събота, 17 август 2013 г.

Pin-up

    Днес ми дойде музата да се гримирам, та набързо си спретнах един pin-up. Исках да си пробвам гел очната линия на Есенс и червилото на p2 (Pure Color "090 Red Square"), които получих вчера. :)






   Сложих си малко ББ крем на Гарние, бронзираща пудра на Флормар (за да изравня тена с този на тялото) и за матиране от ОЗ на Есенс, руж, спирала и воала. :)



p2 Sand Style "010 Adorable"

    Ето това е най-хубавия розов пясък, който съм виждала и пробвала до днес. Нито скучен, нито перлен като OPI Pussy Galore, просто един път!!! На слънце блести разкошно и покрива на 2 тънки слоя. Ако ги нямаше глитърните кръгли частици може би нямаше да ми харесва и щеше да е близък до Опи, но производителите са се постарали. Бих платила повече от реалната му цена (2 евро), защото си заслужава.
   Базата му е между перлена и метална, но не стои като онези грозни бабешкени лакове понеже блести силно. 
    Марката е немска, ако някой не я е чувал и се продава в Германия... за други страни нямам представа дали я има (върти ми се в главата Австрия, но не съм сигурна).









 А да ви припомня и как изглежда Опи Pussy Galore и Голдън Роуз Holiday 53:


петък, 16 август 2013 г.

Малко закъснели подаръчета за РД

    Днес най-добрата ми приятелка ми донесе малко радости по случай изминалия наскоро рожден ден (четката и падчето поръчах да ми купи от тук, че нямам време да ходя до ДМ, останалите неща са от Германия). Очаквайте скоро ревюта. :))


   Е, разбира се не изтърпях и веднага се намазах с малинения стейн за устни. :))
   Много, много хубав - въобще не е такъв ярък, както изглежда - просто се снимах срещу слънцето и излезна прекалено, но е идеален. :P
   Подробности ще има в следващите публикации.

                                                * Essence Stay Matt Lip Cream 02 Smooth Berry

   Не ми обръщайте внимание на останалата част от лицето, днес съм absolutely natural. :D
Сутринта след банята трябваше директно да излезна и нямах никакво време за грим, та си тръгнах "голичка". :)

Avon Pure 02 for Him

    Не съм си помисляла, че някога ще седна да напиша публикация за мъжки парфюм заради "уменията" ми да разпознавам съставки и да описвам аромати, в случая тоалетна вода, но за този направих изключение. Леля ми искаше да вземе нещо на единия си малък син, а те не харесват спиртните и натрапчиви аромати. Предложих този, т.к. ми се стори най-удачен за сезона и за възрастта на младежа.


   Аз естествено го отворих за проба, т.к. е за познати и беше без целофан.
   Очаквах типичните мъжки спиртни "вълни" да ме залеят, но грешах. Много лек и приятен цитрусов аромат, без да нагарча и да дразни. Усещат се мъничко подправки, едва загатнати и в комбинация с ветрец, се пренасям на морето. Точно така го чувствам. Бих го определила дори като унисекс.  И не е от 15-минутките, т.е. достатъчно траен е поне върху мен. От едно пръскане на китка се задържа 5 часа. Дамския не познавам, но и предполагам ще е по-лек и бързо изпаряващ се. Ако видя обаче мъжкия на добра цена отново, каквато беше през изминалия каталог, ще взема за себе си (10 лв).
 Във Фрагрантика можете да видите и пирамидата:
http://www.fragrantica.com/perfume/Avon/Pure-O2-For-Him-18627.html
   А Вие - има ли мъжки аромати, които бихте носили и харесвате?

China Glaze Texture "Bump & Grind"

   Днес реших да съм цветна и за втори път! това лято слагам тази Чайна от колекцията Texture.
Цвета е много готин динен, наситен и покрива на 2 слоя, а дори може да мине и с един по-плътен. Вече носих и 2 от другите, които имам - синия и кораловия, стояха ми по 3-4 дни без проблем. А на педикюр стоят половин месец почти непокътнати. Ефекта на мазилка много ми харесва и вероятно ще си ги нося и следващата година. :)








   В България лаковете струват по 18 или 20 лв (при вносителите или магазин Мориа), но от нета можете да си ги купите почти наполовина. Напр. от transdesign.com или nailssuplies.us

четвъртък, 15 август 2013 г.

Пристигна и последната поръчка от Avon

   Снощи взех и последните поръчани от мен продукти от Ейвън. Надявам се скоро да успея да пробвам ексфолианта и маслото, защото са ми много любопитни. Ексфолианта с морска сол вероятно ще е първи, че и двата ми отворени са на свършване и докато е топло смятам да влезне в употреба. Другия продукт може би ще ползвам нататък - отворените ми и ползвани от мен в момента лосиони са 3, които свършват... но в шкафа чакат други, закупени по-рано. Червилцата ще покажа занапред. Едното вече го пробвах и мисля ви писах за него преди дни, а другото е за майка ми, но и аз ще го ползвам или поне покажа. Цвета е Iced Coffeе, купувам го за 3-ти или 4-ти път. Универсален цвят е и тя много го харесва, явно и като ефект (оплаквала се е от други червила, че са и изсушавали устните).
   Моливите Glimmerstick Sugar Plum, Smokey Diamond и Twilight Sparkle били доста сполучливи, а ги мислех за боклуци допреди няколко дни, когато имах възможност да пробвам сивия от приятелка. С основата за сенки на марката ми издържат едно 6-7 часа без проблем и то в тези жеги. След това започват да избледняват и да се поизтриват. Утре ще направя суочове на светло и покажа. Сега само на око.


  Взех и мострички на 2 фдт-ена, които искам да пробвам, както и на 3 тоал. води.
* Синия молив не го виждате, понеже ми го донесоха преди няколко дни и забравих днес да го сложа, докато правех снимката.

   Ето как стои Sugar Plum:






Smokey Diamond е това:





... и последно Twilight Sparkle:





   Цената им при намаление обикновено е около 4,20-4,90 лв. Автоматични са/самоподострящи се. Работи се лесно с тях, но са малко по-сухи и ако сте почитатели на меките моливи, с които можете да направите линия с едно движение, то тези няма да ви харесат особено.

Oriflame Optimals Oxygen Boost Day Cream

     Здравейте!

     Време е да разнообразя малко и освен маникюри, да ви разкажа за дневния ми крем (Oriflame Optimals Oxygen Boost Day Cream), който използвам от 3 месеца и ми е останало количество за 3-4 дни още. За някои продукти си позволявам да пиша още от първото ползване, но тук трябва да бъда обективна и затова изчаках да мине известно време, за да бъда полезна.
    Oriflame пролетта обнови старата серия с нова, както винаги пишат "подобрена формула", но не знам доколко е така, защото ползвам за първи път крем от Optimals. Преди да започна да пиша обаче се сетих да погледна опаковката за съставките и видях парабени сред тях, които са доста обсъждани последната година. Честно казано не се бях сещала да прочета досега съдържанието, но това е може би заради действието на крема.
   Предполагам се досещате, че има няколко вида за различните типове кожа. Аз взех за нормална към комбинирана, защото през лятото кожата ми не е суха като през зимата и не сгреших.


   За първи път отворих и сложих от крема в началото на май, т.к. се наложи да спа в роднини поради липса на билети за едно пътуване и още тогава го харесах. Нито прекалено лек, нито прекалено мазен - точно златната среда за крем за моите разбирания и може би нужди. Аромата е приятен, ненатрапчив и няма начин да ви досади или поне на мен не ми е досега.
Тук ще споделя нещо друго, което може да ви се стори странно, но... ползвам го и като нощен от време на време (редувам с един друг крем на марката, който взех в началото на миналия месец). Бях поръчала дневен и нощен още когато ги пуснаха в каталога, но поради ред причини нощния не дойде и макар да съм го платила, не знам кога ще го получа, т.к. фирмата има проблем с производството му ??? Всъщност не ми се отразява никак зле и ми хидратира доста добре кожата, сутрин е мека и дори се случва да не е напълно попил, което ми допада.


    Напоследък от толкова престараване и нанасяне на крем Здраве от двете страни на носа, т.к. от топлото явно ми излизат малки пъпчици, от ляво ми се е изсушила доста кожата и е хванала коричка/раничка, та ми опъваше последните дни и спрях да слагам Здраве естествено. Мажа се само с крема Оптималс и вече овладях положението. Нямам проблеми и това говори за благоприятното му действие.
    Макар, че тези дни е по-топло, отколкото беше юли, крема не ми е мазен и продължих да си го ползвам. Ако обаче ще излизам и пече доста още рано сутринта, нанасям по-лек, който попива бързичко.
   За момента не се сещам какво друго мога да кажа, затова ако имате въпроси и съм пропуснала нещо, моля да ме подсетите. Не съм писала мисля за крем досега, моля да ме извините, ако греша някъде.
    Опаковката е 50 мл - цена около 13 лв при намаление.
  Чудя се дали да поръчам и околоочния от серията, а и дали да дам шанс на тези за суха кожа (с розовите капачки)? Вие какво ще препоръчате?  На 22 год. с нормална кожа, зимата малко суха. Нямам акне и не съм предразположена към такова.

сряда, 14 август 2013 г.

Kiko Sugar Mat 644

    Kiko Sugar Mat 644 е страхотно синьо - между турско и дънково, идеално не само за летния сезон, но и за зимата. Покрива идеално на 2 слоя и има много красиви сребристи частици.




        Не е от най-бързосъхнещите лакове, но пред телевизора не усещате кога минава времето.


       Бързо лъсват връхчетата, ако тракате цял ден по клавиатурата, но заради хубавия цвят, аз му прощавам този недостатък и си го нося с удоволствие.


        А в комбинация с някаква декорация, е още по-готин. Например с тези от BP Store.