събота, 16 август 2014 г.

Pastel 93

     Сезонът на отпуските е и вероятно мързела ме е налегнал яко, постоянно съм навън с приятели и затова не съм много сериозна в публикациите, но е лято - позволено ми е, предполагам. :)
     Днес ще ви покажа един от любимите ми лакове на Пастел, а и може би като цяло. Избрах го за маникюр преди няколко дни и ви споменах в предната публикация, та реших да разкажа накратко за любовта ми към него.
     Много хубав зелен цвят е и стои страхотно, както на бяла ръка, така и ако сте хванали тен в момента. Трудно ми е да определя дали клони към тюркоазено, но понеже не е капризен и го улових на снимките мисля реално или поне според моя монитор, ще оставя това на вас да прецените. Всеки вижда по различен начин цветовете, така че няма да спорим. Покрива перфектно на 2 тънки слоя, можете и с един по-плътен да минете.


    Консистенцията му е идеална. Като недостатък на лаковете на марката бих изтъкнала бавното съхнене, но пък с бързосъхнещ топ, всичко си идва на мястото. Харесвам ги най-вече заради добрата трайност. Когато имам нацепени нокти и почти нищо не ми стои, Пастел измества всичко. Запечатан с топ ми издържа 3-4 дни без проблем.




    За съжаление в България май вече не се продават или ако ги има, са изостанали последни бройки. Ако ходите до Турция, е вариант да се сдобиете с тях от там. Имат богата палитра и доста хубави цветове, които заслужават внимание. Червеният 32 номер например, ми е любим.


    Цената им беше 2,90 лв. Имаше ги в Колет и лятото в няколко сезонни магазинчета във Варна, но дали още съществуват нямам никаква представа. За Стара Загора знам, че изчезнаха отдавна. Наемът в мола явно беше прекалено висок, а продажбите недостатъчни.
    И да споделя за новата ми мания - гривните от естествени камъни. Направих си 3 броя тази седмица. Голяма краста е и все ми трябва някакъв определен цвят за тоалет, макар че вече имам достатъчно за комбинации в основната гама. На последната снимка виждате една от тях. Ето я цялата с China Glaze Texture "Of Coarse!"... цветовете на розовите не са реални, ярки са, но не чак толкова цигански. Много трудно се хващат, трябва да огледате на живо. Има супер красиви камъни. Един с един еднакъв понякога е трудно да се намери, особено тези с вените.




   В следващите постове ще ви покажа и другите 2. :-)

сряда, 13 август 2014 г.

Yellowness

     Здравейте :)

     Притесненията ми относно избора на лак за жълтата рокля се оказаха напразни и мисля, че Pastel 93, се оказа идеалния. Днес нямам сили за "текстова" публикация и затова реших да ви покажа няколко кадъра от вчерашната импровизирана фотосесия. За място избрахме езерото Загорка в Стара Загора. Мисля, че напълно се върза с цвета на роклята. Ходя за пръв път и ми хареса много. Свежо, зелено, чисто.... супер приятно за разходка!



















    И грима, който снимах набързо вкъщи преди да излезна:





    Използвах бежови/бели блестящи сенки, Inglot Matte 372, Oriflame Black Mono Eyeshadow.
Червило - Avon Ultra Color Rich "Hibiscus". Руж - Oriflame GG Incontro Pressed Blush.

вторник, 12 август 2014 г.

Touch of coral & turquoise

    Преди около месец и половина носих за пръв път белият панталон, който си купих това лято. Не показах обаче, защото нямах хубави снимки.. не че сега са по-различни, днес просто ги свалих. Нямах време да правя нови и при повторното му обличане, но ме щракнаха набързо и реших да споделя. Тогава бях с една свежа синя туника с коланче, а миналата седмица го обличах сутринта на рождения ми ден и сложих новата коралова блузка с бели кантове. Сандалите вече сте виждали, така че няма да губя времето в излишни приказки, ето ме ... :)









    Цвета е по-ярък, свеж и хубав на живо. Трудно се хваща подобен корал обаче. Простете. :)



     Днес е ужасна жега.....а аз си почивам на хладното у дома и започвам да търся подходящ грим за жълта рокля за довечера. О, ами маникюра къде забравих? В пълен шах съм на какъв цвят да заложа там....  На вас пожелавам спокоен ден, а ако сте на море - приятен плаж. :)

p2 Sandstyle 120 Dreamy

   Поредният пясъчен лак и един от последните, които пусна немската марка сред колекцията си "Sand Style", е този прекрасен тюркоазен цвят.


 
Много блестящ и ако харесвате някой от следните, то и Dreamy би ви допаднал: Zoya Charla, Orly Halley's Comet, Essence Choose me, OPI Catch me in your net, Wet n'wild Teal of fortune. Доста отдавна са ви познати предните няколко лака, в случай че сте запалени на тема маникюр и лакове като мен. Всично тръгна от OPI Catch me in your net и останалите профи марки не останаха по-назад, след това излезнаха и бюджетни заместители. Essence отдавна не се продава, беше от старите опаковки и цветове. Catch me in your net, Halley's comet също са спрени и се намират трудно, но честно казано не са кой знае какво и можете да минете без тях. Щом аз като фенка на тази гама не заприпадах. :) Е, имам си Halley's Comet естествено.



    Dreamy покрива на 2 слоя, съхне за около 10 минутки. Хубав цвят е, но вече трудно ми хваща окото нещо и не се впечатлявам лесно. Не знам защо, но 120 Ocean Crush (Isadora Sugar Crush) ми допадна повече. Намирам ги за сходни като Изадората сякаш е идея по-наситена. Показвала съм ви я пролетта, ако не се лъжа с още 1-2 на марката.



    За 2 евро не е лош и когато ме мързи или нямам време, пясъчните лакове са добро решение. :)

неделя, 10 август 2014 г.

Art de Lautrec 459

    От доста време не съм слагала лак на марката и вчера спонтанно, чудейки се с какво да се лакирам, хванах него от кутията най-отпред на рафта. И без това го имам от над година. Цвета е много приятен бебешкосин с бял /светлосребърен/ шимър.
    Арт де Лотрек е полска марка, заедно с Адос се произвеждат мисля от една фирма. Точно като гръцките Севънтийн и Радиант. Тук може да прочетете за тях. Не съм срещала в България друго от козметиката освен лаковете на Адос и Арт де Лотрек, вероятно не се внасят или не са достатъчно разпространени.
    Досега впечатленията ми за Art de Lautrec бяха добри, но специално този цвят 459 е доста непокривен. Трябваха ми 3 слоя и след като сложих база + топ лак, имах чувството че изобщо няма да изсъхне. Поша се сви и след малко киснене във вода днес, беше за смяна. Текстурата му иначе е ок, нанася се лесно. Четката също е удобна. Но факта, че е от прозиращите и отдръпващите се от връхчетата, може би ще ме накара да го забравя и да не го сложа повече.







   Ето и официалния сайт - цък. Цената в България е около 5 лв. Адос са малко по-евтини.