сряда, 16 юли 2014 г.

Chanel Levres Scintillantes 96 Iris

     Глосовете за устни напоследък доста рядко влизат в употреба при мен. Свикнах много с червила и лепкави, мазни продукти взех да не понасям почти. Преди години пък ползвах само гланцове. Купувах по 5 наведнъж и затова в момента все още имам 20, които слагам от време на време. Поне не трупам нови и сякаш шанса да ги доизхабя не е малък. ;)
     Единият от любимите ми няколко е именно този на Шанел, за който ще ви разкажа днес.




       Купих го преди 6-7 год. сигурно, но мисля че грам не е променил качествата си. Вчера го носих за пореден път и отново ми се затвърди мнението, че си струва парите. Трайност,  цвят, текстура.... всичко, което трябва да притежава такъв продукт. Да, цената от 50 (+2,3) лв не е малко, но като се има предвид икономичността, мисля че си избива парите във времето.
      Вече ми се е поизтъркала опаковката, но за годините на притежание изглежда нормално според мен. От носене в чанти и размотаване в несесери, ако беше някой Мейбълин досега 100 пъти щеше да се занемари и да не познаете на коя марка е дори.


     Затваря се плътно, апликатора му е удобен за нанасяне. Взима достатъчно количество за нормално покритие, но ако искате да постигнете ефект "сиропирани" устни, трябва да повторите.
     Специално този моят "Iris" е с много готин цвят. Като се има предвид колко тъмни и червени са ми устните (по рождение), е цяло чудо как успява да ги оцвети и да не прозира на снимки особено. Всички други глосове от наличните и които съм имала, придават само блясък и нямам ли червило под тях, отдалеч не се забелязва нищо. Не стои така прасковен, както е в опаковката, но придава много хубав цвят шампанско с безброй блестящи частици. На слънце са като диаманти. Блясъка му е огледален направо. Опитах се да снимам:





    Текстурата му е плътна. Лепкав е, но според мен много малко и поносимо (пробвала съм Juicy Tubes на Lancome, като за мен те са доста по-лепкави). Ако не беше такъв, то трайността щеше да я няма никаква. При мен издържа 3-4 часа с малко ядене и пиене, като не го пазя. Накрая остава  като стейн блясък и се усеща мъничко. Не изсушава устните, дори си мисля че ги подхранва. Не знам какви съставки има, но е факт че не ми действа отрицателно.
     Друго важно и не на последно място е, че не ми се събира в гънките или на купчинки във вътрешната част. Това е ефекта, който мразя и с моите плътни устни - много рядко мога да избягам от него дори с червилата. За мен си струва парите и ако някога изхабя наличните ми гланцове, то бих си взела нов на Chanel.
      Ето как стои при мен "Iris":





     Ползвали ли сте глосове на марката и какво ви е мнението за тях?

     Вчера бях и с една от любимите ми полички (Zara), с които буквално направих катастрофа. :)
Спрях на пешеходната пътека и изчаках, но двама засилени се чукнаха леко. Не беше толкова къса, но.... притичах на бързо, че ми идеше да се скрия някъде.
     Топът е на H&M. 




2 коментара:

  1. Обожавам този гланц, имам номер 166 Amour и няма такъв цвят, блясък, текстура и изобщо не лепне. А иначе гланцове не понасям особено :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много е хубав, чак ме е яд че вече не нося почти гланцове. :)

      Изтриване