понеделник, 27 ноември 2017 г.

Lidl Cien Oil Care Shampoo with Macadamia Oil

       Като човек с дълга и гъста коса (около 20 см над кръста), която се повлиява трудно от шампоаните и особено тези за подхранване, винаги подхождам с негативизъм когато купувам поредния. Не очаквам нищо вече, за да не се разочаровам. Наблягам на финишите и маските, защото от тях виждам по-голям ефект. До момента, опита ми е показал, че тези от нисък клас при мен се държат много добре и обратното. Пробвала съм някои от професионалните марки и не бях очарована. Затова и дадох шанс на подхранващия шампоан на Lidl Cien Oil Care, която серия всъщност беше налична за продажба миналия месец или в края на септември.


         В интерес на истината, го купих подтикната от факта, че в магазина често се срещат стоки на ниски цени и добро качество. Времето застудяваше и нямаше да ми излишна такава грижа за вечно капризната коса. А и цената от 3-4 лв за 250 мл е напълно приемлива, ухаеше добре и затова го сложих в кошницата.



         Малко са шампоаните в подобни тубички, веднага се сещам за серията Oxygen на Dove. Много е удобнa, защото не ви се налага да го обръщате и особено като наближи да свършва, да чакате останалото количество да се стече към дозатора.
         Текстурата му е средногъста и гелообразна с лек перлен оттенък. Пени се доста добре, дори от първо нанасяне на мръсна коса. И аромата му е вълшебен. Ако сте от почитателите на ориенталските нотки, този шампоан ще ви хареса. Ухае по абсолютно същия начин като парфюмната вода на Oriflame Enigma. Разнася се и в банята при нанасяне. Остава дори леко и след изсушаване, но грижата след него го покрива.


         Когато не очакваш нещо, има случаи в които си приятно изненадан. И с този шампоан се случи. Очаквах да е ок, но всъщност не намерих нито един минус. А аз съм мнооого капризна и винаги намирам минуси.


           Измива косата чудесно без изобщо да я пресушава и да е скърца от чистота. Не дразни скалпа и до сега не ми се е появил пърхут (а имах точно такъв проблем преди него и ползвах цял месец масло от чаено дърво, което смесвах с шампоана), а го ползвам от поне месец. Не отнема от обема, но не мога да кажа и че придава допълнителен или поне не осезаемо. Усещам косата си мека, жизнена, чиста и подхранена. Когато прокарам ръце в нея, сякаш наистина има влага и косъма е гладък. Лъскава е, което не съм постигала с почти нито един шампоан досега.


          Ефекта от него трае 2 дни, и на третия вече я чувствам мръсна или поне в корените усещам необходимост от освежаване. Не спомага за лесното разресване, затова ми е нужна маска или балсам, както и някакъв серум/кристали след баня. Но и моята коса е ужасно що се отнася до заплитане. Разбирайте, сресвам се и отивам на фризьор, след като седна на стола и започнат да ме подготвят за процедурата, сякаш 2 дни гребен не е влизал в косата ми.
           Уточнявам, че не съм боядисвана и ползвам само сешоар. Преса и маша само по поводи и празници, броени пъти в годината. Това лято правих омбре, но не съм подстригвана от близо 3 месеца. Въпреки това, състоянието на косата ми е много добро. Дали е до ген не знам, но нямам грам цъфтящи краища. Приятелки, колежки и дори непознати, често ми правят комплименти за цвета или как изглеждам, така че вероятно съм дарена с плътен косъм по рождение и това също оказва влияние. Казвам го, за да не очаквате много, ако се боядисвате и сте с изтощена дължина или имате тънка коса, бързоомазняваща се или пък ползвате преса постоянно. Но шампоана не е скъп и няма да загубите много, ако го откриете и пробвате.




         В редовния асортимент на Cien, има възстановяващи шампоан и балсам с кератин. Не съм ги пробвала, но определено бих им дала шанс. Цък на едно бг ревю, на което попаднах.

Няма коментари:

Публикуване на коментар