събота, 6 януари 2018 г.

Rose Rio Face Scrub

        Българските производители през последните години напреднаха доста в развитието си и вече на пазара има доста продукти, които могат да се мерят с висок клас или са наравно с два пъти по-скъпи от тях. Например Nat' Aura. А цените им са съвсем прилични, дори бих казала ниски. Едно кремче за ръце струва колкото кафе/шоколад. :) Не е за пренебрегване обаче, че повечето дами не понасят аромата на рози. Често това е причината да не се харесват и купуват козметичните продукти. Аз също не я понасях допреди няколко години, но приятелка някак ме накара. С отзивите си и колко красиво ухаят.... без да искам почти се влюбих. Не очаквайте да се случи и при вас, но пробвайте и може да откриете своите. Има прекалено много марки и с различни аромати. Някои са коренно различни и променени със съвременни, сравнени с розовия мирис от мускалчетата.
          Днес ще ви говоря за скраба за лице на Rose Rio, който има доста автентичен и запазен аромат на рози от едно време и е със 100 % органична розова вода. Не е супер маслен и наситен, но е много приятен. Хем се усеща и глези сетивата, хем не се натрапва.


сряда, 3 януари 2018 г.

Dove Nutritive Solutions Shampoo & Conditioner

            Застудяването води не само до употреба на по-хидратиращи и подхранващи формули за тялото, но и за косата. През лятото наблягаме на продукти за обем и дълбоко почистване, а през студените месеци ги избягваме и предпочитаме грижа за омекотяване и заглаждане. Особено ако сме със суха и изтощена коса. Вълнените тъкани също изтощават дължините и трябва да полагаме грижи почти ежедневно. Но и редовното постригване не бива да се забравя.
           Днес ще ви споделя за подхранващите шампоан и балсам на познатата дрогерийна марка Dove от серията Nutritive Solutions. Те са обогатени с леко арганово масло, което помага за хранителния баланс на косата, нейното заглаждане и блясък. Производителят препоръчва да се използват всеки ден или поне шампоана, но аз не виждам смисъл от толкова честа употреба. Ако имате бързоомазняваща се коса няма как да се избегне. Моята е нормална и я мия веднъж на 3 дни.


          Аромата и на двата продукта е като на класически шампоан и балсам. Има плодови нотки, общо взето е приятен и ненатрапчив. След измиване остава усещането за чиста коса, но след изсушаване и някакъв серум, не се задържа.

вторник, 2 януари 2018 г.

Sally Hansen Sugar Coat 240 Red Velvet

      Пясъчните лакове бяха актуални преди доста време, но аз не съм ги забравила и спряла да харесвам. Идеални са когато нямате свободен час за нормален маникюр или класическите кремове и шимъри са ви доскучали. А и през лятото, знаете неприятните балони от високите температури как често ви съсипват лака. С този груб финиш и частици, това няма как да се случи или поне не се вижда.


        Имам доста цветове, но такова наситено малинено с фин шимър в него не. Изненадана съм че ми стои добре и след всичките червени и златни глитъри покрай Коледа, ми е идеален. По-особен цвят е и не на всеки би стоял добре, но за цена под 2 лв, си струваше да му дам шанс.

понеделник, 1 януари 2018 г.

Любимци през 2017-та

        Изпратихме с усмивки и шампанско 2017-та, а сега е време за равносметка. Аз няма да споделям личните успехи и несгоди, а ще ви покажа какво най-много ме впечатли и посягах често към него от козметичната индустрия.

 
         За трета поредна година правя такъв пост, защото виждам че публикациите от този тип са полезни и интересни. Разбираме дали имаме общи любимци, а и можем лесно да отделим онова, което всъщност вече не ползваме. Откриваме и някои нетолкова добри продукти, които са ни разочаровали и всъщност реших да включа моите накрая тук.

неделя, 31 декември 2017 г.

Празнична феерия с Dior

        Изминалата 2017-та беше вълнуваща, пълна с изненади, усмивки... и измина неусетно. Ще я запомним с хубавите и някои тъжни моменти. Надявам се новата 2018-та да ни донесе повече положителни емоции, по-малко сълзи и да бъдем здрави. Усмихвайте се, живейте както Ви се живее, обичайте и се радвайте на малките неща. Не съжалявайте за онова, което сте направили. А което не сте - не отлагайте.





          Нека сме здрави, щастливи, вдъхновени и още по-красиви през идната година!

       Избрахте ли празничния тоалет? А грим, маникюр и парфюм? Аз все още се колебая на какво да заложа, но важното е да сте с хубава компания и да прекарате тази вечер с много смях, шампанско и усмивки!





          Златните и червени нюанси с много блясък, са задължителни! Не го забравяйте!
Колкото повече, толкова повече! Обсипани с много цвят и глитъри да са устните и ноктите ви. Излезте от зоната си на комфорт и разчупете стереотипите. Изненадайте дори себе си!

             * Dior Diorific Golden Shock Lipstick 005 Daring Shock


                          Dior Diorific Vernis 001 Golden Shock Gold Leaf Top Coat & 990 Smoky



       Страхотни са... толкова богати, блестящи са тези два лака. Прекрасни за такава празнична нощ!

      
        С кристални частици или кремообразен завършек, малиновото червило е приказно!