четвъртък, 2 март 2017 г.

Ebelin - четки за сенки и хайлайтър

      Новите четки на Ebelin (марка на ДМ е, за тези които не знаят), са заредени вече по магазините. Цените им са по-високи, отколкото в чужбина обаче. Много интересна ми беше тази за хайлайтър, но като ги видях на щанда и двойната за сенки ми се стори такава. Затова и си взех двете.



     Опаковани са доста прилично и стабилно, като луксозни четки. На гърба има описание коя за какво е. Цената на тази за лице е 9,99 лв, а на двойната за сенки е 7,99 лв.


         Дръжките им са матови, но знаете че не е хубаво да се пипат с мръсни от фдт пръсти или сенки, защото полепят и се чистят трудно или остават отпечатъци. Като цяло са качествено направени и хващат око. Но само толкова. Поглеждайки космите, веднага впечатлението е за падане и то не ме заблуди.


        Ще започна с четката за хайлайтър. Главата й е малко по-голяма от нужното, затова дори за руж или контуриране става. Прекалено е бухнала и разперена още като нова. Сякаш сте я сушили със сешоар или сте я разрошили при прането. Косъма не е толкова мек, колкото ми се иска и трябва да бъде според мен. Затова и не може да нанесе и прелее продукта от раз, както и да отнеме хубаво. Рехава е. Трябва да се взема по 2-3 пъти и да се внимава, защото разпрашва. Не се усещат и меки към кожата космите, както другите ми четки за тази цел. Освен това падат и не малко. Още при изваждането от кутията, прокарах пръсти и изпадаха няколко. Това се случва и при употреба, както и при миене. Падчето ми се набива с тях.


       Качеството на двойната за очи е подобно. Плоската за нанасяне на цвят на подвижния клепач нанася и отнема много добре сенки. В това е страхотна. Не се налага да вземате по няколко пъти. Прелива ги лесно, но отново е с по-груби влакна. Преди прането особено буквално боцкаше, а това за нежната кожа на очите не е изобщо приятно. След като изсъхна омекна и не се усещаше. От нея не забелязах да падат косми сякаш.


       Блендиращата не е никак лоша за предназначението си. Не мога да кажа, че не върши работа. Напротив - и нанася тъмен цвят в сгъвката, и прелива добре. Но капе отвратително. И трите дни, които я използвах, хвърчаха косми по миглите, клепача и бузите ми. Продължиха да падат и при прането. Още когато я отворих и прокарах пръсти, започна да капе. Но и да пуска прах, сякаш съм се гримирала цяла седмица и не съм я почистила.


        Освен бели, из нея им и черни косми. В плоската са само бели или поне моята.


        Съжалявам за острото ми мнение, но предвид разнообразието на пазара от Aura, Impala и Ecotools... качеството на тези четки е доста ниско. Вярно че са китайски, но имам много други поръчвани от Buyincoins и Aliexpress, които са класи над тях. А и цените им са по 1-2 $, докато тези струват двойно.


        В момента Lollipop Cosmetics имат намаление и приличен избор от всякакви четки, но от тях не съм поръчвала, за да ви ги препоръчам.



11 коментара:

  1. Чудесно ревю, спести ми четката за хайлайтър.Дори през кутията ми изглеждаше груба и некачествена.Жалко, че наистина са се оказали кофти, особено предвид цените им.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Опитах се да бъде по-благосклонна, но не мога да си замълча. Хубаво е, че приемат обратно и днес ги върнах. Инвестирай в setting-а на Риъл Техникс. Виж в магазин Сафо при вас. http://safo-bg.info/bg/makeup-brushes/243-real-techniques-1413-micro-setting-.html А и блендиращата на Импала не е никак зле за 2,50 лв.

      Изтриване
    2. Има ли някакъв конкретен срок за връщане в Dm примерно ?

      Изтриване
    3. Не попитах, но можете да им пишете във фейсбук. При мен не беше минала седмица, но не ми рискуваше.

      Изтриване
    4. Имам и setting-a на РТ, и блендващата на Импала, но пусто любов към четките все искам някоя нова.Мерси за предложенията.

      Изтриване
  2. Още по снимките виждам лошото качество на четките. Аз лично едно време не останах доволна и от бюти блендъра им, който беше твърд като камък. Преди време имах бели четки подобни на тези, които бодяха ужасно. На мен дори Bold Metals на RT на моменти я усещам, представям си тези оплешивяващи четки :D :D :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина са кофти.... не очаквах чак такъв косопад да имат. Моите Bold са ментета и въпреки това са чудни. Един косъм не им е паднал.

      Изтриване
  3. И аз благодаря за ревюто.Бях им хвърлила поглед,но ще ги пропусна !

    ОтговорИзтриване
  4. И аз ще ги пропусна,доста ги заглеждах в дм,но сега се радвам че, не ги купих!Поръчах си на лолипоп четка за контур която е,идеална ,мека и прецизна!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. След като имаше намаление при тях, се позачудих на няколко четки... обаче коментарите за всички не бяха супер и засега отложих. Ще ми се да пробвам на Morphe, че на Zoeva им станаха солени направо..

      Изтриване
  5. Ивче, благодаря за хубавото ревю. Спести ми нерви и пари, а плоското кабуки, което бях харесала, има завидната цена от 17 лв.

    ОтговорИзтриване