сряда, 27 октомври 2021 г.

Rosa Damascena & Rose Hip Oil Rejuvenating Face Serum

             Какви текстури и продукти предпочитате да използвате през студените месеци в Грижа за кожата? Подхранващите и хидратиращи формули на кремовете винаги са сред водещите, но през нощта още по-добро влияние оказват серумите на маслена основа или т. нар. масла. Като се има предвид, че живеем в страната с най-хубавото и скъпо розово масло, въпреки неприятния за много жени аромат, действието му върху кожата е несравнимо. Ненапразно чужденците си пълнят куфарите като дойдат на почивка лятото. 

              Да си признаем, нашите марки са пренебрегвани много често и онези от вас с по-големи възможности, си купуват от вносните брандове. Без да съм голям разбирач, покрай приятелка се научих, че освен за луксозна опаковка и марка, не плащате за друго в повечето случаи. Състава на голяма част е посредствен и крем за 10-ина лева именно с българска роза, върши в пъти по-добра работа от такъв за 300 примерно. Но пък някои разчитат на цената. Не винаги скъпото е хубаво обаче. :)


              Днес ще ви разкажа за бюджетен серум с масла на българска марка, която си закупих миналата година от комплекс Дамасцена в село Скобелево. Там е първата частна дестилерия за производство на розово масло в България, създадена през 1991 г. Ходихме на разходка, за да разгледаме комплекса и не пропуснахме да влезнем в музея с магазин, където имаше какво да си купим. Пасти и води за уста, кремове за лице, розови води, балсами за устни, лосиони за тяло и други. Аз си взех Подмладяващия серум за лице и Розова вода. Ето и сайта им, където можете да разгледате всички продукти.


              Серума е с консистенция като масло, но не е чисто и прекалено мазно, да запушва порите или омазнява кожата. Сравнително леко е. Има още витамин Е, гераниол (основен компонент на маслото цитронела и розовото), linalool (той подобрява аромата в козметиката), евгенол или т.нар. масло от карамфил. Няма да изброявам всички други масла, а ще ви оставя състава.



             Цвета е наситено жълт, а аромата е на българска роза. Не е най-силния и натрапчив, но не е и много лек. За мен лично е приятен, но аз харесвам как ухае розата и нямам проблем с продукти с подобни ухания. Отпуска сетивата и те изпраща сякаш на розобер. :)
             Предполагам знаете, но маслата работят прекрасно за кожата когато се нанасят с влажни ръце на леко мокро лице. Така хем се масажира по-лесно, хем няма да запуши порите и ще помогне за по-доброто усвояване. Този съвет ми го даде приятелка и откакто го ползвам, още от миналата зима, всеки път си припомням всъщност колко хубава е на сутринта кожата ми.


                Първо че наистина не омазнява и не лепне, не усещам изобщо неприятно на допир лицето си при разнасянето, но и еластичността с мекотата след събуждане, ти доказват как се отразява в дългосрочен план. Мека и гладка е кожата, с равномерен тен и без мазни зони или пък недостатъчно хидратирани. Здраво, сияйно и естествено красиво. Всички сухи участъци са туширани! Кожата изглежда и плътна. Няма пъпчици от запушени пори. Не съдържа парфюм, синтетични или животински съставки, петрол. 


                 Производителя казва че може да се използва като основа преди дневния или нощен крем или самостоятелно. Аз лично го намирам за достатъчен и сам, без да нанасям друг продукт след него. Просто си намокрям ръце и лицето, капвам от 3 до 6 капки на върха на пръстите и с кръгообразни движения нанасям за 1-2 минутки, като се старая да включа и шията. Получавам нужната хидратация и подхранване за сухата ми кожа през зимата, така че с удоволствие ще си го довърша тази година. 




               Пипетката е много удобна и с леко стискане пуска от серума. При ежедневна употреба, ще стигне за около 3 месеца поне. Аз обичам да го използвам като нощна грижа и мисля че спокойно ще е достатъчен от ноември до март месец. Ако редувате с друго, имате за две зими.

                Не си спомням колко точно струваше, но не е било повече от 25 лв. Сега виждам че е 27 лв. Дали си заслужава - категорично! Обновява, възстановява влагата и еластичността, балансира и придава невероятна мекота.


                 Имате ли любим продукт с българска роза, който можете да препоръчате?

Няма коментари:

Публикуване на коментар