петък, 16 октомври 2015 г.

Plums, puples and bordeaux lipsticks

     Любовта ми към тъмните червила става все по-голяма и вместо да ви показвам едно по едно, сметнах за добре да обединя в няколко поста колекцията ми от такива цветове. Ще кажа по няколко думи за всяко - трайност, цвят, пигментираност, цена и ще сравня някои.
     Първата публикация избрах да е за типичните се сезона и обичани от много момичета тъмни нюанси като бордо, лилави и сливови. В моята колекция за такива определям следните:
   
      Avon UCR Rubbies "Princely Plum"
      Classics Lipstick No. 228
      Golden Rose Vision No. 125
      Milani Color Statement "Uptown Mauve"
      Avon Ultra Color Rich "Sangria"
      The Body Shop 240 Damson in distress
      Zoeva Luxe Cream "One Wish"
      Oriflame 5 in 1 CSL Intense  "Berry Blast"
      Flormar Deluxe Cashmere Stylo DC 27
      Rimmel Long Lasting 120 Cutting Edge






     Така изглеждат устните ми голи:


       Avon UCR Rubbies "Princely Plum" - едно от първите ми лилави червила е и единственото с частички. Стои огледално заради блясъка и меката формула. Прави устните да изглеждат като сиропирани. Можете да нанесете съвсем леко за загатнат лилав цвят и да напластите за по-драматичен завършек. Аз го нося само по вторият начин. Съвсем леко подчертава недостатъци, но шимъра в него разсейва и не се забелязват особено. Добре е да се ползва молив, в случай че търсите перфекционизъм и не ви се подновява често. Не успях да го хвана на снимки заради светкавицата. В пъти по-красиво стои. Не е от най-трайните червила, но цвета и финиша му, обожавам. Аромата му е свежарски. Ако не сте се престрашили да сложите истински вамп цвят, това е напълно подходящо за "прохождащи". На първата снимка е леко нанесено, а на останалите - напластено. Цената му беше около 6-7 лв като го купувах, но вече не се намира по каталозите.



      Classics Lipstick No. 228 - вероятно си спомняте бюджетното копие на MAC Heroine, за което съм писала много отдавна? Тъмен виолетов цвят със студен подтон, кремообразен завършек и приятна среднотрайна формула. За цената си от около 3 лв, е много добро по мое мнение. Ако търсите нещо шантаво и нямате задръжки, пробвайте го. Яко е! Не подчертава и недостатъци. Можете да нанесете и с лека ръка за по-ненатрапчив цвят.




      Golden Rose Vision No. 125 - обичате бордо и сливово, патладжанено, но класическите такива цветове са ви писнали и търсите нещо по-интересно, смесица от всички тях? Това е точното според мен! Кремообразна формула, но без да е прекалено мазно. Не се разтича и е с чудесна трайност, особено с молив. Не подчертава недостатъци и е комфортно за носене. Пигментирано е. В момента е и на промоция на щандовете на марката - на 2,99 от 3,99 лв.




      Milani Color Statement "Uptown Mauve" - Baked ружовете на марката може да са добри, но тези червила са 10 пъти по-добри от тях. Имам и едно яркорозово. Супер пигментирани, трайни, с хубав свеж аромат и не подчертават недостатъци. Едни от най-хубавите, които притежавам. Ако можете да си купите от тях, не се колебайте! Освен това Uptown Mauve е разкошен есенен и интересен цвят - тъмна фуксия с лилав подтон. Формулата им е някак гъста кремообразна, но няма проблем с нанасянето. Струват около 6 евро.


      Avon Ultra Color Rich "Sangria" - за привържениците на винените и с лек кафяв подтон, но по-модерна версия червила. Така да го кажа, подходящо е и за младите дами. Смесица между червено и кафяво, но без да е  бабешко и ретро. Sangria вече е доста кремообразно, от това се различава от предходните ми предложения - мазно и с блясък, затова й се нуждае от молив, ако търсите безупречен завършек. Въпреки това устните изглеждат много добре с него - сочни, съблазнителни, не подчертава недостатъци и издържа до 3 часа. Много интересен цвят е и заслужава внимание. Цена ~ 7 лв при намаление.


      The Body Shop 240 Damson in distress - ако търсите грижа за устните и цвят, който търпи наслояване в зависимост от настроението ви, това е червилото. Меко и нежно е към сухите устни. Подходящо е за прохождащи в тази гама, които нямат смелост за по-пигментирани червила. Текстурата му е като балсам, има и блясък. Никак не лошо, но не го определям като мъст хев и любимо. Харесвам го, но на пазара се предлагат по-хубави и евтини. Не е особено трайно, но предвид грижата няма как и да очакваме 5 часа. Редовната му цена е 10 паунда.


     Zoeva Luxe Cream "One Wish" - съвсем наскоро писах за това красиво червило. Много тъмно бордо с лек винен подтон е. Създава усещане за лукс при нанасяне, супер пигментирано е, но формулата му е прекалено кремообразна за цвета. Подобно на Avon Sangria, има нужда от молив, иначе ефекта може да се превърне в дефект. Разкошен нюанс, но трябваше да отнемат малко и да го направят идея по-сухо. Струва 8,50 евро. Ако имате сухи устни със стърчащи кожички, не го препоръчвам. Rimmel Cutting Edge си заслужава повече! 




      Oriflame 5 in 1 CSL Intense  "Berry Blast" - хубав цвят и мека, приятна като на балсам формула, но подчертава недостатъци и иска напластяване за равномерен завършек. Освен това се врязва в линиите. Общо взето никак не съм възхитена от това червило. Взех и Electric Crimson от серията, но то е разкошно. За пореден път се убеждавам, че тази гама е много трудна когато се отнася за качество. Трайно е, но не го препоръчвам. Цената му е 9,90 лв. в момента.


      Flormar Deluxe Cashmere Stylo DC 27 - кремообразна формула с лек кадифен завършек. Не се разтича и не подчертава недостатъци. Средна е трайността му. Красива, стабилна и луксозно изглеждаща е гилзата му. Не оставя отпечатъци и издържа на вода. Покритието е чудесно. Много добро червило в красив цвят - светло бордо. Струва 8 лв, препоръчвам го определено.



      Rimmel Long Lasting 120 Cutting Edge - на последно място, но на първо в сърцето ми последните 2 седмици. Взех го насляпо от едно намаление през лятото. Червилата на Rimmel бяха намалени на 50 % и ми струваше 5,99 лв. Съвсем случайно видях останали няколко бройки от този цвят на стелажа и ми се видя красив патладжанен с добра пигментираност. Така и се оказа. Подобно е на Zoeva One Wish, но по-сухо от него, макар и кремообразно. Не се разтича и не изсушава устните, а и не подчертава недостатъци. Мирише като червилата на Kate Moss. Издържа си стабилно 4-5 часа с малко молив. Разкошно! Хората се обръщат след вас и чувате коментари. :)))




     Предвид това, че споменах на няколко места молив, държа да отбележа кои ползвам за тази гама червила от колекцията си. Имам само 2 - Essence Honey Berry & Golden Rose Dream Lips 520. Този на Есънс е тъмен малинен цвят и мек, много лек за разнасяне. No. 520 е тъмно бордо, но с доста суха формула. Рони се направо. Затова и рядко го ползвам. Видях миналата седмица и на Flormar 2 подобни - 224 и 231, пробвах на ръка и те също ми се сториха сухи. Прибрах се и проверих какво пишат за тях. Оказа се, че те също са доста ронливи и неподходящи за сухи устни, трудни за работа. Затова й се въздържах.

      Харесвам всичките си тъмни червила и ми е трудно да избера любимци, но се надявам с информацията за всяко от тях да съм помогнала малко. Единствено Oriflame Berry Blast & The Body Shop 240 бих разкарала и не са ми чак толкова любими. Ако търсите от по-скъпите марки подобни цветове, погледнете MAC. Имат голямо разнообразие. А от още по-тежката артилерия - Chanel & Tom Ford. Сигурна съм, че и други марки предлагат, но в моята глава тези са останали. :)

6 коментара:

  1. Всички много ми харесаха, но най ми допадната Сангрия-та на Ейвън и това на Флормар, май ще се сдобия с тях скоро. С какви сенки си на снимките, също много ми харесват? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. С Шоколада на Too Faced съм. Винаги избирам тях като трябва да правя доста снимки на различни цветове червила и особено такива тъмни/в червената гама. Идеална е. :) И двата цвята, на които си се спряла са страхотни и на теб ще ти ходят, убедена съм. От Черешите на Ревлон съм запомнила, че каквото ти стои добре, при мен също пасва. :D

      Изтриване
    2. *На някои снимки съм със Semi Sweet Chocolate Bar. :)

      Изтриване
  2. Отговори
    1. Можеха и по-добри да са, но след двудневно снимане не ми се занимаваше повече. :D Благодаря. :)

      Изтриване
  3. Гледам ти постовете, гримът, прическата - чудесни. И се чудя - не забелязваш ли тоя мъх над горната устна? С най-добри чувства ти го казвам - вземи го махни или изруси. Кожата ти е светла и много изпъква.

    ОтговорИзтриване