петък, 19 февруари 2016 г.

Ziaja Cocoa Butter - лосион, душ крем и маска за коса

      Ако обикаляте редовно дрогериите, няма как да сте пропуснали марката Ziaja и още повече Какаовата им серия, от която има 3 страхотни продукта - лосион, душ крем и маска за коса. Аз съм пробвала само тях, но в нея има още няколко, а именно шампоан и балсам, кремове за лице. Доколкото съм чела мнения, шампоана и балсама не са хубави, а за продуктите за лице не помня да съм срещала отзиви.
       Аромата им е страхотен какаов. Средносилен е, но не чак толкова, за да бъде натрапчив. Не е горчив като Шокоманията на The Body Shop. Спокойно се пръскам с парфюм след баня. На кожата не се задържа дълго, усещам го час след намазване и след това се изпарява.


        Лосиона (Cocoa Butter Body Lotion) ми е фаворит. Ако търсите дълбоко подхранващ и хидратиращ продукт за тяло, но и бюджетен, това е вашият! Плътна като масло текстура, която се абсорбира бързо, но оставя лек филм. Той обаче не пречи да се облечете почти веднага след нанасяне. За мен лично, са малко по-лека версия на маслата на The Body Shop. Бял е на цвят. Сутрин след душ нанасям и до вечерта усещам кожата си хидратирана и подхранена. Нужно ви е малко количество, което го прави и доста икономичен. Помпичката му е удобна. За цената си е чудесен!




      Душ крема (Cocoa Butter Creamy Shower Soap) също ухае толкова готино и е с гъста кремообразна консистенция, която прилича на нишесте карамел. Измива добре кожата, пени си хубаво и не изсушава. Тубата е огромна, така че ако обичате аромата на шоколад, ви го препоръчвам с 2 ръце. Много често има промоции за него и лосиона в комплект на цената на лосиона (около 6,60 лв по спомен). Тогава е момента да се заредите с тях. Но не правете като мен, да се запасявате с куп други, че срока им като наближи и се чудите кое първо да ползвате.


      Маската за коса (Cocoa Butter Hair Mask Smoothing) в началото не харесах. Чудех се как може да има такива хубави отзиви. Тогава ползвах основно еликсира на Orofluido, който прекрасно омекотява, подхранва и придава блясък, затова и не усетих да прави нещо. Нанасях по цяла шепа и все едно не съм слагала нищо. В момента обаче съм с друг финиш продукт за краищата, по-лек, а шампоана само измива без да добавя никаква допълнителна грижа и маската се оказа моето спасение. Наистина прави мека косата, усеща се подхранена и малко по-хидратирана. Текстурата много ми харесва, като суфле е. Тя мирише също толкова готино. Дори ако не изплакна добре, ефекта е по-силен и аромата се задържа след баня. Цената и е 5 лв.


       При много сухи и изтощени коси, които се третират постоянно, може би няма да е напълно достатъчна, но пък не е скъпа и можете да я пробвате. Няма да ви навреди.





      Ако обичате как ухае шоколада и какаото,  и се нуждаете от хидратираща и подхранваща грижа за кожата и косата Ви, непременно ги потърсете при следващото ходене в дрогерията.
За ценовия си клас, не са никак лоши според мен.


6 коментара:

  1. Хвърлила съм око на серията с кокос, но все и се чудя, дали не мирише твърде химично :D явно ще трябва да се престраша да пробвам някой път.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, има лосион, душ гел и балсамче за устни. :D Все им се чудя..

      Изтриване
    2. Вчера видях, че има и масло за тяло и крем за ръце. Но пък сякаш нищо не съм срещала от тях по магазините тук. :(

      Изтриване
  2. Ароматът на маската е страхотен, само заради него бих си я взела пак. А душ геловете и с кокос и с какао ухаят прекрасно. Бях си ги донесла от Полша още преди да ги внесат в България.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Оооо да,и детските шампоани за коса и тяло също ухаят страхотно. Единия с бисквитки и ванилов сладолед,другите с дъвка с кока кола. :)

      Изтриване