петък, 29 октомври 2021 г.

Bioderma Sensibio Mild Cleansing Foaming Gel

               Sensibio H2O е любима мицеларна вода на много от вас, но когато сме с пълен грим и като цяло, не е желателно да почистваме лицето си само с нея. Аз винаги ползвам и гел преди или след. Затова и от много време исках да пробвам мекия пенлив гела от серията, която е подходяща за суха към чувствителна кожа. Ако знаете колко го търсих самостоятелно в тази опаковка, винаги се предлагаше като подарък към някой пълноразмерен продукт. Миналата есен обаче пусках поръчка от Remedium и видях че е наличен. Струваше 4,50 лв, така че го грабнах!


                 Bioderma Sensibio Mild Cleansing foaming gel е без аромат и ухае много леко на чиста вода и освежава. Също както и мицеларната вода. Консистенцията е по-рядка, но не се разтича при отваряне и да не успявате да дозирате колкото ви е нужно. Досега не се е случвало да изкара много и да го изхабя. За измиване на нощната грижа сутрин ви е нужно количество колкото бобово зърно, но ако решите да почиствате грима си двойно повече. 

  


                  Мек е и не изсушава или премива до скърцане. Прави много нежна пяна, дори бих казала че не е точно пяна. Придобива фин бял цвят при разтъркване, но не образува балончета. По скоро прилича на деликатен сапун. Изобщо доста е приятен. Успява да разтвори прилично спирала и очна линия, обаче не може да се справи на 100 %. Нужно е тампонче, за да премахне напълно. Заради търкането ми пощипва на очите, но го отдавам на това че влиза от другите продукти в тях. С основата върху лицето се справя много добре!


                    Богат е на Коко глюкозиди/Глицерил олеат, активна съставка, която имитира структурата на кожата. По този начин Sensibio Gel Moussant възстановява липидите и хидратира интензивно. Изключителният DAF комплекс е комбинация от активни съставки, които позволяват да се засили прага на толерантност на чувствителната кожа. Почистващият гел не съдържа сапун, аромат, парабени и оцветители, освен това е хипоалергенен и некомедоногенен, тестван под дерматологичен контрол.



                    Не е от най-икомичните гелове, може би и заради течната консистенция. Ако го ползвам всеки ден, от малката опаковка свалям по 1 пръст на 4-5 дни. В случай че посягате към него след грим или сутрин, ще ви стигне за повече време. За мен това че върви не е проблем.


                    Дали си струва ще попитате - за мен категорично! Аз съм със суха кожа, която зимата има нужда точно от подобен измиващ продукт. Този не изсушава и не дразни, оставя лицето ми чисто, меко и гладко. Разбира се не може да замести хидратиращия крем след това, но не опъва дори в околоочната зима и няма белещи се участъци. За това получава 6 точки и пак бих си купила в бъдеще, директно опаковка от 200 мл. В момента имат и малко намаление в Ремедиум.


                    Ползвала съм и крема против зачервявания от Sensibio, обаче ми дойде тежък и запушваше порите. Трябва да имате наистина много суха кожа, за да ви пасне. На мен поне не ми понесе преди 3 години.

Няма коментари:

Публикуване на коментар