали ръце, затова харесва такива кремове.
    Аромата е нещото, заради което го поисках най-вече и малко съжалявам. Да, мирише на ванилия (ванилови бисквитки), но има химична нотка и то ясно изразена. В първите минути се усеща доста и за хора, нехаресващи ванилия и подобни съставки, то би бил кошмарен. Не си мислете, че е чак толкова силна, но все пак не е и едва доловина.
    Доволна съм от кремчето Happy New Hands, но не е нещо невиждано и заслужаващо 3,45 евро. На нашия пазар, а и не само има достатъчно други и по-добри продукти от такъв тип.

четвъртък, 10 октомври 2013 г.

OPI Serena Glam Slam

    Преди 2 години още си закупих въпросния сет с лаковете Pros & Bronze и Love is a racket, т.к. и двата ми харесаха от снимките в нета.



    Реално погледното не са кой знае какво, но така двата един до друг и в симпатична кутийка, са сладурски. Със сигурност можех и без тях, ама нали съм луда по червеното. :)))
    "Love is a racket" е доматено ярко червен шимър със ситни скейл частици, покрива дори на един слой. Ако искате обаче да изглежда "завършен" маникюра ви, нанесете втори. Много подходящ за Коледа или пък за Свети Валентин. На снимките изглежда с лилавеещ подтон, т.е. че има от онзи лилав или както една приятелка го нарича "химичен" шимер, но в действителност аз не го виждам. Може би е много ситен и изпъква само от светкавицата.



      "Pros & Bronze" е светлокафяв златен шимър с множество блестящи лилави, златни, розови и прасковени частици. На ноктите стои като фолио. Макар че аз съм със светла кожа, не ми се слива. И той ми е Коледен и може би е един от малкото златни лакове, който наистина харесвам и бих носила самостоятелно с желание. Недостатъка му е покривността - иска 3 слоя, а ако са по-тънки пак ще прозира леко. Аз нанасям по-плътни и е ок.


       Единственото, което не успях да харесам във всички лакове на марката, е трайността. Не знам как са формулирани, но през всичките тези години един не се задържа повече от 2 дни без забележки при мен. Чудя се как при някои хора им стоят по седмица или докато не ги изтрият.
      Тези двата също днес, втори ден, бяха с оголени върхове и естествено изтрих. Не ми пречи, но понякога нямам време да се занимавам с маникюра си.
       Цената на сета беше 28 лв, т.е. за толкова го поръчах от трансдизайн. Продава се и в България за 38 лв. Ако нямате подобни цветове, достатъчно лакове или пък ги намирате за интересни, ги погледнете. :)

сряда, 9 октомври 2013 г.

Essence Colour 3 Midnight Date + City that never sleeps

       Преди около година и половина Есенс пуснаха двойните лакове "Colour 3" и аз понеже ги харесах всички, се сдобих и с 6-те. А дори и с 2 от Season of Extremes, та и един страхотен червен от стара коледна колекция Circus Circus. За съжаление напролет, ако не се лъжа бяха на разпродажба, т.к. отново подменяха част от асортимента си и вече едва ли се намират.


     Двойни са, защото едната страна е с крем или шимър лак за основа, а другата с ефект (едър дуохромен шимър или шимър, примесен със ситни скейл частици). Основните цветове са много покривни, буквално на един нормален слой са перфектни. Тъмносиния особено, който е и обект на тази публикация, е просто страхотен. Ето как стои Midnight Date на един слой при мен:



    И със ефекта "City that never sleeps":








    В тази комбинация ми издържа 3 дни, като ръцете ми всекидневно минават по едно 7-8 пъти през вода и отделно задължителен душ. Свалих го с леки очукани връхчета, но за мен е нормално. Обикновено рядко стоя повече време с един лак, така че ми е перфектен!
    Цената му беше 6 лв.