сряда, 17 януари 2018 г.

Коледен колет от Германия

      Традицията ни с Ина продължава. За поредна година, не помня 5-та или 6-та, си разменяме коледни подаръци. Ако сте нови читатели и се чудите за какво става въпрос, тук и тук можете да прочетете повече за нашето запознанство.
       Както знаете, през декември е лудница с пратките в световен мащаб. Губят се, бавят се много и аз лично предпочитам в началото на месеца да съм изпратила. Затова и моят се забави, но е нормално и пристигна по абсолютно същото време като миналата година. Вече не се тревожим с Ина, и го очаквам около 15-ти януари. Вчера дойде и бързам докато са ми пресни впечатленията и вашия интерес, да споделя какво се крие вътре.


         Още с отварянето бях на седмото небе, защото пред очите ми стояха пакетчетата с любимото чай лате на Laudatio. Много го харесах и помолих на Ина, ако го намери, да ми вземе пак. Супер вкусно е и за мен е като бял шоколад с вкус на шам фъстък. Гъсто и с фина пяна като се направи, сладко и много ароматно.



          Тази година я бях инструктирала да внимава със сладките и шоколадите, защото се беше увлякла миналата и до март месец нямаха изяждане. Исках само шоколада ми с нуга и марципан на Baumstaumm, за който умирам, но явно е липсвал и ми беше взела на Favorina, който се продава и в нашия Лидл. Разбира се, имаше и вкусни шоколадови бонбони с нуга под формата на камбанки, както и мини шоколадови бисквитки (изцяло от шоколад) от бял и млечен. Супер сладурски и вкусни са.


          Останалите все още не съм опитала, но започнах с тренировките и се старая да не ям много сладко. Кантара да не превърти, хаха. :)




         Моя милост няма навик да опакова така красиво, защото тук искат да проверяват какво се изпраща и за да не се ядосвам, не си правя труда. Ина обаче е факир в това отношение, защото всяка година ме изненадва със страхотната хартия. Тази беше в цвят бяло злато и седефена. С гравирани коледни мотиви.


          Все още не знам какво се крие в това бурканче, някакъв мед може би, но чакам да ми преведат. :–)



         Първото нещо, което отворих е този сапун на Castelbel Snowy mint. Пет минути съм го въртяла в ръцете си, снимах клипче за инстаграм профила си и се радвах като малко дете на красивата опаковка. Ухае на мента, но супер коледно и съм силно пристрастена!


         Следва и чай на Lord Nelson с вкус на ройбос и мед. Много харесвам ройбос в тази комбинация и съм сигурна, че и този ще ми допадне. Тази година съм си наложила вето и не купувам чайове, защото искам да изпразня шкафа. Имам толкова вкусни, че е грехота да отлежават.



         В случаен разговор с приятелка, стана въпрос за коледни пуловери и това стигна до ушите на Ина. Само това чакаше, каза ми "Ама защо не си ми споменала досега, ще те убия. Тук има страхотни, ще ти взема." И ето го сладурското поло, което с удоволствие ще нося следващата Коледа. Заради него и колета се забави, докато стигне до нея покрай празничните доставки... но си заслужава. :)


          Ето това сладко пухче излезна от следващия пакет. Уникално мека и готина шал/яка. На Primark e. И в момента се чудя с какво да го съчетая, защото нямам търпение да го сложа и да ми топли в тези студени зимни дни.


         Към другият подарък за гардероба съм с малко резерви, защото не харесвам особено камъни, пайети и брокати по дрехите си. Трябва да са малък детайл или да е допълнителен аксесоар. Камъчетата на циповете на тази са с чудесно качество, така че може би точно за празниците бих я носила. :) Кройката е права и по тялото, затова не трябва да хапвам много. :D


         В долният десен ъгъл в големия кашон, стоеше едно мини кашонче и се чудех какво ли се крие вътре. Дали не са козметични изкушения, но се оказа нещо чудно! Този еднорог от H&M е върха! Много красива декорация, а и перфектен за снимки ще е. Толкова съм му се радвала като отворих кутията. В българските магазини сякаш не съм виждала подобни елементи за дома, а очевидно има големи попадения.



         Кода на тазгодишния колет май освен червено, е бил и в розово. След пухената яка, от най-големия пакет изскочи тази ужаааасно готина раничка. Влюбих се на мига в нея и искам веднага да я нося. Имам само притеснения как ще си сложа парите и документите, защото като малка ми откраднаха портфейла от детската раничка и ме е шубе. Но ще се жертвам, за да разходя това бижу. :)




          Нали не си мислите, че пристигна празна? Тежеше доста и си казах "крайно време е да се покаже някоя козметична новост от там". Бях се притеснила с отварянето на колета, видиш ли няма лакче, червилце.... ама и аз дадох наставления че имам много, и не искам. Сега пък ми липсват, да ме питаш какви са ми желанията.


          Само красоти, които ги няма тук и до едно ме грабнаха... особено диадемите с ушички, които си поръчах първи и много исках. Металните са един път!


          Допреди няколко години, почти не понасях роза. Но покрай Ина не можах да остана безразлична и в момента я богословя. Намерила ми е любимата маска Amore rose на 7th heaven, допълнила е с един супер свеж и жизнерадостен момичешки аромат за пролетния сезон - Essential garden Joyful Rose. Не си представяйте old school ухание, а наистина за млади и модерни момичета. Напомня ми на Estee Lauder Pleasures. А лосиона на Treacle moon Pretty Rose hearts ще го допълва перфектно. В мини металната и готина опаковка е крем за ръце, но е запечатан и не съм пробвала. Само кутийката е толкова сладка, че каквото и да е съдържанието.... не ме интересува. :)


          Палитрата на L.O.V Blush Affair е за лице, но според мен си е за очи предвид цветовете и така смятам да я пробвам. Много ми напомня на моята Midnight at Paris на Sleek. Такива нюанси отиват на сините ми очи и са ми любими!


          Само кутията не ме очарова. Пластмасата й е евтина и малко нестабилна сякаш, но за мен е важно какво е качеството на продукта. :)

 

 

 

         От известно време се оплаквах, че тук няма светли фдт и все са жълтеникави. Случайно се заговорихме с Ина за капките на NYX и тя реши да ми ги вземе. Изненада ме и с CC cream на Neutrogena, който също е в светъл цвят и ми пасна точно.


          Не минава Коледа и без тартовете на Yankee Candle, а и играчки за елхата. Лосиончето с аромат на кафе и орехи на Treacle moon също е доста добро попадение. Ако обичате душ крема с кафе на Yves Rocher, и това мисля ще ви хареса.


           Почти се изплаших като не откривах лакчета в колета. Аууу, толкова съм я затруднила с избора. Ние покрай тях се запознахме и да няма, но се успокоих. Два красавеца се показаха от малко опаковано пакетче. Само два, но пък какви - чудни! Вече съм с Trend it up 020 и е приказен дуохромен шимър.




            В мини червено пакетче беше и това колие с пискюл, чиито мъниста са бляскави, но ми харесват много и определено са по вкуса ми.


         Толкова исках диадема с ушички, а никъде при нас не виждах прилични метални. Бях се примирила че няма да имам, но Ина се справи и с тази задача. Много е готина! А тази с броката за някой купон с удоволствие ще я разходя. :)


           И последно, но дълго желано и отлагано заради големите количества в шкафа, е крема за тяло от Spa of the Worls на The Body Shop Hawaiian Kukui Rich Body Cream. Ухае сходно с тяхната серия с арганово масло, но тук аромата не е толкова натрапчив. Има парфюмен и много луксозен привкус.


           Текстурата е позната за марката и богата подхранваща. Бях с усмивка до уши, когато държах в ръцете си това мини. В България можете да откриете този и още няколко продукта от серията в безмитния на Морска гара Варна. Струваха по 30-35 лв.


      За поредна година, това за мен е втора Коледа. Ина винаги успява да ме зарадва, да се почувствам като дете в сладкарница, на което сякаш за пръв път му подаряват нещо. И не стойността на подаръците, а подхода и начина по който са избирани, е водещо в нашето приятелство. Всичко си има своята история. Обикаля с километри из всички дрогерии в града и околностите, за да ми намери лак или руж от лимитирана колекция. Паметно беше през миналата Коледа, когато провери където и видят очите, 3 дни чака да пуснат шоколадите на Ritter Sport с еднорозите онлайн и накрая мошениците написаха в сайта "така е с тях, повявят се и си тръгват ненадейно". Толкова ядосана беше, че обяви бойкот и каза "повече няма да им купувам шоколадите на Ritter". Благодаря от сърце за пореден път!

Няма коментари:

Публикуване на коментар