петък, 26 юли 2013 г.

Rimmel Apocalips "501 Stellar"





    Дълго време се чудех дали да си взема от известните лакове за устни на Римел, след това пък дойде проблема какъв цвят да избера... все пак се спрях на кораловия "Stellar". Тъкмо ще мога скоро да сравня с матовите на Есенс, които чакам (малинения и червения). Тъй като тук не се продават, поръчах от feelunique за 6 лири. Има много добро покритие и блясък, но не изсъхва на устните, както очаквах. Сега тъкмо си сложих от него и ще пиша по-късно как е трайността.

Rubelia Coconut Oil Hand & Nail Cream





Perfect Sand Lacquer S73

    Покривност - 2 слоя, нормално нанасяне, средно бързо съхнене и страхотен цвят :))
     Цена - 3,50 лв (в малки парфюмерии)



   


сряда, 24 юли 2013 г.

Flormar nail enamel 420, 424

          Бюджетна и много красива свежа наситена мента е 424 на Flormar. Покрива на 2 слоя и се нанася сравнително лесно. На места леко прозира, но с малко старание изглежда чудесно.




            Цвета е супер свежарски и идеален за топлите месеци. А в комбинация с неоново жълтия 420, маникюра ви направо хвърля искри. :)

Chanel Coco Mademoiselle EDT

    От доста време се каня да започна с публикациите за аромати, но все отлагах по незнайно каква причина. Започвам обаче с един много мой любим парфюм, който използвам през лятото за по-специални поводи. От край време съм фен на някои Шанели и този се нареди в графата, в момента в който го получих. Много елегантен аромат, подходящ за всеки сезон според мен. Не мога да описвам, защото съставките ги разпознавам трудно, затова ще копирам директно от perfume-bg.eu описанието:

"Chanel COCO MADEMOISELLE е осъвременена версия, по-ярка и по-необикновена. COCO MADEMOISELLE от Chanel съчетава ухание на бергамот и портокал с топлината на роза и жасмин, на основата на ветивер и пачули. Ванилия и бял мускус добавят изтънчена чувственост. Одухотворен и сияещ, този парфюм е уловил очарованието на Париж през пролетта.

        Връхни нотки: Бергамот, портокал.
        Сърдечни нотки: Роза, жасмин, мускус.
        Базови нотки: Ветивер, пачули, ванилия.

Създаден от Jacques Polge. Лансиран през 2002 година."




   Ако търсите ненатрапчив и елегантен, но запомнящ се парфюм - то това е той. :)
Цените, както всички знаете са високи. В България флаконите от 50 мл се въртят около 150-160 лв, а за 100 мл трябва да заплатите около 230 лв. Такива са в магазините, зареждани от официалните вносители/представители. Но ако трябва да бъда честна и по интернет сайтовете не са много по-ниски, затова лично аз бих предпочела да го купя от сигурно място и да не се тюхкам после. Преди 10-тина дни бях в Одрин и в Duty Free-то цените за повечето аромати на марката бяха: 50 мл - 62 евро, 100 мл - 92 евро. Дано не ме лъже паметта само.
   Ментето лесно можете да разпознаете по липсващ 4 цифрен код в долната страна на задната част на флакона или недодялана опаковка. Със сигурност има и ред други, но не съм голям спец и не мога да помогна много в тази област. 
   Пишете ми, ако искате да виждате по-често публикации на такава тематика. :)

Maybelline Color Show Polka Dots "200 Rain Forest Canopy"

    Днес изневерих на пясъците и сложих един сандвич, макар да е слънчево и неподходящо за такива тъмни цветове. Лака е част от Polka Dots колекцията на Мейбълин, състояща се от тези 5 цвята:
 Както вече писах вчера - получих го от размяна от Англия съвсем неочаквано. Не бях сигурна дали го искам, но т.к. момичето отсреща го беше купило заедно с прозрачната база с черно-бели частички реших да ги взема. Много приличен цвят и с интересен ефект. Покри на 2 слоя. На моменти трябваше да повтарям, за да има навсякъде от частиците или да отнемам от тях, но се справих. Цена - около 3 евро/паунда.



А на Вас харесват ли ви сандвичи?

China Glaze Itty, Bitty & Gritty ft. Kiko Sugar Mat 641

    Доста от вас харесаха Kiko 641, но не можаха да се сдобият с него, защото се изчерпа и търсите алтернатива.... a в нета имаше сравнение между въпросната China Glaze Textured "Itty, Bitty & Gritty" и него. Заговори се за двата и реших да направя сравнение. Без да ви разочаровам, но двата лак са различни и като завършек, и като цветове. Имат някаква прилика, но малка. На 2 слоя са:







      Чайната е оранжево-коралова, докато Кико е розово и със доста видими златни частици.
Цената на Чайна е 10 лв, толкова излиза от нета, а в България 18 лв мисля. Кико беше 4,90 евро редовна цена, но при намалението - 2,50 евро.

вторник, 23 юли 2013 г.

Ново от днес

   Днес получих няколко нещица от размяна, от англичанка и съм много радостна най-вече за сенките в бурканче (Colour Shock Long Lasting Eyeshadow Lagoon Blue). Не очаквах наистина да изсъхват толкова добре и толкова бързо. Докато мацна за суоча и снимам, да прибера останалите продукти и отида да се измия вече бяха "готови" залепнали и не помръдваха. Течащата вода не може да ги "размекне". Течен сапун и препарат за съдове не успя да ги измие от ръката ми, наложи се да търкам с грубата страна на гъба за чинии. Чак тогава се измиха. Сега ме е яд, че не успях да взема Тюркоаза и Мохитото, а и Golden Earth бяха жестоки. :(
Редовната цена, ако не се лъжа е 6,90 евро, но т.к. вече започват да излизат есенните колекции и брандовете пускат големи намаления, както правят и Кико редовно (50 %), сенките са намалени на 3,40 евро.




   Другите сенки са от Colour Sphere, от чиято серия имам жестоко шоколадово (номер 31) и т.к. тези бях харесала още зимата, най-сетне държа в ръчичките си. Наживо са по-хубави, отколкото изглеждат на суоча. С база ми издържат цял ден, цвета на окото може да бъде от блед до наситен, в зависимост от нашето желание. Цената им е 5,90 евро.
   Лакчетата са от Polka Dots колекцията на Мейбълин. Нямам представа каква им е цената, защото не съм се ровила, а и ги получих от размяна. Предполагам няма да са повече от 2-3 евро. Цветовете са "197 Chalk Dust" и "200 Rain Forest Canopy". Не бях сигурна дали ги искам, заради пясъчната вълна в момента и просто ги бях споменала на мацката, но тя пък успяла да намери тези двата и ми ги взела. :)
   Ексфолииращият гел на Регал се оказа объркана поръчка от преди 2 седмици, но сега се сетих да покажа. Бях поръчала прозрачната тубичка със зелени надписи, но не знайно защо ми донесоха този. Ще си го ползвам, дано не ме разочарова. Цената му е около 3-4 лв предполагам, не плащах аз и не знам точно колко струва, но предвид останалите техни продукти не вярвам да е повече.
   Мокрите кърпички нямат нужда от ревю, най-обикновени, предполагам всяка от Вас държи поне по едно пакетче в дамската си чанта и се освежава през деня или когато се изцапа.

И една бърза проба на сенките в бурканчето. Много много хубав, искрящ и привличащ внимание цвят. Нанасят се лесно и направо стават бетон след минута-две. Чудя се обаче как по-късно ще ги свалям. :D








До скоро :)

понеделник, 22 юли 2013 г.

Pastel Magic Sand Matte Finish 725

       Втория пясък от Пастел, с който се сдобих, е това хубаво ярко люляково лилаво. Покрива на 2 тънки слоя и се нанася лесно, без да се точи. Ефекта му е подобен на тези на Чайна Глейз, но пясъчните частици са по-ситни. Съхне по-бавно, но за мен това не е проблем. Белият ми издържа 3 дни, като леко ми се бяха оголили върховете, не се зацапва лесно или ако се - с измиване на ръцете се оправя. Надявам се и с този да е така.







    Лака закупих от Турция за 6,90 лири.