четвъртък, 25 декември 2014 г.

Весела Коледа!



    Казват, че в Коледната нощ се случват чудеса! За това си намислете по едно желание, а аз ще ви пожелая то да се сбъдне!
    Имайте надежда, вярвайте в доброто и не забравяйте да помечтаете!

       Честито Рождество Христово!




  При мен дядо Коледа дойде малко по-рано и вече получих част от своите подаръци. Тази година беше пълна с много изненади, хубави поводи и събития. Благодарна съм на всички приятели, познати, роднини и не на последно място - на Вас мили читатели. За милите думи, пожелания и подкрепата! Без Вас нямаше да е толкова приятно!
    Ако трябва да направя равносметка, това наистина беше запомняща се година. Имах прекрасен  абсолвентски бал, една от най-добрите ми приятелки се омъжи, за награда за приключилата практика прекарах 5 дни на нашето Черноморие и прекарах няколко незабравими часа в компанията на усмихнати и красиви варненски девойки, с които имам много общи хобита - парфюми, козметика, маникюр. Взех с отличен държавния си изпит, подарих си дълго желаната екскурзия до Истанбул, записах магистратура и накрая като Коледен подарък от мен за мен успешно се дипломирах. За край на всичко, от следващата седмица започвам и работа по специалността ми. Преборих се за първото място, за което освен на моите преподаватели, съм и на себе си благодарна. Аз никога не вярвам на собствените си способности и знания, затова за мен е толкова важно, че успях сама да стигна до тук. Давам старт на професионалната си реализация и силно се надявам това да е като трамплин за бъдещето ми от тук нататък!

    Но какво е бюти блог без малко козметични придобивки?
От доста време спрях да правя списъци какво желая да получа за Коледа, защото напоследък осъзнавам, че рано или късно мога да се сдобия с желаното нещо. Пък и съм затрупана. Затова се оставих на течението и съм безкрайно щастлива. Приятелите и близките ми, ме познават добре и почти винаги успяват да ме изненадат и зарадват. Е, понякога се допитват лекинко за подсказка, но това е нормално нали?
    Чудех се дали да включа част от подаръците и придобивките ми тук или в друг отделен пост, но бързо реших да са в този. Каквото съм се сетила да снимам естествено, защото тези дни ми е напрегнато и не смогвам дори с поставените ми от предния задачи. Вчера едва намерих време да се изкъпя и с няколко прекъсвания да сложа любимият China Glaze Ring in the Red. Чакам още подаръци, но тях ще покажа по-нататък.


 Ето и какво се крие вътре в красиво опакованата кутия и плик :)







   Но какво е Коледа без ароматни свещи и вкусни сладки? 
      Снощи получих и красива коледна кутия - бисквитиера, декоративна чинийка за сладки или други вкуснотии и приказно ароматизирана свещ. Всичко това опаковано толкова красиво.... в любимите ми цветове за декември - ярко червено, зелено и златно!

  Естествено не пропуснах да запаля и Yankee Candle Candy Cane Lane, който ми ухае на зелен Orbit и ванилови бисквитки. Напълних и кутията с вкусни сладки... и съм готова!



  Ще ви споделя и рецептата на бисквитената торта с маскарпоне, която ми предостави позната и направих преди 2 дни. Голям карък съм в кухнята, не мога да готвя нищо и не отдавах надежди какво изобщо ще се получи. След като опитах снощи творението си, честно да ви кажа мога да наредя по вкус до тортите на Неделя. Да не кажа и по-добра от някои техни. Кремът е като брюле. Една приятелка, майка и татко я опитаха снощи и казаха че е много сладка, но аз сложих точните препоръчителни количества захар. Все пак предполагам може да е по-малко. Аз обичам сладко и за мен си беше нормална. Ако сте яли Шоколадовият Лешник на Неделя, тази не е толкова тежка.

   Ето и необходимите продукти:

 3 пакета бисквити "Изгрев"
 3 бр. яйца
 50 гр. масло
 300 гр. захар
 500 гр. маскарпоне

  
   Начин на приготвяне:

 Белтъците се разбиват на сняг и след това се прибавя 100 гр. захар. Жълтъците се разбиват с останалата (200 гр.) захар и маслото. Прибавя се маскарпонето. Смесват се двете части.
 Бисквитите се топят в кафе. Нареждат се в тава - ред бисквити, ред крем... Завършва се с крем и тортата се поръсва с натрошени бисквити.




 
  /Бисквитите могат да бъдат бели и кафяви./ Аз мисля, че могат и да се ползват на друга марка. Напр. правила съм с тези от тортата ми с овесени ядки и кисело мляко, те са като бишкоти направо. Много вкусни. Със Закуска може да се пробва. И въобще вариантите са доста.
 


 (след като добре "намачках" сместа, разбирайте крема, се получи това - очаквах да има така топчета, но явно омекват и си е като нишесте гладък след един ден престой в хладилника)


  Аз лично не потапях бисквитите в кафе, защото не обичам нито вкуса, нито аромата му, а в леко подсладено топло прясно мляко. Става и в компот. На външен вид не е естетично красива, не успях и да извадя от тавата, защото е много мека и се наложи да ядем от нея, но вкусът й е страхотен. 




   Много по-добре щеше да се получи в идея по-малък и правоъгълен съд и следващият път смятам да я направя така. Дори се чудя дали, ако сложа фолио на дъното няма да е по-добре и да е по-лесно разрязването. Също искам да пробвам с банани между блатовете и течен шоколад и да експериментирам с украсата. Обаче след празниците съм настроена за стриктни тренировки и хранителен режим, така че не смятам да я правя скоро. Затова ще се радвам да споделите вашите резултати, ако решите да пробвате. :)

   Тази сутрин, отваряйки bloglovin, това беше и първият за деня пост, който прочетох, затова ви шервам и него. Всичко е заснето, така че няма да е трудна направата за една добра домакиня.




     Довечера мисля да облека новото си пуловерче в бяло и червено в тон с празничната вечер и да обуя чорапките ми, които съвсем случайно вчера видях в магазин и не се сдържах. 5 минути ги вземах и оставях, огромни са на живо, но обути стоят като шушони и краката са парно с тях. Не съжалявам, че си ги взех. Снощи бях с яркочервените, а довечера мисля да съм с другите.



   
   И още веднъж - Весела Коледа мили момичета! Бъдете здрави, усмихнати и много успешни!



6 коментара:

  1. Весела Коледа!!Страхотни подаръци!! Честити :)) Тортата изглежда супер вкусна <3

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря. Весела Коледа и на теб! Много подаръци желая и на теб. :)

      Изтриване
  2. Честита Коледа, Ивче!Прекрасни подаръци и със здраве да си ги ползваш :)) Пожелавам ти успешна професионална реализация! :))

    ОтговорИзтриване
  3. Честито Рождество Христово, Ивче! Да си здрава, весела, щастлива и все така лъчезарна, умна и красива!
    Пожелавам ти също да списваш блога си все така приятно, и да продължаваш да развиваш уменията и талантите си!Писането също е сред тях, да си знаеш.
    Започваш и работа по специалността си, много успехи ти пожелавам!

    Тортата изглежда много готина, ще се пробвам и аз да я направя.

    Ех, че хубава Коледа:)

    ОтговорИзтриване
  4. Много хубави подаръци си получила!!!Виждам хайлайтера на Chanel, ако не ме лъжат очите и коледния куфар на Estee Lauder - гледах куфара и при WomanBerry - това е страхотия!!!
    Какви мъже има, какви подаръци само правят!

    ОтговорИзтриване