петък, 25 март 2016 г.

Refan Yogurt + Passion Fruit Sugar Body Scrub & Protective Face Mask

      В козметичното ми шкафче винаги има по няколко ексфолианта за тяло, но никога не оставам без поне една опаковка от захарните на Рефан. Писала съм много за тях и сигурно за тези от вас, които ме следят, няма да е новост казаното. Обожавам ги, макар да са доста неикономични. Миналата пролет имаше някаква промоция и даваха различни продукти като подарък към покупката на скраба и крема за тяло. Затова и си взех този с маракуя /страстниче или още наричан страстен плод/, към който имаше маска за лице. Платих 8 лв. Не бях ползвала нищо за лице на марката и това беше идеалната възможност да пробвам.


       Скраба не се отличава с нищо от всички останали. Захарни частици в комбинация със страхотен плодов аромат и масла. Мирише супер сочно, сладко и вкусно. На узрял пресен плод маракуя. Ако ме следите в инстаграм вероятно сте видели като споделих сладоледите на Аркобалено. Бях си взела 3 вида и единият от тях точно с манго и passion fruit. Има абсолютно същия наситен аромат/вкус. Като ефект нямам никакви оплаквания. Не съм ползвала близките 2-3 месеца ексфолиант на Рефан и веднага усетих разликата. Кожата ми става супер мека и гладка, без да е пресушена. Почти като бебешка. Маслата си оказват влияние, но не оставят никакъв филм. Единствено ми се искаше аромата да се задържа повече, защото той се усеща само при ексфолииране и изчезва като го отмия от тялото.





        Маската за лице също е приятна. Нейния аромат обаче е по-различен. Няма онзи сочен завършек, а типичен за кремообразен продукт. Сякаш е мляко с маракуя. Силно мирише и на мен ми идва малко прекалено. Не че е неприятно, но нещо не съм въодушевена.




       Консистенцията и е като на плътен лосион или леко масло. Като крем се нанася и се престоява 10-15 мин. Усещането е много приятно. Не изсъхва подобно на глинените маски, затова и я харесах. Остава като крем за лице. Мога да говоря и да правя гримаси, макар че избягвам. Отмива се сравнително лесно. Оставя кожата освежена, подхранена, хидратирана и я почиства леко. Не очаквайте някакъв уникален ефект, но за нормална към суха кожа с минимални нужди, е идеална. За хора с широки пори няма да е достатъчна откъм почистване. Аз я ползвам 2-3 пъти месечно и ми се отразява добре. Опаковката е 75 мл и ми стигна точно за месец или 8 пъти. Слагам нормално количество, т.е, не съм прекалявала.


        И двата продукта ми харесаха, но маската заради аромата не бих повторила. Предпочитам си скрабовете. Те ухаят наистина разкошно!


2 коментара:

  1. Опаковката ли са сменили? Много ги харесвам тези скрабове.. тук няма "Рефан", макар че стои един празен магазин с табелата :Д Само да ме дразни. Явно е имало :) Като се прибера ще си накупя от тях :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А, те от доста време са такива. Сега си разгледах публикациите за тези които съм пробвала и всички са в такива кутии. Само с кайсия и пъпеш е в една с по-малък диаметър, но по-висока. Тя ми беше първия скраб на марката всъщност (него го имах преди около 2 год.). Но има вероятност етикетите да са по-различни и някои да са в картонени опаковки. Само този като се замисля и с йогурт+бъз са били в кутии. Или пък просто ги вадят и излагат така в магазините.... :D

      Изтриване