вторник, 14 януари 2014 г.

Nivea Intimo Delicato & Sensitive

    От години използвам интимния гел на Нивеа и тази вечер чудейки се за какво да пиша, избрах да е този продукт. Ще ви разкажа за обикновения/стандартен и за Sensitive разновидността на марката. Когато купувах Delicato, в магазина нямаше от любимия ми гел за чувствителна кожа и реших да пробвам този. Казах си "какво пък толкова, едва ли ще е по-различен". Има разлика между двата, но по-скоро е в цвета на консистенцията и аромата, отколкото в ефекта им.
    Intimo Sensitive е прозрачен и има много лек аромат, който почти не се усеща. Гъст е, но не прекалено, че да излиза едва от тубичката. Като нормален гел за лице например. Харесвам го заради деликатната миризма и защото се чувствам свежа след него. Не ми създава дискомфорт и най-вече сърбеж. Преди това ползвах на Avon & Oriflame, но никак не се спогодих с тях. Всичко ме сърбеше от тях и просто ги смених, защото нямаше как да търпя повече.


    Една опаковка ми стига за около 5 месеца при ежедневно ползване. Слагам количество, колкото 3-4 капки и ми е напълно достатъчно за едно измиване. Цената му е 6-7 лв.

    Delicato е с бял/леко прозрачен и перлен цвят. Аромата му е по-силен от предходния и наподобява на роза. Затова ще предпочитам Sensitive, понеже миризмата на това цвете не ми е била любима никога. Не ми мирише на лошо, но просто не ми допада в козметични продукти. Понасям единствено в определени парфюми и с "по-съвременно", модерно звучене.
    Може само на мен да ми се струва така, но сякаш е идея по-течен. Възможно е и да си въобразявам. Също като другия ми е ок след измиваане с него, само да не беше тази миризма.

 
     Бих си го купила пак, ако няма от този за чувствителна кожа и всъщност го направих... миналата седмица, докато си бях у дома, ми свърши там интимния гел. Естествено, в магазинчето, в което влезнах нямаше от Sensitive и понеже не ми се обикаляше - взех от този отново. Най-важното за мен е, че нямам сърбежи и зачервяване. Другото се преживява. ;) 
И неговата цена е ~ 7 лв.
   Ще ми се сякаш да пробвам геловете на Lactacyd, Sebamed и един в червена опаковка, на който забравих името.... но за момента не съм се "престрашила" да сменя. Ако ползвате някой от тях или друг, от който сте доволни - споделете. Ще се радвам.

   Спорна и усмихната седмица! :)

4 коментара:

  1. И аз ползвам на Нивеа,този за чувствителна кожа и съм много доволна.Преди ползвах на Билка-аромата е страхотен,но ми идва малко силен,а нещо съм си решила,че не е хубаво да се ползват толкова ароматизирани продукти на това деликатно място..ама това аз съм си го измислила :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И според мен възможно най-неароматизираните продукти са подходящи. Достатъчно ароматни душ гелове, кремове и парфюми ползваме. :)

      Изтриване
  2. Ползвала съм Лактацида и не съм доволна. От няколко месеца използвам бебешки сапун Бочко със смрадлика и не може да се сравнява с нито един интимен гел който съм ползвала до сега.
    БТВ ползвала съм и Сафорел, той е по-скъп - около 12лв и е добър.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще проверя кой е този сапун на Бочко. За Лактацида и аз съм чела лоши отзиви - явно колкото са доволните, толкова и недоволни има.

      Изтриване