събота, 11 октомври 2014 г.

Маникюр с лентички

    От миналата година имам въпросните лентички (една дама ме зарадва с тях), с които бързо можете да постигнете ефектен маникюр, но не ми се занимаваше и дори не знаех дали ще ги ползвам. Правейки преливките с гъбичка обаче, приятелката ми ме попита за тях и аз веднага се сетих, че имам. Извадих ги да видим дали са същите, за които говори. Не ни трябваше много време, следващата седмица бях вече с готиния маникюр.



    Всъщност не ги ползвахме по стандартния начин - цвят, лентичките залепени в желаната "форма"/декорация и отново цвят, след което разлепяне на лентичките. Чудехме се какво да правим, но в крайна сметка решихме да ги оставим.


     Лакирах дъгата /в основата/ на плочката в сребърън шимър (много плътен и почти като металик стои), след това с изкл. на палеца и безименния, направихме тънка линийка с четка за по-лесно и нанесох от Flormar Miracle 08. Изчакахме малко да изсъхне и нанесох втори път от синият  красив дуохромшимър на Флормар. За палеца и безименния нанасях по същия начин, като бялата линия направихме с акрилна боичка и когато сме готови, залепяме лентата отдолу. Ако сте кривнали, залепяте така, че да скриете недостатъка. Като за първи път, се получи доста добре.
   



     Правя малко пояснение за лентичките - от топ лака или просто защото не са предназначени да оставят на нокътя, избледняват и след 3 дневно носене започват да се нагръчкват (все едно не сте я залепили плътно и има въздух). Но като се има предвид, че съм 4 дни и лака е почти непокътнат, значи няма проблем да се ползват и по този начин.


     Има най-различни цветове от лентичките, ако се науча и сама да се правя, бих си поръчала други. Напр. ето тук има, но ми се виждат скъпи. Можете да ги намерите в ибей под името "rolls striping tape line nail art" за не повече от 2 долара. Тук дори са 1. :)

    Ето и стъпка по стъпка как да си направите маникюра. За първи път ми е и съжалявам, ако не съм успяла да обясня като хората.
    1. Нанасяте сребърният или с какъвто друг решите да правите в основата на нокътя (аз не сложих преди това основа, защото щях да трия така или иначе, но вие си използвайте)
    2. Както споменах, ако ви е трудно можете с тънка четка да си нарисувате тънка линийка с вторият цвят, но това по-скоро го направете за палеца и безименния, а за останалите направо лепнете самата лентичка. Можете да изрежете парченце за конкретния нокът и да го залепите или ако има кой да ви помогне, да залепи в единия край и притисне с пинсета примерно, а като стигне до края тогава да изреже с ножичка. За самостоятелно на мен лично първият вариант е по-удобен.
    3. След като сте залепили добре лентичката, нанасяте под нея в случая синият цвят. Аз повторих, защото на един слой ми прозираше.
    4. Запечатвате с топ лак и сте готови.
  

     Забележка: Ако сте залепили накриво лентичката, изчакайте да поизсъхне и я отлепете. Сложете нова. Няма никакъв проблем. ;)

5 коментара:

  1. Много добре се е получило, направи пост в който показваш нещата стъпка по стъпка :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ох, малко ще ми е трудно, че не се правих сама, но ще опитам като го свалям. ;)

      Изтриване
  2. Много елегантно! Интересно се е получило. Вдъхнови ме скоро да си поиграя и аз с моите нокти ^^

    ОтговорИзтриване