понеделник, 29 декември 2014 г.

Зимен маникюр

     Както всяка година, така и тази аз не изневерих и на Коледа (още от Бъдни вечер) бях с любимия ми Ring in the Red на China Glaze. Няма как да не съм ви го показвала, но вчера намерих време да направя отдавна замисляната декорация и бързам да я споделя. При нас все още няма сняг, но се очаква да завали в близките дни. За сметка на това в страната на доста места има, така че идеята ми мисля идва на време.



     Много бързо и лесно се рисуват елхичките. Нанасяте цвят, подходящ за френски маникюр и с изцедена четка с някакъв бял лак (аз използвах белият пясък на Pastel) oтдолу нагоре си правите леко като преливка, т.е. да изглежда като сняг. С тънка четка със зелено рисувате клоните на елхата, моите не са перфектни и все пак ги докарах прилични. Ползвах друг мой фаворит - China Glaze Emerald Sparkle. Накрая с инструмент за точки (онези металните с 2 накрайника, които продават в магазини Слънчоглед и парфюмерии също) правите украсата. :) Идеята е за златни играчки, топки. Завършвате с още по-ситни точици, които да приличат на падащ сняг.


     Макар написано да изглежда трудно, когато се захванете ще видите колко лесно е.


     И препоръчвам да се сдобиете с хубава тънка четка. Аз преди 2 год. си купих златната боичка на Голдън Роуз и съм много доволна. 108 номер . Наистина четчицата и е много фина, ползвам я с всякакви цветове, а и самият златен лак е страхотен освен за декорации и за печати.

1 коментар: