неделя, 16 ноември 2014 г.

Защо направих блог?

      От месеци насам ме връхлитат мисли за такъв тип пост, но днес не издържах и сметнах за необходимо да изкажа вълненията ми относно блога - защо започнах да се занимавам, кой ме подтикна и изпитвам ли удовлетворение от това. Правя го главно заради получените през последния месец серум за мигли от Realash и няколко нови продукта към редовния асортимент на Essence & Catrice. Сигурна съм, че доста от вас ще си помислят за клише това, но тези които ме познават и до които се допитах, ще ме подкрепят. Не съм получавала никакви съобщения, самата аз исках да го направя и да приключа. Който смята за неискрен този и съответно всеки друг пост, нека ме пропусне.
      Причината да се захвана с това начинание преди близо година и половина вече не е една. Сигурно ще пропусна някоя, но най-вече това са наличието на много козметика в шкафчетата у дома, страстта ми към красивия маникюр, снимането и въпросите от страна на познати, съфорумки и приятелки относно съвети и мнението ми за конкретен продукт.
      От години съм запалена и купувам доста, макар напоследък да станах послушна и да се ограничавам. Дойде момент, в който осъзнах, че ще ми е по-лесно да събирам всичко на едно място и при въпрос да не започвам отново да обяснявам надълго и широко какво мисля за n-ти път, а с търсачката да си намеря нужното и да отговоря бързо. Същото се отнася и за лаковете. Там проблема е по-голям и когато имаш необходимото под ръка, не си играеш отново да правиш "суоч" и показваш. А като добавя и обема на снимките, които се трупаха в компютъра, ето я поредната причина.
      Предполагам много ще кажат, че "Sapphire Eyes and Rubin Lips" е поредният блог, който чака да получи продукт от PR и да пише. Не започнах по рано именно заради това, защото имах притеснения кой какво ще си помисли. В един момент осъзнах, че не мога да угодя на всички и да им се харесам, а просто трябва да върша това, което ми е присърце и ми носи радост. С тези ми думи не искам да засягам никоя блогърка, защото следя много български и чужди блогове и имам доста любими от тях. Случиха се някои неща по-скоро в личен план, които нямат нищо общо с блогърството и дълго размишлявах. Бях на косъм да спра да пиша, но две много близки мои приятелки, с които се запознахме във форума от размени и контактуваме от години, ме окуражиха. Едната ми каза: "нали аз знам, че ти не го правиш за това", а другата "блогове като твоя са много малко, толкова хубаво пишеш, естествено, непринудено и ще съжалявам много, ако спреш". Заради ето тези думи продължих.
      Мога още да пиша по темата, но ще спра до тук. Който ме познава или ме е опознал поне малко, дори виртуално ще ме разбере. Това, че получих продукти за проба, не значи че ще спра да пиша искрено и ще започна да хваля едно след друго. Каквото виждам в огледалото като ефект, ще е събрано в няколко реда. А дамата решила да си купи съответната спирала или фдт, не мисля че моето "негативно" мнение ще й попречи да го направи. По себе си знам какво е. Наумя ли си нещо, то трябва да стане!
      Искам отдавна да променя и облика, за да стане по-приятно мястото, но не ми се отдава тази техническа част. С радост бих приела уроци и помощ, защото имах няколко неуспешни опита и само хабя нерви, но не знам към кого да се обърна. В бъдеще се надявам да разреша проблема..... а истинските ми читатели вярвам, ще останат тук и дотогава.

17 коментара:

  1. Аз лично харесвам блога ти, най-вече гримовете, които показваш. И аз имам блог, който веротяно си виждала. Почти не съм получавала продукти от PR, а дори и да се случи в бъдеще определено няма да казвам, че нещо ми харесва, само защото е безплатно. Не се отказвай от блога по една причина и тя е същата, поради която си започнала да пишеш в него ;)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Тони. Благодаря ти за включването. Следя те отдавна и знам, че си искрена или поне такива усещания имам. :) Ще продължа разбира се, а на който не съм приятна, да не ме чете и така.

      Изтриване
  2. Така е. Всеки избира кой да следи. Важното е, че има хора, които следят теб защото им харесва това, което правиш :)

    ОтговорИзтриване
  3. Аз също следя и харесвам много стила ти на писане. Имам блог отдавна и не крия, че пиша и платени публикации, но никога не съм хвалила нещо, което не ми харесва, само защото е подарък. Продължавай да пишеш и не спирай да се усмихваш :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. О, благодаря ти. Няма лошо да има и "спонсорирани" публикации, но да не са само такива. Когато отворя един блог и в него всяка е с продукти от PR, ми идва в повече.

      Изтриване
  4. Знаеш ли колко ми е познато чувството, което изпитваш - наскоро си мислех да пиша нещо подобно, но осъзнах, че не си заслужава, защото ако някой е решил нещо, то какъв е смисъла да променям мнението му?
    За огромно съжаление, има доста блогърки, които го правят само с цел пробване на нови и БЕЗПЛАТНИ продукти и още по-лошото според мен е, че сами си ги просят, което за мен не е достойно, но в крайна сметка всеки си има достойнство и чест и той си решава в какви граници се разпростират те. Да не говорим за 100% положителните ревюта точно на тези продукти - да, аз също имам такива - наистина имам продукти, към които просто нямам забележки, но винаги, 1-2..6 минуса да са, винаги ги споделям, защото ако искам да бъдат честни с мен, то и аз трябва да съм честна също, а го чувствам и като задължение. Факт е ,че всички ние изказване лично мнение и то не винаги съвпада с това на читателката, която вероятно ще го купи, но в крайна сметка ние и не ангажираме към това.
    Затова Ивче, не се ангажирай негативно, продължавай да пишеш, защото ни е приятно да те четем! <3


    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сигурна съм, че има такива момичета като мен и винаги ще има, но не всеки е готов да застане зад думите си. Знам сега какво си мислят и някои, които ме четат, но съм хвърлила камъка и каквото ще да става. Аз съм това, което съм въпреки всичко. Щом не са съгласни с мен, просто да подминат. Казах каквото имам да казвам. Срещала съм и такива, които ти сама каза си просят продукти - виждала съм на стената на фирми "какво да направя, за да получа продукти за проба" и бях зашеметена. Аз, ако искам нещо да пробвам и ми е харесало, съответно ми е по джоба, си го купувам сама. Не чакам някой да ми прави подарък. А честно казано съм зарината и ни най малко имам нужда от поредния продукт, който да виси в шкафа. В същото време ми стана мило, когато ми писаха от фирмите, защото значи че блога ми се чете. Още миналата година имах предложения от няколко марки, но просто не смятах че съм на подходящото ниво и отказах тактично. Харесвам и ползвам продукти на Essence & Catrice, затова и приех с удоволствие поканата да тествам нови.
      Вече ще се постарая да гледам напред и да не се афектирам от лоши впечатления и думи, а на теб и всички останали момичета съм много благодарна за подкрепата. :)

      Изтриване
  5. о, много съм огорчена да разбера, че някой или някои са те ругали.
    Твоят блог е много добре списван и аз много го харесвам.
    Чета го най-редовно.
    Пожелавам ти да си все такава със свежа и непринудена мисъл.Това е много важно.
    Аз лично мисля, че всяка блогерска платформа, съгласуване и прочее е смърт за независимия блогер.
    Разбира се, има хора, които са блогери само за да изкярат, ако може да го наречем така , те си проличават много бързо и аз такива блогове спирам да чета тъй като няма смисъл.
    Няма нищо лошо един блогер да получи подаръци, по-важното е да не загуби свежата си и непринудена мисъл.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За съжаление, не беше в прав текст, но от действията на някои хора аз останах с такова впечатление. Затова ме връхлетяха такива мисли, че ще е по-добре да спра.... в крайна сметка трябваше да загърбя станалото и да продължа напред. Много съм благодарна и щастлива за всеки коментар. И аз също те чета редовно, нищо че пропускам да се разпиша. Станаха доста блоговете и не успявам винаги да реагирам и отбележа харесаното. Обожавам красивите снимки, които правиш. :)

      Изтриване
    2. Тъй като имам малко повече житейски опит ще си позволя да напиша това и онова.
      Въобще не бива да ти пука от чуждото мнение, движиш си твоите неща, независимо кой какво казал и кой се опитал да те манипулира.Усмихваш се, кимаш и продължаваш. Ако станат много досадни теглиш им една и пак продължаваш.
      Чета че било много хубаво да си част от общност в един друг блог, не в твоя, та затова било хубаво да си блогер. Няма такова нещо.
      Блогерът преди всичко трябва да е независим, различен и свеж.
      Така че продължавай да пишеш , защото ти се отдава и то много повече отколкото си мислиш.
      Благодаря за комплимента за снимките:)))Старая се да стават добре, а имам и техника та не е много моя заслугата.
      Бих ти помогнала с дизайна на блога, ако искаш.
      И пак да повторя продължавай да пишеш, аз пък направо обожавам твоя стил на писане.

      Изтриване
    3. От години като човек се старая да бъда различна и да не копирам останалите, общо взето ме намират за странна дори, но.... това е. Ще те имам предвид за оформлението, но да не ангажирам няколко души. А за техниката - не ми остава време да седна и прочета за фотографията основното. Затова и не съм инвестирала още, а ми се иска много. Но в бъдеще със сигурност ще помисля за това.

      Изтриване
  6. Аз съм напълно съгласна с Holly Pink и няма смисъл да преповтарям.
    Ивче, блогът си е твой и трябва да носи радост и удоволствие първо на теб и после на нас останалите.Няма как всички да са доволни, хейтъри винаги ще има.Усмихвай се и продължавай да пишеш :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Веси. Ще продължа, защото ако се оставя в ръцете на останалите, значи да се предам. А аз мразя да губя. :)

      Изтриване
  7. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  8. Обожавам блога ти!! Моля те-не спирай да пишеш!! Обожавам твоите лакове и маникюри, да не говорим за гримовете,които показваш!! Много си сладка и позитивна и това си личи . Блогът си е твоето местенце и не трябва да ти пука въобще! Важното е да ти носи удоволствие-когато това престане, тогава може да си мислиш дали да го закриваш или не.
    П.С. Аз на скоро си смених дизайна на моя блог .Не съм специалист, но с удоволствие бих ти казала каквото знам.Ако искаш ми пиши във фб страничката на блога :))
    beglamorous93.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря и на теб, Мими. Извини ме, че не пиша и аз коментари, но времето все ме притиска. Чета те редовно. :) Запали ме по серията с бразилски орех и непременно ще я потърся. Обожавам ексфолиантите им за тяло.
      Ще потърся и помощ за визията, само да се разбера с една дама, която първа ми писа. Ще стане мазало, ако комнуникирам с няколко души. Не искам да ангажирам и хора с моите проблеми. :)

      Изтриване
    2. Радвам се. Не се притеснявай. Можеш да ми пишеш - ще се опитам да ти помогна , както мога. Винаги като имам проблем и аз тормозя разни други блогърки ;д и ще се радвам ,ако мога да помогна :)

      Изтриване