неделя, 28 декември 2014 г.

Avon Supershock Gel Eyeliners

     Ако някой преди 2-3 год. ме беше попитал дали смятам да нося очна линия или молив, със сигурност щях да му дам отрицателен отговор. Падналият ми клепач ме спираше и не ползвах такъв тип продукти. Не помня с каква замисъл точно поръчах първият си Supershock молив, но цвета мисля че беше Blackberry. След толкова хвалби от страна на Жаки не се стърпях. Днес вече притежавам всичко предлагащо се, което успях да взема от бг каталозите. Само един поръчах от ebay, а Mega Impact "Cobalt" взех от размяна. Преди да се зарибя, е имало още 2-3 цвята. За щастие не полудях толкова, че да дам двойно и за тях от ebay.
   


    Supershock пристигат в стандартната "опаковка" за моливи, картонена кутийка. Острят се с обикновена острилка. Минуса им е, че са меки и трябва да се внимава, но аз не помня да съм чупила някой при процеса.
     Моливите са гелообразни наистина и се нанасят като масло. Правя си без проблем линия с тях и оформям опашката лесно. Залепнат ли добре за кожата, разбирайте засъхнат, се махат напълно само с подходящ продукт за тази зона. С гел за почистване на грим не падат изцяло и приличате на панда. :)
     Аз, както вече споменах съм с паднал клепач и не мога да ги нося без база. Ако искам да бъда само с молив, използвам тази в бурканче на Avon. Правя ли пълен грим, не се съобразявам каква да е. Ползвам си която и да е под сенките, накрая слагам молива и не мръдва, докато не го сваля. Има естествено и моменти, когато ми се отпечатва на костта, но са рядкост - трябва да е било доста влажно времето или да съм попадала в екстремни ситуации.
    Не напразно са познати и харесвани/препоръчвани от много чуждестранни и популярни блогърки. Заслужават си!



         Най-известният цвят е Blackberry, който е кафяво с лек оттенък към бордо и блестящи частици. Мога да го ползвам с всеки грим да не кажа, отива си с почти всичко. Идеален е за опушване в зоната при долните мигли. Трябва обаче да действате бързичко, защото засъхне ли - ще ви се стори мисия невъзможна. За съжаление от доста време е спрян и го няма в брошурата. Аз съм се запасила и имам бройки за известно време, но когато привърша ще си взема двойникът му на Zoeva Graphic Eyes "Rock n'rol bride". Ако греша, Жаки да се включва с помощ.


     Другият най-често ползван от мен е логично черният. Много често посягам към него вместо обикновена очна линия, защото пигмента му е наситен и ми допада лесното нанасяне. И той е хубав за опушване.
     Mega Impact е старото име на серията. Изчетох не знам колко похвали за точно този цвят "Cobalt". Сигурно година съм го търсела, бях изгубила надежда вече и аха да поръчам на двойна цена от ebay, но ми писа една съфорумка като ми каза, че има чисто нов и ме гледа от колко време го търся. Така де, съжали ме момичето. Много рядко попадам на син цвят, който да не прави безлични небесносините ми очи. Този за щастие според мен ми стои добре, защото е доста тъмен. Има фини блестящи частици, но погледнат отдалеч си е матов. Impala имат подобен, ако не се лъжа и Zoeva също - Blue lotus.
 


     За момента се предлагат Silver & Black и чат пат пускат някой от другите, но май само тези 2 са постоянни. Останалите са лимитки.
     Khaki също намерих трудно. Него поръчах от ebay, защото нямах нерви да чакам някой да ми пише или да се появи из каталозите някога. Много харесвам такова зелено и се радвам, че го взех. Много хубав цвят е. Impala имат от водоустойчивите си подобен цвят, 304 номер е. Тук съм писала за него. В комбинация със светло розово червило и руж, се получава свежа и приятна ежедневна визия.
    Golden Fawn е приятен бежов металик, също като khaki е идеален за ежедневен грим.
    Flash e светлорозов металик/перлен, много плътен, ползвам за озаряване /в зоната около кладенчето/.
    Aqua Pop ми е голям любимец за лятото. Страхотен тъмен тюркоазен металик. В комбинация с Blackberry, а дори и самостоятелно стои супер свежо и лятно. Слагам го най-вече на долния клепач и опушвам леко с пенсил четка. Подобен е Good Karma на Zoeva.
    Savage е тюркоаз, но по-светъл и матов. Него /срам/ не съм го ползвала още, а го имам от година и половина. Рядко нося син грим и затова още не му е дошъл реда.
    Raw Plum е матово лилаво, клонящо към бордо. Макар да обичам лилавото за очи, колкото кафявото и да взех заедно със Саваж, също не съм носила още. Скоро ще се поправя. :)
  
     Супершок са много хубави и достъпни като цена моливи /6-7 лв при намаление/. Минусите им са: искат острене след почти всяко ползване и не са особено икономични.
     Жалко е, че спират бързо вървежните цветове иначе с ръка на сърцето, ако се гримирате често или пък ползват само моливи, не и сенки, бих ви препоръчала да ги пробвате. Но пък Impala предлагат също такива "силиконови" и струват наполовина. Имат разнообразие и шантави цветове като яркорозово.
     Zoeva е по-скъпият и качествен за мен вариант. Притежавам само един за момента, но с радост бих си купила и други. Също толкова добри са, колкото Supershock. И те обаче са тарикати и започнаха да спират цветовете и да пускат нови на тяхно място. Моят е Mr Marvelous и е разкошно тъмнолилаво с блестящи частици. Сега се предлагат други 2 лилави, а именно New Jewels & Regency, но те са видимо по-светли и различни. Цената им е 6,20 евро.

    Вие ползвате ли моливи, по-сухи или меки предпочитате да са? Могат ли да заменят очната ви линия? Кой ви е любимият?

6 коментара:

  1. Имам черния и мога да кажа, че е много плътно и наситено черно- точно това, което винаги съм търсела. Проблемът при мен, е че минута след като го нанеса започват ужасно да ме щипят и сълзят очите. Пробвала съм го и със и без сенки ( за да изключа вероятността да е от тях ) и ефектът е същия. Много ме е яд, че не ми понася и си седи така почти неизползван в чантичката с гримове :(

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, това с паренето и щипенето се получава и при други момичета, но във водната линия. Аз нямам проблем за щастие. На Импала силиконовите пробвала ли си? Също много хвален е Ревлон.

      Изтриване
    2. Да, на Импала си взех след това и съм доволна. Е, все пак не е толкова черен както Ейвънския, но....

      Изтриване
  2. Страхотна колекция си имаш :) В Savage ми останаха очите, много красив цвят :)

    www.preslavasbeautydiary.blogspot.com

    ОтговорИзтриване
  3. Ехе, каква колекция ! Аз имам само черния, и то съвсем от скоро и се влюбих в него. Сега само ме е яд, че вече някои от цветовете не се предлагат в брошурите :(

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. За съжаление почти всички са спрени, но не се очудвам. Това си е обичайната практика на марките - да махат вървежните си продукти от асортимента.

      Изтриване