вторник, 26 август 2014 г.

Le Petit Marseillais Shampoing aux extraits de pomme et de feuilles d'olivier

    Шампоан с екстракт от ябълка и листа на маслина - за здравина и блясък, нормална коса.




    Съвсем скоро на нашия пазар стъпи и френската марка Le Petit Marseillais. Първо заредиха душ кремове/геловете, после лосионите и най-накрая продуктите за коса. Тръгнаха и реклами по ТВ. Дълго време моя приятелка търсеше (не спря да ми опява, че никъде не го намирала) и се чудеше на шампоана, но най-накрая решихме да вземем като го видяхме зареден в Елитис и да си го разделим. И двете обаче не останахме очаровани, особено аз. При нея прекалено много измивал косата и леко пресушавал, но поносимо. Аз от тази гледна точка нямам оплаквания.
    Ще започна с текстурата - като на душ гел, гелообразна в прозрачен светлозелен цвят, мирише на зелена ябълка. Прилича на пяната за вана със зелена ябълка на Ейвън. Прави хубава пяна и с малко количество измивам косата. Моята е една педя над кръста, нормална (преди се омазняваше бързо, но от няколко месеца проблема отшумя). С 50 мл успях да я измия 5 пъти, като при последния ми трябваше шишенцето и беше като за 2 миенета, т.е. икономичен е.
    Ефекта е мека, лъскава и жива коса. Има си блясък, е не огледален, но не усещам да ми изсушава. Проблема дойде от сърбежа. В началото мислех, че е от друго, след всяко миене обаче до вечерта започваше доста. Имах чувството, че ще си разраня скалпа от толкова чесане.
Може би на мен не ми понесе. Последното ми къпане беше с един шампоан на L'occitane и не усещам никакъв дискофорт, затова го отдавам на шампоана Le Petit.....
    Струваше 4 лв и стотинки. Не съжалявам, че го пробвах, но не бих взела друг на този етап.
Има обаче добри отзиви за душ кремовете и лосионите, тях мога да се прежаля да пробвам.
Тук можете да видите всичко на марката, заредено в страната.

2 коментара:

  1. Аз имам този с мляко от карите- не измива така, както на мен ми се иска и аз не съм сигурна дали ще заредя пак .

    ОтговорИзтриване
  2. Аз съм доволна от този за мазна коса.Измива добре и ухае страхотно.Жалко,че при теб така се е получило..

    ОтговорИзтриване