сряда, 25 април 2018 г.

Oriflame GG Iconic All-in-one Mascara

        Спиралите от серията Giordani Gold доскоро ми бяха любими. Обожавах Lash Fascination, но я спряха. Правеше миглите ми разкошни и я ползвах по 5 месеца без проблем. Изхабила съм 5-6 опаковки. Дълги, извити и перфектно разделени. Без размазване и трудоемко сваляне. След нея пуснаха с почти същата четка - Supreme Legth. Не след дълго и тя изчезна. Получавах същия ефект и с тази. Преди 2 години в каталога видях нова, с подобна силикона четка и веднага я поръчах.


            И в момента се продава "Iconic All-in-One" Mascara. Колебая се обаче дали да я повторя. Случи се така, че през тези 2 години получих няколко спирали за проба и тя си чакаше в чекмеджето. Скоро бях привършила със спиралите, получени след нея и я отворих. Дали от дългия престой, но миглите ми не са толкова дълги и красиви. Освен това се рони по малко и размазва. Това не ми се е случвало никога с техни спирали.


           Има туш и се усеща когато потопите четката, не е суха, но не е това което трябва да бъде. Не е отваряна изобщо и имаше срок година още. Подозирам обаче, че ще е хубава като е "прясна". Подобна беше случката ми с прословутата Maybelline Lash Sensational. По същата причина отлежаваше и когато започнах да я ползвам, тя разделяше, извиваше и придаваше дължина, но не достатъчно.



          Iconic All-in-One е чудесна за ежедневието. С лека ръка и без старание се нанася. Трудно може да слепи миглите ви. Очаквах повече дължина и наситен пигмент обаче.


 
          Когато отворите око докрай, наживо, миглите почти опират до веждите.... на снимката ви става ясно обаче как изглежда без да сте ококорени. Тънки като иглички са покрая и вероятно затова само в основата се забелязва че имате спирала.
         Цената е между 10 и 12 лв при намаление, така че пак бих я пробвала след време.

вторник, 24 април 2018 г.

Essential Garden Joyful rose EDP

           Ако все още не сте попаднали на аромат с роза, който ви понася и е далеч от българското розово масло, Joyful rose съм почти убедена че би се харесал на всеки. Особено на дамите или младите момичета, които си падат леките и фини аромати.


         Joyful rose има най-точното име, пасва му перфектно на характера! Наистина в този флакон, се крие жизнерадостна роза. Свежа, млада, игрива, полята с капчици грейпфрут, обвита с няколко клонки бели цветове и сандалово дърво. Толкова е нежен и красив, искрящ по един естествен и непринуден начин. Когато го носиш, се усмихваш и мислиш само за хубави неща, за мечти и слънчеви лъчи.


          Обличаш ефирна рокля, удобни ниски обувчици, косата на небрежна опашка, малко цвят на устните и това е всичко от което имаш нужда. Разходи се в парка рано сутрин, попий от свежестта на зеленината около теб и забрави за забързаното ежедневие.


          Първите секунди се усеща розата отчетливо, но тя е сочна и примесена с грейпфрут. Сякаш може да я схрускаш и да ти остави тръпчив вкус. Тази нотка бързо отшумява и върху кожата остават нежните камбанки от момина сълза и муск. Долавят се и ягоди с малини, но слабо. Парченце пъпеш се прокрадва срамежливо, но е като фон буквално. Плодовите акценти убиват горчивината на грейпфрута и правят аромата като пухено одеяло. Чаровен без да е пудрен и да оставя километричен шлейф след себе си. Сандала също е супер незабележим, но той е като листа хартия, на който рисувате. Без него не може. Дървесните нотки липсват, останали са само фините листенца от цъфналите дръвчета. Розата е без бодли! Циклама и люляк при мен не се появяват.


           Много неангажиращ и чаровен е Joyful rose. Прекрасен е за тези топли пролетни дни. Уловена е розата в най-точния момент, украсена е с малко плодове за щастие и бели цветя за нежност! Не очаквайте голяма трайност, доста бързо си отива макар че е в концентрация EDP. Но тя и цената му е ниска. Но аз не страдам, защото е в удобен флакон за чанта, което ме кара да го нося постоянно със себе си и подновявам. А имам и още 5 мл бонус в мини флаконче, та това лято смятам да го изпръскам с кеф! Joyful rose можете да откриете в DM, но в чужбина. Не знам в България продава ли се някъде изобщо.


        Ако трябва да го сравня с познат парфюм, веднага в ума ми изплува Pleasures на Estee Lauder. Но той е доста по-нахален, пищен и цветен. Има тубероза, която го отличава осезаемо. Трайността му е страхотна и е един от старите, но не old school аромати. Няма общо с J'adore, в случай че си помислите за прилика предвид богатата цветна пирамида. Много различни са и прекрасни всеки сам за себе си.