събота, 18 януари 2014 г.

Торта с мюсли

    Добро утро :)

    Преди седмица попаднах на рецепти за такива торти в нета и веднага на следващия ден реших да направя. Напоследък ям почти само мюсли или овесени ядки с прясно/кисело мляко за закуска, та трябваше да разнообразя. Доста постна е моята, но за да не става много калорична, избрах точно тази.
    Необходими продукти:

- 1 пакет обикновени бисквити
- 1 кисело мляко (нисък процент масленост)
- 1 банан и 1 киви (или каквито други плодове желаете)
- мюсли
- мед или някакво сладко (може и захар, ваш е избора)

  Да подчертая, че я правих в малка правоъгълна кутия тортата и затова са в такова количество горните продукти. Искам да кажа, че ако решите да ползвате тавичка или по-голяма кутия ще ви трябват повече. :)


   Първо разбивате млякото, за да стане рядко и лесно за заливане, и добавяте мед (на цялата кофичка аз сложих 1 и 1/2 супена лъжица, не исках да е много сладко) или захар/сладко. Започвате с бисквитите - слагате 1 ред и отгоре нарязаните плодове, в случая банана и кивито. Не покривам изцяло с тях, да кажем 70 %. След това поръсвате с мюсли и накрая заливате с млякото. В тази последователност до третия ред бисквити, за толкова ми стигнаха на мен и точно се побраха в кутията. Като след него редите само плодове, заливате с млякото и тогава поръсвате с мюсли за украса. Слагате в хладилника за една нощ да омекне и на сутринта закуската ви е готова.


   Стигна ми за 3 пъти ядене и е достатъчно, т.к. на мен ми идва леко тежко (комбинацията от бисквити, мюсли и плодове явно става доста засищаща). Сутрин в 8 закусвам и до 12 съм сита. За хора трениращи или пък тръгващи по работа и нямащи време за втора лека закуска към 10 часа, е идеална или да разнообразите стандартните мюсли/овесени ядки.



   !!! Следващия път аз ще сложа кофичка и половина кисело мляко. Тортата стана много добре за моя вкус, но бисквитите явно поеха от млякото и така то изчезна половината сякаш, а между блатовете нямаше почти. Ще ми се да има повече. Така предполагам би била още по-сочна. :)

   Да вметна, че мюслите не се усещаха почти при ядене. Бях доста омекнали и се сляха с бисквитите явно. Така че тези от вас, които не ги обичат или не са яли и си мислят, че няма да им харесат - нека пробват този вариант. А и в комбинацията с плодове стават ммм... ;)
Съответно за онези от вас, които ги ядат с удоволствие - слагайте повечко. Аз реших да не прекалявам като за първи път.  И честно казано никога не смятах, че ще харесам мюсли или овесени ядки, но ме накараха да пробвам и в момента мога да ям само това. Пристрастена съм към тях. Плюс това ми дават страшно много енергия и тренировката по-късно ми се отразява чудесно.

5 коментара: