петък, 2 юни 2017 г.

Какво си купих през май?

      Ако ви кажа че изобщо не бях планирала такава публикация и този месец, сигурно няма да ми повярвате. Предвид количеството събрани торбички и кутии, изглежда точно обратното. Но когато не си наумявам конкретни неща и положението излиза извън контрол неусетно. Така се оказвам с цяла купчина покупки.


        Бях си поставила за задача единствено намирането на сандали, защото исках нови ниски, а и на платформи. Радвам се че намерих желаните и останаха още едни по-елегантни.
         В Deichmann и CCC нямаше търсените модели, а наличните не ме грабнаха и случайно в магазин Ромика, харесах много тези в зелено. Харесвам платформите, защото освен че издължават ниските дами като мен, са и удобни.



         Много исках и нещо в актуалното розово, но да има и блестящ акцент, затова и когато видях тези за ежедневието, реших да си ги взема. Вече приключих с пантофките и с тези сладури смятам да се движа основно това лято. :)


         Вчера след като купих сандалите, се отбих все пак след работа и до още няколко други магазина. Оглеждах за чанти, нищо конкретно и тази ми привлече окото. От много интересна материя е - нещо средно между велур и не знам защо ми напомня пергамент. Стои добре и с късата, и с дългата дръжка на рамо. Предвид скромната цена от 19 лв, си заслужаваше да я взема. И побира доста неща.
  

       А и закопчалката е готина, има нещо винтидж в нея сякаш...


          Последните месеци усетих че с очилата ми вече не виждам добре и трябваше да отида на преглед, Мислех просто да си сменя стъклата, но влезнах да поразгледам в една оптика и харесах 4 модела. Спрях се на тези в кафявата гама, защото исках разнообразие. Очевидно съм направила правилния избор, защото всички колеги, приятели и дори непознати, ме питат откъде са и казват колко ми отиват.


       Марката не е някаква специална - Katrin Jones. За пръв път я чувам, но са стабилни, което е най-важното за мен.


       Направих ги фотосоларни, за да не ми се налага да "ослепявам", когато излезна на слънце. Добро решение взех в това отношение.




         Стъклата са по-големи от предходните ми очила, но разнообразието е хубаво нещо. Не вярвах че ще се възприема с толкова широки, обаче изобщо не беше трудно. Имам обло лице и паснаха добре.



        Свърши ми интимния гел и се разходих до Лавендър, за да разгледам и евентуално взема лосиона на Phytocode. Стана още по-хубаво, че имаше мини опаковки от 50 мл и ще ми стигне поне за месец, а и е достатъчно количеството за тест. Голямата тубичка струва около 16-17 лв. Вече го ползвам и ми харесва. Ухае на млечна киселина, много е мек и не дразни зоната.
         Подариха ми от новите течни сапуни на Hristina Cosmetics. Endless love ми допадна най-много. Мирише по същия начин като тоалетното мляко с виолетка, затова и избрах него.


         Взех си и тази маска, води се с натурален състав. Трябва да се комбинира с ампули и някакъв серум на марката, така пише на опаковката, но аз ще си я ползвам без тях. На прах е, разтваря се с вода.


         Голямо благодаря на "колежка" и съгражданка, която ми поръча четките на Morphe от абонамента за месец май от www.liveglam.com. Освен това и отмъкнах M505, която вече ми е любима и нямам търпение да пробвам останалите. 


        Месечния абонамент е 20 $ и 5-6 $ за доставка, което е около 45 лв за 5-те. Имате и една подарък за очи.



       Страхотни са за хайлайтър, прецизно нанасяне на фдт, коректор, контур. Изглеждат с много добро качество! Тази за очи, подаръка, нямам представа защо е с наполовина червен косъм, но така пристигна. Не съм я ползвала.
 

        В средата на месеца бяхме на разходка до Варна с колежки и след мини парфюмна среща с моите феи, се озовахме в магазина с парфюми Giza. Цял час не можахме да излезнем. Сдобих се с 3 прекрасни аромата. Качеството им е чудесно. Мисля да разкажа повече в отделен пост. Но ви препоръчвам горещо Zen и Voyage (унисекс) за този сезон. Decadence е по-скоро есенен.


        Освен парфюми, предлагат масла и няколко крема на българска марка. Сториха ми се с добър състав и си взех този околоочен.


        Потърсих информация и отзивите във фейсбук страницата им са доста добри, надявам се и аз да остана доволна от това кремче.


      Дадоха ми тези 2 тестера на Lierac в Медея, предвид търсенето ми на добър серум... а на Guinot е от един дерматологичен център, в който ходих на козметик. Марката звучи много обещаващо, ще видя дали си струва 80-те лева крема.


         От Avon си поръчах новия душ крем Senses l'amour и съм пристрастена към аромата му. Ако харесвате Chanel Coco Mademoiselle, непременно го пробвайте. Тук няма цитруси, но е разкошен за цената си от има няма 3 лв. Толкова струваше и ексфолииращия гел Nutra Effects, та реших да го пробвам есента в комбинация с пяната и двата крема от серията, които чакат в шкафа.


      От 2 години чакам да се появят червилата Absolute и веднага се запасих с любимото ми розово "Pure peony". Приятелка ми го беше поръчала още през 2015, когато я гримирах за сватба с него, но Ейвън са лоши и махнаха серията. Сега обаче ги издебнах. За сравнение със стария гел топ си взех и този на Марк, но не виждам разлика. Лака издържа без проблем по седмица. Ето как изглежда маникюра ми от неделя с него:


        Жълтото е от старата формула на Avon Nailwear pro "Sunshine", а синьото е на Catrice.


       Ако ме следите в инстаграм, сте видели органайзъра който си взех от Лидл в началото на месеца и макар да го гласях за декоративна козметика, си подредих в него някои от бижутата. Оказа се че имам доста без дом и се оказа идеален за тях.


         Не е много голям, но пък е сладурски. Струваше 10 лв.



       За снимки ми трябваше аксесоар с рози и когато видях тези, не се сдържах. Много е красива диадемата и мисля че ще ми свърши отлична работа. Надявам се и крайния резултат да си заслужава.



        В магазинчето харесах и този часовник в пепел от рози, както и колието в черно, което помолих да ми скъсят и превърнат в чокър. Беше добро решение. Много готин стана!






      От Catrice ме изненадаха с 3 новите им гел лакове "ICO Nails". Нямам търпение да ги пробвам. Ще бъдат заредени в края на юни. Логично е защо не открих вчера и топа в Лили.




        Запасите ми от пасти за зъби и води за уста свършиха и от Медея си взех да пробвам на Splat Active и Sensodyne. Не исках избелваща, защото в шкафа чака една и реших да се върна отново на темата за чувствителните венци. Втората бях пробвала от мини и ми допадна. Надявам се и тази да бъде добра. А с водите за уста имам голяма драма. Пробвала съм повечето и исках нещо ново, затова дадох шанс на Bilka Dent Expert Clean & White. Чудех се и какви тампони да купя, но не ми се обикаляше и грабнах първите видяни.


        Не можах да устоя на новите червила на Flormar Pretty Matte Lipstick и грабнах този разкошен мауви цвят (06 Dusty Maroon) с шоколадов подтон. Тези червила не са с матов финиш, както пише на опаковката. Просто нямат блестящи частици. Същата е формулата като на старите Pretty в цикламената гилза. Заредени са в Лили и ДМ. Цената им е 6 лв.



        От месеци си мислех как нямам коралов и прасковен молив за устни. И минала седмица се сдобих с първият. Отидох да разгледам фдт-ите на Seventeen, че нещо се бях зачела за тях, но в крайна сметка излезнах от Ивис с този страхотен ярък цвят- Super Smooth Waterproof & Lonsgstay 28 Peach. Много са хубави моливите от тази серия и има страхотни нюанси, а цената им е 10,60 лв.



        Супер пигментирани, с гелообразна и много лесна за нансяне формула. Трайни са и не се разтичат. Определено бих си взела и други, но не искам да трупам еднакви.


        Оставих за финал и най-интересното. Колежка беше в Лисабон на екскурзия и я пратих с цял списък - Sephora, The Body Shop & Kiko. За щастие и нещастие, в Сефора не отиде. Но пък намазах стабилно от другите 2 магазина. Що наставления бях дала и обяснила, накрая по телефона диктувах поръчката и изпращах снимки, защото списъците бяха забравени. :D
         Отдавна си бях набелязала от новите парфюми, които са с капачки от естествено дърво и от разградимо стъкло, с изцяло природосъобразна концепция. Не се продават навсякъде, но вече си имам желания Bowhanti. Pinita Colada си струваше чакането, да се сдобия с нещо от серията. Ухае ужасно вкусно, готино и лятно. Супер готин и естествен сладък аромат на ананас и кокос. Честно, буквално ви идва да се изядете. Всички колежки в офиса днес я харесаха и пробваха. Пренася ви моментално на райски тропически остров. А това суфле колко му се чудех, но съм много щастлива че го взех.


         Суфлето струва 12 евро, а мини маслата по 6 евро. Големите бяха по 16,50 евро и факта, че в безмитния на гарата във Варна са по 25 лв, обезмисляше да поръчам от тях. Но Пинитата я нямаше налична. Almond Milk & Honey също е с прекрасен аромат на най-вкусното бадемово мляко с мед. Ако обичате комбинацията, непременно обърнете внимание. Наситен и супер кремообразен е. Разкошна е и в безмитния ги бяха заредили. Имаше голямо масло, душ крем и скраб, ако не греша.




         Вече ви споменах, че от Варна си взех от новите веган маски. Избрах си Ethiopian Honey, макар че и с розата ме изкушаваше. Цената им там е 29 лв, докато в сайта на марката са по 16 лири. Има ги и в mybodystore.bg, но са по 45 лв.


         А в тази страхотна кутия-торбичка пристигнаха и нещицата на Kiko. Марката празнува 20 год. и добре са измислили как да поглезят клиентите са. Определено носи настроение и е приятна изненада, особено ако купувате за подарък.
 


       Първоначално исках само от моливите им за устни, защото четох чудесни отзиви за Creamy Colour Comfort & Everlasting, но в последствие видях лятната лимитка Tropic Heat и се влюбих в четката за пудра. Беше любов от пръв поглед и не съжалявам.


        След това обаче реших че трябва да си взема и от червилата им в страхотните гилзи. Спрях се отново на кафяв нюанс, а именно Gossamer Emotion 105 Pinkish Brown. Колебаех се между него и 316 от Velvet Passion Matte, но в крайна сметка си избрах кремообразното.


        И двата молива са точно това, което исках като цвят и си заслужаваше стократното оглеждане и кьорене в суочове. Исках нежна праскова и неутрално розово кафяво, имам ги. В средата е този на Seventeen.


        *Everlasting е номер 407, а Creamy Colour Comfort 302




     Червилото на Кико и на долната снимка вляво е това на Flormar 06. Опасявах се да не съм се сдобила с 2 еднакви цвята, но си имат видима разлика и се радвам.


        Наминах и през Jysk миналата седмица. Взех си 2 рамки, които все още обмислям дали в спалнята или коридора да закача. И главния виновник за посещението беше това бурканче за пиене. Взех и мини растението в керамична саксия, което видяхте по-горе. Идеално е за снимки. Ментовата порцеланова купа сигурно се досещате защо купих. Декоративните елементи и цвета, ме грабнаха моментално. Тя е от магазин за домашни потреби.


         Това бяха моите непредвидени в по-голямата си част покупки, но не съжалявам и ще нося всичко с удоволствие. ;)


18 коментара:

  1. Разкошни са ти тазмесечните придобивки. Направо се влюбих в розовите сандалки. Имат ли някаква марка? Не съм виждала подобни в София сякаш :/ Чантата също е много интересна - определено има vintage vibe в нея, плюс еко елемент (дървото). Червилото на Kiko има страхотна гилза <3 така и обаче не съм взимала нищо на марката, щеше ми се да е по-достъпна у нас марката, същото се отнася и за четките на Морфи - определено си струват, по милионите ревюта, които съм чела и гледала :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря. :)
      Розовите сандалки са на някаква българска марка МАК - Сливенска.
      Тези червила обаче се отварят трудно нещо, още не съм им свикнала. :D
      А на четките и аз откога им се точа, но вече не. Не устоях. :)

      Изтриване
  2. Розовите сандали са уникални! Супер много харесвам неща, които можеш да съчетаеш с почти целия си гардероб.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря. Напоследък се старая да си купувам повече такива аксесоари, дрехи и обувки, за да не ми се налага да търся компромисни варианти. А и трябва място. :D

      Изтриване
  3. А Очилата колко лв са ориентироовачмо чантата от де и диадвмата с рози пт стара загора съм

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Рамките са 80 лв. Стъклата са различно - зависи какви искаш. Диадемата не е от Стара Загора. Чантата е от магазин след Амадеус, но не запомних името.

      Изтриване
  4. Влюбих се в чантата, от кой магазин е?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. От един магазин за обувки от Стара Загора е - на центъра срещу парка (кафенето Селва на ъгъла).

      Изтриване
  5. Чантата е уникална! Искам и аз такава :)

    ОтговорИзтриване
  6. А розовите сандали от кой магазин са в Стара Загора?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. От този срещу ескалатора в универсалния. Като влезнеш, се пада втория вдясно (след Тара).

      Изтриване
  7. Здравей,със здраве да си ползваш новите придобивки.Каква е цената на четката Kiko?

    ОтговорИзтриване
  8. извинявайте парфюмчетата капсуловани ли са или в шишенца за многократна употреба

    ОтговорИзтриване