събота, 1 октомври 2016 г.

Нови придобивки

        През последните 3 месеца смятам че бях доста послушна откъм козметични покупки, но в края на миналия месец избухнах откъм гардеробни. И понеже предходната зима и това лято, нямам особени покупки, една спонтанна разходка до ХМ ме открехна и харесах доста неща. И не само там очевидно. Отидох да разгледам точно едно палто и сукман, но след като сукмана го нямаше, а палтото не ми хвана око достатъчно, поразгледах в магазина и след три дни обикаляне в мола, се прибрах с няколко торби. А и лятото си отиде, колкото и да не ми се искаше, така че имах нужда от нещо ново в гардероба. Затова съм доволна от попълненията.



         Палтото за което отидох не беше моето, но това беше последно и намалено от 75 на 20 лв, така че не му мислих много. Води се бял цвят, за мен обаче има малко ванилия в него. Няма цип, но е идеално за тези топли дни, в които все още не ви замръзва носа. :)


         Изобщо не си падах по този кафяв цвят (камил) доскоро, но не знам какво ми стана от пролетта, купих си чанта и сега освен полата, искам и такива боти. Всъщност вече си купих. :)



          Бях отишла за тази пола по долу, но след като горната открих намалена на 5 лв в секцията с последни бройки и нямаха кой знае каква разлика, си спестих 30 лв и ги вложих в къси панталонки + друга пола. Разликата е, че долната е с идея по-мека материя и приляга по тялото, също копчетата са сребристи и се разкопчава. Намалената е със златни копченца и само имитират, но не се разкопчават. На гърба има цип, и най-горното копче отпред всъщност се закопчават. Този "колан" ми идваше широк и го занесох на шивачка да го свали, за да ми пасне точно. Талията ми е тънка и ми хлопа, което ме дразнеше. Сега ми е идеална.



      Тази видях в секцията с намаление, докато ровех за камил и я грабнах отново за 5 лв с панталонките (тях за 20).



        Покрай тази пола, взех да премеря и още една бяла. Материята е плътна, с клин или по-дебел чоропогащник ще стои супер. Нямаше да преценя дали ми харесва без риза и съвсем случайно взех тези 2 за проба, просто да видя как стоят и не можах да ги оставя. Като шифон е материята. Толкова нежни и меки са, изглежда луксозно и реших да ги взема, защото са класика и ще ги нося с години. Струват по 35 лв заедно с полата, но понеже нося стари дрехи и вземам талони, ги купих по 30 лв.


          Съжалявам за измачканото, но все още не съм ги изпрала и прибрала в гардероба, стоят по торбите и не съм ги гладила. Имат отново и класическите им памучени ризи по 25 лв, в стандартна кройка и цветове. Много са удобни и комфортни, препоръчвам ви ги! Имам на бяло и светлосиньо райе, една от любимите ми е.


          Раето никога не е излизало от мода, а тази зима очевидно и тъмното горскозелено е на мода, защото имаше и такава, но ми дойде малко по-тъмна от поносимото и я оставих. Мисля че с полата ще си отиват и смятам да я нося с тази и други изчистени ризи.


       Влюбена съм в тази рокля в каки. Има същата в тъмносиньо и яркодоматено, която също е доста хубава. И материята и си заслужава. Цената й направо е ниска - 45 лв.




        След ХМ се прехвърлих "просто да разгледам" в Deichmann, мислех си че все още са на сандали и чехли, но се оказа че се наизвадили есенните и зимни обувки. Сдобих се с тези спортни боти. Страшно са удобни и топлят. Хареса ми това, че не са в класическото черно или кафяво, а в сивосин цвят и нямам търпение да ги нося постоянно. Както с панталони, така и с поли или туники с клин.



        Харесах много и розовите маратонки, но ще чакам заплата. Все още ги мисля. Заедно с белите Адидаски. Уф, нямам повече място за обувки. :D


        Точно срещу Дайхман се намира CCC и от там не останах капо. Влюбих се в мокасини в цвета на полата (камил), но моя номер естествено беше свършил, а и струваха 80 лв, та се отказах от тях. Понеже взех ниски сандали това лято от марката обаче, останах много, много доволна и обиколих, се влюбих в тези лоуфъри в другия актуален цвят тази есен - пудра. Нежен пепеляво розов крем. И с ризата ще си отиват. :)


        При първото обуване ми направиха рана на левия крак, твърдички са отзад. Но при второто започнаха да омекват и макар на недълги разстояния, ще си ги нося. Кожата не е мека като естествената, но за 35 лв толкова. Имах горчив опит тази пролет с български обувки от естествена, буквално ми перфорираха краката и се разправях с КЗП за връщане, та направо ме е страх да купя отново такива.


         Много исках боти в камил и бях ужасно раздвоена между тези на Дайхман и на CCC, но в крайна сметки взех вторите заради стабилната подметка и платформа. Много са удобни и с нетърпение чакам да ги обуя. Дайхманските също са супер, така че ако си търсите и им се чудите, грабвайте ги. 10 минути се разхождах с тях в магазина, не убиват. Но мерете - номерата са сбъркани. Аз нося 37, максимум 38 номер. От тези ми бяха ок 39! 38 стягаха, за 37 и дума да не става. Тези от CCC ми заспаха 37 и то с чорап за маратонка, а от Дайхманските 39 с тънък.

              * снимката е от тук



        Влюбих се и в тези боти (които са с обърнатата кожа), но ще чакам заплата за тях вече. :D


        Сдобих се и с тази рокля на Зара в горскозелен цвят и 3/4 ръкав, тук е излезнал леко към петролен, но е наситено дървесно зелено. Подходяща е по-скоро точно за този преходен сезон. Има по 3 дупки на ръкавите. Вече я носих и много се радвам, че я открих.


        Минавах да проверя за лакове на Фармаси за позната и случайно видях този в разкошен зелен цвят, та го взех за роклята. :)


     Умирам за ментово и си купих поредния панталон в такъв цвят. И беше само 5 лв, така че въобще не подлежеше на обмисляне. От Кауфланд пък забърсах този комплект ластици и колие по 0,99 лв. Само ще му сменя синджира, понеже изглежда евтино с него. Висулките обаче са супер сладурски.


        Все още има топли дни, затова си позволих да се сдобия от намаления и с някои летни неща. Взех си тази петролена рокля, която успях да облека веднъж. Следващото лято ще й отделя повече дни. :)


        Тази година са на мода чорапите до коляното и цветните чоропогащници, е и мен не успя да ми подмине тази мания. Набелязах си и още в каки, лилаво и черно. Скоро ще се сдобия и с тях, за да комбинирам с различни поли. :)


         Никога досега не съм си купувала каквото и да било от Уайкики, но понеже колежка 2 пъти идва с техни много симпатични рокли, реших да разгледам. И харесах доста неща, за пръв път от години, но си взех само тази жилетка, отново в пепеляво розово заедно с пижама в тъмносиньо и бяло на точки. Страшно харесах и една друга жилетка в материя като кашмир и в бебешко бледо розово, с копченца, но прецених че ръкавите ще станат на топчета и не я взех. Обръщайте внимание на плетените им стоки! Както моята, така и на още 2 пуловера имаше раздърпано. Вече 3 пъти я обличах и на единия ръкав съм я закачила леко на две места, а и на ръкавите започнаха да се образуват онези топченца. Мека е, модела е чудесен, но качеството определено е ниско.


         Пижами имам достатъчно, но и цвета, и принта са много мои. Надявам се да не се износи толкова бързо, колкото жилетката. Комплекта струваше 25 лв. Лошото е, че харесах една супер пухкава плюшена, в друг магазин, която не спирам да мисля и дано ме изчака малко и да си я прибера да ме топли хаха. Беше в прасковенорозово и много сладурска!





      Личи си, че съм влюбена в актуалния цвят пудра, защото си купих и чанта + плюшен халат. Обожавам ги! Много се радвам, че открих чанта с 3 прегради и няма да ровя в нея, за да търся телефон, ключове и гримове. А в халата зимата ще се сгушвам с чаша чай пред ТВ.





          Взех си и тази риза в бяло и пепеляволилаво заради винтидж шарките главно, една черна памучена блузка с 3/4 буфон ръкави, клин в бордо, бял панталон на ХМ (който вече носих няколко пъти и съм много щастлива че купих).






          И нещо за дома - спалнята ми, което пера и отново слагам. Този комплект пожелах от колегите за рождения ми ден. Толкова е мек, а цвета и шарките са точно в мой стил. Беше любов от пръв поглед. Ако си търсите спални комплекти - погледнете ги. Bibtex е марката. За пръв път си купувам памучен сатен, но съм предоволна и определено ще купувам занапред.



          Козметично съм скромна - 3 продукта от захарната серия на Балеа и четката + строубинг хайлайтъра на Катрис, за които вече имам отделни публикации тук и тук, 3 пясъка на Ейвън, фдт Есънс и поръчка от парфюмо. Аура ми изпратиха 9 от новите им моливи за очи и устни. Вече пробвах половината и съм доволна. От последните 2 лимитирани колекции на Essence - Girls Just Wanna Have Fun и Me and my umbrella, получих 4 продукта за проба. Съвсем скоро ще пиша повече за тях.



       От Лили се сдобих и с един от новите им лимитирани лосиони на Velnea с ябълка и канела. Ухае фантастично на сочна зеленочервена ябълка с канела и малко портокал. Идеален ще е за зимата. Достатъчно силен е аромат, за да се задържи леко на кожата няколко часа и в същото време не пречи на парфюма. Текстурата му е плътна, но подобна на балсам и се абсорбира бързо. Няма мазен филм и в същото време хидратира кожата доста добре. Впечатлена съм от първото намазване.


        Свързах се с парфюмо за Parlez-moi d'Amour Eau Fraiche на  Джон Галиано, за който вече четохте през тази седмица, но с него поръчах още 3 продукта. Uniq One с лотос ухае пристрастяващо! А молива на Rimmel е в разкошно малиненочервено. За парфюма ще има отделен пост. :)


       В момента ароматите на Тезори са намалени в ДМ и обмисля новия Byzantium. Спрягат го за добро копие на Sweet Oriental Dream Montal, като този не е толкова наситен и сладък. Но за парите си е чудесен, дори без да го сравняваме. Топъл ванилен, дървесен, подправков, и с нотки на мед, черна роза и лабданум. Чудесно развитие, трайност (при мен издържа около 8 часа), шлейф, характер. С 2 ръце ви препоръчвам да го пробвате. Намалени са до 5.10.


     Бяха заредили и няколко нови лосиона на Balea. Magic Fairytale ухае разкошно на малинки, а Sweeat Wonderland на ванилия и роза. Много нежен цветен аромат. И трите на Алвервде много ми допаднаха. Особено този с кайсия и чиа.



       Миналият месец направих отново поръчка и от Борнпритистор, която пристигна за 2 седмици. Имам вече първите коледни стикери. :)








        Мисля че това е всичко, определено поста стана километричен, но си личи че бях във вихъра си. Дано се кротна докрая на годината, хаха. :) Вие какво си купихте последно?

13 коментара:

  1. Чакам мнение за моливите на Аура. :) Би ли споделила от къде е чантата, тъй като не видях да споменаваш?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Като ги пробвам хубаво ще пиша, но съм доволна засега. Ползвах зеления и синия за очи, както и лилавия с единия тъмен за устни и нямам забележки. Достатъчно меки са, но не като гел моливите и не ми се отпечатват на коста, което е супер. За устните са трайни също и прецизни. Чантите ги купувах от магазини в града, розовата специално е от онези за китайските чанти и обувки, но тази е от по-скъпите и е доста качествена. Не повярвах, че я открих точно там. Беше 41 лв. Имаше в черно, синьо и червено. :)

      Изтриване
  2. На фона на твоите покупки, аз направо не пазарувам хихихи
    Със здраве да ги ползваш! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти. :)
      Видях, че не е много твой Галианото, дай му шанс като застуди още малко. Тогава го нося и се развива прекрасно. А Фреш-а от свежаците през зимата не го виждам, но пък с парфюмите е малко трудно да се говори за сезони, заради вкусовете. :)

      Изтриване
    2. Ще му дам шанс на Галианто през по-студените дни само, защото се оказа адски трайно на моята кожа.Аз по принцип съм фен на Ланвините (точно тези, за които си писала ревюта) и това ми идва малко тежко :))

      Изтриване
  3. Отговори
    1. Благодаря. Дано да не купувам повече, защото гардероба скоро ще се пръсне. :D

      Изтриване
  4. Много сладки покупки, особено палтото! :) Имам същият ФДТ на Essence, който за съжаление е едно разочарование за мен, вероятно, защото съм със смесена кожа...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз го пробвах 2 пъти преди да го купя, дори на тренировка ходих с него и не мръдна, но моята кожа е нормална към суха и нямам проблем с изтриване и лъсване.

      Изтриване
  5. Поздравления, много добър шопинг :) искам да попитам за продуктите на Essence от лимитираните им колекций и по точно ружовете от кой сайт точно са поръчани? Тъй като пишете че са поръчка от парфюмо заедно с моливите на Аура, само че аз там не ги откривам, а пък и Аура въобще не виждам за предлагат, така че ще бъда много благодарна ако дадете линк към сайта. Благодаря предварително и ви пожелавам със здраве да си ползвате прекрасните покупки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, Надя. Продуктите на Есънс от двете лимитки ги получих от вносителите, но тези дни трябва да ги има заредени и по магазините вече. Не съм се изразила правилно и може би затова си разбрала, че са поръчка от парфюмо. Моя грешка, коригирах. Аура има в сайта на Бонжур, както и на стелажите им в Лили, Елитис, Ивис. https://www.bonjour.bg/search.php?phrase=aura&x=0&y=0 Благодаря Ви!

      Изтриване
  6. Като гледам тези покупки и ме сърбят ръцете да се прибера в България и да пазарувам и аз!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Хайде, чакам те да обикаляме заедно. :)
      Нещо да поръчаш, да търся, което не се намира лесно по дрогериите?

      Изтриване