понеделник, 18 август 2014 г.

Empties 2

    Ето я и втората порция от празни опаковки този месец, която чака да надвия мързела и да ви покажа какво още изразходих последните седмици. Има и някои продукти, които се наложи да изхвърля поради изтичане на срок на годност или просто съм забравила и само събират прах. :)



    1. Oriflame Silk & Cashmere Hand Cream - течна бяла текстура, прилича ми малко на кисело мляко. Не беше гладка като на нормалните кремове. Аромата му е от типа на кремовете на Нивеа, разнасяше се трудно. Става на бели ивици и трябва доста масажиране, за да попие напълно. В същото време не хидратираше добре или поне моята кожа има нужда от повече. Май са сменени опаковките на серията, тази се размотаваше празна на тоалетката на майка ми и преди да я хвърля реших да я включа в поста. Не бих поръчала отново, освен онзи лилавия лимитиран с орхидея. :) Струваше 5-6 лв. Голяма туба е, 150 мл.
 
    2. Avon Skin so Soft Satin Glow Airbrush Spray - спрей автобронзант за среднотъмна кожа. Вече трето лято го ползвам, може би не съм достатъчно редовна и имам още малко останало, но ще го хвърля. Аромата му е много остър и затова не го употребявам всеки ден. Ако сте много бели, вероятно ще видите минимален ефект. Аз обаче не съм като сирене и не забелязах никакво потъмняване почти. Пръсках го, за да задържа/поддържам тена си, докато свърши лятото. Не бих купила отново и сходен продукт. Предпочитам да се пека всеки ден, отколкото да правя изкуствен тен. :D

    3. Bioderma Sensibio H20 (мицеларна вода) - включих я в предната публикация и се сетих, когато вече бях направила снимките.

    4. Orifame Visions Peach me Perfect Skin Glow -  прасковен блясък за лице. 2 близки приятелки ползват само него от години вместо фдт, наистина мирише на праскова без да дразни и стои супер естествено на лицето. Има лек и много приятен блясък, който почти не се вижда, но няма покривност. А аз държа на безупречен тен, нещо което с това гелче не мога да постигна. Абсурд е да го сложа, ако ще правя снимки. Затова и не успях да се сработя с него. Това му е старата опаковка, която сигурно 5 години стои у нас и се чудя защо не съм хвърлила до сега. Освен това е далеч от моя цвят, както се и вижда, макар че се слива с естествения цвят. Това е новият.








    5. Oriflame Heel Relief Cream - възстановяващ крем за напукани пети. Много доволни хора има около мен, но аз не успях да се впечатля от него. Баща ми имаше наистина много напукани пети и всяка вечер се мажеше, не успяхме да видим минимален резултат дори. Вече е в нова опаковка, но нея не съм я взимала и не знам дали е подобрено качеството.

    6. Masumi eau de M - един доста стар, част от подаръчен комплект на майка ми, дезодорант, който пазя с малко количество заради аромата. Тоалетната вода е изпръскана отдаааавна, но аромата на спрея не е променен. Мирише много свежо - усещам цветя и мускус. Не съм го срещала по магазините обаче. Жива да не бях, имало го и във фрагрантика. Ако го срещна някога, ще си го взема определено. :)

    7. Dontodent Sensitive - паста за чувствителни зъби/венци. Има приятен вкус, не стяга като любимата Билка, но ако ще ходя на почивка например ми е идеална. Бих си взела голяма опаковка също. Не ми дразни. Има ги до касата (в ДМ, Донтодент е марка на дрогерията) тези малки опаковки. Около левче струваше.

    8. Deva Vitamin C Eye Cream - супер приятно хидратиращо кремче, което ще си взема отново с удоволствие, но в комплект с дневния и нощния кремове за лице. Има много лек, едва доловим цитрусов аромат. С бяла и лесна за разнасяне текстура е. Ценаа е 3,50-4 лв за 15 мл.


    9. Refan Yoghurt and Elderberry Body Scrub - един от най-хубавите ексфолианти, които съм ползвала някога. Ухае божествено, подобно на боровинки (с йогурт и бъз е иначе). Взех си нов, но с пъпеш, защото исках да пробвам друг аромат. Определено бих си го купила отново. Струваше 8 лв.

    10. Avon Planet Spa Black Cavier Eye Gel - взех за мен и в последствие дадох на майка ми да ползва, защото не е никакъв крем, както пише на опаковката. Гел, който попива за секунди и няма никаква хидратация при мен. Текстурата му е лека и полупрозрачна с лилав шимър. Не се вижда блясък на кожата. Крема за лице още не сме отворили, но съм ги снимала преди доста време и не ми се правиха нови снимки. Той също е с шимър.



    11. Oriflame Fire - този парфюм също забравих, че го бях подготвила за предната публикация (писах ви за него) и съм снимала отново....същност исках да направя по-добри снимки, но в последствие се отказах. Домързя ме. :)
    12. Oriflame GG Supreme Length Mascara - поредната изразходена опаковка от нея, не е същата от последния Empties пост. Любимата ми спирала. Удължава, извива и разделя миглите много добре. Не се рони и размазва. Разликата със и без нея е очевадна. Имам чисто нова приготвена, но преди това трябва да изразходя една от тинейджърската серия, която взех от любопитство.
   13. Здраве - крем против кожни раздразнения. Най-добрият крем за пъпки и всякакви червенини. Хващат коричка за една нощ, подкожните също им разказва играта. До 3-4 дни почти изчезват. Мисля, че няма нужда да го хваля, защото едва ли има някой, който да не е чувал за това "чудо" и да не го притежава. Ползва се освен от големи, така и за малки деца /бебета/. Има специална формула за последните, мисля че е по-плътна. За зачервяванията около гънките, предизвикани от постоянното носене на памперси, е идеален. Цената му е нищожна, под 2 лв. Бебешкия е със стотинки по-скъп. Нужно ли е да казвам, че задължително ще го купя отново. Измазвам последните грамове и трябва да си взема нов тези дни. :)

    Докато се наканя да пусна този пост, трябва да събера празните опаковки за следващия такъв, защото май имам още толкова изразходени. :)

2 коментара:

  1. Здравей!! Случайно попаднах на твоя блог и много ми харесва... Тези дни ще го изчета целия! :D
    А ти от Стара Загора ли си също, че ми се мернаха едни снимки на Загорка :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей. От Раднево съм, но много често идвам в Стара Загора. :)

      Изтриване