четвъртък, 6 ноември 2014 г.

Zoya Meg

    Макар топлото време да е само мираж вече, не пречи да си спомняме за него с цветове. В края на октомври пробвах няколко забравени от мен лакчета и Zoya Meg беше една от тях. Доста нетипичен и интересен финиш има. Затова реших да ви го покажа.



    Цвета е светлотревисто зелено, а формулата много удобна за нанасяне. Супер пигментиран шимър е. На безименния и кутрето съм нанесла един слой, а на средния и показалеца два. Има хиляди бели/сребристи частици. Необичаен е, защото освен шимър, изглежда и метален.
Точно заради това се снима и трудно. Като огледало е!




    До топ лак не стигнах, но съм сигурна и с него ще е красив!

вторник, 4 ноември 2014 г.

Flormar 427

    Кафявото не е особено предпочитано от мен, но напоследък често посягам към тази гама понеже започнах да нося необичайни за мен цветове. А и есента е най-подходящото време за него. Мислех да правя руфиан преди няколко дни, та си избрах Flormar 427 за тази цел. В последствие се отказах, защото бързах и останах само по него като направих акцент на безименните и палеца с един от новите ми лакове на CND Vinylux.
    Нямам спомен какво съм правила с 427, но беше по-гъст от обичайното за марката и някак се точеше, не се нанасяше добре. Ожулиха му се и върховете още на следващия ден. Досега съм нямала проблем с точно тази серия, вероятно аз съм виновна за развалянето на този. Цвета му никак не е лош, не е стандартното кафяво. Леко сивее и е по-поносим вариант от класическото шоколадово. Покрива на 2 слоя.






     Това всъщност беше маникюра ми за Хелуин, но сега му дойде реда да го покажа. :)

понеделник, 3 ноември 2014 г.

Avon Hollywood Collection

   Новата колекция Холивуд е налична за поръчка от текущия каталог и включва 3 нови цвята червила от серията "Ultra Color Rich", озаряващ руж или по-скоро хайлайтър в златно, автоматичен молив за очи, лакове за нокти в пастелно бежово и тъмнокафяво, както и камъчета за декорация на маникюр. Добре, че беше Нинка да покаже суочове и да ме улесни в избора на продукти, защото и без това щях да си взема поне едно червило, но след видяното ружа отпадна. В момента попадам и на това ревю и се убедих, че не дава желания от мен ефект на кожата. Както и да е, да преминем към лака и червилото, които си избрах.



    Взех "Drive in", който ми прилича на познатия Golden Rose Selective Creme Brulee. Не съм ги сравнявала на нокти, но са сходни. На моите снимки е на 2 слоя, но си прозира на живо и иска трети. Въпреки това съхне бързо, четката му е много удобна и текстурата като масло. Има хубав блясък и без топ лак, но аз си слагам за увеличаване трайността. Втори ден съм с него и няма никакви забележки. Идеален е за тъмен грим, пин-ъп или пък офис облекло. Не стои като блажна боя, а много нежно и се радвам, че го взех. Струва 4,90 лв.
    Ъпдейт - 7 дни с лака с минимални забележки, като на третият нанесох още един слой и за топ лак използвах Poshe този път.



    Чудех се кое да е червилото, е разбира се златното при мен отпада - Show business ми се стори като доста от моите малинови, затова макар и да съм пълна с червени, реших да е Hollywood Siren. Имам такъв матов цвят (Mat Crimson, отново на Avon), но исках с по-мека текстура и комфортно за зимата червило. Малко се шашнах като го отворих, очаквах сякаш по-светло или ми се искаше, но се успокоих че на устни ще е точно каквото си представях и се оказах права.


Идеалният винен цвят за бели кожи, който не стои грубо като "Bold Bordeaux"от Bold серията и е подходящ за през деня. Червилото пристига в познатата опаковка за серията, но с надпис Hollywood. Има същата формула и завършек, като ми се струва идея по-мазно от необходимото за тъмен и изискващ перфектно нанасяне цвят. Умишлено не сложих молив за устни, за да дам обективно мнение. Имах единствено малко останал балсам Nuxe Reve de Miel, нанесен отново през нощта. Според мен обаче молива е нужен дори с него. Иначе се разлива и леко врязва в бръчиците на контура. Дали защото съм отвикнала или трябва да е идея по-сухо, ми беше трудно да направя бързо и лесно овала. Устните ми са плътни и ако излезна, изглеждам като силиконова мадама. :) Въпреки това, издържа от 9,30 до 13,30 като през това време говорих, пих и ядох варени картофки. :D Накрая бях все едно съм със стейн. Лек винен оттенък и цвят, но по целите устни. Ако обаче нямате балсам, според мен е максимума е 3 часа и ще остане само покрая (в средата ще е изтрито). Точно толкова издържат червилата от серията при мен, имам няколко. Не изсушава, не се събира и е с добра покривност. Не изисква напластяване. Общо взето съм доволна и не съжалявам, че го взех. Неговата цена е 6,90 лв в момента.









* Снимам с 2 различни телефона, затова има мъничка разлика.

неделя, 2 ноември 2014 г.

The Body Shop Wild Argan Oil Body Butter

    Една от последните излезли на пазара серии на The Body Shop, е тази с арганово масло от Мароко или по-точно "Wild Argan". Още щом я видях, знаех че трябва да си купя нещо от нея. Първо, защото обожавам маслата за тяло на марката; второ, защото зимата кожата ми е суха и имам нужда от наистина добра хидратация и трето - бях сигурна колко готин ще е аромата. :)
    И така, ето всички продукти, които включва "Wild Argan Collection" - 9 на брой:


                             * Снимката взех от тук , но ако сте чели пътеписа ми за Истанбул, вероятно ще си спомните и моята директно от магазина им на бул Истиклял. :)

            1. Олио за тяло и коса
              2. Лосион за тяло
                 3. Олио за вана
                    4. Ексфолиант за тяло
                        5. Масажен сапун
                            6. Душ гел
                                 7. Балсам за устни
                                       8. Твърдо масло за коса и тяло
                                            9. Масло за тяло

    * Тук са описани и стъпките, които може да следвате в случай че имате колекцията в пълен комплект. Завиждам на този! И едно много хубаво клипче с начина на бране, чупене на аргановите ядки, защитената гора от Юнеско за биосферен резерват (в нея се отглеждат дърветата), берберските жените и добиването на ценното арганово масло, което използват Боди Шоп в колекцията "Wild Argan".


    Предварително естествено бях изчела където видя ревю, проучих цените и кое си заслужава. Май няма лошо такова, но се опитах да бъда скромна. С удоволствие щях да си взема душ гела или олиото за вана с олиото за коса, но исках да пробвам и продукти от другите серии, пък и имам нужда от тях колкото дупка на главата. Та, задоволих се само с маслото за тяло.


     Опаковката му е познатата и стандартна за всички масла на The Body Shop, а и на доста други марки. Стабилна пластмасова и матова кръгла кутия. Затваря се плътно и лесно, няма да имате никакъв проблем при разнасяне. Самите масла са достатъчно гъсти/твърди и дори да ги оставите с главата надолу, гарантирам че няма да помръднат и ще ги намерите в същото състояние. Сега мъничко да ми се посмеете, но до преди няколко дни се замислих и загледах старателно картинката отпред и какво точно е показано на нея. Приличаше ми на френски макарон, а то било арганово масло върху счупена ядка.


     На гърба са написани производителите, срока на годност и останалите подробности.


Стикера се разлепя и там виждате съставките, също че продукта не е тестван върху животни.


     Текстурата му е най-плътната, която съм срещала до момента на боди бътър изобщо. Трябва да използвате малко "сила" с пръсти, за да вземете от кутията. Чува се лек звук, подобен на пукане при загребване. Толкова е гъсто. (Ginger Sparkle беше с малко по-мека и лесна за "боравене" консистенция.) Много сходна е с текстурата на това масло. Бодишопското обаче се топи, а на Велнеа става някак на трохи и пада от тялото, докато нанасяте. Да не ви притеснява разнасянето. При "затопляне" с пръсти няма проблем. E, не е като на обикновен лосион или познатите ни дрогерийни масла за тяло, но с малко усилия се справяте. За такава консистенция се абсорбира сравнително бързо от кожата (моята си е сухичка) и няма черти или нужда от 2 минути масаж.


     Внимавайте с количеството! Нанасяйте нормално (не ви е необходимо много) и не прекалявайте с масажирането. Ето толкова ми е достатъчно за цялата ръка:



     Ефект - за разлика от Ginger Sparkle Body Butter, който имах и съм ви разказвала в отделен пост за него, не оставя почти мазен филм/слой, но и не попива абсолютно напълно в кожата. Когато хванете с 2 пръста все едно ще се щипете, усещате еластичността и лекият слой, който е оставило маслото. Пипайки се с ръка повърхностно обаче, ви прави впечатление колко мека и подхранена е кожата и се задържа такава цял ден. Обещанието за 24 часа хидратация за суха кожа е изпълнено! Миейки си ръцете след нанасяне, след душ обикновено си правя за хапване и се налага, съм свикнала да ползвам крем, защото чувствам изсушена кожата си или просто съм вманиачена вече, но с това нещо нямам никаква нужда. Супер гладка, мека и нежна на допир е. Коленете и лактите ми от доста време не са виждали толкова добре хидратиращ и подхранващ продукт, а след лятото имаха да не кажа крещяща нужда (лющеха се). Още след първото намазване, разликата бе очевадна. Ако излизате навън в студа, попива още по-бързо. Кожата ми се чувства добре и на следващия ден.
     Аромата ми е подобен на ориенталски, напомня ми на серията Mythic Oil (Loreal), но по-хубав и наситен, мистичен. Ако трябва да сравня с познати съставки и да ви ориентирам, то това са какао, бразилски орех, шеа, кафява захар. Усеща се и онази "сухота", която я има и в кокосовият им лосион за тяло. Разбира се, не в лошият смисъл. От всичко познато (козметично) до момента с арганово масло, тази серия за носа ми е с най-достоверна и "пречистена" миризма.  Но ако не понасяте силни аромати, то тази серия не е за вас може би. Не бих казала, че ухае супер силно и да дразни, но е достатъчно плътно щом го усещам все едно съм с парфюм. Създава някакъв воал около вас. Аз мажа цялото си тяло и ако ще излизам след това, трябва да остана само по него. Никак не е лоша идеята между другото - 2 в 1. :) Въпреки това, в голям студ се изпарява бързо и не би попречило на парфюма ви.
     Количество - 200 мл или 192 гр. Не е особено икономично, за 6-7 ползвания липсва количество около 1/4. Въпреки това не го отчитам като недостатък. Все пак аз се мажа почти всеки ден след душ и е нормално за месец и половина да изразходя една опаковка.



     Цена - аз го купих за 42,90 лири, което в левове е 30. В бг сайтовете, предлагащи марката се продават по 26 лв маслата, но като сложим и доставка, пак става толкова. Има и нещо друго. Обикновените такива в магазина струваха по 40 лири, само това и още няколко от лимитките и по-специалните бяха на 43 лири. Вече е налично и в този бг сайт.

     Като извод и ако прехвърляте набързо поста, не ви се чете задълбочено мога да кажа: имате много суха кожа, харесвате мазни и плътни продукти за тяло, не ви притеснява лекият филм след намазване и по-силният аромат, с който нямате нужда от парфюм - това е вашето масло и прекрасен помощник за зимата.



    И ако се интересувате повече от марката, оставям линк да прочетете за доставчиците, реколтата, общността, начина на производство и добиване на самото арганово масло. Кой се занимава и какви са хората, които участват в Community Fair Trade. На мен ми беше много приятно да се запозная по-отблизо с това. Радвам се, че The Body Shop не са сложили нереално високи цени на предлаганото от тях. Сравнено със суровините и качеството, напълно оправдани са за мен. Осигуряват работа на нуждаещи се жени (племето Бербер) и добри доходи за изхранването на семействата им, съставките са чисти и ароматите великолепни.


      Поколения наред берберските жени са използвали wild argan oil в техните козметични ритуали - за тяло и коса. То помага за изравняване на тена, има противобръчков и противосъстаряващ ефект. Накратко превеждам най-важното за незнаещите езика:
    Органичното арганово масло, произведено от общността Fair Trade е внимателно пресовано от най-добрите арганови ядки, ръчно пукани /чупени/ от берберските жени в югозападната част на Мароко. Ядките са пресовани и филтрирани бавно в продължение на 48 часа за извличане на възможно най-чистото масло, за да "напълним" нашите продукти с най-възвишеното сияние за вашата кожа.