събота, 22 февруари 2014 г.

China Glaze Goldie but goodie

    Goldie but goodie е красив бронзовозлатен цвят, тип старо злато, част от есенната колекция на China Glaze Autumng Nights 2013. Моя приятелка ми го хвали много и каза да го взема непременно, че ще ми хареса.... когато и да съм я послушала, никога не съм сбъркала. Другата ми най-най любима Чайна Глейз "Mistletoe Kisses" отново пробвах от нея и взех. За миг не съжалявам, всяка Коледа я нося и не ми омръзва по 5 дни.
   Ако преди 2 год. ме питахте дали бих носила златно, сигурно щях да ви отговоря не. Лакове като този обаче биха ви накарали да си промените мнението на 100 %. Не е стандартния златен цвят, който обикновено фирмите пускат и се познава от всички. Писах и в началото, че е по-скоро старо злато, клони към бронзово. Страшно покривен е, един слой е напълно достатъчен. Нанася се като масло и стои почти като фолио, метален завършек има дори. Със скейл частици е, подобен на Zoya Ziv.



    С бяла кожа и жълт подтон съм, но въпреки това стои много хубаво. Радвам се, че я взех... макар да не мога да я нося през цялата година понеже ми е есенно-зимен цвета. Малко са обаче лаковете в тази гама с такава покривност и готин цвят.



   Ако нямате хубаво златно или не можете да носите класическо такова, то непременно погледнете тази красота. Не се набива на очи с "яркост", но металният му завършек прави впечтление и се откроява.
   Хубав уикенд ;)

петък, 21 февруари 2014 г.

Isadora Sugar Crush Emerald & Ocean Crush

   Безспорно един от най-красивите пясъци, които съм пробвала е Ocean Crush. Като цвят е много подобен на Zoya Charla, Orly Haley's Comet, OPI Catch me in your net и още куп:


   Обаче само на слънце.... на обикновена светлина не е особено впечатляващ. Emerald Crush пък е близък до p2 Sand Style 090 Opulent, Rimmel Space Dust 005 Total Eclipse и др. Той не бих казала, че ме грабна. Базата му е тъмнокафява, може би прилича на Chanel Vertigo тя. Ако беше по-зелен би ми харесал вероятно. И двата покриват на 2 слоя, съхнат бързичко и издържат прилично 2-3 дни. Четките на серията обаче са от типа "баданарки", т.е. много широки и трябва да внимавате при нанасяне, за да не се изцапате. За дамите с тясна плочка ще е предизвикателство лакирането с тях.






 
    Като недостатъци бих изтъкнала малкото количество и високата цена. Isadora държат цени като за професионална козметика, а от мнения и впечатления от съфорумки, съм чувала кофти неща. Палитри за сенки от порядъка на 50-60 лв с качество да не кажа по-зле и от Флормар... А и опаковките са прекалено обикновени според мен.
    Пясъчните лакове са красиви и ако има кой да ви сдобие с тях, понеже в България не се предлагат,  а ви се дават и ~ 17-18 лв за тях.... нека не ви спират лошите и противоречиви може би отзиви. ;)

OPI Emotions

    Днес ще ви покажа още един от пясъците на Опи за Марая Кери от Коледната колекция за 2014 г., а именно Emotions. Не веднъж съм писала, че като цяло черното за маникюр не го предпочитам. Стои ми някак много строго и грубо дори. Не се възприемам просто. Естествено правя и компромиси, когато не става въпрос за обикновен скучен черен крем или шимър. Холограма на Флормар от Глитър колекцията мисля, че ми допада най-много от тази гама и дори мога да кажа, че ми е любим. На слънце е разкошен. Прословутия и един от най-продавани, търсени и харесвани пясъци на OPI, e Stay the night. Той не можа да ме впечатли никак. Това, което очаквах е наистина плътен и ясно изразен черен цвят, а той не е или поне за мен.
    Emotions е доста по-приятен по мое смутрение и очудващо бих носила. Самите частици проблясват интересно, което го прави интересен и лесен за възприемане. Първия слой е леко воднист, но на 2 покрива без проблем. Изсъхна бързо, нещо което липсваше при първите (пролетни) пясъчни Мараи.


   Аз съм със светла кожа и жълт подтон. Emotions сякаш ми изчиства оптически този подтон и прави ръката да изглежда по-бяла. Според мен на тъмна кожа ще се губи, но все пак зависи. Добре е да се пробва. :)
   
    По-едрите глитър частици сякаш при изсъхване стават сребърни, но го пробвах по тъмно и не успях много да разгледам. При всички случаи ми хареса.


   Можете да го намерите в магазин Мориа, вносителите Селена и там, където продават марката. Цена - около 20,22 лв. От ибей излиза малко по-евтино, но ако сте нетърпеливи... ;)

четвъртък, 20 февруари 2014 г.

OPI Baby Please Come Home

    Преди броени дни бях с този красив пясък, но сега му дойде реда за ревю. :)))
Той е от Коледната колекция за Марая Кери и ми беше предоставен от съфорумка за проба. Не бях сигурна дали ще ми хареса, но все пак го сложих. Оказа се страхотен, особено на слънце. Прилича на сивия пясък на p2, но този е с лилав подтон. Покрива перфектно на 2 слоя и има средноголеми кръгли глитър частици.




    Съхне бързо, за разлика от пролетните пясъци. Аз го свалих след 2 дни, понеже исках да пробвам черния пясък Emotions, но беше непокътнат. Със сигурност щеше да издържи още толкова. Не съм фенка на Опи по начало, този лак обаче ми хареса много и ако не бях затрупана с какво ли не....щях да си го купя.





вторник, 18 февруари 2014 г.

Avon Ultra Colour Absolute Lipstick

    Ultra Colour Absolute е най-новата серия червила, която Avon пусна в кампания 2 за 2014 год. Цвят + балсам е специалното при тях и моето мнение след няколко проби и разносване на определени цветове е, че са наблегнали наистина повече от към грижа за устните. Покривни са, но искат напластяване поне 50 % от цветовете. Добра пигментация имат малинените и червените. (Ако търсите богати и наситени нюанси, то по-добре погледнете дълготрайните.)


    Съдържат защитен комплекс от витамини C и E, хидратиращи съставки, колаген и SPF 15 за по-здрави устни за по-дълго. След сваляне на червилото наистина устните са меки, но трайността е малка, без ядене 2 часа. Знаете, че е индивидуално все пак и при вас може да държат повече. Носих "Lovely Cherry" преди броени дни и стоя точно толкова, като след това изядох меден линцер и остана съвсем лек, близък до естествения цвят. Изтри се равномерно. Вчера направих експеримент и носих Bare Ruby с молив под него (не на целите устни, а само от външния край до средата). Издържа 3 часа и половина, но след това понеже обикалях магазините и нямах нищо в чантата ми, изсъхнаха леко. Вероятно е от молива или се дължи на факта, че съм свикнала постоянно да имам балсам.
   
    - Bare Ruby - разкошна наситена малина, допълваща се с много добра покривност (едно от малкото такива от серията) и устните изглеждат съвършено с нея, на бяла кожа стои перфектно стига да се възприемате с подобни цветове. Не се събира и не подчертава недостатъци. Със сигурност ще намери място в моята скромна колекция.


    Виждате какъв блясък има самостоятелно, а на следващите снимки съм с молива (Флормар номер 220) отдолу и с него става леко матово.




   - Caring Coral - хубав ярък и спокоен в същото време корал, има оранжев подтон и е едно от най-добрите червила за мен от серията. Също не подчертава недостатъци и има средна покривност. Можете да напластявате до желаната пигментация. Напомни ми на Tangerine Tango (UCR), което е кошмарно и невъзможно за носене. Устните изглеждат подхранени (няма блестящи частици в него, ако така ви се струва) и не се събира в гънките.
Подобно е на Vibrant Mandarin (Maybelline Vivid), но по-поносимо и за начинаещи, които не се осмеляват да сложат нещо по-ярко.




   - Coffee Creme - спокоен шоколадов нюанс с капка мляко, подходящ за жени (не момичета) според мен. Не че и аз не бих го носила, но честно казано винаги виждам 30 + годишни с подобни цветове и смятам им стоят много добре. Майка ми носи подобни също. Всяко нещо с времето си, са казали хората. Покривно е, не подчертава недстатъци, нанася се добре и не се събира в гънките.





   - Comfort Caramel - един от мъртвешките и тип фдт цветове, както им казвам аз. На по-бели от мен и с розов подтон кожи, биха стояли добре, мен обаче ме обезличават. Консистенцията е малко по-мазна от на горните 3, но поносима за разлика от Creamy Melon. Събира се малко може би, сполучлив е за такъв цвят. Не бих го препоръчала обаче за покупка или поне не без мостра за проба.



   - Creamy Melon - за мен е двойник на Ripe Papaya като може би е идея по-ярко. Красив ярък прасковен цвят, но с ужасно нанасяне също. Страшно готин, но този sheen завършек и черти, ме убиват. Много исках да харесам поне единия, уви. За плътност се иска яко напластяване и при най-малкото движение на устните, става на ивици. Неравномерно до болка и подчертава всеки сух участък и недостатък. На снимките изглежда може би дори перфектно, но на живо беше кошмарно!!! И ми стои толкова потресаващо.







   - Fresh Fig - труден за определяне цвят (нещо между кафява и червено), един от 3 или 4-те в колекцията с частици. Завършека му е перлен, но не си помисляйте бабешки. Напротив, точно заради самата консистенция на червилата стои много естествено и свежо. Не знам как изглежда на вашите монитори, но на живо ще се уверите в това. Иска напластяване, не се събира и не подчертава недостатъци.




    - Gorgeous Guava - сходен по отношение на завършек, консистенция, плътност и нанасяне с Fresh Fig, но оранжавеещ кафяв цвят. Запазвам си мнението за перлеността като тук съм малко резервирана - подходящ мисля за зрели жени. Бих го носила, но още не съм пораснала достатъчно. Също не се събира и не подчертава недостатъци на устните, ако има такива.




  - Lovely Cherry- oh baby, that's my color! :)))  Разкошен черешоворозов цвят с много добра покривност, нанасяне и завършек на устните. Има малинен подтон, близък до Bare Ruby, но идея по-светъл и ярък. Ето това имах предвид като казах "изкусителка". Точно така стои при мен и определено ще влезне в моята козметична чантичка. Няма събиране и стои перфектно. Устните изглеждат съвършено с него.







  -  Luscious Peach - приятен нюд с лек прасковен подтон. Интересен нюд с частички, но с консистенцията на Creamy Melon. Подчертава недостатъците и става на черти.




 - Natural Flush - тип фдт и мъртвешки нюд по моему.  Като цяло не стои лошо, отново обаче за жени с бяла кожа и розов подтон. Сравнително добра покривност и нанасяне.




 - Pink Renewal - запазвам си мнението за горното, като това е розово и ми стои по-кошмарно дори. Покривно, но мазно и събиращо се. Един от кофти цветовете в серията. Не препоръчвам. Има други 2-3 розови, които са страхотни.




  - Plush Plum - роза с виолетови частици и подтон. Много интересен цвят, финиша е подобен на Fresh Fig & Gorgeous Guava, но не стои толкова "строго" и е походящо за млади момичета. Дори му се замислям, вероятно обаче ще го слагам малко. Заслужава внимание, ако обичате розово. Не се събира и не подчертава недостатъци. С напластяване се постига прилична покривност.






  - Pure Peony - прекрасно младежко розово, любимо ми стана. Иска напластяване за красивия цвят от снимките, но си заслужава. Супер готино стои и макар подозрителната ниска трайност, ще си го взема вероятно. При положение, че съм от антифеновете на розовото, си представете колко е добро. ;) Не се събира макар и необходимите слоеве за плътен цвят да са няколко, не подчертава и недостатъци.






  - Radiant Raisin - виненогроздов цвят, единия от категорията "покривни" с леко допиране на гилзата. Не подчертава недостатъци и също като Чери и Руби стои перфектно почти. Проба все пак препоръчвам, заради лилавия подтон. Сполучлив цвят като цяло.






  - Red Velvet - това е другия ми любимец след Caring Coral. Точно от него тип е, като клони към доматено червено. Също не подчертава недостатъци, има средна покривност и стои естествено. Препоръчвам, ако се осмелявате да носите класическо ярко червено.




  - Rich Merlot - чувствен червен с кафяв подтон цвят, интересен и менящ се на различна светлина. В началото казах "бабее" ми, но сега се замислям дали нямам нужда от него. След Lovely Cherry & Bare Ruby този е третия с добра покривност и е нужно само веднъж да прокарате гилзата. Смятам, че ми стои перфектно, а Вие? :)  Не подчертава недостатъци
и не се събира. В стая на лампа за мен е кафяво, но на слънце и дневна светлина - червено.






 - Soft Coral - супер приятен момичешки "прозрачен" корал. За ученички или момичета, които не могат да сложат Vibrant Mandarin на Мейбълин или Creamy Melon, е мнооого подходящ. Тези от Вас, които се чудят дали могат да носят оранжево, сега е момента да се пробват. Точно за тях е! Няма частици. Иска напластяване, но за сметка на това не се събира и не подчертава недостатъци.



  - Тea Rose - ето го и другия ми любимец, който заслужава да приютя и ще го направя с удоволствие. Страхотен цвят мляко с какао и капка пепел от рози. Добра покривност и устните изглеждат перфектни с него, подхранени и чувствени. Идеално за дневен грим. Във възторг бях в момента, в който го сложих. Не се събира.




  - Tender Mauve - мисля, че това е най-поносимия и приятен нюд от всички. Без да изглеждам като мъртвец, добра покривност и нанасяне. Има розов подтон и не се събира. Препоръчвам за ежедневен грим.




  - Warm Honey - поредния нюд, подобен на Luscious Peach. Не толкова светъл като Natural Flush & Comfort Caramel и поносим дори за мен. Името му подсказва, че има меден подтон То се и вижда предполагам. Няма блестящи частици. Не подчертава недостатъци.





   Постарах се да направя снимки със светкавица и на дневна светлина без такава, за да добиете възможно най-добра представа за цветовете. Слънцето не успях да го хвана, само за Rich Merlot беше близо до мен и снимах него, но и той изискваше (капризен и по-скоро интересен цвят, който на различна светлина се мени).
   Цената в текущия каталог е 6,90 лв за брой. Аз лично ще си взема 3 цвята поне. Харесва ми това, че правят устните да изглеждат супер секси и привлекателни. Не изсушават, а напротив. Много добре са се съобразили с празника на влюбените и представиха продукта на време. С по-тъмните и плътни цветове сте изкусителка, а с по-бледите подчертавате естествената си красота. Моя милост понеже е с големи устни, изглеждат още по-обемни.
    Държа да отбележа, че снимките не са обработвани. Просто при намаляне на размера им и качвайки ги, качеството пада и някои изглеждат като такива (най-вече лицето ми е като фотошопнато). Но цветовете са реални!
   Поръчах си пълния комплект мостри, не мислете че Avon са ме спонсорирали. :)