четвъртък, 5 май 2016 г.

Guerlain Terracotta Moisturising Bronzing Powder 02 Naturel - Blondes

       Лятото беше на една ръка разстояние. Април ни заблуди с рекордни температури и почти бях прибрала зимните дрехи, но се наложи да ги извадя пак. За щастие обаче, бронзиращите пудри не се нуждаят от нищо такова. А и лицата на онези от нас с много светли кожи, имат нужда от затопляне през цялата година. Тези които си имат тен по рождение, ще предпочетат да подчертаят с още повече цвят и блясък. Аз ако трябва да бъда честна, откакто свикнах да оформям контура, за мен този продукт е част от ежедневната ми грим рутина през цялата година. В момента си позволявам да го нанасям по-леко и върху цялото лице под формата на тройка, но като се затопли повече, със сигурност ще съм щедра.



      Последната година се сдобих и с така хвалената бронзираща пудра на The Body Shop, която ми стана супер любима. Заслужава си всички хвалби - много естествено стои, лесно се работи с нея, издържа цял ден и е доста икономична, не се разпрашва. След нея доста често посягам към бюджетната Катрис, която е с по-жълт подтон и пигментирана, но също заслужава внимание. Имам и прословутата чиния на Флормар, а и новия бронзър на Аура. Харесвам си всяка една бронзираща пудра, но не отказвам още една. Затова и наскоро, към колекцията ми се присъедини и Guerlain Terracotta Moisturising Bronzing Powder в цвета за блондинки. Освен да придаде здравословен тен, пудрата е и хидратираща.


         Опаковката е от познатите за марката. Не е дървена кутията като летните лимитки, а пластмасова, но пък е удобна и не е тежка, ако решите да я носите с вас на почивка. Малка и компактна е. Аромата й е подобен на класическия крем Nivea, но по-луксозен и аз лично усещам намек на роза и глицерин. Дори ако трябва да съм честна, много ми напомня на ретро парфюм и именно Франк. Вероятно някой от асортимента на марката ухае по този начин, но аз не съм запозната с него. Не се усеща при нанасяне като Метеоритите. В опаковката е силен и при отваряне веднага прави впечатление


         Текстурата на продукта отговаря на даденото от Guerlain определение за хидратираща. Мека и леко маслена е на допир, но няма нищо кремообразно в нея. Пигментирана е и е добре да работите с лека ръка или по-пухкава четка, ако не искате сериозен контур или затъмняване. Не се разпрашва при мен и директно залепва за кожата.


        Опитах да направя суоч на естествена и изкуствена светлина, за да се види финиша на пудрата и цвета на светла кожа.


          Макар да изглежда брокатена, частиците по кожата не са така видими като в опаковката. Придава съвсем лек sheen завършек, но отстрани изглежда матова. Лесно се прелива и не става на петна, въпреки меката текстура и пигментация. Аз я нанасям с Real T. Bold Flat Contour, ако искам бързо оформяне и добро подчертаване откъм интензитет, но ако реша мога да постигна и съвсем естествена визия с тази четка. Не загребвам както се взема по принцип, а допирам леко с потупване и буквално с 3 движения, съм готова. Супер бързо става и не можете да прекалите. Работа ми вършат съшо копието на Японката на Нарс и Zoeva 109 Face Paint.



        02 Naturel - Blondes изглежда доста оранжево в опаковката отстрани, но ако трябва да бъда честна на моята кожа изобщо не е така стряскаща. Идеално затопля и е с точния за подобен продукт цвят. Карамеленокафяво с топъл подтон и златисти частички. Все пак, ако сте много бели или трудно се разбирате с подобна гама, погледнете на живо при избор на бронзираща пудра и не прибягвайте до онлайн поръчка или отидете на място с четка. :)



         На слънце блести изумително. Прииска ми се да съм на плажа и да гледам как слънчевите лъчи обливат морето.


          Пудрата при мен издържа цял ден. Дори не забелязвам избледняване към края на деня. Ползвам я от 2 седмици и почти не си личи, така че определено ще е доста икономична и ще си заслужи парите. Препоръчвам ви да погледнете теракотените пудри на Герлен, ако си търсите нова или сте решили да се поглезите. Качеството е на ниво и не напразно са спрягани за едни най-добрите. Лимитките от летните колекции са на двойни цени, но редовните са на прилични и си струва да им се обърне внимание.



         Можете да закупите от магазините или enzo.bg. В парфюмо също я има, но не всички цветове са налични.






6 коментара:

  1. Здравей! Кои са сенките и какво е червилото? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей. Сенките са тези на Wjcon http://sapphireyesandrubinlips.blogspot.bg/2015/07/wycon-baked-eye-shadow-wet-and-dry-100.html , в сгъвката имам от Inglot Matte 325 и тази четворка на Bell - http://sapphireyesandrubinlips.blogspot.bg/2015/03/bell-4-mat-eyeshadows.html А червилото е Flormar Prime'n lips PL07.

      Изтриване
    2. Много, много благодаря! чудесни са! :))))

      Изтриване